Aşırı sinir yıpranmasına ne iyi gelir?

bogurtlenkusu

Çay' bırak o day'mın.
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2013
4.845
8.803
248
Huzurlu ol, stresten uzak dur filan diyenler oluyor dalga geçer gibi ekstra sinir ediyor.
Aşırı gergin, stresli günler zamanlar geçiriyorum. Şimdi burda anlatamasam da bilenler var aranızda biraz.
Aşırı yıpranık sinirlerim, en ufak şeyde gözlerim doluyor. Üzüntüden değil ama. Sinirden.
Yere bardak düşse sinirden ağlıyorum neredeyse. Bu günler ne zaman geçer bilmiyorum ama artık kontrol edemiyorum tepkilerimi.
İlaç filan kullanacak biri değilim.
Başka bi hal çaresi var mı?

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

ada çayı,papatya çayı içmek, yürümek, alışveriş yapmak, spor yapmak rahatlatır biraz...

Sessiz sakin bir tatil öneririm ama gitme imkanın yoksa sık sık İnşirah suresi oku.

Ben bazen icimi söküp dışarı atmak isteyecek kadar daralırım ve hemen bu sureyi okurum. Okuyamadığım zamanlarda da dinlerim.

Ne tatili anacım, tatil şu an bildiğin hayal.

Sinirlendiğimde soğuk hava çok iyi gelir bana.. Klima falan varsa açın oturun, üşütmeyin ama
Melisa çayı gerginliğime çok iyi gelir.. Lavanta çayının da cok methini duydum ama denemedim daha.
Sessizlik iyi gelir mesela bana sinirlendiğimde, sessiz bir ortamda bir süre hiçbir şey yapmadan oturmak.
Aklıma bunlar geldi.. Umarım zor günlerinizi çabuk atlatırsınız..

Sinirlendiğimde soğuk hava çok iyi gelir bana.. Klima falan varsa açın oturun, üşütmeyin ama
Ben 4-5 ay önce cok ama cok sinirlendiğim bir anda ankara ayazında ufak bir yürüyüş yaptım. Yağmur yağıyor, hava buz gibi... Nasıl iyi geldi anlatamam.

Ama unuttuğum birşey vardı hamileydim Az kalsın zatürre oluyordum, bir hafta antibiyotik kullandım

Ay ucuz kurtulmuşsunuz Dimi ama soğuk rahatlatıyor insanı ya da insan üşümekten sinirlenmeye fırsat bulamıyor bilemeyeceğim ama ucunu kaçırmamak lazım ben de bu soğuk merakım yüzünden az doktorluk olmadım aman dikkat edin bebişe..

ben tam tersi. usuyunce, acikinca, uykusuz kalınca çok sinirlerim :)) tuhafimm...

Açlık ve uykusuzluk bende de sinir yapar kişiden kişiye değişir bu ya ben de kendimi tuhaf buluyordum soğukta sakinleştiğim için..
Bu aralar soğuk hava bulmak zor ama evet. Hava soğuk olmasa bile pencereye koşuyorum. Dışarıyı kokluyorum biraz derin nefes alıyorum filan.
Kış boyu bile pencere açık uyudum.

Aman üşütmeyin ya kışın pencere açık :18:
Haklısınız derin nefes almak ve temiz hava insana çok iyi geliyor.

bu ara ben de öyleyim cevapları merakla okuyorum.bu ara değil gerçi hep öyleyim özellikle erkek arkadaşıma haksızlık ettiğimi düşünüyorum yanlışlıkla bişey yapsa hemen azarlıyorum şımarıp saçımı hafif çekse resmen çıldırıyorum çığlık atıyorum gerizekalı diye en ufak örnek bunlar tabi aşırı sinirliyim annem bu huyum yüzünden bana çok söylenir genelde sinirliyim herşeye tepki gösteriyorum ne iyi gelir bilemicem valla :/

İlaç kullanmadan böyle bir durumun üstesinden nasıl gelebilirsiniz ki? Tedaviyi reddederseniz insanlar size ilk yazdığınız önerileri sunabilirler ancak.

Birde şöyle bir karışım var, deneyebilirsiniz.

Sarı kantaron
Papatya
Şerbetçi otu
Kedi otu

Hepsinden birer tutam alıp kaynatın. Her gün için. Faydalı olacağını düşünüyorum. Selamlar...

Son düzenleme:
Tek çare zaman. En etkili ilaçtır böyle durumlarda.
Sabırla bu günlerin geçip gitmesini bekleyeceksin.
Sabredemiyorsan da kırıp dökerek, ağlayarak, çığlık atarak falan bekleyeceksin.
Geçip gidecek sonra zaten kendiliğinden.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Son düzenleme:

Önce Kuran'i kerim okumak diyorum.
Sonra oyumu sevismekten yana kullanıyorum. .

Kırıldıqında pişman olmayacagn bişeyı kır,fırlat:)
Geçen gün eşime sinrlenmştm telde knusurken..otrdugm yerde agladm gecmio kendi kendme knstm gecmio mutfaga gttm mutfagn dolabi açıktı sertçe bi kapattm doing cami çatladı onu fark ettgm an butn öfkem geçti melek gbi oldum..
Yok masraf olmasn dersen kırlent fırlat en masrafsz:):)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…