- 7 Ocak 2022
- 428
- 56
- 48
- Konu Sahibi Sevgiperisi88
-
Sıkılmak değil korkmak aslında ya tasiyamazsak ya nefes darlığından bir şey olursa nasıl yıkanacak korkusuAllah bilir orasını. Anaannm de elden ayaktan düşmekten çok korkardı düşmeden ayrıldı yani çok kısa sürdü. 88 yaşlarındaydı. Daha ne kadar yaşayabilir deyince sanki sıkılmış gibisiniz. Hasta bakma psikolojisi farklı bişey ama vefat edince de suçluluk duygusu ayrılık acısı bir sürü şey hissediyorsunuz.
Başınız sağolsunDün babaannem vefat edeli 1 hafta oldu. 100 yaşındaydı bilinci yerindeydi hafıza süperdi ama son 1 ayda kalkamamaya başladi. Ondan önce 5 vakit namazını kılıyordu. Geçen haftada vefat etti. Aynı dediğiniz durumu yaşadı güç kaybı bacakları kullanamama sonrası hastanede yattı ve vefat etti. Sizde bir hastane götürün kadını. Doktorlar daha iyi bilgi verir.
Nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama . belediyelerin hasta taşıma ambulansları var. belediyeyi arayıp bilgi alabilirsiniz. kocaelide mesela böyle bir uygulama var. hastaneye götürüyor sonra tekrar evine götürüyor.Asla yürüyecek durumda değil insan korkuyor ya biz düşürürüz diye
Evde sağlık desteği alsanız olmaz mı? Babannemi 90 yaşlarında ilerlemiş alzhmeir sebebiyle kaybettik. Son 3 yılı böyleydi. Ambulansla gider,gelirdi. Biz evde sağlık desteği almştık. Buna rağmen kuzenlerim son 3 yıl ciddi anlamda emek verdiler Allah razı olsun.Sıkılmak değil korkmak aslında ya tasiyamazsak ya nefes darlığından bir şey olursa nasıl yıkanacak korkusu
Normal beslenemzse damardan veriyorlar doktora bi götürün istersenizKorktuğum için kendimizi alıştırmak için soruyorum bu normal yaşlanmış birinin yaşayacağı bir sorun mu diye
Eve çağırın belki nebulizatorle hava vermeniz gerekiyordur. Bı dktr görmeli, vicdan azabı çekmeyin sonradanHastaneye görürsek dönüşü eve nasıl çıkarıcaz biz onu taşırken nefes nefese kalıyor
Doktora gidiyordu 3 ay önce falan ama şuan gidecek durumu asla yok
Çok teşekür ederimBaşınız sağolsun
Ambulansla babaannem koyde oturuyor. Aramış babam 20 dk da geldi. Ambulans rica ediceksiniz.Hastaneye görürsek dönüşü eve nasıl çıkarıcaz biz onu taşırken nefes nefese kalıyor
Sıkılmak değil korkmak aslında ya tasiyamazsak ya nefes darlığından bir şey olursa nasıl yıkanacak korkusu
Kimin kimden önce gideceği hiç belli değil. Bir bakmışsın o nenen 10 yıl daha yaşamış sen higkkk diye gitmişsin.Babaannem 90 yaşında yürüyemiyor ve tekerlekli sandalye ile tuvalette gidip gelse nefes darlığı çekiyor asla yemek yemek istemiyor hap bile yutarken ne yapması gerektiğini anlayamiyir bu durumda bir insan daha ne kadar yaşayabilir
Eve sağlık hizmetini çağırın, ambulans bile çağırsaniz gelir götürür hastaneye , hadi siz cocuksunuz belli ki , anne babanız bunu düşünmekten aciz mi?Asla yürüyecek durumda değil insan korkuyor ya biz düşürürüz diye
Gerçekten miAmbulansla babaannem koyde oturuyor. Aramış babam 20 dk da geldi. Ambulans rica ediceksiniz.
Hayır ediyor etmez olurmu. Bire bir şahidiz. Evde kim varsa hep beraber sedyeye almışlar çünkü babaannem baya agırdı 100 yaşında ama kilosuda yerindeydi. Haliyle kaldırmak zor tabiki amcam felan yardım etmiş çalışanlara. Getirip götürdüler. Böyle bir hizmet var yani. Hemde baya baya köy sayılan bir yer.Gerçekten mievden nasıl çıkacak peki? Çalışanlar yardım etmiyor onu söyleyecek olursanız
O onların insaniyeti. Benim 45 kilo anneannemi apartmanda indirmeye kimse el atmıyordu. Babam her seferinde yeğenlerini çağırıyordu, işyerinden izin alıp gidiyorlardı kadını indirmeyeHayır ediyor etmez olurmu. Bire bir şahidiz. Evde kim varsa hep beraber sedyeye almışlar çünkü babaannem baya agırdı 100 yaşında ama kilosuda yerindeydi. Haliyle kaldırmak zor tabiki amcam felan yardım etmiş çalışanlara. Getirip götürdüler. Böyle bir hizmet var yani. Hemde baya baya köy sayılan bir yer.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?