- Konu Sahibi Halikarnas
Kaynanam her yemekte bizimle, Kocamla içli dışlı olmayı bırak kaynanam onun yanında oturduğu için yanına oturamıyorum. aldığım hediyeler bir tarafa bana yeni gelinim diye gelen ev hediyelerini de elimden alıyor.Hürmette kusur etmeyi bırak, her akşam üst katta yanında oturmak mecburiytimiz var ama kocam onun yanında oturacak. Bir an tebessüm etmesem (ör:dişim ağrıyor.) kocama şikayet ediyor. Suratı asık duruyor diye. Yaptığımız banyoları sayıyor. Odamızın kapısını kitletmiyor. Oyyy oyyy o doğurdu evet. Ama bedelini ben ödüyorum.Bana bakın gelinler, kaynananıza hürmette kusur etmeyin, lafını dinleyin, bir dediğini iki etmeyin. Her zaman hediyeler alın, gönlünü hoş tutun, haftada bir iki defa yemeğe davet edin, kaynananızın yanında oğluyla öyle fazla içli dışlı olmayın, sanki kocanızı ilk defa gördünüz, yapışmayın öyle. Kocanızı üzmeyin ki kaynananızda üzülmesin.
Kaynanalarınızı başınızın tacı edin. Niye???. Çünkü kocanızı o kaynana diye iğrenerek telaffuz ettiğiniz kadın doğurmuş, büyütmüştür.
İmza: Bir kaynana adayısempatiksalakcinni