- 3 Nisan 2014
- 36.199
- 147.636
- 798
- Konu Sahibi kesenmakas
-
Hemşire bana ameliyatlarda kullanılan aletlerde bile sıkıntı olabilir demişti, e burası Türkiye olur mu olur :)
Bir de ikinci hamilelikte yine yaparız dedi, olduğum iki doz boşa gitmesin bir de ikinci de 2 doz yapılacak ama yine birkaç yıl etkisi olacak, bari 5 e tamamlayıp tam bağışıklık sağlansın diyerek 5 doz yaptırdım ben de.
Iyi de bilerek yapmis diye bir sey yazmamis ki siz niye bu kadar sinirlendiniz?korkmayın arkadaşınızın eşine hiiiçbir şey olmaz. süründürün hemşireyi kesin bilerek yapmıştır hatta çocuğunuz ve sizinle güleryüzle ilgilenirken de bunu planlamıştır günü gelince size yanlış iğne yapmak için.
geçmiş olsun ama yaklaşımınız ne garip.
Artık iyi mi etmişler kötü mü bilemiyorum :) bana bir hayli ısrar etmişti hemşire, bölgesel uygulamalar da olabilir. Pilot bölge vsahaha adam kayırmışlar resmen bana kimse birşey demedi:))
milanayla beni yok saymışlar..
Soyle oluyor saglık ocagına kayıt acılıyor hemsiren sana tahmını hafta hesaplayıp bu haftada geleceksın dıyor sen gıdersen ası olurdun gıtmezsen haftası gectıgı ıcın yapmayabılırler onlar ozellıkle cagırmıyor bır daha gıtmeyıp vurunmayan var mı bılmıyorum ama hamıle takıbı saglıkocaklarınca zorunlu dıye bılıyorum hastanede sısteme dusunce onlara bılgı gıdıyormus ama bazı yerlerde onemseyeceklerını zannetmem. Yanlıs bırsey soylemeyım yınedeahaha adam kayırmışlar resmen bana kimse birşey demedi:))
Hamilelere yapildigini biliyorum , ben hamileyken beni de cagirmisti saglik ocagi2010 yılında hamileyken ilk doz tetanoz aşısı için asm den çağırdılar. Sağlık Bakanlığı nın yeni uygulamasıyla hamilelikte başlayıp doğum sonrasında 5 doza tamamlarsam ömür boyu bağışıklığım olacağını söylediler. İsteğe bağlı tabi.
Hamilelik sırasında da yanılmıyorsam 2 ya da 3 doz olacaktı ama bunlar birkaç yıl sonra etkisini kaybedecekmiş. İkinci bir hamilelikte yeniden yapılacak dediler, bu sebeple ben de 5 doza tamamladım .
Dediğim gibi bana 2010 da söylendi ama kaç yıllık uygulama bilmiyorum. Umarım açıklayıcı olmuştur :)
Tetanoz aşısı 10 yılda bir yenilenerek 10 yıl içerisinde kalıcı bir hasar almamanızı sağlar. Ne kadar dikkat etsek de gün içerisinde paslı kirli veya enfekte cisimlerle temas halinde bulunuyoruz. Bunlardan korunmak için yaptırmamız gerekiyor. Aile hekiminize danışırsanız yardımcı olacaktır lakin gebelik döneminde veya erken başvuru dahilinde seri halinde yapılan 5 dozluk tetanoz aşısı ile 10 yıldan daha uzun süreli korunma sağlanabiliyor.Bende onu anlamaya calisiyorum ama detay vermiyor kimse
Tum ulke 10 senede bir tetanoz asisi oluyormus , bi biz olmuyomusuz noopcugum
Neden korunmak icin?
Gebelikte yapilani biliyorum da hic baskasinin yaptirdigini bilmiyordumTetanoz aşısı 10 yılda bir yenilenerek 10 yıl içerisinde kalıcı bir hasar almamanızı sağlar. Ne kadar dikkat etsek de gün içerisinde paslı kirli veya enfekte cisimlerle temas halinde bulunuyoruz. Bunlardan korunmak için yaptırmamız gerekiyor. Aile hekiminize danışırsanız yardımcı olacaktır lakin gebelik döneminde veya erken başvuru dahilinde seri halinde yapılan 5 dozluk tetanoz aşısı ile 10 yıldan daha uzun süreli korunma sağlanabiliyor.
Ben hic olmadim , olmayi da dusunmuyorum , tesekkurlee bilgilendirme icintetanoz olmamak için. elinizi keserseniz vs bir kaza olursa ya da trafik kazası köpek ısırması gibi durumlarda tetanoz bakterisi çok kolay bulaşabiliyor. bu yüzden önlem olarak en az 10 senede bir aşı tekrarlanır. eğer sizin dozunuz atladıysa bi ara aile hekiminize yaptırın derim ellerinde var bol bol aşı.
Aciliyet olmadan yapılmış aşılama her zaman hem sağlıkçıların hem bireyin hayatını kolaylaştırıyor. Ben teşekkür ederim. :)Gebelikte yapilani biliyorum da hic baskasinin yaptirdigini bilmiyordum
Tesekkurlee yorumunuz icin
Yok bana milada saglik ocagindan arayip soylemislerdi ben yaptirmamiatim , gebelere yapiyor devlet onu biliyorum , beni cok aramislardi saglik ocagindan takibe gitmem ixin , surekli tesekkur edip gelmeyecegimi soyluyordumahaha adam kayırmışlar resmen bana kimse birşey demedi:))
Ben hic olmadim , olmayi da dusunmuyorum , tesekkurlee bilgilendirme icin
İhtiyac olmayan hallerde aşı uygulamasina karsiyim , bulasici bir hastalik yada toplum sagligini etkileyen bir durum soz konusu degil , ileride pasli demir , kopek isirmasi vs gibi bir sorunla karsilasirsam olurum tabi kineden olmayı düşünmüyorsunuz? o kadar abartılacak bir durum değil ki ilk defa bu konu sahibi gibi bi olay gördüm mesela ben.
ha o riski alırım diyorsanız sizin bileceğiniz iş tetanoz semptomları diye bi aratın görsellere bakın pek hoş bi hastalık değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?