• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşk evliligi mi yoksa mantik evligi mi?

AcIkcasi mantik evliligi denilince aklima karsi tarafin sevmesi herseyi yapmasi ama sizin deger vermeniz ama asik olmamaniz geliyo. Buna dayanarak evet mantik evliligi yapmak isterdim aşk bazen insani kör ediyor
aynen öyle evet bende öyle dusunuyorum. kör ediyor asik olmak maalesef :( isteee bide karsi tarafin tipi bile kötüyse de yapar miydinit mantik evliligini? sonucta ömür gececek, aana es cocuklarina cok iyi bir baba olacak mesela... bilmiyorum sevmeden nasil olur acaba

sevmedıgı birine insan katlanmaz, her lafı batar, kısa sürer o evlılık..

ama parayı seven bır ınsansa, mantık onun için bulunmaz bişi olur ;)

Mantikla sevgi ayni anda yururse olabilir.. ama sirf mantik evliligi olmaz .. sevmedigin bir insanla omur gecmezki, hadi onuda gectim o imzayi ben atamam sahsen.. Acaba mantik evliligi yapmis olanlar, sonradan sevebilirmi diye dusunuyorum, belki onlarin sonradan gelisen sevgileri daha gucludur bilemiyorum..

hahaha yorum süper :KK70: ah keske kolay olda evlenip hemen gitmek :KK70:d
Ooo bak ayiklamaya baslamissin bile.. gecmis olsun:KK53:
Mubalaga ediyorum tabi bi yandan:KK48: Asksiz da olmuyor be...
Sadece o kucuk yaslardaki askin sebep oldugu sis perdesi yavas yavas kalkiyor mantigini da ortaya koymaya basliyorsun..
Ama arkadaslarin da dedigi gibi sevmeyince katlanilamiyor, yoksa sevmedigin adamin anasina nasil yaa sabir cekicen:rolleyes:
Velhasil kelam mantigina uyana asik olmak en temizi:KK49:

aynen öyle evet bende öyle dusunuyorum. kör ediyor asik olmak maalesef :KK43: isteee bide karsi tarafin tipi bile kötüyse de yapar miydinit mantik evliligini? sonucta ömür gececek, aana es cocuklarina cok iyi bir baba olacak mesela... bilmiyorum sevmeden nasil olur acaba

Şöyle düşündm seviosun deger veriosun yaninda mutlusun cok guzel vakit geciriyosunuz sohbeti cok guzel sevecen nazik kibar esprili seviosun. Ama aşık degilsin aşk cok farklı yaa insani kötüyede goturuyo iyiyede. Ben hic sevmedign biriyle evliliktwn bahsetmedim

Babanneme sormustum bunu gorucu usulu onunki. Dedi ki 3 ay olmadi o iş sonra bi gun geldi bana bi tokat atti bi baktim 4 cocuk annesi olmuşum :110::KK15:
Tokat atmasi hos degil, ama nedense eski evlilikler daha saglam, daha saygili, daha sabirli.. halbuki kimileri zorla evlendirilmis, kimileride gorucu usul iki uc gun gormeden ibaret.. bence gercek ask eski evliklikerde kaldi.. bu devirde bosanmalar artti, hersey sacma sapan olmaya basladi..

Tokat atmasi hos degil, ama nedense eski evlilikler daha saglam, daha saygili, daha sabirli.. halbuki kimileri zorla evlendirilmis, kimileride gorucu usul iki uc gun gormeden ibaret.. bence gercek ask eski evliklikerde kaldi.. bu devirde bosanmalar artti, hersey sacma sapan olmaya basladi..

Dalga gecmişler dedemle ondan atmis tokadi hahaha daha yapamadinmi flan diye. Yoksa bi fiske bile vurmamis bidaha

Bencede ask evliligi.. kendimde ailem istemedigi halde zorla sevdigim insanla evlendim.. insan sevince katlaniyor bir cogu seyine göz yumuyor hersey hos geliyor ama mantik evliliginde kücük bir yanlisda bile büyük sorun cikabilir.. vede baskalarininda dedigi gibi insan sevmedigi biriyle yataga giremez tuhaf geliyor bana o_O

sevmediğin insana mantık düşünerek dokunamassın ki. mantık neye göre mantıklı buldugunuz o çekici yön kaybolup gidince sonu vahim. sevgi sadakat aşk çok önemli ben aşk evliliği için o kadar mantıklı erkekleri reddettim ki hala sevdiğimle beraberim ona dokununca bütün sıkıntılarım kayboluyor
ama mantık evliliği yapıp aşık olan sevenlerde var zamanla
aşk veya mantık değil de o adamın karakteri iyiolmalı sonrası hallolur Allahın izniyle

Aşk evliliği den yanayım ben
Sevmediğim bir insanla sırf maddi
İhtiyaclarimi karşılaması adına asla
O evliliğe imza atamam

çok aşıktım.. bizim evlenmemizin mantıklı hiçbir tarafı yoktu. herkes karşıydı.eğitim farkımız vardı ben ünv o lise mezunuydu. kültür farkımız vardı aynı taraflıydık ama o köyde doğmuş büyümüş bense istanbulda kalabalığa alışmış bi şekilde büyümüştüm. o hep kalabalıktan kaçıyodu o yüzden rahatsız oluyodu. yaş farkımız vardı o benden 9 yaş büyüktü.. arada yaşadığımız bir çok problemde eklenince sonuç:boşanma davamı açtım.
yanii bende mantık evliliği diyenlerdenim :KK52:

mutlaka her ikisi de olmalı yani kör kütük aşık olup alakasız biriyle de evlenmek bir süre sonra heyecan geçince sorunlara neden olur. ama sadece belli bazı durumlardan dolayı mantık evliliğine çok karşıyım. ticaret gibime geliyor. sevgi aşk mutlak ve mutlak olmalı. 2 gün sonra ne olacağımız belli olmuyor. hastalık , sorunlar hepimizin başına gelebilir ve omuz omuz bu zorluklara göğüs gerebilmek için severek de evlenmek şart.

Kalbin sevdiği akla yatacak başka türlü olmaz, kendi adıma ne aptal aşık oldum ne de robot, gönlüm sevdi beynim diledi tenim istedi, aşksız evlilik belki okur ama cinsellik kısmı nasıl olacak sevmediğim adamı yatağımda istemem

haklisinizda sevdigimiz insan ya bizi uzerse :KK43: aldatirsa :KK43:((

Seven insan aldatmaz diye düşünüyorum zaten öyle bişi yaparsa o onun karaktersizliği olur...
Evlilikte aşk vr sevgi karsılıklı olmalı... Yanlız karsınızdakinden fazla sevmemek gerekir. O bi tıkk fazla sevmeli
.

Back
X