• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşk evliligi mi yoksa mantik evligi mi?

Mantık evliliğinde de her türlü risk mevcuttur.İnsan sevilmek ister değer görmek ister,bunları yasamak isteyecek karsı taraftan illa ki bir kadın olarak bu beklentiye gireceksiniz.
Evlilikte sadece mantıkla işler yürümez.Formülize edilmiş mutluluğa ulaşma yolu yoktur.mutluluğun mantığı yada formülü olmaz.Sevginin içinde sabır vardır..Sinirlendiğinde seni susturur.
Klişe bir söz öbeğidir mantık evliliği..içi boştur,ruhu yoktur,sinsidir.Güzel bir iş gibi söylenir,
Sanki kadın yine beklentiye girmeyecek yibe sevilmeyi beklemeyecek,özel günün hatırlanmasını istemeyecek ..aşkı bekleyip duracak her insan gibi.
Evlilikten sonra yada önce bir yerde aşk başlamazsa ömrü uzun sürmez.

Ben şahsen 20'li yaşlarda gençken evlenen bir insanın evi arabası parası ve hatta mesleğinde iyi bi rütbesi olmasını hiç mantıklı bulmuyorum Anca babası zenginse Aman o da hiiiç lazım değil Ev araba para arayanlar gidip sanırım kendinden 10-15 yaş büyüklerle evleniyor Ona mantık evliliği deniyor Ay ne kadar mantıksız :63:

Öyle söyleme erkekler geç olgunlastıkları için yaşıtlarımız ile evlenmek mantıksızmış:KK48:
Bunu da sadece bu forumda duydum .

Öyle söyleme erkekler geç olgunlastıkları için yaşıtlarımız ile evlenmek mantıksızmış:KK48:
Bunu da sadece bu forumda duydum .
Evet yaşıtla evlenmek olmaz üç dört yaş olsun iyi olur derler Doğrudur da Ama kişiden kişiye de değişir olgunluk tabi de 10 yaş veüzeri de aşırıdır Hele yaş ilerledikçe ardaki fark çok büyür Uyumsuzluk olur

Evet yaşıtla evlenmek olmaz üç dört yaş olsun iyi olur derler Doğrudur da Ama kişiden kişiye de değişir olgunluk tabi de 10 yaş veüzeri de aşırıdır Hele yaş ilerledikçe ardaki fark çok büyür Uyumsuzluk olur

Yaşıt derken aynı jenerasyon demek istedim . Bir kaç yaş büyük ya da küçük .

Ask atestir. Yanmak isteyen atlar icine. Ben huzur isterim. Sevgi ve güven isterim.
Esimle deliler gibi birbirimize asil olarak evlenmedik. Ama deliler gibi ömrümüzü beraber gecirmek icin evlendik.
Cünkü o ask dedikleri sey kisa süreli. Sevgi ve anlasilmak ise bir ömür sürer.
Benim nacizane görüsüm tabi bunlar.
Ha asik degilmiyiz, asigiz da.
Gözümüz bir baskasini görmüyor. Ama asktan ziyade bizi ruhlarimiz bir arada tutuyor gibi geliyor.
Ask artik ici bosaltilmis bir duygu oldu günümüzde. Aska dair birligim tek sey acittigi.
Esim yanimda üc sene oldu ve her yüzüne baktigimda ondan baskasiyla yapamayacim geliyor aklima.

Yaşıt derken aynı jenerasyon demek istedim . Bir kaç yaş büyük ya da küçük .
Erkek küçük olmazsa daha iyi evet de Benim bahsettiğim parası var diye 10-15 yaş büyük adamla evlenmek Mesela 20 yaşında kız 30 yaşında adamla evlenir ikisi de gençtir göze batmaz rahatsız olmazlar Ama hele de kız kendine iyi bakıyosa 15 sene sonra adam babası gibi gezer yanında Bi de aşk yoksa o evlilik zor yaniAma aşk varsa yaşın biönemi kalmaz kiii

Erkek küçük olmazsa daha iyi evet de Benim bahsettiğim parası var diye 10-15 yaş büyük adamla evlenmek Mesela 20 yaşında kız 30 yaşında adamla evlenir ikisi de gençtir göze batmaz rahatsız olmazlar Ama hele de kız kendine iyi bakıyosa 15 sene sonra adam babası gibi gezer yanında Bi de aşk yoksa o evlilik zor yaniAma aşk varsa yaşın biönemi kalmaz kiii

Anladım zaten sadece mantık ile olmaz tabi ki. Ama yaş farkı konusunda birazcık farklı düşünüyoruz .

Anladım zaten sadece mantık ile olmaz tabi ki. Ama yaş farkı konusunda birazcık farklı düşünüyoruz .
Evet galiba:) bana kalırsa erkek küçük olmasın Küçükse de bir yaştan fazla küçük olmasın üç dört yaş büyük olsa iyidir de 5 yaştan büyük adamla evlenmemmm :))) zaten sevgilimle aramızda bir ay var

Sevmediğim bir adamla beni aynı yatağa sokacak bir mantık bulamadım ben.saşk evliliği olmalı ama aşkın o ilk gözü kör ettiği dönemlerde değil de sevgiye yerini bıraktığı dönemde evlenmeli bence.

kesinlikle katılıyorum. aynı yatakta sevmediğim aşık olmadığım istemediğim bir adamla asla düşünülemez..

Gecenlerde en iyi arkadasimla konustugumda mantik evliligi yapmayi düsünüyorum dedi.
Insan 1 kere seviyor sonra o geciyor ve bir daha da olmuyor sanki o sevme. Yani bu dünyanin fani oldugunu anlayinca aslinda tüm sevgimizi bir insana tam anlamiyla veremem galiba gibi laflar gecti aramizda.
Ve gercektende Aşk evliliğinde cogu zaman karsi taraf daha "az" seviyor. mantik evliliginde ise hersey normal ve uyuyor gibi geliyor bana.
O yüzden sizler ne diyorsunuz bu duruma ? :) Bu arada 23 yasindayim, yurt disinda kaliyorum ve ögrenciyim

Ben mantıksız bir aşk, aşksız bir mantık düşünemiyorum. Mantık ağırlıklı dahi olsa yüzüne bakamayacağın, huylarına tahammül edemediğin bir insanla asla olmamalı. Aynı eve girince çok daha zor olur. Mantık ve aşk paralel olmalı. Mantık biraz daha ağır basabilir oran her zaman eşit olmaz çünkü.

Ancak mantıksız bir aşk insanı felakete sürükleyebilir.

Bende aynen bu durumdaym bu aralar beni yillardir seven ve bekleyen biri var ben ilk kez ona şans verip yıllar sonra kahve içtim cok mutlu ve heyecanliydi yıllardir beklediği günmus.
Ama ben bir şey hissetmedim sizce ne yapmam lazım denemelimiyim

Bende aynen bu durumdaym bu aralar beni yillardir seven ve bekleyen biri var ben ilk kez ona şans verip yıllar sonra kahve içtim cok mutlu ve heyecanliydi yıllardir beklediği günmus.
Ama ben bir şey hissetmedim sizce ne yapmam lazım denemelimiyim

Vallahi bence gerek yok. Ben bu tip bir ilişki yaşadım ama mutlu olamadım. Benim için aşk çok önemli.

E
kesinlikle katılıyorum. aynı yatakta sevmediğim aşık olmadığım istemediğim bir adamla asla düşünülemez..
Aşık olduğum kişi ile evlendim çok da seviyorum hâlâ ve sevildiğimi de biliyor hissediyorum ancak her evlilikte olan veya olabilecek olan sorunlarımız oluyor haliyle.işte o anlarda birbirimize karşı anlayışlı olmamızı sağlayan yegane şey sevgimiz.sevgi olmasa sade kuru bir mantıkla evlenseydim herşeyi geçtim sorunlu anlarda bırak aynı yatağı paylaşmayı yüzüne bile bakmak istemezdim.
Sevmediğin yemeği sırf çok faydalı diye belki kendini zorlayarak ara sıra yersin ama zevk alır mısın o orası tartışılır:)

Ne aşığım diye körü körüne mantığımı bir kenara bırakabilirim..
Ne de hiç aşık olmadığım birine sırf mantığımla evet diyebilirim..
İkiside diyorum;)

Tuhaf tuhaf tiplere aşık olmaktansa mantık evliliği. Sırf rahat bir yaşam için alakasız biriyle evlenmektense aşk evliliği. Ortası illa ki bulunur.

Mantıgim sonradan aşka dönüşürse neden olmasın.. Tabi garantisi yok.:KK51:

Mantik evliligi iyidir aslinda ama herkrs bunu kaldiramaz. Cunku bazi insanlar fazla mantikci oluyor. Hic.elektrik almadan kuru bir mantikla evlenip, evliligi de boyle geciriyorlat. Sevgisiz, ilgisiz, anlayissiz, merhametsiz bir evlilik. Ama bazi mantik evliligi yapanlar, kisiligi buna musaitse sonradan da sevip baglaniyor, merhametli bir insansa ozellikle. Mantik evliliginde karsi tarafi gercekten tanimam cok onemli, yoksa iki taraf icinde iskence oluyor.
Hem ask hem mantik olsa keske, herkese de rastlamiyor ki. Ama mantiksiz birine asik olmamak lazim zaten ;)

Back
X