• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşk evliligi mi yoksa mantik evligi mi?

Tabi ki aşk.. 1 hafta da aşık olup 2 ay da evlenirsen cehennem azabına dönüşebilir tabi.. Çok aşık olsan da birbirini tanıyıp evliliği zamana bırakmak gerekir.Zaten bu durumda da mantıklı hareket etmiş oluyorsun.

hayatı seven , bırbırınızı sevgıyle tasıyacagınızı hıssettıgınız kısıyle mantık evlılıgı...
ben oyle yaptım mutluyum

Mantigima uyuyor, iyi aile babasi olur, bana iyi bir gelecek saglar diye bir adamla yatamam, o yatagi paylasabilmem icin ask sart, baska turlusunu midem kaldirmaz :KK14:

Mantigima uyuyor, iyi aile babasi olur, bana iyi bir gelecek saglar diye bir adamla yatamam, o yatagi paylasabilmem icin ask sart, baska turlusunu midem kaldirmaz :KK14:
Aşk dedigin balon gibi söner eğer aşik oldugun adamdan sogumak o kadar kolaydir ki bir hareketi yeter.. bencede aşk ve mantık bir arada olmali ben eşimle ilk konustugumda aşk ile degil tamamen mantık ile konusdum çünkü mükemmel bir insan ve bana deli gibi aşikdi.... zamanla bakdim aşık olmuşum adama şuan 1 yıllık evliyim 6 yılda gecmisimiz var ve ben her gün geçtikçe dahada aşık oluyorum bu nedenle mantık derim ben:)))

Mantığına uyan birini bulup sevmeye çalış.. Aşkı unut :KK51:

Aşk dedigin balon gibi söner eğer aşik oldugun adamdan sogumak o kadar kolaydir ki bir hareketi yeter.. bencede aşk ve mantık bir arada olmali ben eşimle ilk konustugumda aşk ile degil tamamen mantık ile konusdum çünkü mükemmel bir insan ve bana deli gibi aşikdi.... zamanla bakdim aşık olmuşum adama şuan 1 yıllık evliyim 6 yılda gecmisimiz var ve ben her gün geçtikçe dahada aşık oluyorum bu nedenle mantık derim ben:)))

5 yillik birliktelik 10 yillik evlilik üzerine ben de diyorum ki ask oyle kolay kolay bitecek bisey degil. Aski bitirecek sebepler evliligi de bitirmesi gereken şeyler zaten (ihanet, şiddet, uyumsuzluk vs) baska nedenlerle o ask bitiyorsa gercek ask değildir zaten...

Bu cok kisisel bir sey, eskiden kadinlar gorucu usulu evlenir, yuzunu gormedigi adamla gerdege girermis, ben yapamazdim, ideal koca bu evleneyim ben bununla diyip aşık olmadigi adamla evlenenlerin evlilige ve iliskilere bakisi benimkiyle kiyaslanamaz bile zaten.

Bende mantık evliliği taraftarıyım.Bana göre aşk gelip geçici.Belli bi zaman diliminde birine aşırı bağlılık ve sevgi.
Burda okuyoruz bilmem kaç sene birliktelermiş evlenmişler aldatılmış.Klasik hikaye.
Sadece kalbi dinlememek lazım ortaya karışık olsun.Bu mantıklı diye de evlenilmez tanışırsın ısınırsın falan filan.

5 yillik birliktelik 10 yillik evlilik üzerine ben de diyorum ki ask oyle kolay kolay bitecek bisey degil. Aski bitirecek sebepler evliligi de bitirmesi gereken şeyler zaten (ihanet, şiddet, uyumsuzluk vs) baska nedenlerle o ask bitiyorsa gercek ask değildir zaten...

Bu cok kisisel bir sey, eskiden kadinlar gorucu usulu evlenir, yuzunu gormedigi adamla gerdege girermis, ben yapamazdim, ideal koca bu evleneyim ben bununla diyip aşık olmadigi adamla evlenenlerin evlilige ve iliskilere bakisi benimkiyle kiyaslanamaz bile zaten.
Ya bende o sekilde evlenemem hic gormedigim biriyle olma ama baslangic mantikla olabilir ben mantikla basladim 5 yil sonra evlilik karari aldik asikda oldum.... ayrica benim dayim ve yengem buyuk bir askla evlendi siddet yok ihanet yok hicbisey yok ama 12 yildir birbirlerini yiyolar ikiside pisman mantik devreye kesinlikle girmelii diyorm yasamis biri olarak

Karşılıklı aranızda gerçek biseylerin olduğuna inaniyorsan aşk evliliği. Ama en ufak bi şüphe varsa evlilik bu hiç maceraya girmemek lazım bi anlık hevesle. En güzeli sevebileceği nitelikteki biriyle mantık evliliği.

aşk bana göre geçici bir duygudur hani sevgiliyken o duygu sizi kör eder bulutların üstünde uçurur yanii herşey tozpembedir tabii her aşk değil ama bir müddet sonra insanlar sıkılıyor sadece aşk sana yetmiyor.. bence bana göre evliliği ayakta tutan şey annem ve babamdan gördüğüm kadarıyla sevgi saygı ve sadakat.. :)))) bu duygular yaşlanıncaya kadar hepp seninledir aşkı ve bu duyguları her daim içinde taşıyabilirsen huzurundan geçilmez :))) bide insanına da bağlıdır anlaşabileceğin dengi dengine bir insansan ve böyle bir insanla evlenirsen evliliğn her daim hzurlu ve mutlu olur :)) evlilik konusnda gözün kara olmayacak bağlı olmayacak :)

Aşıksan aşk evliliği.
Şahsen bende aynı düşüncedeyim. Kocamı sevmeseydim, aşık olmasaydım mantık evliliği yaparım diyordum (5ay gibi bir süre ayrılmıştık)
Evet yataa girmek sıkıntı olabilirdi, aşık olmayabilirdim ama sevebilirdim o kişiyi zamanla. Zaten mantık evliliği dediğin zaman hareketleri, konuşması, yaşam tarzı vs istediğin gibi biriyle evlenebilrdin.
Aşıkken bunları seçme şansın olmuyor hak verirsiniz bana. Gözünüzün bir kısmına perde iniyor, eyvallahı çekiyorsunuz. Sonrasında sıkıntı olur yada olmaz.

Gecenlerde en iyi arkadasimla konustugumda mantik evliligi yapmayi düsünüyorum dedi.
Insan 1 kere seviyor sonra o geciyor ve bir daha da olmuyor sanki o sevme. Yani bu dünyanin fani oldugunu anlayinca aslinda tüm sevgimizi bir insana tam anlamiyla veremem galiba gibi laflar gecti aramizda.
Ve gercektende Aşk evliliğinde cogu zaman karsi taraf daha "az" seviyor. mantik evliliginde ise hersey normal ve uyuyor gibi geliyor bana.
O yüzden sizler ne diyorsunuz bu duruma ? :) Bu arada 23 yasindayim, yurt disinda kaliyorum ve ögrenciyim
Hem aşk hem mantık evliliği

Back
X