• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşk evliligi mi yoksa mantik evligi mi?

mantık evliliği bu değil bana göre ;
yaşlı insanlar vardır 60-70 yaşları o insanlar isterki bi yoldaş olsun yaşlılık hali çunku bu insanların mantık evliliği diyip evlenmesi mantıklı, ama genç bir bayan veya erkeğin mantık evliliği diyip evlenmesi kadar saçma bir şey duymadım bence dunyanın en midesiz insanları adayları ha bu kafada evlenip de sonradan aşık olanlara dicek bişi yok aşık olmadan biriyle nasıl yatıp kalkabilirsin böyle mantıksız iş mi olur

Mantigimin uymadığı adama aşık olmazdim zaten

Iste budur! Burda cok okuyorum "esim ile ask evliligi yaptik" sonrasinda görüyorsun ki ortada iki birbirine tamamen zit insanlar var yada adam cok kiro, baskici, kiskanc,..

Ve Türkiyede söyle birsey var, kizlarin iliski yasamasi halen tabu sayilar, ailelerden saklanir. Bundan dolayi Bircok kiz ilk ilgi gördügü erkekten hoslanir, asik oldugunu sanir. Tabi yasak olmasina heycan katar. Bunun üstüne bide bolca dizi bakildi mi tamam.

Sonrada dedikodu olmasin diye bide söz nisan yapiliyor ve bir bakiliyor ki bir odun erkek ile evlenilmis ve adi ask evliligi oluyor. Hayir arkadasim o ask evliligi degil. O hizli bir sekilde yalnis karar ile bir evlilik.

Yani biri cidden bu ask/sevgi kavramlarina bi el atsin. Hersey cok arabesklesti. Burda konu aciliyor, adam ilgisiz, hakaret, küfür ediyor ve birsürü sey ama bil bakalim konu sahibi ne diyor? "Onu cok seviyoruuum, onsuz yapamiyoruum :mad: "

Sonra biz "eh neresini seviyorsun bu adamin" dedigimizde, cevap "eh seviyorum iste" oluyor. Yani ask mi mantik evliligi mi soruldugunda bile aslinda ask evliligin kelime anlamini düsünmek lazim.

Gecenlerde en iyi arkadasimla konustugumda mantik evliligi yapmayi düsünüyorum dedi.
Insan 1 kere seviyor sonra o geciyor ve bir daha da olmuyor sanki o sevme. Yani bu dünyanin fani oldugunu anlayinca aslinda tüm sevgimizi bir insana tam anlamiyla veremem galiba gibi laflar gecti aramizda.
Ve gercektende Aşk evliliğinde cogu zaman karsi taraf daha "az" seviyor. mantik evliliginde ise hersey normal ve uyuyor gibi geliyor bana.
O yüzden sizler ne diyorsunuz bu duruma ? :) Bu arada 23 yasindayim, yurt disinda kaliyorum ve ögrenciyim
İkisi bir arada olursa tadından yenmez.İçinde aşk yoksa hiç evlenmemek daha iyi bence

Önce kalbin akacak sonra matigin onaylayacak

Sadece aşk evliliği veya sadece mantık evliliğinin sonu boşanmayla bitmese bile büyük ihtimalle hüsranla bitecektir. Önemli olan her ikisinin de bir arada olması. Maddi ve kültürel yönden iyi olan sevgi dolu bir adamla evlenmek varken aşk dışında başka hiçbir şey sunamayan veya para dışında başka hiçbir şey sunamayan bir adamla evlenenlere acıyorum. Önemli olan aşık olduğunuz adamın size göre uygun birisi olmasıdır. İşte bu evliliklerin sağlam temellere sahiptir. Bir yastıkta kocayıp mutlu bir hayat sürmenin tek yolu budur.

images

Aşık olduk. Sonra mantıklı olmaya gayret ettik. Şartlarımız olgunlaştığı zaman evlenebildik.

Aşksız olmaz. Adamla kahvaltı bile yapamazdım sanırım.

En güzeli, aşık olunan ve mantıken uygun olan (eğitim, kültür, yaş, hayata bakış açısı) biriyle evlenmek.
Birinden biri eksikse evlilik olsa da mutluluk olmuyor.

Back
X