aşk evliliğimi mantık evliliğimi ?

bence kalbiyle hareket eden üzülmeye mahkum zaaflarına yenik düşmüştür bazı şeyleri görmezden gelmiştir yanar ki yanar
mantık ise kime nekadar nasıl dayanabileceğinin göstergesidir işine gelirse alırsın işine gelmezse yol alırsın
oysaki aşta tek bir istikamet vardır
nitekim mantığa aykırı olandan vazgeçmeli
çünkü kimse vazgeçilmez değil.
(dokunsan elim dokunmasan kalbin yanacak elini herkes görür ama kalbini kimse göremez tercih senin sevgili cesaretin varsa dokun bana )

Valla , onu bunu bilmem de , deli aşıksın ama mantığın bir türlü vizeyi vermiyorsa, o işten vazgeç sen.
nedense ben şimdiye kadar mantığımın vize vermediği birine aşık olmadım.
mesela ünideyken kızlardan biri taksiciyle çıkıyordu. yani bunun mantığı yok ki aşka dönüşsün.
önce sınavları mantıksal sınavları geçecek ki level atlasın.
ilk görüşte aşık olduğum 2 insan oldu onlar da şansıma mantıklı çıktı.
ama zaten mantıklı çıkmasaydı aşkı devam ettirmezdim sanırım.

mantıkla başlayıp aşık olunabilir,
aşkla başlayıp mantığa uydurulabilir
ilişki esnektir bence şekillendirilebilir (olağanüstü durumlar yoksa tabii)
bi de bunların hepsi Romeo'nun kişiliğine, karakterine de bağlı sanki..

o zaman aşıksın ama işi yok.
olur mu?

Benim icin olur, nasilsa benim sabit bir gelirim oldugu icin maddi sikinti cekmeyiz. Her insan farkli farkli bence, benim icin en onemlisi ask, para da dahil olmak uzere geriye kalan hicbir sey onemli degil. Aramizda o cekim oldugu surece gerisi hic onemli degil :)

Şimdi çocuklar daha bir tez canlı sanki İpek. İki çift güzel lafa, bir gülüşe kanıp ahanda aşık oluyorum ben, gerisini bir şekilde hallederim diyen bir sürü kız var. Senin burç ne bu arada? Merak ettim :)

bakıyorumda eskilere hep görücü usulu evlenmişler ve eskilerde yenilere nazaran boşanma az çok saygılılar birbirlerine karşı mantığınla birine evet dediğin zaman onu sevebilirmisin acaba ?

Bence en önemlisi mantıklı bir insan olmak. Zaten hayatınızda mantığa önem veriyorsanız mantığınızın yatmadığı birine aşık olmazsınız olursanız da ilişkinizin mantıksız olduğunu anladığınız anda aşkınız sönüverir. Bana öyle geliyor

Benim çevremde mantık evliliği yapan da var aşk evliliği yapanda.. Mantık evliliği yapanlar gününü gün ederken aşk evliliği yapanlar pek de mutlu gelmiyorlar bana.. ama sanki maddiyat önemli burada.

Benim bi ailede üç tane kuzenim var.. Biri mantık evliliği , diğeri ask evliliği , üçüncüsü kaçarak evlendi.. sonuçta hepsi boşandı. . ask bittiğinde evlilik bitiyor, mantık kalmayıncaya duygu da olmayınca hiç çekilmiyor, aileni arkaya alırsan önünde hiç kimse olmadigindan bir türlü iki yaka kavuşmuyor. . Bence mantıkla ask bir arada bulunmalı.. Mantık gururu ve saygiyi kaybetmemek icin, aşk sevilip sayilamak için.. her ikisinide barındıran bi ilişki sağlıklıdır bence.. ailelerin uyumlu olmalı tabiki..

Öyle birşey ki ne asksiz olur evlilik ne mantiksiz. Olabildiğince dengede tutmak lazim bence. Arada ekstrem bir fark varsa o is yas.
Sonuçta biriyle sirf iyi kalpli ahlaki kariyerli olmak yetmez. Herkesin bir kusuru var olacaktır da mutlaka. Ask kusurlarimizi örtüyor gibi geliyor bana. Olduğu gibi kabullenmek kolaylasiyor. Belki biraz agir olacak ama koynuna girdigin adami sevmeden asik olmadan olur mu?

Ha zamanla insan mantikla baslayip tanıyarak asil olabiliyor yada asik olduğu adami mantigi da kabul edebiliyor zamanla.

Denge şart

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…