aşk evliliğimi mantık evliliğimi ?

Sadece mantığıma uyan bir adamın her derdine tahammül edemem..
Tahamülümün sabrımın artması için aşık olmam sevmem lazım...
Sarılmak bile gelmez içimden evliliği bir vazife gibi yaparım sırf mantığıma uydu diye evlendiysem..
Bilmiyorum ben böyle düşünüyorum...evli değilim.

aşık olmadığınız bir insanla ömür geçmez ki ya düşünsenize arada çekim yok, içinizden ona dokunmak, onu sevmek geçmiyor ama mantığımızın kabul etmediği, hayat görüşlerimizin uymadığı bir insanla da ömür geçmez. ikisinin ortasını bulup mantığımızın kabul ettiği ve duygularımızın desteklediği insanla evlenmek en doğrusu. o insanı bulabilmek de bir hayli zor tabi orası ayrı.

peki mesela, çok mantığınıza yatıyor diyelim ama bir çekim falan hissetmiyorsunuz. sonradan hissediliyor mu o, yani alışılıyor mu?

Bunu bnde merak ediyorum. Bilen biri soylesin

bende bunu merak ediyorum ya

Benim şu anki ilişkim öyle başladı. . birini çok sevmiştim yılan hikayesine dönmüştü. . ayrıldım hayatıma bir yıl kimseyi sokmadim. . sonra ikimiz taniyan ortak bir arkadaşımız referans oldu tanıştırdı. . fiziken bile çok benziyoruz , Fikren de, meslek özellikler falan filan.. ama ilk gördüğümde aşık olmadım hiç. . hatta bir süre bişey hissetmedim.. olumlu bakmak lazım herseye.. hatta ilk resmini gördüğümde begenemedim kabul etmekte zorlandım. . kendini sevdirme çabası, iyi oluşu, ilişkimize saygı göstermesi emek vermesi.. tanımaya karar vermişken birden aşık oldum.. şimdi karşımdaki adamdan yakışıklı yok bu dünyada.. bilmem anlatabildim mi..

sevdiğiniz karakter özelliklerine uyuyorsa, çalışkan, kendi hayatını yönetebilen, size ve ailesine değer veren bir insanla başlayın ilişkiye derim. . Kendinize bir şans verin.. karsinizdakine de..

şöyle düşünün çok seviyosunuz ama ne aileniz uyuyo ne kafa yapınız ama aşırı seviyosunuz ne yapardınız ?

Ailesinin yapısını takmam ama birbirimizin kafa uyuşmamazlığı zaten sırıl sıklam aşık olmama engel olur(benim için)..
Ama kültürel faklılıkla varmış yok ırkı böyleymiş yok mezhebi şöyleymiş.. çokta tıınnn ..Evlenirimm..

Çünkü atıyorum birisi var kültürümüz aynı konuştuğmuz dil aynı mezhebimiz aynı ırkımız aynı herşeyimiz aynı sanki aynı ailenin bireyleriymişiz gibi ama zerre duygusal bir bağ yok aramızda karşısında taş kesiliyorum... ben bu adamla evlenmeyi bırak yüzüne bakmışım bakmamışım o bana bakmış bakmamış hiç umrum olmaz..

şöyle düşünün çok seviyosunuz ama ne aileniz uyuyo ne kafa yapınız ama aşırı seviyosunuz ne yapardınız ?
bunu birebir yaşamış birisi olarak hemen cevap yazıyorum;eşimle ne ailelerimiz uyuyor,ne yaşam biçimimiz,karekter olarakta zıttız,eşimden önce de abimin dr bir arkadaşı vardı zorla aramızı yapmaya çalışıyorlardı,üstelik çokta zenginlerdi,çocuk birgün arabayla beni eve bırakacağında beni öpmeye çalıştı ama inan midem bulandı ve eve gelince bu iş olmaz dedim.
bir süre sonra eşimle tanıştım,yukarıda belirttiğim gibi aile yapımız hiçbirşeyimiz uymuyor,iyi bir işi de yoktu ama aşık oldum işte,evlendik,8 sene oldu ve hala deli gibi aşığım kocama.durumumuz ise gayet yerinde,çalıştık beraber kazandık,arabamızı evimizi aldık,ben aşk evliliği yaptığım için gayet memnunum.

bu kisi asosyal biri olsa da mi degerli olurdu sizin icin? Cunku cevrede onemli bi noktada...

senin adına sevindim

kendisi değilde beni asosyal yapmak istiyo

Valla şöyle soyleyeyim bu kisi sizi asosyal yapmaya çalışıyorsa bilin ki bu isin devaminda kiskanclik had safhada olacaktir.sonraki evresi perdeleri kapat balkona cikma vs... ama ben karsidaki kisinin asosyal olmasini merak ediyorum. Oyle biriyle devam edebilir mi bi iliski

yani çevreden kastın nedir mesela bazı insanların çevrsi çok olur ama işe yaramaz tiplerdir bazı insanlarında az çevrsi vardır ama güvenilir tiplerdir tabi özgüven sorunuda olabilir kimseyle pek tanışıp konuşamıyodur belki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…