• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

aşk mı aile mi???? çok acil!!!

huysuzbicirik

Üye
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2013
5
0
6
35
İstanbul
merhaba kızlar, kk da yeniyim ama aylardır yazdıklarınızı takip edip birbirinize derman olmanızı okuyorum. bu sebeple sizlere derdimi açmak istedim. 4 senelik bir ilişkim var. 2 sene önce kendi aramızda sözlendik. ailem sevgilimi malesef hiç kabullenemedi. bizim birbirimize duydugumuz sonsuz aşkı hiç anlayamadılar. ablam da bekardır ve sanıyorum ki bu sebeple annemi hep benim ilişkime karşı doldurdu. kızlar asıl sorunuma geliyorum. ben başı açık bir kızım ancak sevgilimin ailesi mütaasıp ve sevgilim bu aralar hep evleneceğim kadın başı kapalı olmalı gibi cümleler kuruyordu laf aralarında. ben haliyle üzerime alınıyordum. 1 hafta önce bu konular üzerine tartışıp ayrıldık ve ben cözümü ailemi ve özellikle ablamı karşıma alarak kapanmakta buldum çünkü onsuz bir hayatı düşlemek bile bir ölüm. bu kararımdan sonra sevgilimin gözleri parladı ve benimle gurur duyduğunu söylüyor. Fakat ablam benimle konuşmuyor günlerdir yüzüme bile bakmıyor. kızlar sizce kararım doğru mu bir yanda aşkım bir yanda ailem?.....:43::43::43:

merhaba kızlar, kk da yeniyim ama aylardır yazdıklarınızı takip edip birbirinize derman olmanızı okuyorum. bu sebeple sizlere derdimi açmak istedim. 4 senelik bir ilişkim var. 2 sene önce kendi aramızda sözlendik. ailem sevgilimi malesef hiç kabullenemedi. bizim birbirimize duydugumuz sonsuz aşkı hiç anlayamadılar. ablam da bekardır ve sanıyorum ki bu sebeple annemi hep benim ilişkime karşı doldurdu. kızlar asıl sorunuma geliyorum. ben başı açık bir kızım ancak sevgilimin ailesi mütaasıp ve sevgilim bu aralar hep evleneceğim kadın başı kapalı olmalı gibi cümleler kuruyordu laf aralarında. ben haliyle üzerime alınıyordum. 1 hafta önce bu konular üzerine tartışıp ayrıldık ve ben cözümü ailemi ve özellikle ablamı karşıma alarak kapanmakta buldum çünkü onsuz bir hayatı düşlemek bile bir ölüm. bu kararımdan sonra sevgilimin gözleri parladı ve benimle gurur duyduğunu söylüyor. Fakat ablam benimle konuşmuyor günlerdir yüzüme bile bakmıyor. kızlar sizce kararım doğru mu bir yanda aşkım bir yanda ailem?.....:43::43::43:
Bu din ve aile olayları çok riskli. Farklı bir boyutunu ben de yaşadım.İstediğin kadar kulaklarını tıkasanda malesef yürümüyor.

Ne aşk, ne aile.. Kendini seç..

Evlenmeyecegi karakterdeki bi kadinin 4 yilini alan bi adam icin kendinden vazgecmene degmez..

ben 4 yılımı ona verdikten sonra bu kadar kolay vazgeçemem aşkımızın ailemi ikna ediceğini düşünüyorum sizce haksız mıyım??bu arada yorumlarınız için teşekkürler

Aşk mı aile mi sorusuna cevap vermiycem ama sormadığın bir şey hakkında yorum yapıcam arkadaş sevgili için örtünmek ne ya örtü Allah için takılır sevgiliye ulaşmak için bir araç değildir o.

Çok zor bi durum gerçekten Allah yardım etsin.öncelikle eğer kapanacaksanız sevgiliniz için değil Allah rızası için kapanmalıydınız sevgilinizin yaptığı şeyde sizin yaptığınız şeyde çok yanlış.diğer taraftan ailenizde kötü yapıyor bu işte.ailenizle açık açık konuşmayı denedinizmi tartışmadan? Siz sevginiz uğruna çok fedakarlık yapmışınız belliki çok seviyorsunuz ailenizinde buna saygılı olması gerekir.sevgili mi ailemi konusuna gelirsek ben her zaman aile derim ama bu konuda ailenizin davranışları hiç hoş değil.dediğim gibi konuşun çekinmeden herşeyi açık açık anlatın inşallah sizi anlarlar.

Çocuk sana kapan dedi mi?
Evleneceğim kız kapalı olmalı demiş.
Senle evleneceğini ne biliyosun?
Benim açık olduğumu bile bile adam bana 'evleneceğim kız kapalı olmalı' derse ben altında art niyet ararım.
Ya sen kendinden, düşüncelerinden taviz verip niye değişiyosun. Kapanmak tabi ki kötü bişey değil, ama içinden gelerek yaptığın bir davranış değil.
Emin ol erkeğin isteği bitmez taviz verdiğin sürece, kapan der, okuma der, evden çıkma der, der Allah der...
Bi durun artık, bu kadar kaptırmayın ipin ucunu.:31:

4 yıldır birliktesiniz seni açık görmüş beğenmiş birlikte olmuşssunuz şimdi nedir bu baskı anlayamıyorum.. Kapanmak tamamen kişinin kendi tercihi iç meselesidir bana göre içinden geldiği zaman yapmalısın baskıyla onu kaybetme korkusuyla değil.. Ki aranızdaki bu durumu ailene yansıtmaman gerekirdi ama bir de tanıdıkları kadarıyla niye istemedikleri de önemli..
Ailelerin karşı çıktığı ilişkiler çok yıpratıcı ilerliyor arada hep siz kalacaksınız yorulacaksınız.. Ailenin çok önemli sebebleri yoksa ikna etmeye çalış o saygısını efendiliğini göstererek sevdirmeye çalışsın.. Allah gönlünüze göre versin..

ben 4 yılımı ona verdikten sonra bu kadar kolay vazgeçemem aşkımızın ailemi ikna ediceğini düşünüyorum sizce haksız mıyım??bu arada yorumlarınız için teşekkürler

Öncelikle yaşın kaç ?
Kapalı olmak içinden geliyor mu?
Bireysel düşün,böyle mutlu olabilecek misin ?
Karşında daha şimdiden seni değiştirmek isteyen bir adam var ,ilerde ne dayatmalarda bulunabilir düşündün mü ?
Ailen elbet affeder ,ama ilerde aldığın karardan pişman olursan yüzlerine vicdanen rahat bakabilecek misin ?
Farzı misal adamın her istediğini yaptın,sonra seni terkedip bir de üstüne baskasını bulur ve bunun sorumlusu olarak senin eski hallerini gösterirse ne yapacaksın ?
Yanlış anlama dediklerimi,ben çok beterini yaşadım.O yuzden yardımcı olmaya calışıyorum

Ben bu tur konularda aileyi dinlerim. Onlar senin yetistirilme tarzinin da farkindalar, tecrubeleri geregi karsindaki aileye girdigin zaman olabilecek tatsizliklarin da farkindalardir.
Ayrica biri istiyor diye ya da otekine inat kapanilmaz. Oyle kapanirsan yarin birgun yeter be der acilirsin.
Kendin istiyorsan kapan.

Bir de nicin konu cok acil acaba, sorabilir miyim? Biri mi kovaliyor? Ben o kadar acil birsey goremedim de.
:ssz:

ailemle konuşmayı denedim tabi denemez olur muyum??:(:( her seferinde o çocuğun bana layık olmadığını tekrarlayıp durdular. çok ağladım ama derdimi hiç biriyle içten paylasamadım. tabi ki de öncelikle Allah rızası için kapandım zaten çocukluğumdan beri orucumu düzenli tutarım. namaza da başladım her şeyi layıkıyle yapmaya çalışıyorum Allahın izniyle ama bu ikilem beni günden güne eritiyor:43:

Sizin içinizde de kapanmak var mıydı yoksa sevgiliniz için mi kapandınız? Yanlış anlamayın beni konunuzu saptırmak için söylemiyorum ama Allah rızası gibi paha biçilemez birşey için kapanmayıp sevgili için kapanmak bana biraz tuhaf geliyor :26: Bu aralar sevgilisi için kapananlar çoğaldı o yüzden içimde kaldı sanırım dile getirmek istedim bunu :1:

Neyse konunuza gelirsek sevgiliniz madem kapalı biriyle evlenmek istiyordu 4 yıl ne diye oyaladı sizi? Başkalarının isteklerine göre kendinizi yönlendirmeyin. Bugün kapan diyen yarın başka bir şey der. Her seferinde kendinizden vazgeçip onun dediklerinizi mi yapacaksınız?

Ben her zaman aileyi destekleyen tarafta olmuşumdur.
Sonuçta onlar seni daha iyi tanıyan kişiler her şeyden öte ailen.
Sevgilin madem seni böyle sevdi böyle de kabullenmeli.
Alttan alttan kapalı olsun eşim diyerek laf söylemesi çok yanlış.
Senin kapanman güzel ama birisi için kapanman Allah rızası için kapanmaman ne kadar doğru işte burası tartışılır.
Yine de doğru bir karar alırsın inşallah hakkında hayırlısı olsun.

ben aıle derdım..kotude olsalar arada sorunlarda cıksa yıne aılem derdım..kımseden fayda olmuyor..yıne canınız sıze koşuyor..bugun sızı cok seven askınız yarın sızı yarı yolda bırakabılıyor..ben yasadım bunu..asla kardeslerımı annemı babamı es geçmem bır baskası ıcın onları uzmemde..zaten benı seven onları benı uzmez

acil olmasının sebebi ailemle aramın kotü olması :(:( dayanamıyorum buna. bu arada yaşım 20 ve üniversite okuyorum. kızlar yazdıklarınızı okuyunca hepsi çok mantıklı geliyor ama kalbime söz geciremiyorum. Allah rızası için kapanmama vesile olması iyi bir şey diye düşünüyorum. sevgilim de benim iyiliğimi istiyor. kendiside alkolü bırakıp namaza başladı

ben ablanın seni kıskandığını falan düşünmüyorum.ablan bu kararından sonra yüzüne bakmadıysa bu sevgilinin sana karşı olan dayatmalarını,ve senin de onun için kendinden ödün vermeni tasvip etmediği için olabilir.Bence bir adam beraber olduğu kadını zorla kapatıyorsa"onu ayrılığa mahkum ederek,ki bu bir tehdittir" o adamın içinde gerçekten aşk yok demektir.Zaten bir kadının bu şekilde kapatılması onun bir şahıs olarak değil nesne gibi görüldüğünü gösterir.Sana saygı duymuyor demektir. Yoksa seni böyle bir konuda değiştirmeye asla cesaret edemezdi.

Koca için kapanılmaz, Allah rızası için kapanılır.
Ve bu insanın kendi seçimi, içinden gelen bir şey olmalıdır...

Sen daha evlenmeden aşk uğruna yaşam tarzını değiştiriyorsan,
o evlilikte senin hiç bir hükmün olmaz.
Bunu böyle bilesin.

Ailen haklı demek ki istememekte.
Onları dinle...

sadece başlığı baz alarak bu yorumu yapıyorum
sen değil karşıdaki ailem mi aşkım mı sorusuna düştüğünde bitiyor herşey

senin meselene gelecek olursak ailenin bi bildiği vardır elbet ve senin görüp yaşadıkların da
ama bi insan kapanma işini mecburiyetten değil hazır olduğu için yapmalı
madem öyle eş arıyordu ya baştan başlamayacaktı ya da dillendirmeyecekti
acaba sen onun küçücük bi huyunu değiştirmeye kalksan ne tepki alırdın
gene de söylüyorum aşk güvenilir ve sonsuzsa ve için rahatsa iyki de yapmışsın
ama keşke bilincinde olunarak böyle bişey olsaydı
umarım bunca fedakarlığının karşılığını ömür boyu mutlu ve birlikte yaşayarak alırsın canım

Kapanma nedenin bir erkek istiyor diye olmamalı.
Aşk mı aile mi?? Tabiki AİLE.
100 adam bulurum ama bir aile bulamam.
İstemiyorlarsa vardır bir bildikleri.

Aşk karşındaki kişiyi olduğu gibi kabul etmektir.

Eğer aile yapına uymuyorsa bu insan, baştan başlamayacaksın.

Sevdiğin insan seni ailesinin istediği kalıba sokmaya çalışmaz.

Back
X