• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

aşk mı aile mi???? çok acil!!!

ailemle konuşmayı denedim tabi denemez olur muyum??:(:( her seferinde o çocuğun bana layık olmadığını tekrarlayıp durdular. çok ağladım ama derdimi hiç biriyle içten paylasamadım. tabi ki de öncelikle Allah rızası için kapandım zaten çocukluğumdan beri orucumu düzenli tutarım. namaza da başladım her şeyi layıkıyle yapmaya çalışıyorum Allahın izniyle ama bu ikilem beni günden güne eritiyor:43:

Peki ailenin istememe sebebi nedir?
Sana nesi layık değil mesela?

hepiinize çok teşekkür ederim değerli yorumlarınız için ancak 2 sene önce sözlendiğimzde, ben kendimi sevgilime teslim ettim ve bu olaydan sonra onun bana karşı tavrı değişti. ilk başta bana namusumsun diyen eden adam beni umursamaz oldu araya uzun bir askerlik dönemi girdi. bana hala aşık olduğunu biliyorum sadece bir dönemden geçtiğini düşünüyorum ve bu kararımın aramızdaki bağı güçlendieceğini düşünüyorum ve tabi Allah la aramdaki bağımı kuvvetlendirmeme vesile oluyor

acil olmasının sebebi ailemle aramın kotü olması :(:( dayanamıyorum buna. bu arada yaşım 20 ve üniversite okuyorum. kızlar yazdıklarınızı okuyunca hepsi çok mantıklı geliyor ama kalbime söz geciremiyorum. Allah rızası için kapanmama vesile olması iyi bir şey diye düşünüyorum. sevgilim de benim iyiliğimi istiyor. kendiside alkolü bırakıp namaza başladı

20 yaşında üniversite öğrencisisin ve aydın olman gereken dönemde bir (uzgunum 20 yas çocuk demektir) hayat tarzını değiştirip aileni karşına alıyorsun.
İyi düşün,aklını iyi toparla.Hiç hoş gelmedi bana bu olay .

hepiinize çok teşekkür ederim değerli yorumlarınız için ancak 2 sene önce sözlendiğimzde, ben kendimi sevgilime teslim ettim ve bu olaydan sonra onun bana karşı tavrı değişti. ilk başta bana namusumsun diyen eden adam beni umursamaz oldu araya uzun bir askerlik dönemi girdi. bana hala aşık olduğunu biliyorum sadece bir dönemden geçtiğini düşünüyorum ve bu kararımın aramızdaki bağı güçlendieceğini düşünüyorum ve tabi Allah la aramdaki bağımı kuvvetlendirmeme vesile oluyor

Teslim etmek derken birlikte mi oldunuz?

Şimdi anlaşıldı.

Sen kendini mecbur hissediyorsun yani????

Şimdi madem muhafazakar bir ailenin çocuğu neden evlilik öncesi bir kızın günahına giriyor bir .
İkincisi kapanmazsan seninle evlenmem demek bu adamın erkekliğine, imanına nasıl sığıyor?
O zaman bu nasıl muhafazakarlık demezler mi adama?

Ailen haklı. Demek ki senin göremedigin ama onların gördüğü bir şeyler var bu şahısta...

Son düzenleme:
Şimdi anlaşıldı.

Şimdi madem muhafazakar bir ailenin çocuğu neden evlilik öncesi bir kızın günahına giriyor bir .
İkincisi kapanmazsan seninle evlenmem demek bu adamın erkekliğine, imanına nasıl sığıyor?

Ailen haklı. Demek ki senin göremedigin ama onların gördüğü bir şeyler var bu şahısta...

Aynen katılıyorum.
Ama bu kızımızın bu çocuğun peşini bırakmaya niyeti yok gibi :26:
Ne desek boş.:ssz:

ben bişi bilmeden cevap yazıcam sana. çünkü olaylar nasıl gelişti neden istemiyor ailen erkek arkadaşını anlatmamışsın. belki elle tutulur bir sebep değil istememelerinin nedeni çünkü. yani kısacası ailemi seçerdim ama üstüne basarak söylemek istiyorum ailemin haklı olduğuna inanıyorsam.

Hmmmmm şimdi anlaşıldı.
Sen teslimiyeti yaşadıktan sonra(çocukta istediğni aldıktan sonra) araya soğukluk girmiş.
Sen "eyvah bekaretimi de verdim"korkusuyla çocuk ne isterse yapmaya başlamışsın,öyle görünüyor.
Sevgilin seni malesef kullanmış ne yaparsan yap olmaz ablacığım.
Bu ilşkiden bundan sonra bi cacık olmaz.
Ailenin haklılığı da burda ortaya çıkıyor.

ben bişi bilmeden cevap yazıcam sana. çünkü olaylar nasıl gelişti neden istemiyor ailen erkek arkadaşını anlatmamışsın. belki elle tutulur bir sebep değil istememelerinin nedeni çünkü. yani kısacası ailemi seçerdim ama üstüne basarak söylemek istiyorum ailemin haklı olduğuna inanıyorsam.
İyi de ailesinin haklı oluğunu görebilse vazgeçer zaten bence sıkıntı burda. Muhafazakar diye geçinip zina yapan alkol alan bir tip. Şimdi ki halini bilemeyiz tabi ama aileden gelen bi dindarlık olduğunu iddia ederken bunları yapmış olması pek güven vermedi bana açıkçası. Tövbe edip Allah'a yönelmiştim bilemeyiz tabi ama ailesi eskiden böyle olduğunu biliyorsa istemez tabiki

mutasıp bir ailenin evladı olmak mutasıp bir adam olmak anlamına gelmez
herkesin nufus cuzdanının arkasında islam yazıyor ama islamiyeti yaşamak apayrı birşey
kapanmak güzel birşey ama sen bunu taşıyabilecekmisin 1 2 ay sonra o örtüyü çıkartan bayanlar tanıyorum ben
o örtüyü taşımak teslimiyet ve olgunluk ister

bunu erkek arkadaşın için değil Allah rızası için yapman gerekiyor ilk önce bunu bir kabullen...

madem bu adam hizmet ehli,5 vakitinde senin evlenmeden günahına ne sebeple giriyor...???
hani mütasıp bir ailedenmiş ya dilerim 5 vaktindedir...

ayrıca sen bu adamla birlikteyken zaten açıktın seni o şekilde benimsemedimi bu.... ha sonradan fikri değişti demekki 10 sene sonra ben açık kadın istiyorum derse sen o örtüyü çıkartacakmısın yani... ???

ailene gelince adamı istemediklerinden değil evlatlarını değiştirdiklerinden ve seni bu şekilde kabul etmediklerinden dolayı istemiyor ve tepkili olabilirlermi acaba????

Kendini sakın mecbur hissetme.
Birlikte olduktan sonra senin ona mecbur olduğunu düşünüp seni umursamayan adam , evlenince neler yapar biraz düşün.
Dayakta yersin, aldatılırsında, ama hala onu mutlu etmeye çalışırsın.
Karakterli bir adam olsa sana bunları zaten yaşatmazdı.
Arkana bakmadan kaç.

Zina yapmaktan çekinmeyen adam senin başının açıklığına mı takıyor?
Ah bir sakin olsan kendine gelsen gerçekleri göreceksin.
20 yaşında okuyan kızına hiç bir aile evlilikti sözdü asla izin vermez.
Onlar senin iyi bir geleceğin olmasını istiyor sen ablanın evlenemediği için seni kıskandığından dem vurmuşsun.:19:
İnşallah toparlanır kendine gelirsin,maalesef bağımlı hale gelmişsin.
Bari korunun ne diyim bende şaşırdım, küçücüksün daha.

Şimdi anlaşıldı.

O zaman bu nasıl muhafazakarlık demezler mi adama?

Aynen katiliyorum.
Bende 20 yasindayim ama sevgilim istiyor diye kapanmam. Ki bende dinine bagli bir insanim. Ama kapanmanin bi agirligi sorumlulugu var. Bunu tasiyabilcekmisin?

merhaba kızlar, kk da yeniyim ama aylardır yazdıklarınızı takip edip birbirinize derman olmanızı okuyorum. bu sebeple sizlere derdimi açmak istedim. 4 senelik bir ilişkim var. 2 sene önce kendi aramızda sözlendik. ailem sevgilimi malesef hiç kabullenemedi. bizim birbirimize duydugumuz sonsuz aşkı hiç anlayamadılar. ablam da bekardır ve sanıyorum ki bu sebeple annemi hep benim ilişkime karşı doldurdu. kızlar asıl sorunuma geliyorum. ben başı açık bir kızım ancak sevgilimin ailesi mütaasıp ve sevgilim bu aralar hep evleneceğim kadın başı kapalı olmalı gibi cümleler kuruyordu laf aralarında. ben haliyle üzerime alınıyordum. 1 hafta önce bu konular üzerine tartışıp ayrıldık ve ben cözümü ailemi ve özellikle ablamı karşıma alarak kapanmakta buldum çünkü onsuz bir hayatı düşlemek bile bir ölüm. bu kararımdan sonra sevgilimin gözleri parladı ve benimle gurur duyduğunu söylüyor. Fakat ablam benimle konuşmuyor günlerdir yüzüme bile bakmıyor. kızlar sizce kararım doğru mu bir yanda aşkım bir yanda ailem?.....:43::43::43:

Çok yanlış yaptıgın. sen üzülüceksin. Kimse için değişmeye değmez

merhaba kızlar, kk da yeniyim ama aylardır yazdıklarınızı takip edip birbirinize derman olmanızı okuyorum. bu sebeple sizlere derdimi açmak istedim. 4 senelik bir ilişkim var. 2 sene önce kendi aramızda sözlendik. ailem sevgilimi malesef hiç kabullenemedi. bizim birbirimize duydugumuz sonsuz aşkı hiç anlayamadılar. ablam da bekardır ve sanıyorum ki bu sebeple annemi hep benim ilişkime karşı doldurdu. kızlar asıl sorunuma geliyorum. ben başı açık bir kızım ancak sevgilimin ailesi mütaasıp ve sevgilim bu aralar hep evleneceğim kadın başı kapalı olmalı gibi cümleler kuruyordu laf aralarında. ben haliyle üzerime alınıyordum. 1 hafta önce bu konular üzerine tartışıp ayrıldık ve ben cözümü ailemi ve özellikle ablamı karşıma alarak kapanmakta buldum çünkü onsuz bir hayatı düşlemek bile bir ölüm. bu kararımdan sonra sevgilimin gözleri parladı ve benimle gurur duyduğunu söylüyor. Fakat ablam benimle konuşmuyor günlerdir yüzüme bile bakmıyor. kızlar sizce kararım doğru mu bir yanda aşkım bir yanda ailem?.....:43::43::43:

sevgilisi rızası için kapanmak da çok acayip huysuzbiricik.
sevgilinin böyle şartlar diretmesi de yanlış bence.
seni olduğun gibi kabullenmeli.
sen de kendini başka biri için değiştirmemelisin.

Öyle üzülüyorum ki böyle olayları duyunca. Beyefendi çok imanliymis madem neden nikahlı olmadığı kıza el sürmüş acaba? Hadi yapmış bir hata sahip çıkacağına nasıl başörtüsü yüzünden tartışıp ayrilabiliyor? Bu nasıl bir vicdan nasıl bir Müslüman?
Kesinlikle ailene sırtını dönme ve kendini onunla evlenmek zorunda hissetme. Bu adam kim bilir neler cektirir sana ilerde. Birgün evlenmeden benimle birlikte oldun diye de kafana kakarsa şaşırma..

Allah rızası için kapanmakta bir sorun yok, kadına farzdır, yapabilene ne güzel

Ancak onu kazanmak için kapanmak ne kadar doğru. İçten gelmeyen tesettür gerçekten çok zordur, ne kadar dayanabileceksin ?

Mutasıp bir aile ;bugün açık gelin istemiyor, ya yarın başka istekleri olursa. 4 yılı harcamamak için ömrünü mü feda edeceksin ?

Bu mutasıp aile yarın aileni beğenmeyip, görüşme derse ne yapacaksın ?

Sevgilin seni açık gördü sevdi şimdi ne bu, bilmiyor muydu ailesini ?

Benekli öküzün hikayesini bilir misin sen, vermenin ve tavizin sonu yoktur, böyle yaşamakta ağır yükler ve bedeller getirir. Çok iyi düşün

Üstelik zinadan korkmayan bir adamın mutasıplıktan bahsi çok ilginç ...

Son düzenleme:
20 yasındasın ve kendi aranızda sözlenmişsiniz... ciddi birşeyde yok ortada
valla canım aşk acısı zamanla geçiyorda evlenince o adamın bir dangalakca lafı ömür boyu geçmiyor otur düşün hatta yıllarca düşün
1 2 aglarsın şimdi ama
evlenince sen bu adamla yıllar boyu aglarsın

sana saygısızlıgını baştan belli etmiş bundan sonrada sana karşı saygılı olabileceğini sanmıyorum ben
kafanda soru işaretleri varsa otur onunla konuş bence ortak bir yol bulamazsanız saygıyla ayrılın:34:
ailenide bu adamlayken diken üzerinde tutma

hem kapanıcam diyorsun bak kapalıyken ana hakkı yemekte olmaz şimdi :34:

ve işte perhiz, işte lahana turşusu durumu yine.
madem o kadar muhafazakar bunu neden yaşadı seninle?
sevgiline gerektirdiğinden fazla değer veriyor ve aynı zamanda kendini değersizleştiriyor olabilirsin onun gözünde.

Back
X