Ask mi Egitim mi?

AdrianaLimaa

bilsen kac kurbaga optuk!
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2010
1.584
10
66
İngiltere
Surekli cikmazda olan iliskimden bahsettim aslinda burda. Esas sorunun aramizdaki 3000 kmlik mesafenin olmasi oldugunu anlamak cok da zor degil. Onu cok seviyorum gercekten cok... Onumde iki yol var.. Kisaca anlatmak istiyorum siz ne yapardiniz ve ben ne yapmaliyim?

18 yasindayim yurtdisinda yasiyorum lise 2 yil sonra bitiyor. Ailem ve ben hep ingiltere de universite okuyacagimin hayallerini kuruyoruz. ama benim kafam artik cok karisik. 2 bucuk senelik bir iliskim var, bu kadar mesafe olmasina ragmen inanin bigun konusmasam gozume uyku girmiyor. Yani cok asigim.
Ingiltere de egitimime devam edersem en az 5 6 yil bu sekilde surdurebilirsek birbirimizden uzakta beni beklemesi anlamina geliyor. 6 yil bu sekilde yurutebilirmiyiz inanin bilmiyorum o kadar yiprandik ki.. Sadece yazlari gorusuyoruz 30 gunden az bir sure icin hem de... Simdi ogrendim ki oss ye girebiliyormusum okul derslerimden sonra bir de oss ye hazirlanmaya calisiyorum ve kazanmak istedigim bolumler gercekten zor. Tek basima calisarak ne kadar yapabilirsem yapmaya calisicam.

Liseden alacagim diplomayla ingiltere de daha iyi bolumlere kolaylikla girebilirim ders notlarim yuksek.

Ama benim istedigim onunla mutlu bir hayat surmek:) ve inanin avrupa yi hic sevmiyorum...
Bir yandan da Onu cok seviyorum :69: onsuz gecirdigim 11 ayi ben bilirim sadece ders calisiyorum:(
Simdi siz olsaniz Ask i mi tercih ederdiniz yoksa daha iyi bir egitim i mi?

Benden cok daha tecrubeli ve mantikli bir sekilde dusunecek olanlar ve bana yardim edebilecek olanlar vardir eminim. Ben hep kalbimle hareket ettim simdiye kadar ama pisman olmaktan cok korkuyorum. Ne olur bana yardim edin:14::2:

Canım yaşın çok küçük. Sen büyüdükçe hayattan beklentilerin, evlilikten beklentilerin, bir ilişkiden beklentilerin hep değişecek yeniden yeniden şekillenecek. Yani seneye bu vakitler hala bu adamı seveceğinin bu kadar isteyeceğinin bir garantisi yok. Bence madem İngiltere gibi bir ülkede üniversite okuma imkanın var bence hiç durma ve eğitimi seç. Ha ama bu süre zarfında sevgilin seni bekler ve 6 yıl sonra hala bu adamı seviyor olursan evlenirsin :68: Tabi zaten sevgilin daha şimdiden senin hayatın için bu kadar önemli ve yararlı olabilecek bir seçeneği reddetmeni isterse bil ki bencilin tekidir ve hayat boyu senden sadece onun istediği şeyleri seçmeni isteyecektir; çekilmez canım hemen terk et derim. Bir de bence sevgiline bu kadar düşkün olmanın sebebi özlem. Acaba yılda bir kaç hafta gördüğün bir adamı gerçekten evlenmeyi isteyecek kadar tanıyor musun? Bu da tartışmalı bir boyut. Ben uzaktan ilişkilere hep karşı olmuşumdur çünkü insanın sevgilisi telefon ekranı, bilgisayar ekranı olmamalı eğer olacaksa kanlı canlı yanında olmalı yoksa bu bir ilişki değildir bana göre. Ben de nişanlıyım, aşkım ve eğitimim arasında tercih yapmak durumunda kalmadım ama kalsaydım kesinlikle eğitimi seçerdim

Son düzenleme:
Tabiki de eğitim !!

Aşk bekler, aşk sabretmek demektir ama yaşın geçti mi başka şeylere dadandın mı eğitime bir daha devam edemezsin

canım lise 2yıl sonra bitecek yazmıssın.
eğer 2sene sonra sen bu adamı hala bu kadar istiyor olursan yanına gidersin.
ben sanmıyorum ama :51:

Aman bu erkeklerde onca evde oturan kızları seçmezler nerde zeki gelecek vaad eden var o kızları seçerler genelde yollarını kesmek için kariyer yapmasın hemen eve kapat hepsi aynı !

herhalde egitim:31:
ask herzaman insanin yasiyabilcegi duygudur yeterki sen IStE
ama egitim öyle degildir yeri ve zamani vardir tren kactimi onun telafisi yillar gectikce zorlasir sonrada keskelere birakir kendini ,kendini suclarsin hem sen daha 18 sin:3:
mantik ile gönül arasinda secim yapmak zordur:23:
ama mantiginla hareket edersen kendi yolunda emin ilerlersin hemde pismanlik duyma ihtimallin de azdir :65:

yös vardı bir ara ona girebiliyorsan daha kolay olur senin için.
ama daha yaşın çok küçük lise bir bitsin ailenle konuşup ona göre karar vermen daha doğru olur tabii.

bence hayalini gerceklestir egitim alaninda.ask zaten gelir seninle eger arada bir ciddiyet varsa.egitimini tamamlar daha sonra yine nasipse su an birlikte oldugun kisi yaninda olursun.ama direk onun yanina gitmeyi secer ve iliskinizde istemedigin seylerle karsilasirsan bu kisi icin hayalini kurdugum egitimimden vazgectim dememelisin.daha 2 sene varmis okulunun bitmesine.hergun yeni bisey ogreniceksin hayattan.bence suan bunlari dusunme 2 sene sonunda karar ver secimine! umarim hakkinda hayirlisi olur!

tabiki eğitim zaten yaşın 18 miş ne bu acele. Önce mesleğini işini eline al sonra aşkı meşki düşün. Zaten su an aşık olduğun adama birkaç yıl sonra farklı duygular beslemeye başlarsın.

Daha 18 yasındasın ya ask mı egitim mi diye bir soru yok bile yani , tabi ki egitim . hele ki senin gibi notları gayet iyi olan bir kızın bu soruyu hic sormaması lazım.
sen bulundugun yerde de kalsan , ingiltereye de gitsen , türkiyeye de gelsen , kutuplara kacsan da bu adam seni en az 5 -6 sene beklemek zorunda.
Sen kendin bile 6 sene sonra su an ki kendinden o kadar farklı olucaksın ki, su yazdıgın mesajı guzelce sakla bir yerde. amma da sacmalımısım diyecegine yüzde bin eminim.
egitimini al , kendi ayaklarının üzerinde dur , ondan sonra iyice düsün.
insan 16 yasında bir cocuga sadece yakısıklı oldugu icin bile asık olabilir. ama 25 yasına gelince kriterler hayli degisiyor. sen üniversite bitiricen meslek sahibi olucan kariyer yapıcan bakalım o yapabilicek mi , bunlar önemli . erkeklerin yüzde 99u kolay kolay kendilerinden daha iyi egitimli kariyerli daha cok para kazanan kadınları kaldıramaz.

Son düzenleme:
bunu sorgulaman bile hata;
tabiki eğitim,
diğer arkadaşlarda söylemiş,yaşın daha çok küçük,nedir ki acelen,
yaşın ilerledikçe hayata bakışın da değişecek,
ilerde pişman olacağın şeyleri yapma
elindeki fırsatı çok iyi değerlendir,unutma senin elindeki bu fırsat çoğu kimsede yok
eğer oda seni gerçekten seviyorsa zaten bekliyecektir

eğitim canım eğitim..
Aşk karın doyurmuyor sadece ruhu doyuruyor... o da uzun süreli değil taş çatlasın 2 yıl sürüyor..
önce mesleğin..

Kuzenim sevdiği adam için yurtdışındaki eğitimini tamamlamadan türkiyeye geri döndü... adam kuzenimi 1 yıl sonra terketti ve başkasıyla evlendi... kuzenimse yarım kalmış eğitimine göre iş arıyor..

Umarım birşeyler anlatabilmişimdir...

evlilik uğruna aşk uğruna eğitimini riske atma derim
bak tatlım ben 21 yaşındayım üniversite 2. sınıfım
11 aydır bir beraberliğim var birbirimizi çok seviyoruz herşey yolunda
benim okulumun bitmesine henüz 2 yıl var ama o bir an önce evlenmek istiyor
ama evlilik için benim okulumun bitmesi lazım
hem yaş olarak erken biraz daha büyüsek belli aşamalardan geçsek daha sağlıklı olur diye düşünüyorum
ki sen 18 yaşındasın ve bu evlilik fikri için erken değil çook erken bi yaş
sen önce liseyi bitir bakalım 2 yıl varmış önünde daha sonra tekrar düşün
insanın dün düşündüğüyle bugün düşündüğü bile farklı olabiliyor
o zaman daha farklı düşüneceğinden eminim
aşksız da olmaz eğitimsiz de orta yolu bulmaya çalış

Simdi bir karara varmak zorundayim :17:cunku 2 sene sonra oss ye girmem lazim (2012 mart ayinda) eger Turkiye ye donmeye karar verirsem. Buda demek oluyoki kendi basima oss ye hazirlanmam gerek. O ilk basta sacmalama yapamazsin falan dedi. sonra okul derslerini ihmal etmeden calis sansini dene o zaman dedi. Ve bu fikri ortaya attigimdan beri cok daha fazla ilgi gosteriyo sacma sapan tartismalar da bitti...
Yurutemiyoruz diye kac kere ayrilma karari aldik ama hep geri donduk birbirimize en fazla 2 ay ayri kalabilmisizdir.
Boyle uzaktan cok fazla sorunlar yasiyoruz ikimizde nerde ne yapiyor gibi seyler yuzunden cok kez tartistik yanimda olursan bunlar olmaz diyor boyle nasil yurutcez falan.

Ama iste sizlerinde dedigi gibi cok gencim, pisman olmaktan korkuyorum.
Orta yolu bul diyenler, acaba OSS yi de dene ingiltere okullarina da basvur mu diyorsunuz?

Yoksa hic oss ye kalkismiyim mi?

hayat boyu senden sadece onun istediği şeyleri seçmeni isteyecektir

Bide bu var... Hem o da universite de universiteyi bitircek 4 yil sonra askere gitcek ondan sora bis bulcak zaten 6 yili bulacak.. Yok ama sanirim cevresinde gorduklerine de ozeniyor olabilir.. Ne biliyim anlatiyo mesela sinifinda bi cift varmis falan.. Oyle istiyor.. E sanirim en dogal hakki da yani insanin sevgilisini yaninda istemesi. Istemese anormal olurdu.. Bilmiyorum kafam cok karisik ve korkuyorum:50:

sen ingiltere de ünv.ye başlaman çok daha iyi olur. ünvye başladıktan sonra türkiyede ki ilgili bölüme geçebilme şansın var diye biliyorum. bunu bir araştır okuduğun bölümün trdeki denkliğine girebiliyorsun sanırım. araştır ve eğer varsa kesin böle bişey o şekilde yap. össyle uğraşmazsın hem.

ama muhakkak eğitim şart. sakın okulunu yarıda bırakma

Back
X