Ask mi huzur mu???

essiloratte

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2008
428
156
323
Kafam cok karisik bir yanda sevdigim ama düzeleceğine inanamadigim sorunlarini anlayamadigim bencil yetismis sorumluluk alamayan bir adam bir yanda bana deger veren evliligin tum sorumluluklarini tasiyacak mantikli bir erkek kaderimle ilgili secim noktasindayim ama ne kalbimi ne de mantigimi duyuyorum....birinde aylarca gormesemde aramizda bitmeyen tutku olan bana hatalarla gelen birisi diger tarafta cocuklarima baba olacak adam...siz olsani neyi dinlerdiniz?Kalbimiz mi mantigimiz mi?

Eşimle evlilik kararı vermemde ki en önemli etkendi "iyi bir eş ve iyi bir baba" olacağını düşünmem.
Mantığımı kullandım.
Evlendik ve seviyorum kocamı.
Benim için en önemli şey HUZUR

aşk evliliği yapmış biri olarak söylüyorum kesinlikle mantık mantık mantık bana güven ve inan ki hiç pişman olmazsın seninle evlendıkten sonraad gorusmek hatta son kararını bılmek ısterım bılıyomusun. benım kız kardesım kendınden 8 yas buyuk bı adamla mantık evlılıgı yaptı bende ask evlılıgı yaptım sımdı ıse onların sonsuz askına gıpta ıle bakıyorm evlenırken o askı ben yasayacaktım oyle dusunuyordum ama cok gecmedı gercegı anlamam. canlı ıkı ornek son karar senın ama sonucu gerçekten merak ediyorum.

Sevgi desteklenerek, paylaşılarak büyüyen bir şey. Sorumsuzluk ve hatalar onu örseliyor, bu gün tutkuyla aşkla sevdiğin adam bir iki yıl içinde tüm duygularını tüketecek, çünkü insanları değiştirmek mümkün değil. Hiç bir sevgi, hiç bir fedakarlık, hiç bir bağlılık bir erkeği değiştirmiyor, buna göre ver kararını.

Hiç bir şey hissetmeden evlenmeyi de doğru bulmuyorum ben. En azından insan içinde bir sıcaklık hissetmeli ki bunun üzerine bir şeyler koyabilsin. Kimse evlenmeye mecbur değil, kendini dinle, ne sadece mantık ne de sadece aşk

Birini sevebilirsin.
Ama bu demek değil ki körü körüne aşık olacaksın.

Evlilik duygu ve mantığın birleşimiyle alınacak bir karardır.
bir tarafta sevdiğin ama karakter olarak sorumsuz ve mantığına uymayan bir adam,
diğer tarafta çocuklarına iyi bir baba olabileceğini düşündüğün adam.
Peki çocuklarına iyi bir baba olacak adam sana iyi bir koca olabilecek mi?

Sırf mantık için de evlenilmez...

İkisini de unut bence...

Son düzenleme:
Eşimle evlilik kararı vermemde ki en önemli etkendi "iyi bir eş ve iyi bir baba" olacağını düşünmem.
Mantığımı kullandım.
Evlendik ve seviyorum kocamı.
Benim için en önemli şey HUZUR
bencede sana katılıyorum arkadaşım bende eşimle evlenirken onu düşünmüştüm seviyorum kocamı

Kizlar 4 senelik iliskimdi yani ilkbaslarda tabiki boyle degildi ben mantigim ve onun ozeni ile sevdim baglandim ama cok degisti arkadas ortami tahmin edemeyeceginiz kadar kötü adamlar koyver gitsun mantiginda yasayanlar benimki uydum akilli tek cocuk biraz simarik yetismis aylar geçti görüştük ama inanin davranışlarında degisim görmedim hala ayniydi cok iyi özünde ama sorumluluk yok cocuk gibi yasitiz zaten ama diğeri bildiğiniz hayat enerjisi veriyor oksijen maskesi takti kendime getirdi kararsizim en azindan kangrene dönsün istemiyorum hayatim ben evlenmek isteyen anne olmak isteyen biriyim

Huzur daha önemli mantığıni dinlemelisin ama sırf mantıkli diye hicbisey hissetmediğin bir adamlada ömür geçmez.ben aşk evliliği yaptım vazgeçemiyordum biturlu..şimdi pişman deilim ama zaman zaman pişman oluyorum bazı huylarindan ötürü ama yinede çok seviyorum onu..

bence ikiside olmali, sadece mantik olsa sonradan sevebilecegine emin olabilirmisin? sadece ask olsa
oda olmaz cünkü tükenir askiniz bir süre sonra, sana deger vermeyen birisi seni mutlu edemez
ikiside bir arada bulunurmu bilmiyorum ama bence en dogrusu ikisinin birlesimi

sonuna kadar mantık diyorum
duygusallık insanı boş hayallerin kaptırır götürür
bir bakmışsınız ki içinden çıkılmaz bir durumdasınız
siz almış bir rüzgar gibi savurmuş........

kızlaar çok kötüyüm... yıllarca aşık olamıyorum artık die aranırken lanetliyim derken şimdi birine aşık oluyorum az önce yanındaaydım ama aşık oluyorum diye KORKUYORUM bi şekilde uzaklaşmaya çalışıyorum sizceee nedennn kalbim yerinden çıkacaktıı...

her iki durumunda artıları eksileri var. bence tercih yapmayın ve akışına bırakın. sorumsuz adamdan ıse uzak durun.

bu cewap bana mı kalbimin yerinden çıkma nedeni değil. aşık olmamak için adama diyorumki telini silcem faceten engelle sana ulaşamayım. aşık olmaktan neden korkan insan

Cevabım konu sahibineydi.
Aşık olmaktan neden bu kadar çekindiğinizi anlayamadım ? sizi korkutan nedir mesela ? Siz bu ayrıntılarıda anlatarak sorununuz için ayrı bir başlık açarsanız, fikir almak anlamında daha iyi olabilir.Arkadaşın konusunu da işgal etmemiş oluruz.

aşk ..hıcbırşey gostermezkı ınsana..gozu kapalı avare mısalı..mantık dıyecegeım ama ...ılerde ofkelendıgınızde kızdığınızda..mantığınız kabul etmek ıstemeyecek o ınsanı..cunku oncesınde aşk yoktu..tabı bırde şu var..aşık olup evlendıgınde..hakaret vurmalar vs oluncada aşkınızdan katlanırsınız herşeye... o kışıye..ne bıleyım ıklemde kaldım doğrusu..sanırım en onemlısı d-sızın yapınız..ne kadar katlanabılırsınız..her ıkı kışının kararterıne..

Annemin tecrübelerine dayanarak söylediği cümleyi, aramızdaki dialog şeklinde aktarmak isterim;

''+Hayat satranç gibidir kızım, mantığınla hareket etmelisin ki oyunu kazanabilesin.. huzurlu olabilmelısın her konuda ..biz kalbimizle hareket ettikde noldu
-noooldu :44:
+baban oldu nolucak ''

yani mantık mantık mantık diyo büyüklerimiz, uygulayabilene tabi

Son düzenleme:
ne huzur olmadan aşk yürür
ne de aşk olmadan huzurun tadı kalır. ikisi de olmalı bence.

sadece huzur bulacaksın diye elini tutmak, öpmek istemediğin adamla nasıl evlenebilirsin ki. ufacık da olsa kıvılcım olması lazım. ona aşık olup onun kusurlarına katlanabilmen lazım, yoksa herşeyi gözüne batar. ya da evlendikten sonra 2 kardeş gibi oluruz çocuklarımızı beraber büyütürüz buna razıyım dersen mantık evliliği yapabilirsin tabi. ben aşk olmadan yaşayamayacağımı düşünüyorum

Hiçbir sorumluluk alamayan,evin birtek çocuğu dediğiniz o şımarık adam acaba evliliğin sorumluluğunu,hatta babalık sorumluluğunu nasıl alacak hiç düşündünüzmü?

Ben aşka değilde,sevgiye inanlardan olduğum için kesinlikle HUZUR diyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…