Aşk mı mantık mı? Ikilemdeyim

Ben salt mantık evliliğini sağlıklı bulmuyorum.
İşin içinde hem mantık hem duygu olmalı.
O yüzden hem mantık hem duygu olacak olan kişiyi seçin.
Duygusuz olmaz, evlilikte cinsel hayat olacak.
Sırf meslek diye hiçbir şey hissetmediğiniz biriyle evlenmeyin.
Toparlarsam ben hem duygu hem mantık diyorum..:KK66:

Aslında duygu hissettigim kiside meslekte var. Kalben yakinlik hissediyorum çok. Tek sıkıntım ailem ve toplumsal yaş baskısı olur mu.
O yokken diger kisiyi onermislerdi . Mantik dedigim kisi yaşıma daha yakin oldugu için ailem tarafindan falab rahat kabul edilir ve tanidikca sevebilecegim birine benziyordu.
Bu yaşı yaşıma yakın olanla tam tanışmadan anlayamayacagim

Hangisi değer veriyor, saygı duyuyor, önemsiyorsa
Birlikte paylaşım yapabildiğin, keyif aldığın şeyleri onunla birlikte yapabildiğin hangisiyse o derim. Ama söylemeden geçemiycem 44 yaşında biri de biraz yaşlı kaçmıyor mu?

Kesinlikle haklisin. Yaş bakimindan yaşlı elbette. Gorüntüsü 30larda oldugu için goslerim gormüyor yaşlı olarak.
Anlaşınca daha da ısındım.
Saygı duyuyor kırmıyor gerçekçi bakiyor oda herşeyin farkında.
Hatta olmayacagini bile soyledi en başta. Sadece kopamadık ve arkadasca devam ettik.

Ben de sizin gibi yaştan dolayı (10 yaş büyük) hem işi hem görünüşü hem yaşayış tarzı ile tam istediğim gibi birini reddettim, pişman oldum. O yüzden sonradan pişman olmamak adına hem mantığına hem kalbine uyuyorsa asla reddetme! Kesinlikle artık böyle düşünüyorum. Rakamlar önemsiz ...

Samimi yorumun için teşekkur ederim. Bilmeni isterim ki hepimizin içinde boyle pişmanliklar var.. Belki biz pişmanlık saniyoruzdurda Allah daha iyisini saklamiştir bizim için.
Şuan hayatinda kimse yoksa çok mutlu olacagin hayirli biri ile tanişman dileklerimle..

İkisinin de meslekleri var sanırım.
Nedir meslekleri? Çok mu maddi uçurum var aralarında?

Sevgi beslediğim kişi çok daha iyi konumda fakat ikiside aile gecindirebilecek duzeyde.
Sevgi besledgim maddi manevi agirken yaş problemi digerini düşün diyor.
30 a geldim ve bir seçim yapmaliyim

Mantık derim. Aşk evliliği bir süre sonra sıkmaya başlıyor. Çünkü sevgiliyken çoğu şeyi yaşamış oluyorsun.

Samimi yorumun için teşekkur ederim. Bilmeni isterim ki hepimizin içinde boyle pişmanliklar var.. Belki biz pişmanlık saniyoruzdurda Allah daha iyisini saklamiştir bizim için.
Şuan hayatinda kimse yoksa çok mutlu olacagin hayirli biri ile tanişman dileklerimle..
Ahh canım çok teşekkür ediyorum. Ben de senin gibi düşünüyorum hayırlısı buymuş, öyle çok kafaya takan bir karakter olmadığım için bunu sorun haline getirmiyorum fakat yine de insan ister istemez pişmanlıklar yaşıyor. Sadece rakamlara takılarak bir kişiyi silip atmak doğru değil. O yüzden fırsatın varken değerlendir. Toplumu değil kendini dinle.

Ahh canım çok teşekkür ediyorum. Ben de senin gibi düşünüyorum hayırlısı buymuş, öyle çok kafaya takan bir karakter olmadığım için bunu sorun haline getirmiyorum fakat yine de insan ister istemez pişmanlıklar yaşıyor. Sadece rakamlara takılarak bir kişiyi silip atmak doğru değil. O yüzden fırsatın varken değerlendir. Toplumu değil kendini dinle.

Tamam😊 Allah razi olsun,kadir gecen mübarek olsun

Ben nedense kucuk olan hakkinda daha iyi hissettim.Mantigina da uyuyormus Sadece bir his.buyuknolan mantığına neyi uymuyor?digerinin neyi uyuyor?Digeri itici geliyor mu?

Sevdiğin biri ile içtiğin kahve ile, sevmediğin biri ile içtiğin kahvenin tadı arasında dünyalar kadar fark vardır.
Söyleyeceklerim bu kadar..
Iste oyle de adam hayirsiz cikarsa veya zor yönleri varsa sevgi de bitiyor .Içim hic ısınmayan mantıklı birinin yaninda durmak ev islerini de yapmak guzel gelmez ne bilim
Zor isler benim icin.

Ben nedense kucuk olan hakkinda daha iyi hissettim.Mantigina da uyuyormus Sadece bir his.buyuknolan mantığına neyi uymuyor?digerinin neyi uyuyor?Digeri itici geliyor mu?

Mantiga uyanda hiçbir iticilik yok ama yuzyuze gorusmedim. Sadece mantikli diye gormeyi kabul ettim digeriyle tanismamistik.
Yaşi olanla taniştikca hayatini gordükçe isındım alıştım sevgi duydum. E saglamda bir işi var kariyer 10da10. Yasini herkesin problem etmwsinden korkuyorum oda endiseli. O beni dusunerek sen genc olucaksin hep diyor

Iste oyle de adam hayirsiz cikarsa veya zor yönleri varsa sevgi de bitiyor .Içim hic ısınmayan mantıklı birinin yaninda durmak ev islerini de yapmak guzel gelmez ne bilim
Zor isler benim icin.

Evet ya. Üstelik bu yasima kadar iki kisi arasinda kalmadim. Vakitim dar oldugu icin sizlere danistim. Evlilik çagım suan oldu oldu hayirlisini seçtirsin Rabbim

Olaya maddi yaklaşırsam hislerim olan yasi olan kişi. Beni etkileyen kariyerimi yoks akadin ruhundan anlamasi mi bilemedim
Öncelikle maddiyat iyi plan kişiyide tanı hemen aşık olma bir insan 3 seneden önce tanınmıyor, neden acele ediyorsunuz anlamıyorum

Back
X