Aşk, ölüm, evlilik... Her şey kader mi yoksa biz mi seçiyoruz? Aklım karışık kalbim kırgın.

Sizi arkadaş olarak sevmiş, ilginiz hoşuna gitmiş, aşk olmamış. Bunlar hayatta Olağan şeyler. Kader olup olmaması benim umurumda olmazdı, sonuca bakarım. Olmuş mu olmuş, bitti gitti. Zaten siz ayrılmakla mantıklı olanı yapmışsınız.

Valla bebişim, kendine saygı herkeste olan bir şey değil. Tanıďığım bir kız nişanlısını nişanlıyken başkasıyla bastı resmen. Sonra da bir şey olmamış gibi evlendi. Adamın ds aklı diğer kızdaydı ama ailesine ayıp olmasın diye evlendi. Bu devirde böyle, çoğu evlenmeyi başaran!! kadının ortak noktası aldatılmaya göz yummak.

Eski sevgiliniz eşiyle severek mi evlenmiş, evlenmiş olmak için mi evlenmiş bunu hiç bilemeyeceksiniz. İkisi de olabilir. Ama bana evlenmiş olmak için evlenmiş gibi geldi. Öyle bir hissiyat aldım.

Çünkü çok kısa bir zaman zarfında evlenmiş. Tahminen çevresi baskı yapmıştır. Ben eski nişanlısına duygularının biteceğini düşünmüyorum. Çünkü eski nişanlısını istemeden kaybetmiş. Duyguları dorukta iken kaybetmiş. Yani eski nişanlısından soğumamış, duygusu bitmemiş. Hep de hafızasında öyle kalacaktır.

Bana deseler ki iki tercih hakkın var, evlenmiş ayrılmış biri mi, yoksa eşi veya nişanlısı vefat etmiş birini mi tercih edersin diye sorsalar, hiç düşünmeden evlenmiş ayrılmış birini tercih ederim derim. Sevdiği vefat etmiş biri onu kalbinin baş köşesine koymaya devam eder her zaman ikinci olursun. Her zaman önce onun sevgisi gelir. Ve sürekli kafanda hala en çok onu mu seviyor diye düşünürsün. Ben bunu hiç istemezdim.

Bence sizin için hayırlı olmuş. Demek ki duygusal birisiniz. Hayatınızda tüm sevgisini size verecek birini bulmanızı diliyorum..

Son düzenleme:
Gururunu, doğru olanı seçmek mantıklı hissettirse de dediğiniz gibi insanları görünce bazen "acaba ben mi fazla takıyorum" diye düşünüyor insan. Dedikleriniz gönlümü rahatlattı iyi ki varsınız hem siz hem diğer üyeler çok sağ olun

İncelikleri yakalayan birisiniz, anlaşılmam beni çok mutlu etti nispeten 2 gündür hassas bir dönemdeyken. Benim ayrılma kararını vermem çok zor oldu çünkü görünürde sorun yok gibiydi. Fakat hafızada hep iyi anılarla hatırlanacak, kusursuzlaşmış biriyle her kıyası kaybedeceğimi düşünürdüm zira ben hayattayım, hatalarım olacak kusurum olacak. Ona dair hatırlayacağı tek kötü şey enkazdan cenazesini kendi elleriyle çıkarması. Aşkın büyüklüğü ve ölümün travmatikliğini aşamayacağına inanıyordum. Zor bir yere atandı birkaç ay önce. Belki de hayattan beklentisini aşktan ziyade mutluluk, rutinlere indirgemiştir. Ya da çok aşık olmuştur bilmiyorum. Doğrusunu yaptım kendimce ama fotoğrafta içten güldüğünü görünce bir an üzüldüm sadece. Ben aylarca kıvranmıştım acıdan o fotoğrafları gördükçe, başkası için isteyince bir günde silebiliyormuş:) Kendimi değersiz hissettim istemsizce. Uzun yazdım kusura bakmayın, dolmuşum taşacak yer arıyorum çocuklar gibi

Ne büyük aşk, sallamış herkesi kendini dahi inandırmış. Ne yapacağı belli olmaz bu adamın. Sen kurtulduğuna dua et. Ani şekilde vefat etmiş çook aşık olduğu, evlenme arefesinde olduğu kadından sonra zıttadanak senle sevgili oluyor. Senden ayrılıyor 10 ayda evleniyor falan. İşte bu kadar aşık maşık değildi. Tam klasik erkek örneği. Saf mağaradan yeni çıkmış. Çoğu böyle yani ciddiye alma acı çekerlermiş, çok severlermiş peh.

Siz zamanında o detaylara saygı göstermişsiniz ama o sizi sevmemiş. 48 yaşındayım erkeklerle ilgili bildiğim tek net gerçek var, bir kadını gerçekten severlerse dağları devirebilir, olmayanı oldurabilirler. Büyük bir acı yaşamış ama sonra eşini sevmiş demek ki, ölenle ölünmüyor hayat devam ediyor. Şimdiden sonra bunları düşünmek, üzülmek anlamsız, belki böylesi hayırlıydı sizin için, boşverin artık

çoook büyük aşk yaşamış olabilir insanlar
aşka inanıyorum benyani, aşk büyülü deli bir şey

ama kimse kusura bakmasın da sosyal medaya fotograflara şiiirlere inanmıyorum
bunlar bana hep arabesk boş işler geliyor -sosyal medyam yok, belki o yüzden ben bi ikna olamadım bu paylaşımlara bişeylere, bilmiyorum.

belki bunu da çok sevdi
belki bu kadın sizin gibi maziden vurulmadı, etrafı bak bunu da kaçırma dedi, evlendi

belki mesleğiniz icabı artık evlenmek gerek denilen ortmalarınız kariyerleriniz vardır kendini evli bir adam olarak görüyordu hep x yaşında evli çocuklu olurum diyordu

bilmiyoruz ki

hepsi olabilir
ve bunların bi önemi de yok
boşverin

umarım gönlünüze,
ve inceliklerinize o içinizde hassas yerlere denk birini bulursunuz.

Hukukçuyuz ikimiz de. O zor bir yere atandı. Annesi babası ilk zamanlar gidip duruyordu ve arkadaşlarımızdan da adapte olmakta çok zorlandığını duymuştum. Doğaldır çoğumuz yaşıyoruz ben ona göre daha iyi bir yerde görev yapıyor olsam da hâlâ tam alıştım diyemem. Hatta bu konuyu kafamda kapatamadığımdan samimiyet kurmaya çalışan bekar erkek meslektaşlara bile mesafeli durdum hep belki barışırız diye. Saçma ama öyle işte...
Eşi fotoğrafının altına kalp bırakmış o da ailesinin memleketinde sigorta uzmanıymış. Zannediyorum aileler aracı olmuştur ya da kendileri de tanışmış olabilirler tabii. Merakıma yenik düştüm baktım, gördüm ve kapattım. Daha da kurcalamam başta kendime saygısızlık olur artık evli barklı insanlar. Bana yakışmaz yalnızca aylardır kendimi üzdüğüme dahası onun da hâlâ üzüldüğünü düşünmeme yanıyorum çok aptalmışım. Dediğiniz gibi demek ki eşi benim kadar detaylara takılmıyormuş. Güzel dileğinize gönülden amin diyorum çünkü gönlüm kırıldı. Bu kadar hassas olduğum için kendime çok kızıyorum. Allah umarım karşıma doğru insanı çıkarır bundan sonra...

Son düzenleme:
Siz belliki ince hassas yapılı bir insansınız, adam bunu çok iyi kullanmış gibi hissettirdi bana. Evet çok travmatik şekilde sevdiğini kaybetmiş lakin empati duygusu hiç yok adamda resmen sizin hassasiyetinizi kullanmış fotoğraflarin şiirlerin sosyal medyada durması büyük saygısızlık, tamam anladık acın büyük de sevgili niye yapıyorsun o zaman karşındaki insanın duyguları ne olacak.
Sürekli aklında mi o mu var düşüncesiyle yaşamak da çok ağır, her şerde bir hayır aramak lazım iyiki fotolar durmuş da sizde ayrilmissiniz.
Evlendiği insanı daha çok sevdiğini falan düşünmüyorum ben belliki sizin kadar hassas davranmadi bazı insanlar böyle durumları umursamıyor adamın imkanları vs kafasına yatmıştır.
Yani bu kadar unutamayan yanında kimseyi düşünemez.
Deprem olmasaydı keşke kimse ölmeseydi ama bu travmayi da siz taşımak zorunda degildiniz.
Doğru insan karşınıza çıktığında çok iyiki diyeceksiniz. Hiç kafanıza takmayın

Ölümün ayirdigi ve aşkindan öldüğü kadinin yasini 2 sene bile tutmamasina şok olmuyorsunuz da 10 ayda sizi unutup evlenmesine mi şoksunuz cidden. Daha konu bitmeden 'O kizi unutan size ne yapmaz' diyecektim de konuyu bitireyim oyle yorum yazayim dedim hic yaniltmadi.
Normal ayriliklarin uzun uzadiya yasini tutmak bana sacma geliyor ama çok aşıkken ölümle gelen ayrilik farkli bir sey.

Kendinizi her insanin hayatinda istisna görmeyin önceki iliskisinde ne yaptiysa, nasil bitirdiyse kafasinda size de oyle yapmasi yuksdk ihtimal.

Allah razı olsun güzel cümleleriniz için. Yakın zamanda dedemi kaybettim, görev yaptığım yerde yalnızım alışmaya çalışıyorum şimdi de böyle olunca duygusal olarak hassas bir anıma denk geldi ve dün ilk 1 saat boş ver hayırlısı böyleymiş derken birden ağlamaya başladım sonra da kendime kızdım ne kadar ayıp o artık başkasının eşi. Kendine de kadına da saygısızlık ediyorsun değer mi diye. Onu kaybettiğime üzülmedim sevgimi hak etmeyen biriymiş, öyle olsa bana biraz saygısı olur kırıldığımı düşünürdü. Ben saflığıma boş yere aylarca kendimi yıpratmama üzüldüm. Erkekler konusunda kendim gibi düşünüp hata yapıyorum sanırım. O kadar da derin değiller ya da bana öyle biri denk gelmedi. Tekrar sağ olun ruhumu teskin etti sözleriniz çok zarifsiniz

Yok ben konuda da belirttim zaten hadi beni kolay unuttu 6 aylık ilişkiydi dedi geçti. O kızın travmasını nasıl atlattı diye. Bana yaklaşımında da aşık olduğunu düşünmüyordum zaten. Seviyordu, ilgiliydi ama beni yara bandı olarak gördüğünü kimseye aşık olmasının evlenmesinin mümkün olmadığını düşünüyordum. Aile kurmak istediğini kız çocuğu istediğini vs söylerdi ama ben bunları hep öylesine söylüyor sanırdım.

Ben adama kızamadım. Acısının hemen üstüne yara bandı olmuşsunuz.Bunu kendiniz istemişsiniz, hatta sevgili olmak için bir yol olarak dahi seçmiş olduğunuzu düşünüyorum.Niyetiniz kötü değildi insan kazanmaktı belki arkadaş belki sevgili belki eş.. ama o sizi sevmemiş arada geçiş yolu olarak kullanmış, üstelik sizin yoğun arzunuzla, bu da vicdani kısmı devredışı bırakıyor. vicdanı rahattır. size gelirsek sanırım temiz ahlaklı düzgün birisininiz ki bazı şeyler önünüze serilmiş. bundan sonraki ilişkinizde 1 verin 1,5 alın , sizin alma verme dengesi bozuk sanırım ancak böyle yola girer.

Siz niye 10 ay önce ayrıldığınız kişiyi hâlâ stalkluyorsunuz ki. Neredeyse 1 sene geçmiş, bu çok uzun bir süre değil mi? Alt tarafı 6 aylık ilişkide bu kadar takıntı fazla değil mi? İlişki süresinin 2 katı kadar stalklama süreniz var. Fazla takıntılı buldum sizi. Sevseydiniz 10 ay ayrı kalamazdınız zaten

Belki de yarım kaldığından ya da ayrılırken medeni bittiği ve çok direttiği, ayrılırsan çok üzüleceğim vs dediği için vicdanım rahat bırakmadı fazla duygusal davrandım bilmiyorum

Fotoğrafına çok anlam yüklemeyin. Ben boşanma aşamasındayım. Eski eşim beni hiç sevmemiş, aldattığı kadınlarla yazışmalarında gördüm. Ama beni zamanında evliliğe ikna etmek için yok sana şöyle aşığım, yok seni böyle seviyorum, yok seni ne kadar sevdiğimi tahmin bile edemezsin edebiyatı parçalamış. Ciddi rol yapmış. Oyuncu olsa oscarlık performans olurdu.

Bir erkek bir kadını hayatında istiyorsa güzel rol keser. Burada biraz sezgilerinize güvenmek lazım. Eğer bu kadar söze rağmen içinizde bir şey karşıdakinin dediklerine inanmıyorsa hissiyatınız doğrudur. Benim içimde hep bir acaba vardı. Evlendikten sonra eşim tarafından sevildiğimi hissedemiyordum ama bu şüpheyi susturdum. Sezgilerim yerine eski eşimin yalanlarına inandım. Hata yapmışım. Sonuç, beni kadınlarla aldatmış boşanıyorum. Sezgilerimi dinlemeliydim.

Siz akıllı bir kadınsınız. Bence sevilmediğinizi hissedip ilişkiye noktayı koydunuz. En iyisini yaptınız. Dediğim gibi eski sevgiliniz eşini seviyor da olabilir, onu çok sevmeden evlenmiş de olabilir. Umarım eşini seviyorum deyip kandırmamıştır. Onu gerçekten seviyordur. Belki de ikisi de mantık temelli evlendi. Bazen böyle büyük kayıplardan sonra insanlar tekrar karşındakini sevme riskini almak istemez. Çünkü karşındakini tekrar kaybederse toparlanamayacağını düşünür. Mantık evliliği yapar. İki olasılık da olabilir artık bunu bilemezsiniz.

Ne sebeple evlenirse evlensin artık sizin hikayeniz bitti. Bundan sonra hazır olduğunuzda yeni biriyle tanışın. Yeni bir ilişki size çok iyi gelecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…