Asker Eşleri

canım eğer benim kafadansan ben setimi nerdeyse hiç takamdım bilezik her zaman daha iyidir....yatırım olarak düşünüyosan tabi...kayınvalden ben illa sette takcam derse sesini çıkarma sonra sen kötü olabilirsinde....

saol canım teşekkürler düşünüyorum napsam diye takmam çünkü kendimi biliyorum ince bir kolye alırım hep onu takarım bide bileklik bakalım birkaç hafta düşüneyim :)

ya diğer geline 7 bilezik ve takı seti almış ben istemiyorum takı seti 10 bileziğik almış 3ünü bozacak bende takı seti takmıyorum boşuna diyorum bilezik bir nevi takarım eğer ille alcam derse bişi demem ama baya direncem annemde istemiyor zorla değil sonuçta

bizim izinlerde takılıyo işte dediğin gibi kullanmayacaksan 10 bilezik çok iyi hiç dokunmayın setin künye küpe ve yüzüğünü takabiliyosun normalde kolyeyi takamıyosun tabiki o zaman şu zincirli kolyeler var ya 3lü set denilen onlar çok iyi olur küpe kolye yüzük 2 bin tl yi bulmuyor ayyy altın uzmanı oldum yahu geçen yıldan maceram çok

yok canım takmam biliyorum kendime komşumuz gelinine aldı takı seti 5bin tl vermem okadar para ona hem diğer geline 7 bilezik takı seti yapıldı dedi ama onları kendi almış eşyalarıda kız tarafıyla ortak almışlar bizim eşylarda öyle olcak beyaz esya mobilya alıncak 2ye bölüncek ama altınları nişanlımın çektiği krediyle alındı bizden çıktılar yani düğünden sonra bilezikler kalıcak bizde bizim taraftan 5 onlar taarftan 13 bilzeik olcak onları alcaz işte zten 10 bilezik biizim krediyle alındı birikim yok kayınvalidemin ilk oğluna harcanmış kredi çekti eşylar için maaşından kesilcek benim annemler yarısını yarısınıda o vercek eşylar ortak alıncak işte gelinliği kuaförü nişanlım karşılıcak diger gelin memleketlerinde diye her masrafı kayınvalidem karşılamış ayrımı olmasın diyor ama ayrımın alası oluyor sesimi çıkartmıyorum nişanlım için o yanımda olsunda herşeye çare bulunur :123:

kendimi gördüm yazında yahu yapma böyle bi an ben mi yazdım dedim aynı durum tatlım altınları eşim aldı evde oturan abisininkini kendiler almış paramız büyük oğlana gitti dediler biz aldık onlar takmış oldu ailem 1 liraya dokunmadan bize verdi bizde çok birikti annemlerden küçük altınlarla borcumuzu kapattık eşya alımı bölünmedi yani birikeni verdiler babamgil ve eşim ödemiş oldu düğünü kız evi yaptı diyebiliyoruz bu tür vakalarda emin ol evlenince yine düğününüzü yaptık babalık ettik demekten geri kalmıyorlar toplamda 2 bin tl harcamış o da kendi kıyafetleri yiyip içtikleri zannımca sakın set aldırma o zaman kendi paranızla set aldık diyecekler bende onlar aldı sandım eşinin birikimiyse bilezik kalsın eee tabi 2 geline de 7 bilezik artı set demek iyiymiş

of valla zor işler kızlar biz herşeye o kadar hazır kondukki aileler sağolsun kendi aralarında hallettiler herşeyi bize ne borç bıraktılar ne bişey allah razı olsun valla

demek benimle aynı durumda olanlarda var aldırmak istemiyorum inş. alınmaz 10 bileziğimi alırım kredi çektik 13bin 3 yıl ayda 460tl maaştan kesilcek doğuğa gidicez seneye döncez ancak kredi ödencek birikim yapabilirsek araba alırız diyoruz yapamazassak kredi çekip ev yada arabaya bağlıcaz parayı bizim eşya borcu olmucak çok şükür ama 3 yıl eşya borcu gibi 460 tl ödüycez işte tek kar bizim ve onların taraftan toplanan 18 bilezik onlarda zor günlerimiz için saklıycaz birikimimiz olcak

aynısını yaptık canım 13 bin tl 15 bin ödenecekti düğünden sonra küçük altınlarla hepsini kapattık sonrada arabamızı değiştirdik. çook şükür evleneli bi yıl almadı ama hiç borcumuz yok çok zorlanayağımızı düşünen ailesi nasıl aldınız bilezikler bile duruyor diyorlar şimdi herkesten iyi sahiplendiler bizi ama yemezleeerrr acizane tavsiyem altınlara asla dokunma doğu dönüşüne kadar ve madem siz alıyorsunuz işçilikli set falan işini kabul etme bileziklerin kalsın bizde çeyrek olmuştu baya 20 bin tl yaptı her şeye yetti Allah mutluluğunuzu bozmasın kimseye de bozdurmasın

okyonuscum beğendiğin ince kibar bi set aldırabilirsin,benimkini 1750 tlye almıştık geçen sene. faceden fotolarıma bakabilrsin, gayet ince. günlük olarak bileziğini küpelerini kullanıyorum.
özel günlerinde takmak amacıyla. düğün,nişan, 30 ağustos vs..
düğünde ne takıcaksın boynuna gelinliğin üzerine?

inci takmayı düşünüyorum canım geçen yıl 1750 olan set bu yıl 3000den ucuz değildir küçük altın 160 tl olmuş altın çok pahalı biz bilezik için kayınvalideme para verdiğimizde altın 100tl idi şimdi baya pahalandı

amin canım biz küçük altınları almıycaz onun ailsei alıyor diye bende annemlere vericem kredide yavaş yavaş maaştan ödencek en azından başka yere taksit olmucak bileziklerde birikim olarak kalır :86:buna şükür paşam yanımda olsunda herşey olur zamanla Allah başmdan eksik etmesin onu

canım inciler de çok ucuz değildir,
benim ailem inci set, kayınvalidem de altın taşlı setimi takmıştı. inciye de altına yakın bi para ödemişti annemler.
gelinlikte taşlar olduğu için altını tercih ettim, bi de gönülleri olsun dedim.
ama parası sizden çıkacaksa hiç aldırma tabi,senin paranla ( ya da nişanlının parası aynı şey) sana takı takmaları çok ayıp bence.
bi de şu çeyrekleri verme konusunda huzursuzum ben,
bizim arabamızın peşinatını karşılamıştı.
kaldı ki eşyaların yarısını ödemek de erkek tarafının tarihten beri gelen yükümlülüğüdür. ama artık devir değişti valla, kız aileleri daha çok harcıyor.

canımcım bi de çok konuştum ama bi abla tavsiyesi,
malesef evliliğin ilk yılında taksitler bitmiyor pek.
ufak tefek de olsa borca giriyorsun, evin sürekli eksiği çıkıyor.
sen de çalışmayacaksın, kiranız da var, kredi vs...teğmen maaşı da düdük kadar.gezmek tozmak da isteyeceksiniz yeni evliyken...
bence en azından sen ailene verme küçük altınlarınızı. onlar anlayışlı karşılayacaktır.

öyle canım kendi paramızla alınacak o yüzden istemiyorum takmıycam boşa para bizden çıkıcak annesi altınları alıcakmış bende anneme vercm napim almam bende babam onlar senin bizde durur istediğin zaman gelip al diyor canım babam yaa harcamam ben diyor

inci kolyeler gerçekten altından faksız bi fiyata sahib ama kuyumcudan çıktığı anda değersiz oluyor inci kolyeye verilen parayla ince bir set alabilirsin...ama takı konusu hep sinir bozucu olmuştur....iki tarafında memnun kalması mümkün olmayan birşeydir...onun için hiç kafanı böyle fani şeylere takma allah mutluluk ve geçim versin evinde huzur versin önemli olan o

canım biz borcu kapattık ama tamamı küçük altınlarla siz kendi eşyanızı alsaydınız altınlar da size verilseydi 10 bin tl ye eşya alıyolar ama 15-18 bin lik altın geliyo mesela kendiniz kredi ile alsanız altın size kalırdı ister kapatın borcu ister altınlar kalsın ödeyin aydan aya

yok canm yaa almam çok sıkışırsak alırım annemler harcamaz zten benim altınlarımı ama şimdilik dursun ona göre hareket ederiz elimizdeki paraya göre ben belki çalışırım kararsızım :97: kamu yönetimi 3.sınıfım aynı zamanda belki önlisans olarak sınava girerim yada 2 yıl sonra lisans olarak :97: elimizdeki paraya göre idare etmeyi öğrenicez mecburen annemler destek olur zaten bırakmazlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…