Asker Eşleri

kızlar bişe danışmak istiyorum size.
ben bu duruma çok dayanabileceğimi sanmıyorum. psikiyatra gitmeye karar verdim. gideceğim yeri de buldum ama emin değilim. ilaç verip yollar mı ne yapar ki? daha önce hiç gideniniz oldu mu? ağır ilaçlar içip kilo almak ya da uyumak istemiyorum ben, sabahları işe gelmek zorundayım. ama sanırım bişeyler kullanmam lazım.

canım ben çok büyük bir travma atlattım ve psikiyatriste gittim...bana ilaç verme taraftarı olmadı sürekli konuştuk,gerçi iki kez gittim çünkü gelmeme gerek olmadığını söyledi en son muayenede...ama inan hiç tanımadığın birine anlatmak kadar rahatlatıcı bişey yok hele bundan yararlanmayacağını bilmek çok daha huzur verici o yüzden kesin öneririm..burda psikolog olmadığından beni yönlendiremediğini söylemişti ayrıca...ama sen ankaradasın,bir psikoloğa gönderip terapi almanı sağlayabilir...

kızlar sizden dua istiyorum bi arkadaşım pazartesi günü doğum yapacak ve eşi hakkaride görev yapıyor...gelebilmesi için

allah yardımcısı olsun, eşi ordayken doğum yapacak inşallah sağ salim kavuşuruz hepimiz.
madecim sağol yorumun için, ne anlatıcam onu da bilmiyorum ki, halden anlayacak mı, ilaç yazıp postalayacak mı:44:

allah yardımcısı olsun, eşi ordayken doğum yapacak inşallah sağ salim kavuşuruz hepimiz.
madecim sağol yorumun için, ne anlatıcam onu da bilmiyorum ki, halden anlayacak mı, ilaç yazıp postalayacak mı:44:

aminn sweetcim allah eşlerinin,çocuklarının yolunu bekleyen herkesin yardımcısı olsun...

halden anlıyor sen hiç merak etme ve istersen bi bayana git,empati kurabilsin diye ki ben öyle tercih etmiştim...ilaç istemediğini söylersin olmadı bakalım nasıl bulacaksın?

canım bi arkadasım 2aylık evlıydı eşi doguda kendı burda kız perişan oldu sonra kafaya taktak hasta oldu acaba esım neyapıyor demekten ..sonra depresyona gırdı ve psikologa gitti..adam onu dınlemek soyle dursun ilaç verıp postalamıs..o ilaçlarda arkadasımı bitkisel hayata sokmus gıbıydı cunku sureklı uyutuyordu ,uyanmak istesemde uyanamıyorum demıstı bana..
kızlar sizden dua istiyorum bi arkadaşım pazartesi günü doğum yapacak ve eşi hakkaride görev yapıyor...gelebilmesi için

Allah kurtarsın arkadasını insallah eşide vaktınde yanında olabilir..benımde en çok korktugum seylerden bitanesidir .. çok zor gercekten gelecekmı yetısebılcekmı bıde onun stresını yasıyor arkadasın suan..

derindeniz...önce ne düşünürsen düşün ne hissedersen hisset bir insanı sevmemek için sebebim yok..bu düşüncelerim sana bir tepki değildir söyleyeceklerim bizim düşüncelerimizdir....çanakkale savaşını hatırla...parça parça bölündü..biz ne yaptık...bugünkü istanbul erkek lisesi ozamanki tıp fakültesi mezun vermedi..neden mi...hepsi vatanı bölünmesin diye savaşarak öldü..birtane bile mezun olan çıkmadı..hepsi hepsi savaşta öldü..meydanda aşiretlere kaldı...şimdi söylüyorum vatanımın tek bir toprağımının bile satılmaması için vatanda tek kişi bile kalsa bu ülke için savaşırım...anladın mı...türkiyede 20 tane etnik köken var..size kalsak biz bölünmüş toprak parçalarından birşey olmayacağız...en az 6 çocuk doğurup doğurup bize sayımız çok naraları atmayın..çünkü köpek gibi doğurmak bi iş değil...insan gibi yaşamak bir iş..! sokaktaki kaçak sigara kaçak uyuşturucu gaps çetelerinin pkk ırkçılarının olduğunu çok iyi biliyoruz.bu şekil güçlenip güçlenip bize bunları ısıtıp önümüze getiriyorsunuz.demokrasniz batsın!

allah kurtarsın arkdaşını hayırlısı ile sağlıklı bir şekilde kavuşsun bebeğine canım..eşi sağ salim en kısa sürede yanında olur inşlh..

şimdi daha iyi anladım neden yanlış anlaşıldığımı; ben barış derken daha ziyade huzuru kasttetmiştim-barışın huzurun egemen olduğu günleri yani...buradaki arkadaşlar sanki iki eşit unsur arasında imzalanacak bir mutabakat gibi kullandığımı zannetmişler. sanırım sorun burdan çıktı. arkadaşlar ben gerçekten çok üzgünüm bi devlet kurumunda basın-yayın biriminde çalışıyorum ve sürekli yabancı neşriyatları çevirmekle meşgulüm.bu tür yayınlarda sürekli pax-americana ya da pax world gibi barış literatürü kullanıldığı için dilime pelesenk olmuş. yoksa neden gece hem sabır dilemek için uğrayıp hem de sizi rahatsız etmek isteyeyim.
bir arkadaş peki çözüm ne demiş: ben çözümün 90lı yıllar olduğu kanısında değilim,o dönem terörü azaltmak bir yana toplumsallaşmasını bile sağladı diyebiliriz. 2000li yıllarda ise bu işin geri dönüşü olmayacak şekilde dengeleriyle oynandığını düşünüyorum.
devlet belki en başarılı pratiği 1999-2002 döneminde vermişti.o zaman da görüşme yapılıyordu onlarla ama psikolojik üstünlükten taviz verilmiyordu.
maalesef askeri yıpratacağız derken toplumun civatalarıyla oynandı. askere karşı ittifak eden odaklar kendi aralarında bir pax imzaladı ve bu dönemde terör ve destek kalemler hiç görmediğimiz ve kendilerinin de görmediği kadar şımartıldı. toplumun en beğenilen ve izlenen sanatçılarından sporcularına yazarlarına herkes bu plana angaje edildi. ve kalıbımı basarım suriye krizi çıkmasaydı(yani abd suriye'ye girmemizi istemeseydi) hala da böyle olacaktı.
1999-2002 döneminde şehit sayımız sıfırlanmıştı. insanlar çocuklarını askere yollarken ya da asker aileler bölgeye tayinleri çıktığında tedirgin değildi.arşivlerde o dönemde de (org kıvrıkoğlu dönemi) görüşme olduğunu yazıyor ama asla bu dönemki gibi askerin toplumsal saygınlığını bitirerek değildi. zaten karşı tarafa cesaret veren de ordu ile halk arasında tarihinin en görülmemiş güven bunalımının yaşanması yatıyor.
geçen ismet özel yazmıştı: yeniçeri ocağı kaldırıldı 3 yıl sonra yunanistan bağımsız oldu diye...tarih tekerrür etmesin inşallah ama oynanan oyunlar o kadar aynı ki...

burda asker eşleri var eşleri dağlarda onlar bebek bekliyor aile kuruyor,eşlerinin eve sağ sağlim gelmesini umut ediyorlar..onlar bu ülkeyi sevmek dışında hiçbirşey yapmamışlar..kimisi depresyon ilaçlarıyla ayakta kalmayı konuşuyor kimisi gece uyuyamadığını bahsediyor..anladığım kadarıyla sokağın nabzını çok tutuyorsun..sanırım burdaki kadınların ne hissetiklerini anlamıyorsun..çünkü bir demokrasi var varya o herşeyi yapmaya değer...arkadaşım gerçek şuki bu ülkeyi savunan kürt olsun türk olsun katlediliyor.sen öbür pencereden bakıyorsun ama şu pencereden bakamıyorsun ..biz bu ülkeyi sevmemek için katlediliyoruz.geçen hafta kaymakam ile giderken pkk yol kesip koruyucu olduğu için katledildi...sebepleri neydi devletle iş birliği yapmak..öğretmenlerin doktorlar asker eşliğinde görevlerini yapıyor,enerji santralleri bombalanıyor sırf bu devlet oraya gitmesin diye.özgürlük bumudur..özgürlük kimin neyi seveceğini göstermek mi ,özgürlük hizmet gitmesin diye elinden geleni yapmak mı .ordaki insanlar devleti sevmemek için zorlanmışlar..pkk saldırır diye silahlandırılan köyler artık bıkmış usanmış pkk yandaşcısı olmak zorunda kalmış.arkadaşım sokağın nabzı ne bilmiyorum ama bu ülkeye hizmet etmek sevmek sahiplenmek için biz katlediliyoruz...katalanlar acaba ispanyollara ispanyayı sevmemek için öldürüp katlediyorlar mı...

valiz topluyorum 2-3 güne kadar gitcem...dün geceki ruh durumumdan dolayı biletimi erken almış kocişim...sabaha kadar titremişim..bizi bulacaklar sessiz konuş demişim

ay canım benim kıyamam sana..en iyisi olacak senin için..eşin de görevini hayırlsıyla bitirip yanında olur inşallah..

benim gibi bi insana bu şekilde cevap verdiğiniz, beni terörist yerine koyduğunuz ve yine çok ağrıma gidecek bir şekilde benim, anlattığınız tarihi anektodun cahili olabileceğimi düşündüğünüz için kalbimi nasıl kırdığınızı ve satırlarınızı okurken titrediğimi anlatamam.
başka bişey söylemeyeceğim size ama özür dilemenizi bekliyorum siz yada bir başkası bana pkk'lı diyemezsiniz.bunu ima bile edemezsiniz.
ne münasebet hanımefendi...gerçekten kötü niyetli biri olsam kendimi ifade etmek için sabahtan beri kendimi paralar mıyım. sinirlerinizi bozar çeker giderdim. teker teker kalbini kırmış olduğumu düşündüğüm insanlara izahat yapıyorum. yaptığınız beni çok yaraladı. bunu kullanmak istemiyordum ama ben eski bir asker eşiyim ve bana isnat ettiğiniz şeylerin kenarından bile geçmiyorum ben.

arkadaşlar lütfen burda bu konuları tartışmayalım...topimiğimiz kapanacak yoksa...sonuçta biz birbirimizi biliyoruz kimseye bişe açıklamak gibi bir çabamız yok...barışın ne olduğunu dünden beri görüyolar it sürüleri.....

lütfen topiğimizi tartışma ortamına çevirmeyin. bizlerin tek dertleşebildiği yer burası.kapansın istemiyoruz. özelden atışabilirsiniz.

ben en başta ne demişim bunları sana söylemiyorum..fakat bunlar benim düşüncelerim..senin sokağın nabzı dedidiğin şeylere cevabın..kadın dondu ise haklısın bunların hepsi vahşet...insanın üstüne alınmasıda karşıt olduğu kadar oluyor.

ben en başta ne demişim bunları sana söylemiyorum..fakat bunlar benim düşüncelerim..senin sokağın nabzı dedidiğin şeylere cevabım.sokağın nabzı dediğin şey ne " kürt nufusu 1 milyonu geçti özerklik bekliyor " sokağın nabzı dediğin şey ne halk "kendi kendini yönetmek istiyor"...işte sana sokağın nabzına verdiğim cevap.kanın dondu ise haklısın bunların hepsi vahşet...insanın üstüne alınmasıda karşıt olduğu kadar olur.

bence de burası bu tartışmaların yapılacağı bir yer değil..
yazdığınız tartıştığınız şeyleri hepimiz biliyoruz zaten...
daha fazla uzatmayın konu kapatılacak yoksa!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…