Asker sorunsalı

huzurgerek

Simdi, cati katinda inziva vakti..
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2014
1.489
1.162
168
Kızlar size birşey soracam sevgilim şimdi usta birliğine gidicek.
Orada ameliyat olacak ve askeriye para veriyor diyor bana hiç mantıklı gelmedi bileniniz var mı ?

Orada ameliyat olacak ve askeriye para veriyor diyor bana hiç mantıklı gelmedi bileniniz var mı ?

Ameliyat için mi para veriyormuş?
Normalde askeri harçlıkları var da, ameliyat için para verdiklerini hiç duymadım

Ameliyat olması da normal harçlık alması da ama harçlığın ameliyatla bir alakası yoktur.

Ameliyat için mi para veriyormuş?
Normalde askeri harçlıkları var da, ameliyat için para verdiklerini hiç duymadım

Aynen bende harçlık var diye biliyordum ama 1 ay hava değişimi alıcak.
Günlük harcamalarını toplayıp veriyorlarmış

Aynen bende harçlık var diye biliyordum ama 1 ay hava değişimi alıcak.
Günlük harcamalarını toplayıp veriyorlarmış

Hmmm ilk defa duyuyorum bende şuan :/ eğer hava değişimi alacaksa tekrar eve gelecek yani
Zannetmiyorm para versinler ama Sevdiceğin daha iyi bilir belki yönetmelikler değiştiyse olabilir

Uzun dönem yapacak evet.
Doğuda bu mebla biraz daha fazlaymış sanırım

Hmmm ilk defa duyuyorum bende şuan :/ eğer hava değişimi alacaksa tekrar eve gelecek yani
Zannetmiyorm para versinler ama Sevdiceğin daha iyi bilir belki yönetmelikler değiştiyse olabilir

Valla hiç duymadım ben para verdiklerini ama bakalım gelicek terkrar dan o zaman belli olur

Eger uzun dönemini uzman olarak yapacaksa yani dört yıllık uni mezunu yine de uzun donem yapıyorsa 2,2.5 bin lira gibi bi ücret alıyorlar. Esim komandoydu ordan biliyorum. Belki maaşını harçlık gibi söylüyor olabilir

Aslında Askeriyenin doktorları iyi oluyor diye de duydum. ablamın eşi de subay. onlar da hep askeri hastaneye giderler ve memnunlar da. Bence içini ferah tut.olmak istiyorsa olsun.

Ameliyat olmasına lafım yok zaten bu sayede 1 ay hava değişimi alıcak ve yanımda olucak

Ameliyat olduğu ve sonrasında raporlu olduğu günlerin parasını alıyor evet. Çünkü onların orda günlük olarak askeriyeye bir maliyetleri söz konusu. Bu süre içinde askeriyede olmadığı ve oranın yemeğini vs kullanmadığı için bir miktar para alıyor. Eşim askerdeyken ameliyat oldu ve raporlu olduğu sürenin ücretini aldı.

Hıı evet oda bundan bahsediyor kaç gün rapor almıştı ve ne kadar aldınız acaba?
Bir de doğuda 2 hafta da 1 çarşı izni olduğu için erken terhis veriyorlarmış.

Hıı evet oda bundan bahsediyor kaç gün rapor almıştı ve ne kadar aldınız acaba?
Bir de doğuda 2 hafta da 1 çarşı izni olduğu için erken terhis veriyorlarmış.

Valla tam hatırlamıyorum ama 1 ay kadar kaldı ve yaklaşık 200 küsür tl para almıştı sanıyorum. Kardeşim doğuda yaptı 1 sene boyunca ne çarşı izni kullandı nede diğer iznini kullandı ama günü gününe hesaplandı ve hatta 2 3 gün kadar geç bile gelmişti. Erken terhis olayına pek ümit bağlamayın derim o yüzden.

Teşekkür ederim.
Gerçekten çok saçma doğu da çarşı izni yok güvenli değil diye bari erken terhis etseler.
Bekleyene de gidene de büyük zulm

Benim eşim astsubay canım..askerler askeri hastanede tedavi olup gerek görülürse hava değişimine gönderilirler,buda askerlik yaptığı süreden düşer..para konusunda hiçbir fikrim yok neden merak ettin anlamadım ama ıstersen hemen sorabilirim...hayırlı teskereler,geçmiş olsun..

Teşekkür ederim.
Gerçekten çok saçma doğu da çarşı izni yok güvenli değil diye bari erken terhis etseler.
Bekleyene de gidene de büyük zulm

Kesinlikle ben bunun bir hak olduğunu düşünüyorum. Batıda her hafta çarşıya çıkan askerle doğuda çarşı yüzü görmemiş askeri aynı kefeye koyuyorlar.

canım sadece aylık ücret veriyorlar. ameliyat olanlara ekstra bi ücret vermiyolar bnm sevgilimde asker en yakın arkadası ameliyat olmuştu hava değişimine gittim ona sordum aldı mı para diye hayır oyle bişey yok dedi. bide senin sevgilimde diyarbakır merkeze gidecekti yanlış hatırlamıyorsam. diyarbakırdaki askerler doğudaki diğer askerlerden daha az alıyorlar bnm sevgilim Diyarbakır merkezde ve aylık 70tl alıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…