diğer kardeşe alınmış diyor..gerçi ev mevzusu yüzünden nişan atılmaz..inada biner ayrım yapıyorlarsa kendileri utansın..
evlenmeden ev ev diye diretmek olmaz tabi..keşke alsaylardı tabii en azından ailenin durumu iyiymiş..şimdi almazlar ama belki sonra alırlar..her şey zamanla hallaour ..evet nişanlısının işi ön planda..Aramasinlar iste mesafe olsun biraz arada. Ay adam askerken kayinpederle bu kadar yuzgoz olunur mu. Bazi kizlar hic bilmiyor isini. :) ya da ayrilmak istiyodu bahane uydurmus. Cunku kimse ev almicaz da dememis. Anladigim kadariyla bakiyolarmis. Ve alinacak ev farkli sehirde olacagi icin zor olmustur.
He kizimiz memuriyete baslamadan ev alinsin gitsin yerlessin kira odemesin istiyosa bu adamlar da niyeti anlayip isi biraz yokusa surmus olabilirler. Ama ben ev alinmayacak gibi bisey de okumadim.
Bu kizin derdi nisanlim gelince ne is yapacak olmaliydi. Ev degil.
yok canım ev diye diretirsen art niyetli görür herkez..kendimde aynı şekilde..ben ileride evlenseylerdi mutlaka bu evlatlarınada bir şey yapacaklarına eminim..ha gelini istemiyorlarsa bilemem..gelinde yeterince koz vermiş zaten..böyle şeyler yapınca bir de özür dilemek gerekecek..konu sahibi dilemezse yine bir sürü problem olur..Almis olabilirler fakat kim bilir o zaman maddi durumlari daha iyidi ve su an alacak paralari gerçekten yok? Yada simdi fikirleri degisip "gençlerde biraz didinsin, biz yasliligimizin tadini çikartalim" diye düsünmüsler? Yada konu sahibin nisanlisi daha dogru düzgün is sahibi olmadigi için onun önce kendi ayaklarin üstüne durmasini istiyorlar? Ve böyle birçok nedenleri var. Zaten almicaklar dememisler, biraz ertelemisler sadece.
Önemli olan sey ise, bir gelin olarak onlarin bütçesine, parasina karisamazsin. En fazla nisanlisi birsey diyebilir fakat gelin olarak birsey diyemezsin. Düsünsene, ilerde yillar çalistiktan sonra 50,60 yasina gelmisin. Birikimlerin var ve gelin adayi bile senin bütçene karisiyor. Daha dünkü çoçuk ne hak ile senin bütçene, parana karisiyor degil mi?
yok canım ev diye diretirsen art niyetli görür herkez..kendimde aynı şekilde..ben ileride evlenseylerdi mutlaka bu evlatlarınada bir şey yapacaklarına eminim..ha gelini istemiyorlarsa bilemem..gelinde yeterince koz vermiş zaten..böyle şeyler yapınca bir de özür dilemek gerekecek..konu sahibi dilemezse yine bir sürü problem olur..
sdfghjk
Promosyon yaptık, 3 içeriğe 2 içerik bedavaBu da yeni moda oldu ha
Şimdi bana kaybolan içeriklerimi verseler
Promosyon yaptık, 3 içeriğe 2 içerik bedava
İçerik silmek boşa kürek çekmek demektir, KK içerikleri itinayla geri getirir ve üstüne hediye olarak KK F tipi kapalı cezaevinde yatırır
Silmeyin, sildirmeyin:)
Yollanacak kaz mi? Yani gençler yada konu sahibi, esi ile beraber ev alinca, kayin ailesi tarafindan yollaniyor mu? Ve eger konu sahibi ev kredisi çekiyorsa bu ev sadece konu sahibinmi olunuyo? Ne demek "gelinin evi"? Iyi o zaman, o mantik ile hiç bir gelin ailesi eger damat ev kredisini çektiginde yanlarina gitmesin? Yada bu örnekteki gibi, kp ev kredisi ödemis olsaydi, hangi hak ile konu sahibin annesi onlarin evine gidiyor? O'da "kizimi evlediridim" demiyor muda?
Evlat ayrimi sadece konu sahibin nisanlisi ve onun ailesini baglar. Ayrim varsa var, bunun için nisani atmak mi gerek? Artik günümüzce gençler heeerseyi anne babadan bekliyorlar. Ya bir zahmet kendiniz çalisin, kendiniz didinin ki hayatta baze seyler degerli olsun. Annemler neredeyse 20 yil beklediler istedigi eve kavusmak için. Ondan önce ne kiralarda, ne evlerde sürünmüslerdi. Onlar sanki çokmu anne baba yardimi gördüler? Simdiki gençler artik emek sarf etmek, sabirli olmak nedir bilmiyorlar. Hemen hemen en güzel evlere sahip olmak, en güzel arabaya sahip olmak istiyorlar ve mümkünse bunlar için hiç çaba sarf etmemek, ne de olsa annelerin maddi durumu daha iyi deme? Onlar sabahin köründe kalktilarsa evlerine ekmek getirmek için degildir, yarin birgün gelinlerine, damatlarina ev almak için kalktilar
Size soracaklardı galiba nişanı atarken :) kusura bakmayın uzun uzun cevap vermek isterdim ama gerçekten saçmalamışsınız.
İyi günler
Guzel tespit hele turk kurt ayrimi yapanlara diyecek laf bulamiyorumKendini savunmak için heeersey çeliskili (ve benim gözümde yalan)
1. Beni hiç aramadilar diyorsun, sonrada "ilk 2 ay aradilar, nisanlimin zoru ile" diyorsun.
2. Hiç ogularini önemsemiyorlar, askerdeyken yemek parasini yollamadilar diyorsun. Eh madem öyle, niye babasi seni hemen aradi nisani attiginda? Hani niye umursasin degil mi?
3. Sürekli "beni sömürdüler" diyorsun da hangi anlamda sömürdüler? Yoksa bu kelimenin anlimini bilmiyormusun? Sen nisanlina askerde para yolladigin için sömürmek mi oluyor? Sanki onlar senin parani alip harcamislar gibi konusuyorsun.
4. Kendi nisanin için kredi çekiyorsun, annene babana yük olmamak için ama niyese kv'ye, kp'den kredi degil, ev bekliyorsun. Senin annenlerin cani canda, kayinaileninki patilcanmi?
5. Madem Türk/Kürt ayrimi yapiyor bu aile, niye bunlardan halen ev beklentisini girdin? Madem öyle, niye onlardan ilgi bekliyorsun "beni aramadilar" diyorsun? Ve madem öyle niye babasi nisan atildiktan sonra seni arasin? Öyle ayrim yapan insanlar sevinirler, sana "oglumu ev için seveceksen sevme" demezler.
6. Güya annesi "ben sana niye deger vereyim, bana cep telefonu bile almadin". Allasen, diger ogullarina ev alabilen insanlar senin cep telefonunami muhtaç kalacaklar?
7......
Isin özü su. Sen konu'yu, nisanlimin ailesi ev almiyor diye açmistin ve 30 sayfa boyunca gikini bile çikarmadin. Insanlarin hakli oldugu bildigin için birsey diyemedin. Sonrada tutarsiz bir sekilde yalan söylemeye çalisiyorsun. Kayin aileni kötüleyip, kendini hakli çikarmaya çalisiyorsun.
Sonuçta söylediklerin dogru olmus olsaydi, bana ayrim yapan insanlardan ne hayir beklerdim ne baska birsey. Hatta ayrilirdim ben. Sonradaki söylediklerin seyler o ev almama mevzularindan daha kötü, ama senin için en agiri o evi almamalari ve bu seni oldugunu gibi gösteriyor. Maddiyatçi olarak, ve bundan dolayi istedigin kadar kazi çevir, yalan söyle, ... hiç bir zaman hakli çikmayacaksin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?