Askerdeki nişanlımdan ayrıldım.

yani bu sebebten ayrilmazdim ben bence cok asiri maddiyatci düsünüyorsun zorla aldiramazsin evi yani acikcasi ben bu Zamani kizlarda ki evlilik sartlarini anlamiyorum yok ev yok su kadar altin yok o yok bu cok sey istiyorsunuz önemli olan mutluluk sevgi cok seviyorum diyorsun peki nasil ayrildin evi sana bir cok erkek alabilir ama aski sevgiyi herkez veremez sana ben evliligim ilk 8 ayi bir odali kiralik bir evde yasadim yatak oturma grubu ve mutfagim ayni odadaydi sonra 1,5 ay kv oturma odasinda kaldim ve daha ondan sonra simdi ki evime ciktim yani hayata neler neler var kardesim bunu sorun yapma daha neler yasicaz ne görücez bir tek Allah Bilir bu sorun bile degil bence

Yani bence böyle yapmamalıydın seven insan hiç ev gibi nedenlerle ayrılır mı bence altında başka sebeplerde vardır canım

çevir kazı yanmasın
ailesi nişanlına arkasını döndü diye terk ediyorsun
vıyy
yedik
madem onlar arkasını dönüyor sen sahip çık.

Bir de son dönemin popüler konularından "ev aldırma" olayına ayrıca kıl oluyorum
Ne var yani kirada oturulmuyor mu
Ben gayet oturdum, oturuyorum
Napalım
Paranin kolay kazanildigini zannediyorlar bir...
Anne ve babalarin sadece cocuklarini mutlu etmek amaciyla varolan et yiginlari olduklarini dusunuyorlar bu iki...
Kendilerini bir halt sanip, isteklerini siraladikca siraliyorlar bu uc...
Akil ve fikir ne yazik ki gunumuz dunyasinda olmazsa olmaz kriterler bu da dort

Ben daha erkek arkadaşımın ailesiyle oturup konuşmaya çekiniyorum, bu çekingenliğimi nasıl yenerim diye tırım tırım çare arıyorum, millet "e bana ev almadı ailesi" diye nişanlısını askerde terkediyor. Vay anasını be.

Babası çok doğru söylemiş. İyisi mi siz sakın kararınızdan dönmeyin, çocuğun da geleceği mahvolmasın. gerçi geri de dönsen, askerden dönünce o seni terk eder. Güven sarsılınca, insanların gerçek yüzü meydana çıkınca bir daha tamiri çok zordur çünkü.
Hem siz onu terk ederken onun yanında kalan ailesine de 2 3 ay bile küsmesin. Görüldüğü üzere kötü gün dostu herzaman ailelerdir. İnşallah "eski" nişanlınız mal mülkte gözü olmayan kanaatkar hayırlı bir eş bulur kendisine. İşte o zaman o baba da onlara her şeyin güzelini alır.
Kimseden bir şey istemeye hakkınız yok, bu bakış açısını değiştirmezseniz hayatta mutlu olmanız çok zor. İnsan hiç kayınpederiyle böyle pazarlık yapar mı ya? Vay ne zaman ev alacaksınız! Çalış kendin al evini, kimse sana bir şey almak zorunda değil. Hele ki bu pazardan elma almak da değil kaç yüz bin'e ev almak.

Kendi gelinliğimin parasini dahi kendim ödedim. Bende çalışıyorum aynen konu sahibi gibi memurum.
Eşimin ailesi resmen başka bir düğüne misafir gider gibi benim esimle birlikte aldığım bilezikleri koluma taktılar. Ve o bileziklerin parasının yarısının benim tarafımdan ödendiğini kendi öz annem babam dahi bilmedi asla da bilmeyecek.
Deseler ki Eşin ölmek üzere sadece senin kalbini verirsek yaşar. Hiç düşünmem esim için canımı veririm ..
Şimdi böyle konuları okuyunca harbi salak gibi hissediyorum kendimi ..
Konu Sahibi gözünü para bürumus Allah yardım etsin..

Katılıyorum size. Anne baba zaten belli yaşa gelmiş, çalışmış çabalamış, ama hala rahat edemiyorlar çocukların beklentileri yüzünden. Bırakın da bari o yaştan sonra insanlar istedikleri şeyleri yapsın.

estafurullah. siz salak değil son derece sevdiiğine saygı duyan,seven mert bir kızsınız. fark bu. doğru olan sizsiniz.

Yazmak istemedim ama duramadimda..ev icin diyip duruyorsunuz tamam adamin parasi alir almaz..kardesler arasi ayrim yapmasin o zaman beklentide olmaz..digerlerine ev alip dugun dernek ustlenip 1 ine dista kalmak nedir? Sonra gelin paragöz oluyo..

ben burada sizi haksız buldum
herkes kendi açısından haklı olabilir ama yanlış düşünüyorsunuz
benim kv de bana nişan+ düğünde sadece gün parasıyla aldığı seti taktı
gelinliğimi kendim aldım
eşyaları eşimle birlikte aldık
herşeyi ikimiz yaptık
bankada 120 bin tl si olduğu halde bunları yapmadılar.iyiki de yapmamışlar çünkü şimdi hiçbir şey demeye hakkı yok.
nişanlınızın bu durumda suçu ne ki onu terk ettiniz?
askerden gelince konuşurdunuz.eğer olmuyorsa o zaman ayrılırdınız.
eğer böyle düşünürseniz hayatta çok da mutlu olamazsınız
allah gönlünüze göre versin

ailesi tabi ki ev almak zorunda değil ama diğerlerine alıp bu oğullarına adaletsizlik yapıyorlarsa zamanla başka şeylerde de adaletsizliklere mahkum kalabilirsiniz. ailesine zamanla içinizde hırs büyütürsünüz. bi bakarsınız eşiniz de onlara toz kondurmuyor bir de görüşmek zorunda kalırsınız sevmeden. ki eşinizin ailesi oldukları için mecbur görüşeceksiniz. ev için değil de adaletsizlik için ayrıldığınızı düşünüyorum. ayrılmanız bana doğru karar gibi geldi. tek üzücü kısmı askerde olması. askerden dönüşte konuşsanız daha iyi olurdu onun için de. hakkınızda hayırlısı olsun.

bi iki kez ' nisanlimi cok seviyorum' demissin.. sevmek tanimini merak ettim dogrusu.. ev alinmasini baya bi beklenti yapip bir de buna tafralanman, once bi insanla hayat birlestirmekten beklentini tanimla bence.. hic dusunmuyo musun karsi tarafta cizdiginiz imaji? bir de anladigim kadariyla aranzda nisanlinla bi problem yok, kalkip terketmissin, hayirlisi

Hiç nişanlısının tepkisi yazılmamış ya ben onu merak ettim

Arkadas nisanlisinin hor goruldugunden bahsedio nisanlisinin erkek kardesine dugun yapilmis ev alinmis dio bize bisi yapilmio hatta benim uzerimden gecinmeye calisiolar dio sanirim nisanlisida bu konuya sessiz kalio ona kizmis gibi anladim

bence bişeyler ev olayını tetiklemiş gibi (daha önce yaşanan şeyler vs.)
ev olayı için bence böyle yapma (kp dediklerini de unut gitsin, sana ettiği hakaretlerden dolayı o utansın bırak, haklıyken mağdur olma )
aranızda en başından beri ailelerle neler yaşandı biz bunu bilemeyiz tabi ama; anlattığın kadarıyla yazacağım şey askerdeyken böyle yapma cnm...Gün doğmadan neler doğar...Belki onlar bi katakülli peşindeler belki de çok iyi insanlar kimsenin kalbinden geçenleri bilemeyiz, sen nişanlına ve ilişkine sahip çık...Sonuçta bu haytta doğru insanı bulmak kolay değil...Herkesin de eşiyle, eşinin ailesiyle, belki de kendi ailesiyle ilgili sorunları var, fevri davranma ve kışkırtıcı konuşmaları lütfen duymazdan gel

Kusura bakmayın ama ev için nişanlınızı resmen harcamışsınız nasıl sevgi aşk bu söyler misiniz. Ev almamışlar da durumları varmış da almadılar bende ayrıldım da böyle bir şey var mı. Bir kere nişanlınız daha askerden bile gelmemiş ne bu hemen ev aldırma merakı belki de gelince alacaklardı bekleyemediniz mi. Ayrıca öbür oğullarına alıp size almıyorlarsa nişanlınız ne yapabilir ailesinin kendi görüşü kendi tercihi. Ailesi böyle diye insan sevdiğinden ayrılır mı almasınlar yapmasınlar ya ne çıkar. İkiniz çalışıp alırsınız hem de kendimiz yaptık dersiniz alnınız açık başınız dik olur. Ailesine minnetiniz olmazdı iki gönül bir olunca samanlık seyran olur demişler işi gücü olmayan insanlar değilsiniz ki. Ama ne oyaladılar ev almıyorlar ev için bir insanla evlenecekseniz yazık size diyelim başka birini buldunuz ailesi evde aldı takılar da yaptı ama mutsuzsunuz sevmiyorsunuz ailesiyle anlaşsanız da eşinizle anlaşamıyorsunuz. Ne kadar da ailelerden beklentilisiniz. Benim sevdiğim insan yanımda olsun banane ailesinin maddi yardımından. Nişanlınız şanslıymış erkenden ayrılmışsınız da kurtulmuş sizden gerçek bu. Eğer bir bayana bir erkek bunu yapsa burada ona da kızardık hemcinsimizsiniz diye size de hak veremeyiz. Sevgi aşk para pul evden çok üstün duygulardır hanımefendi evleniyorsanız bazı sorumlulukları üstlenmeyi başkalarından beklenti içinde olmamayı öğrenmelisiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…