• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Askerdeki nişanlımdan ayrıldım.

Babasi en dogrusunu söylemiş. Ev meselesi icin askerdeki bi insani terketmek sevgi olamaz kusura bakma. Onu kendinden kurtarmissin umarim kendine ev alacak bi aday bulursun.

Yani evleneceğim insan mavi gözlü olsun isterim demekle evi olsun isterim arasında bir fark göremiyorum ben teknik olarak. Hatta mavi gözlülük doğuştan gelen bir şey ve değiştirilemez, diğeri durum varsa yapılabilir o açıdan birincisi daha zalimce bile olabilir.

Ama belli kalıplar var mesela maddi isteklerle ilgili konuşulunca bunun mutlaka yanlış bir şey olduğunu belirtme ihtiyacı hissediyor insanlar.Bilinçaltında böyle bir kodlanma var sanırım, paradan bahsedilince kınamak gibi. Olabilir saygı duyuyorum ben açıkçası. Yalnız merak ediyorum sadık diye de sevmiyor insanlar sevgilisini,eşini ama sadık olsun ister tabi ki. Yanlış mıdır bu?

Zamanlama için de söyleyeceklerim var, o da genele uymayacak. Kanser insan terkedilmez, asker insan terkedilmez, annesi babası yeni ölmüş insan terkedilmez, hamile insan bırakılmaz vs.. Pekii bu insanlar ya böyle bir dönemde sevmediklerini anladıysalar? Sevmemeye başladıysalar? Sanıyor musunuz ki onları sırf o dönem için seviyormuş gibi yapmak iyi bir şey onlar için. Bir an önce gerçekleri anlarlar ve planlarına başlarlar bununla ilgili, bütün askerlik boyunca olmayacak bir şeyi hayal etmek de mükemmel bir şey değil.

Aile de her çocuğuna eşit imkanlar sağlamak zorundadır bence. Birini özel okulda okutup diğerini normal okulda okutmamalıdır. Birine ev alıp diğerine almamazlık yapmamalıdır, ikisine de almamalı bu durumda. Durumu kötü olana yapılabilir denebilir yalnız o da zenginliği cezalandırmak olur o da çok saçma. Yani belki biri uğraşmadı, okumadı durumu kötüdür, diğeri çok çalışmıştır durumu iyidir. Çok çalışan daha mı az hakediyor evi ki diğerine alınırken ona alınmıyor?

Yalnız sizi hatalı gördüğüm birkaç nokta var. İstekleriniz ne olursa olsun bunu sizin direkt eş adayınızın ailesine belirtmeniz hiç hoş değil. Prensip olarak ortaya bir şey koyuyorsanız zaten bu olmadığı sürece evlenmeyeceğinizin garantisini ortaya koymuş olursunuz. Tekrarlayıp durmanın manası yok.

Ben de nişanlınızı çok sevmediğinizin farkındayım, yalnızca herkesin aşk evliliği yaptığını düşünen insanları foruma bir göz atmaya davet ediyorum. Görücü usülü de genelde böyle yürür, aile bakar evi var mı arabası var mı, ona göre uygun görür.

Bu yazıyı evlenirken hiçbir şey talep etmeyeceği kesin olan biri olarak yazdım. Sadece çeşitli isteklere ve prensiplere saygı duyuyorum. Bazı durumları olduğundan büyük göstermenin kimseye yararı yok bence.

• Beğen
Reactions: 2k1
Sizin de asker olacak kardesiniz var mi? Onun da basina gelsin de mal mulk duskunu bir kiz ..o zaman kafaniza dank eder.. Yaziklar olsun. Sizden iyilik bile istenmez. Araba icin burda lad ettiginize gore yapacaginiz iyilikleride insanlarin yuzune vurursunuz. Neyse insan neyi ekerse onu bicer..insallah eski nisanliniz size donmek gibi bir hataya dusmez..ve keske bu konunuzu o da okuyabilse..

Hı hı nişanlını çok seviyorsun. Umarım o çocuk senle barışmaz da başı yanmaz. Bir ev için pes ya pes.

Ne altın ne ev istedim Allah sağlık versin herşey olur , isteyeceklerimide evleneceğim insandan isterim anasından babasından değil daha gelin olmadan milletin para hesabını yapmışsınız Allah nasip ederde ilerde evlatlarım olursa ne alırsam kendi üzerime alırım görgüsüzlet en azından ölümümden sonra malım desinler diye bu nedir yahu beş dakikalık yerdeki nişanlında muhatap olsana aileyle neden yüzgöz oluyorsun azcık emek harcayıp kendi evinizi eşyanızı kendiniz alın .kimde evladını mağdur etmez dış kapının mandalısınız henüz .

Bir erkek için bir ev uğruna askerdeyken terkedilmek ne kadar acıdır kimbilir!
Kendinizi kandırmayın siz o adamı sevmiyosunuz:KK14:

belki adamın o zaman parası vardı diğer çocuklarına aldı.....şimdi ev alacak parası yoktur yada yeterli değildir....bence biraz daha sabırlı olsaydınız kayınpeder adayınız mutlaka sizin ev sorununuzu da çözecekti...çünkü belli ki çocuklarından malını mülkünü esirgemeyen bir adam....yanlış yapmışsınız....adam haklı...

baba haklı....
çocuk kurtulmuş sizden....
ev için evlenen biri.... allahım sen koru....
üstelik askerde yani... yazık acıdımm vallahi..

benim eşiminin maddi olarak çok hakkını yedi ailesi.eşimle nişanlıyken askerdeydi ve fırsat bilip annesi tam 150 milyar verdi öteki oğluna.ev alındı araba alındı..eşim hakkını istedi verilmedi.benimde kvle sorunlarım vardı zaten.eşimi terk mi ettim..hayır tam tersi sımsıkı sarıldım.birlikte elele olduk.kimseye muhtac değiliz çok şükür.ağlayanın malı gülene fayda etmez.nişanlının ailesi ne kadar kötü olursa olsun eğer nişanlın iyiyse yaptığın çooooook büyük hata.

Siz bu hırsla hiçbir zaman tam anlamıyla hiçbir zaman mutlu olamazsınız. Ev nedir yani? Bu kadar sayıp sövdüğünüz insanların aldığı evde mi oturacaktınız bir de yüzsüzce? Sevdiğim adam dediğiniz kişiyi bir ev için, madde için terkediyorsunuz. Hem de o askerdeyken. Sizin gibisi düşman başına. Babanın elini öpmek lazım..

O senin hayati, mutlulugu, huzuru paylasacagin adam. Ama yeri gelince de parasizligi, zorluklari, yoksulluklari yoksunluklari.. Sen gercekten de ev icin mi sevdin bu adami? Bu soruya "evet" demeyecegini biliyorum. Ama bir dur, dusun. Diger ogullarina ne yaptiklari da seni ilgilendirmiyor. Ogluna ev alip almamalari da seni ilgilendirmiyor. Calisir alirsiniz. Yarin evlensem benim babam annem bana bes kurus vermese de niye diye sormaya hakkim yok, sen nisanlinin ailesini mi sorgulayacaksin? Bir de hic sucu olmayan adami askerdeyken terk etmissin. Neden? Ailesi ev almiyor diye.

Evlenirken herkesin ailesi ogluna kizina ev mi aliyor? Almak zorunda mi? Kusura bakma ama cok, cok hatalisin. Askerdeyken terk edilmek, hem de boyle maddi sebeplerden, elinde olmayan seylerden terk edilmek o adami ne hale getirmistir kim bilir.

katılıyorum... şimdi de bu moda oldu hee, evlenirken oğlan tarafı evi alacak....
bu nasıl bir vicdan yaa, ev bu kolay bişey mi, insanlar bir eve başını sokabilmek için yıllarca kredi ödüyor borç içinde yüzüyor...dile ne kadar kolay geliyor ev alsınlar demek...yok diğer çocuklarına almış mış, ona da alıcakmış mış... oldu canım başka? adamın parasının bekçisi misin? valla çocuk da ailesi de kurtulmuş senden...başka şey demiyorum..otur da düşün dünya malı için nasıl bir değerden vazgeçtiğini...

Konu sahibesine yorum yaparken eleştiri boyutunu aşmasak iyi olur:KK66:
Ahhh ahhhh evlenirken eşimin ailesinden ev istemeyi bir kenara bırakın, bir toplu iğne istemedim, aşk herşeye kadirdir deyip çıktık yola, ne benim ailem ne eşimin ailesinden hiçbirşey istemedik, ne yaptıysak eşimle el ele verip yaptık, milyon kere Dünya'ya gelsem yine aynısını yapardım, evimde göğsümü gere gere oturuyorum, kimse bana benim aldığım evde oturuyorsun diyemiyor, evim benim evim, bak ne güzel dolu dolu diyebiliyorum, mal benim mülk benim, evimde ağada benim paşa da:KK59:

ilk yazılanı okudumm da sn haklısın. diğerlerine yapılan güzellikler neden sana yapılmasın? tamam sevgi aşk falan önemli de bir de kafa rahatlığı, o aileye aidiyet duygusu da önemli. haklısın bence.. senin başşın ağrıyacağına biraz onlarınk ağrısın. yok öyle 2 gönül bir olunca samanlık seyran falan. samanlık olarak kalıyo..

İnsanların ilişkilerindeki maddiyat dayatmalarini anlayamıyorum. Para mi her şey ya da gösteriş mi ev mi. Ya da ben mi çok safim bilemedim. :KK14:

Ayıp etmişsiniz nişanlına
Bu ne böyle çocuk gibi evde ev ?
Kimse oğluna ev almak eşya almak zorunda değil
Kardeşine aldı onada alıcak die bişey yok
Isterse sokaktakine alır sanane bundan?
Nasıl ev istiyorum die söyledin aklım almadı
Çok istiosan kendi babana söyle bakalım o alıo mu ?

Ayrica "Ne oldum degil ne olacagim " demeli su hayatta.Fazla yuksekten ucmayin.Bir an da tepe taklak olursunuz. Sevgiymismis ..yemisim sevginizi..sizinki okuz oldu ortaklik bitti..

Ya ben gerizekalı mıyım anlamıyorum:KK12:

Konu sahibi senin için demiyorum kesinlikle şuan kendi kendimi eleştiriyorum..
Burda kaç konu açıldı hep okudum anası danasıyla anlaşamadık şunu yaptılar bunu yapmadılar bende ayrıldım nişanlımdan ama çok seviyorum diye..

Daha geçen gün kavga ettik(nişanlı değilim) okadar seviyorum kii hayatımdan çıksa nefessiz kalcam sanıyorum..
Ve kesinlikle sevdiğimi kaybetmektense annesi varsın çirkefin dibi olsun varsın bana desin 1 göz odada yaşicaz sen içini ferah tut aşkım Allaha şükür ikimiz yaparız herşeyimizi der sarılırım sevdiğime..
Anlamıyorum ki şimdi ben aptal aşıkmıyımm..
Ama öyle çeviriyom böyle çeviriyom aşık olduğum evlenmek istediğim adamı anası babası yüzünden kaybetmeye göze alamam sırf benim istediğimi yapmadılar diye:KK43::KK43::KK43:

Ha bana hakaret gelir ezmeye çalışılır sevdiğimde susarsa iş başkalaşır tabi.
Ama ben askerdeki sevdiğime ailen şunları şunları yapmıyo hep erteliyo hadi güle güle diyemem yaa kesseler beni diyemem..Ben miyim arızalıı..
Çünkü konu sahibi dediğim gibi lafım sana değil kesinlikle sadece sende değil çünkü birçok böyle konu okudum ben burda.

Back
X