• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Askerdeki nişanlımdan ayrıldım.

Çok şaşkınım ev için nişanlı terk etmek hemde askerdeyken... Senin için evi olmaması önemli bir sorunsa askerden
geldiğinde bakardınız çaresine... Benim de evim yok alacagım diyen kimsede yok hatta kp öyle çok ilgili biride degil sadece
mobilya alırım dedi o bile bizi mutlu etti.Beyaz eşyalarım 6 sene önce alınmış eşyalar sorun mu yapıyım... Nişanlımla çalışıyoruz herşeyi ikimiz yapıyoruz ne benim ailemin ne de karşı tarafı zorlamıyalım diye konuşduk...Sizdeki ev de ev merakını anlamadım... Şimdi o çok sevdiğim dediğin nişanlından ayrıldım terk ettim diyorsun daha mı iyi oldu.... O ev isteğine deydi mi hem nişanlını hemde ailesinin gözünde düşdüğün duruma...

Erkek arkadaşımla evlenebilmek için 4 sene bekledik anca nişan bilezek felan yatırımı yaptı. Şunu da söyleyim nişanlım bir kuruş ailesinden yardım almadı ama kardeşinin bir mahkemelik durumu vardı kredi kartı yüzünden biriktirdiği parayı gitti yatırdı ( Ben söyledim yatır diye ) Ben bunları bir kere bile nişanlımın nede ailesine karşı dile getirmedim... Nişanlanırken hiçbirşey talep etmedim ...Şimdi düşünüyorum da iyiki herşeyimiz böyle olmuş içimize sindi herşeyle kendimiz birebir ilgilendik... Kp ,nişanlımın halaları ,teyzeleri felan alçak gönüllü,iyi niyetli gelinimiz Allah razı olsun hiçbirşey de bizi zorlamadılar derler .( Nişanlımın annesi vefat etmiş halaları ve teyzeleri çok düşkün) Bir ev için böyle dile getirdiyseniz adam alacağı varsada almamışdır. Almaması da isbet olmuş bence....:KK62::KK62:

Almıyoruz dememişler bekle demişler,
Hem ev istiyosunuz hem şimdi istiyosunuz oh ne güzel ya ne kadar rahatlık dimi?
Bakkaldan makarna almak gibi mi geliyo size?
Belki adamın bir yerden gelecek parası var,
Belki 3-5aya bitecek olan bir borcu var onu bekliyo,nasıl dersiniz ev alın diye ya şaka gibi..
Herşeyi geçtim bir kayınpeder parasının hesabını gelinine vermek zorunda mı?
Sizene kime ne isterse onu alır,bekleseydiniz nişanlınızın dönmesini baktınız ev yok,o zaman çekerdiniz kredinizi,öderdiniz.Bunda rahatsız olacak birşey yok ev sizin borç sizin.
SİZ EVLENMEDEN KAYINPEDERİNİZİN PARASINI PARSELLEMİŞSİNİZ.

Yanlis dusunmussun bu konuyu ailesiyle konuscak olan nisanlindi sen değil ustelik ev almak zorundada degiller belki baska şekilde kapatcaklardi yapmadiklari seyleri belki donmesini bekliolardi onlarinda bi planlari vardi mutlaka. . Ustelik nisanlunizin ne sucu var evlenince ne mal ne mulk gozunuzu gormicek bunu evlenince anlayabilirsin geride kalan sana olan sevgi saygi ..

ZAMAN GELİR SİZE DE EV ALIRLAR
EVLAT AYIRIMI YAPACAK DEĞİLLDER ZATEN BUNU ONLAR DÜŞÜNMÜŞTÜR
HELE Bİ ASKERDEN GELSİN (ESKİ) NİŞANLIN
HERŞEYE HAL ÇARE BULUNURDU
O ÇOCUK ORADA KENDİNE BİR ZARAR VERSE VİCDAN AZABI DUYMAZMISINIZ

dediginiz gibi nisanlinizi cok sevseydiniz adami askerdeyken terk etmezdiniz. nasil bir psikolojide oldugunu biliyor musunuz? nasil yalniz oldugunu, eli kolu bagli oldugu icin hicbir sey yapamadigi icin aklindan neler geçirdiğini dusunebiliyor musunuz? insan sevdigine dunya mali icin kiyamaz ya, ask bu degil.

Nişanlımla 2011 de tanıştık o zamanlar ben üniversite 2.sınıftaydım..o yıllar her şey çok güzeldi..Sonrasında mezuniyet söz falan derken geçen sene eylülde nişanlandık ve mart 2014 de askere gitti tabi askerden sonra haziran gibi..Ben memurum..Nişanlım babası ile birlikte inşaat işlerinde uğraşıyordu memleketinde tabii orda çereleri olduğundan baya kazanıyorlardı ancak şimdi benim tayinimin olduğu yerde inşşat işinde çalışması pek mümkün değil..Ama ekmeğini taştan çıkartır ...Ben tüm bunları bilerek onu sevdim her şeye rağmen...çok seviyorum...Fakat annesi babası katlanılır gibi değil..Nişanlım şuan asker askerden sonra evlenmeyi düşündüğümüz için ev alınmasını istiyorum son 1 aydır alacağız alacağız diye beni oyalıyorlar bugün yarın bayramda askerden önce sonra sürekli bi erteleme peşindeler şimdi paramız yok bilmem ne.. ee bu çocuk 6 ay sonra askerden gelecek şimdi olmayan para 6 ay sonra nasıl olacak ?? bi cevap yok hadi bana deseler şuradan su olacak falan neyse bekliyeyim.şimdi almayan adam ozaman hiç almayacak biliyorum..Nişanlımı çok seviyorum ama ailesine katlanamıyorum. ev ne ki memursun birlikte alırsınız demeyin alacak durumları var biliyorum öteki oğullarına ev eşya her şey aldıklarını da biliyorum onlar orada yaşarken ben neden kredi ödeyim ki..Ayrıca nişanlım ailesi diğer kardeşlerine ev alındı ona alınmadı diye ailesine en fazla 2 3 ay küser sonra ben 10 yıl kredi öderken onlar yüzsüzce benim evime gelecekler...
Bu gibi düşüncelerle nişanlımı askerde terk ettim..Ve babası az önce beni arayıp olmadık hakaretler etti..Bize fazlalık olma dedi..oğlumu ev için seveceksen sevme dedi..Psikolojim çok bozuk ne ya yapacağımı bilmiyorum..
Dogru söylemiş

Aynen öyle. Bir de bu arkadaşın ailesi de bir tuhaf sanırım. Benim ailem olsa daha ben eşimin ailesine 'bana ev alın' diye ağzımı açtığım anda seni nasıl yetiştirdik diye basarlar yaygarayı. Nerde kaldı ki bu kadar yüzsüzce ısrar edeyim... Yemin ederim evlatlıktan reddederlerdi. Biz evlenirken çok şükür eşimin de benim de durumum iyi olmasına rağmen ailem sürekli 'aman kızım çok zorlama çocuğu, aman kızım harcamalarına dikkat et' diye uyarıyorlardı.

Aynen bizimkiler de kızarlar... Beni annem sıkı sıkı tembihliyor birşey isteme diye... Böyle bir sebepten nişan atsam annemle babam başda bana tepki gösterir ... Nişanda fotografcı ayarladım diye annemgil ne gerek vardı boşdan boşa çoçuga masraf yaptın dediler... Kirada oturcam pahalı semtlerden ev bakma isteme diye defalarca uyardılar ....Bide hanımefendideki tavıra şaşdım ben kredi çekip alsam benim aldıgım eve gelip oturacaklar demesi tuhaf...

.oğlumu ev için seveceksen sevme dedi..Psikolojim çok bozuk ne ya yapacağımı bilmiyorum..
ee baba doğru demiş. :KK14:

Siz de haklısınız kira zor tabi ama insan sevince bir şeylere katlanmak zorunda kalıyor.Siz sanki bir bahane arıyormuşsunuz o da ev çıkmış gibi. Bütün mesele ev yani...Onu geçtim askerdekine üzüldüm ben. Valla bu saatten sonra barışmayın da zaten barışsanız bile erkek tarafının ailesinin size iyi gözle bakmayacağını bilin.

Aynen bizimkiler de kızarlar... Beni annem sıkı sıkı tembihliyor birşey isteme diye... Böyle bir sebepten nişan atsam annemle babam başda bana tepki gösterir ... Nişanda fotografcı ayarladım diye annemgil ne gerek vardı boşdan boşa çoçuga masraf yaptın dediler... Kirada oturcam pahalı semtlerden ev bakma isteme diye defalarca uyardılar ....Bide hanımefendideki tavıra şaşdım ben kredi çekip alsam benim aldıgım eve gelip oturacaklar demesi tuhaf...
Adamlar evi alsaydı sanki kendi ailesi gelip onların aldığı evde oturmayacaktı:) Mal hırsı işte ne diyelim. Allah çocuğa yardım etmiş de kurtarmış.

Aynen öyle. Bir de bu arkadaşın ailesi de bir tuhaf sanırım. Benim ailem olsa daha ben eşimin ailesine 'bana ev alın' diye ağzımı açtığım anda seni nasıl yetiştirdik diye basarlar yaygarayı. Nerde kaldı ki bu kadar yüzsüzce ısrar edeyim... Yemin ederim evlatlıktan reddederlerdi. Biz evlenirken çok şükür eşimin de benim de durumum iyi olmasına rağmen ailem sürekli 'aman kızım çok zorlama çocuğu, aman kızım harcamalarına dikkat et' diye uyarıyorlardı.

Vallahi bizde de öyledir. aman çocuklar mutlu olsunlar da diye düşünür herkes.
pehey aşık olduğum zamanları hatırlıyorum da bu adam benim oldun çadırda yaşasam da olur derdim.
şimdi ki aşklar da pek enteresan

Baba çok haklı, nokta atışı yapmış. Ailesini ve nişanlısını alacakları evle mi seveceksin ? Şimdi o evi alsalar sana yıllarca unutmayacaklar oğullarını askerdeyken nasıl üzdüğünü. Askerdeki çocuğa ev alın diye baskı yapılmaz, hatta hiç baskı yapılmaz. Sen tutmuşsun ayrılmışsın bir de. Sevme işi parayla pulla olmaz, fedakarlıkla olur. Bak kendin söylemişsin ekmeğini taştan çıkarır benim için önemli değil diye, e daha ne istiyorsun işte ? Adam senin için her şeyi yapmaya hazır, sen onu bir ev için terk ediyorsun. Açıkçası haksızsın. Sevgini bir gözden geçir.

Nişanlımla 2011 de tanıştık o zamanlar ben üniversite 2.sınıftaydım..o yıllar her şey çok güzeldi..Sonrasında mezuniyet söz falan derken geçen sene eylülde nişanlandık ve mart 2014 de askere gitti tabi askerden sonra haziran gibi..Ben memurum..Nişanlım babası ile birlikte inşaat işlerinde uğraşıyordu memleketinde tabii orda çereleri olduğundan baya kazanıyorlardı ancak şimdi benim tayinimin olduğu yerde inşşat işinde çalışması pek mümkün değil..Ama ekmeğini taştan çıkartır ...Ben tüm bunları bilerek onu sevdim her şeye rağmen...çok seviyorum...Fakat annesi babası katlanılır gibi değil..Nişanlım şuan asker askerden sonra evlenmeyi düşündüğümüz için ev alınmasını istiyorum son 1 aydır alacağız alacağız diye beni oyalıyorlar bugün yarın bayramda askerden önce sonra sürekli bi erteleme peşindeler şimdi paramız yok bilmem ne.. ee bu çocuk 6 ay sonra askerden gelecek şimdi olmayan para 6 ay sonra nasıl olacak ?? bi cevap yok hadi bana deseler şuradan su olacak falan neyse bekliyeyim.şimdi almayan adam ozaman hiç almayacak biliyorum..Nişanlımı çok seviyorum ama ailesine katlanamıyorum. ev ne ki memursun birlikte alırsınız demeyin alacak durumları var biliyorum öteki oğullarına ev eşya her şey aldıklarını da biliyorum onlar orada yaşarken ben neden kredi ödeyim ki..Ayrıca nişanlım ailesi diğer kardeşlerine ev alındı ona alınmadı diye ailesine en fazla 2 3 ay küser sonra ben 10 yıl kredi öderken onlar yüzsüzce benim evime gelecekler...
Bu gibi düşüncelerle nişanlımı askerde terk ettim..Ve babası az önce beni arayıp olmadık hakaretler etti..Bize fazlalık olma dedi..oğlumu ev için seveceksen sevme dedi..Psikolojim çok bozuk ne ya yapacağımı bilmiyorum..

İyi ki terk etmişsiniz.
Ev için beni terk edecek biriyle olmak istemezdim ben de nişanlınızın yerinde olsam.

ve tanrı kadını yarattı...
sana ev alma mecbutiyertleri mi var diye gireceğim konuya sen diyeceksin ki e ama diğerine aldılar..evet alabilirler kardeşim öbür kardeşe aldılar diye sana da almak zorundalar mı şimdi bu insanlar ev..EL CEVAP hayır...
ve bir ek,bunda nişanlının suçu ne.. adamın ailesi yapmamışsa askerdeki evlat ne yapsın.
sevgi bumu.
sevgi hani emekti.
maddiyatmı herşey.

Tek üzüldüğüm askerdeki çoçuk... Mal hırsı ,bencillik,armut piş agzıma düş hanım efendideki tavır...Hayır o kadar ev isteğin vardı asker dönüşünü beklenir kendi ailesi nişanlısın ailesi ortak yardımlarıyla birşey alınırdı... Bu mantık bu acale ne anlamadım hayır ben mi yanlış düşünüyorum şaşıyorum kendime ....

Hepiniz yorumlarınızda kendinize göre haklı olabilirsiniz ama nişanlım sizin sandığınız gibi asker değil..Benim ailemin evine ve benim tayin olduğum yere 5 dk uzaklıkta..Her cumartesi pazar evcide doğuda falan da değil yediği önünde yemediği arkasında hafta sonu altında benim babamın arabası..Bunları kendimi haklı çıkarmak için söylemiyorum..Asker yakınları için söylüyorum..insanlar hata yapabilir dışardan bi insanın gözü ile kendime bakmaya ihtiyacım vardı..sağolun

ee yani? bu durum ev için sevdiğinizi terk etmenizi haklı mı çıkarır?
bakın, eşimle ayrılacak olsak benim gözüm ne ev ne araba görür.
onu kaybetmek yerine dünyada 1 çöpüm kalmasın derim.
demek sizin için maddiyat sevgiden daha önemli.
madem doğrularınız bu şekilde, doğru karar vermişsiniz ayrılarak.
size ev alabilecek bir erkekle karşılaşırsınız inşallah.
ama mutluluğun evle arabayla olmadığını da o zaman görürsünüz belki.

Bence babanın haklılık payı var.
Diğer oğullarına ev alıp size almaması haksızlık ama diğer bir yönden de almak zorunda değil ki zaten.
Kaldı ki almıyorum da dememiş, ertelemiş.
Askerden döndüğünde almasaydı o zaman (haksız da olsan) bu olayları çıkarırdın.
Ama şuan gereksiz olmuş.

Dost acı söyler ama nişanlın yerinde olsam seni geri istemezdim.

Şunuda yazıyım içimde kalmasın rahat askerlik yapıyor diye nişanlınız nişan atmak mı gerekirdi...Bence siz blöf yapmak için nişan attınız kp de yemedi çünkü niyetinizi anladı...İnş nişanlınız da anlar niyetinizi bana göre nişanlının ailesi için benim çektiğim krediyle aldıgım eve oturmaya gelecekler diyen bir insanın nerden bakarsam bakıyım niyeti ortada...Nişanı attınız da nişanlınız asker de rahat ya şimdi askerden gelip ev mi alacak size...
Benim kardeşim de Amasya da askerlik yaptı.. Çok rahattı, maddi manevi sıkıntı çekmedi ama gelgör ki askerden geldi eve adım atar atmaz oh be halıya basmayı özlemişim halıda çıplak ayakla dolaşmayı özledim dedi... Ben kırk yıl düşünsem bir insanın bunu bile özlüyecegi aklıma gelmez... Ne kadar rahat olursan ol askerlik farklı bir dünya özlüyecek birşeyin,içine sıkıntı olan birşey olur ... Nişanlınıza olan sevginizi geçtim buyaptıgınız şey insan olarak başkasına bile yapılamaz....

aksine,biz sözlümle askerdeyken barışmıştık..iyikide barışmışım herkes o şimdi askerde yalnız diye düzeldi bilmem ne dedi ama dinlemedm çook şükürkii dönmüşüm geri ona, ama onu öyle bir durumda bırakmak çok kötü ...

aman pek iyi yapmışsın!
birde marifet gibi yazmışsın.o kadar değersiz miydi nişanlın.bi eve değişecek kadar.
şu an psikolojisini düşünebiliyormusunuz.
asker o asker bu vatanı koruyor.şu an terkettiğin kişi seni de koruyor.
erkekler askerdeyken en çok sevgiliden destek görmek isterler.
ama sizin gibiler terkediyor ve nice gençler canına kıyıyor.
ailesi çok güzel tepki vermiş.çünkü siz daha o aileye girmeden burnunuzu sokmuşsunuz.
alırlar almazlar onların bileceği bişey.
bizimde başımıza böyle birşey geldiği için çok sinirliyim size.
kardeşime kız görmeye gidiyoruz.üç katlı apartmanları olmasına rağmen;kardeşimin dairesi son sistem yapılmasına rağmen hanımefendi başka daire istedi.zaten daire alıncaktı ama onun burnunu sokması bu işten vazgeçmemize sebep oldu.en güzelinden daire de alındı.
umarım mala mülke değil sevgiye ihtiyacı olan birine nasip olur.
kendilerinin de durumları çok kötü.yani pirince giderken bulgurdan da oluverdi.şimdi siz de umarım aldığınız bu ahı ilerde çok fena ödemezsiniz.
memur olursunuz evi olan biriyle evlenirsiniz ama işler yolunda gitmez her şey satılır
baki kalan sevgi saygı olur...

Back
X