• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Askerdeki nişanlımdan ayrıldım.

hayır bide alma durumları olsa bile insan nişanlısının ailesine nasıl hangi kafayla ev alın diye baskı kurabilir bune laubaliyet ben onu anlamadım :S

konu sahibinin yaptığı cok yanlış bişi askerdeki adama kırıcı laf bile söylenmez zaten emir ve baskı altında aileye cemkirmekde yanlış kimse sana ev almak zorunda değiliz deseler sen de tavrını ona göre koyarsın.....ama yapılan yorumları şöle bi gözden gecirdimde anne baba ile aradaki mesafeyi öle acmışsınızki kendi evim kendim aldım anne baba zorunda değil öbür evlada alır sana almaz keyfi bilir yok bilmem neler..zaten öle yapmadımı kaynanalar bunca zaman amaan gelin calışsın süsüne püsüne para buluyo eve de para bulsun deyip gencecik insanları bi yığın kredi borcunun altına soktular ömürleri kredi kapamakla evlatlarına calışarak zaman harcamayarakla gecti sonra ne mi oldu o gencecik oğlunu vecocuğunu umursamayan kaynanalar kayın pederler HUZUR EVLERİNİ doldurdula o ilgi görmeyen evlatlar ne yaptı okuldan eve gelip evde annesini bulamayan cocuk ne yaptı uyuşturucu sigara alkol kız peşine düşmedimi kim faydalı cıktı bence cok yanlış düşünüyosunuz anne ve baba evlatlarına taht yapmakla yükümlüdür ha maddi durumu yoktur o da ayrı bi konu farkındaysanız konu sahibi maddi durumları var umursamıyolar diyor ama geline deselerki kızım bizim ayranımız bu yarısı su eminim gelinde ev ev diye başlarına kalkmaz ...yarın bu konu sahibi buraya evlendik kredi ödüyoruz ev için çoçuklarım bakıcı elinde ben calışmak zorundayım kaynanam eltimle tatil peşimde ler falan filan yazsa sonra eltim söle yaptı ortada bıraktı bilmem kaçınız kalkıp kıza ayıp ettin eltin öyle yaptıysa sen sahip çık vicdansız falan filan birsürü sayarsınnz herkes hakettiğini yaşar bugün siz evlatlarınıza gelinlerinize sahip cıkmazsanız yaşalnıncada afedersiniz kimseden hizmet beklemeyin tıpış tıpış huzur evine gidin oturun el alemin merhametli torunları gelip size kitap okur

Herkes kendi hayatını oluşturur.
Kimse kimsenin kazancına ortak olmasın ve asalak gibi yaşamasın bence.
Gönülden gelerek yapıyorlarsa yapsınlar ancak istemiyorlarsa da "ev alsınlar, altın taksınlar" demek çok komik.
Benim ailem daha 10 sene önce ev, araba sahibi oldu. 45 yaşndaydı annem evi olduğunda.20 sene kiralarda süründük , ev sahiplerinin ağız kokusunu çektik. Ben utanırım 30 yaşımda ondan maddi beklenti içinde olmaya. Biz küçükken düdüklü tenceresini, alyansını satıp bizi okutan kadından nasıl ev istenir? Yapacaklarını yapmışlar zaten büyüterek. Sayelerinde meslek sahibi olmuşum ve ev alacak gücü kazanmışım yeterlidir.
Konu sahibi gibi ailemden ev isteyecek bir gelin adayı olsa neler yaparım Allah bilir. Herkes yerini yurdunu bilmeli, ne saçma iş.

valla aile yatsın kalksın dua etsin, gerçek yüzünüzü evlenmeden göstermişsiniz. verilmiş sadakaları varmış ne diyim...

bir şeyi göz ardı ediyoruz. belki adam diğer çocuklarına ev alacak güçteydi eskiden. sonra durumu bozuldu. alamadı.
hayat hep aynı şekilde davranmıyorki insanlara. bugün varlıklı oluyorsun yarın herşey yok oluyor

Kusura bakmada yaptığın şey çok ayıp. İnsan nişanlısını askerdeyken terk eder mi? Babası sonuna kadar haklı. Ev için adamı terk etmişsin. Daha evlenmeden paranın hesabına derdine düşmüşsün. Karı koca arasında paranın lafı bile olmamalı bence. Hatta benim param ben ödedim senin paran sen ödedin bile komik. Biz sevgilimle bile senin benim param lafı yapmıyoruz..
Yazık ya gerçekten... Bence böyle düşünüyosanız zaten evlenmeyin ilerde çocuğa yazık olur.

bir şeyi göz ardı ediyoruz. belki adam diğer çocuklarına ev alacak güçteydi eskiden. sonra durumu bozuldu. alamadı.
hayat hep aynı şekilde davranmıyorki insanlara. bugün varlıklı oluyorsun yarın herşey yok oluyor
kesinlikle katılıyorum size.mesela şimdi diğerine alabilmiş sonra işler yolunda gitmemiş bu evlada alamamış.napsın adam diğerininkini de mi satsın yani eşitlik olsun diye.bence kesinlikle alırdı ama bu arkadaş kendini belli ettiği için layık görmedi.
her şerde bi hayır var işte...

konu sahibinin yaptığı cok yanlış bişi askerdeki adama kırıcı laf bile söylenmez zaten emir ve baskı altında aileye cemkirmekde yanlış kimse sana ev almak zorunda değiliz deseler sen de tavrını ona göre koyarsın.....ama yapılan yorumları şöle bi gözden gecirdimde anne baba ile aradaki mesafeyi öle acmışsınızki kendi evim kendim aldım anne baba zorunda değil öbür evlada alır sana almaz keyfi bilir yok bilmem neler..zaten öle yapmadımı kaynanalar bunca zaman amaan gelin calışsın süsüne püsüne para buluyo eve de para bulsun deyip gencecik insanları bi yığın kredi borcunun altına soktular ömürleri kredi kapamakla evlatlarına calışarak zaman harcamayarakla gecti sonra ne mi oldu o gencecik oğlunu vecocuğunu umursamayan kaynanalar kayın pederler HUZUR EVLERİNİ doldurdula o ilgi görmeyen evlatlar ne yaptı okuldan eve gelip evde annesini bulamayan cocuk ne yaptı uyuşturucu sigara alkol kız peşine düşmedimi kim faydalı cıktı bence cok yanlış düşünüyosunuz anne ve baba evlatlarına taht yapmakla yükümlüdür ha maddi durumu yoktur o da ayrı bi konu farkındaysanız konu sahibi maddi durumları var umursamıyolar diyor ama geline deselerki kızım bizim ayranımız bu yarısı su eminim gelinde ev ev diye başlarına kalkmaz ...yarın bu konu sahibi buraya evlendik kredi ödüyoruz ev için çoçuklarım bakıcı elinde ben calışmak zorundayım kaynanam eltimle tatil peşimde ler falan filan yazsa sonra eltim söle yaptı ortada bıraktı bilmem kaçınız kalkıp kıza ayıp ettin eltin öyle yaptıysa sen sahip çık vicdansız falan filan birsürü sayarsınnz herkes hakettiğini yaşar bugün siz evlatlarınıza gelinlerinize sahip cıkmazsanız yaşalnıncada afedersiniz kimseden hizmet beklemeyin tıpış tıpış huzur evine gidin oturun el alemin merhametli torunları gelip size kitap okur

Bırakında bunu el kızı değil kendi evlatları düşünsün . Eski Türk filmlerinde bile çıkar ,taraflar zengin olduklarını saklarlar .Karşı taraf parası için mi yoksa karakteri için mi evleniyor diye .Hem öyle bir anlatmışsınız ki çalışan kadınların çocukları uyuşturucuya alışıyor gibi .Ne saçma bir düşünce tarzınız var .Uyuşturucu kullanan gençlerin anneleri çalışan anne demek .Vah vah .Bayan doktorların avukatların memurların çocuklarına acımak lazım . Ben sizin gibi huzuru parada arayanlara o kadar çok acıyorum ki . Neyseki sizin gibi düşünmediğim için kendimi şanslı hissediyorum . Allahıma şükürler olsun .

Çok çok büyük ayıp etmişsin....

Cocugun ve ailesinin verilmis sadakasi varmis. Allah kurtarmis insanlari senden. Kayinpeder adayinin tum sozlerini de haketmissin.

yahu ben kendi babama diyemem bana ev al diye değil kayınpederin parasına hak katmak :KK57:

hayır illa çok istiyosan git kendi anandan babandan iste adam mecbur mu elin kızına ev almaya

hoş alsa da o insanları o evde huzurla oturturmusun hiç sanmam

velhasılı bu ayrılık mevzusunu da etekleri tutuşsun da evi biran önce alsınlar diye çıkarmışsın ama neyseki kayınpeder yememiş :)

inşallah oğlan da az aklını kullanır da bu iş böyle biter

Valla Allah o çocuğun yüzüne bakmış. Sen onu sevdim seviyorum diye kandırma kendini. Sen kendini ve parayo seviyosun. Umarım çocuk sevdiği için ailesine yanlış yapmaz.

Nişanlınıza üzüldüm askerdeyken bunları yaşaması berbattır sanırım askerliğin verdiği stres özlem bir de bu sizin yaptığınız çok koymuştur eminim, umarım askerdeyken yanlış bir şey yapıp kendi başını yakmaz inşallah aklı başındadır, ev olayına girince babası haklı gibi nişanlınızın benimde kayınpederim ev almış eşime ama biz ödüyoruz zamanında diğer oğullarını evlendirdiğinde baya bir massraf ve borcun altına girdiği için bir de bizim evimizin borcunu yüklenip mahfolmasınlar diye biz karı koca çalışıp ödüyoruz. Öfkeyle kalkan zararla oturur sakin olun öncelikle o_O

ya da adamın şimdi alacak durumu yoktu da birkaç ay sonra alacaktı ? hemm çocuk askerde, o görmeden neden ev alınıyor ki, o da görsün beğensin

herkeşler pirenşeş, herkeşler sendromlu hey maşallah :27: ev ne ki annem, sana limuzinler, Royce Royce'lar, Mercedesler alması gerekti.. 5'i bir yerdeler, 8'i farklı yerdeler takması gerekti.. sen iyi sadece terketmişsin, önünde eğilmeyen insanlarla işin ne hacı senin :27:

kocadan önce derhal bir psikolog bul kendine..

Ben askere üzüldüm hak etmediği birsey yasamis ama askerin hirs yapacağını ve nisanlisina geri döneceğini hatta o evide babasına aldiracagini düşünüyorum. ..o baba da o evi almak zorunda kalacak ama bundan sonra gelinine na yaparlar bilemiyecegim. .neden? çünkü hak etmeyen hak etmediğini yaşıyor işte? ???

Elbette anne baba çocuklarını eşit tutmalı. Ben kendi adıma, eğer bir çocuğuma kirada oturmasın diye ev alıyorsam, diğerine de alırım. Eğer diğerine alamayacaksam, ikisine de almam. En kötü paylaştırırım parayı, üzerine koyun alın derim. Ama benimle ev konusunu konuşması gereken benim kendi çocuklarımdır, gelinim ya da damadım değil.
Ki şu durumda kız daha gelin bile değil, nişanlı.

Ayrıca çocuk askerde. Ev konusu ile ilgili bir adaletsizlik varsa bile, bunu konuşması ve değerlendirmesi gereken askerdeki nişanlıdır. Çocuk askerden gelmiş olsaydı, ev konusunda da ailesinden taraf olup alacak durumları yok deyip kestirip atsaydı, konu sahibi de durumları var ama evlat ayırıyorlar deseydi aldığı tepkiler daha farklı olurdu.

Yapması gereken askerliğin bitmesini beklemekti. Sonra nişanlısının tutumuna göre davranmalıydı. Belki de alacaklardı, ya da almasalar bile çocuk almazlarsa almasınlar, biz seninle ikimiz kendi hayatımızı evimizi kuralım, ben seni kimseye ezdirmem ve hep yanındayım deyip, ailesinin haksızlık yaptığını kabul edecekti, biliyor muyuz nasıl bir tavır sergileyeceğini?

Bir kadın değerini parayla, evle, malla, mülkle ölçmemeli. Hem vebal almış, hem de kendi değerini düşürmüş. Çok ayıp.
çokk doğrusöylemişsin canım ama bu arada askerde değilmiş asker miş nışanlısı hemde aynı şehirdelermiş şu eve gidip gelen meslek sahibi olan askerlerden .....

benzer olaylar benimde başıma geldi ama insanlar buraya zaten kırgın mutsuz işin içinden çıkamayarak konu açıyorlar psikolojileri belli.isedikleri fikir yada dertleşme bence bukadar kimsenin üzerine gidilmemeli.evet konu sahibi nişanlısını askerdeyken terk etmemeliydi ama diğer taraftanda haklı olduğu şeyler var.şimdi bir modadır dolanıyor aileler yapmak zorunda değilmişte bilmem ne .ya aile çocuğuna destek olmakla yükümlü çocukta ailesine .tabiki yokluk olur ama ellerinde olupta evladından sakınan insanda bence normal değildir.bunları yaşamayan bilemez.o yüzden burda herkese konuşmak kolay gelir.

çokk doğrusöylemişsin canım ama bu arada askerde değilmiş asker miş nışanlısı hemde aynı şehirdelermiş şu eve gidip gelen meslek sahibi olan askerlerden .....

Olsun, netice de erkek tarafı oğlumuz askerde deyip, bunun arkasına saklanmışlar. Bir gelsin bakalım demişler, doğru hatırlıyorsam. Beklemesi lazımdı. Bir de ne olursa olsun askerlik, doğuda asker değilse de o psikolojinin içinde. Sivil olmak gibi olmaz sonuçta.

Hem şu da var belki de çok uzattı bu ev konusunu, sürekli ev ev dediyse, kayınpederi de bu ev için evlenmek istiyor, derdi para diye düşünmüştür belki.

Şahsen aynısı başıma gelse, 1 kere ev alıcaz deseler, ne zaman alacaksınız diye soramam. Almazlarsa da neden almadınız demem, diyemem. Gururum var benim, para için, ev için kendimi küçük düşüremem. Keşke konu sahibi de dikkatli olsaydı biraz.

Back
X