• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Askerdeki nişanlımdan ayrıldım.

evladından sakınması o aileyi ilgilendirir, nişanlının ne suçu var ? vermiyorlarsa oğullarına vermiyorlar şimdiki kızlar da bir havalı bir prenses, beni alacak ya harcasın mantığında. aıyp denen birşey var. elini sıcak sudan soğuk suya değdirmemiş insanlar onu bunu isterim diye rtutturuyor ya görgüsüzlük cahillikten başka birşey değil. böyle insanlar evlenip aile birliği kurmadan önce hayatı öğrensin, o babası belki taş taşıyarak para biriktirdi vermek de istemiyor kime ne. elin görgüsüz kızı gelip de parasına konsun diye değil herhalde

Vallahi sinirim tepeme fırladı var yaaa..
Erkekler hakediyo hak, müstehak !
Sizin gibilere aşık olup ölüyorlar...
Kimse kusura bakmasın , ben de taktik değiştiriyorum artık.

Asker adama bu yapilmaz simdi ne durumdadir kimbilir. Ayrıca sevdiginizi söylüyorsunuz gerçekten seven insan bi ev alınmadı diye bu sekilde davranmaz, ev nedir ki biz 12 senedir kirada oturuyoruz, cok sukur biyerimiz eksilmedi. Hem kayınpederinin kesesine ortaklığın mi var ki sen istiyorsun onlar baba oğul anlaşırlardi. Allah sabir versin o cocuga zaten herkes ettigini bulur bu dünyada (Ama anlayana).

Bacım iyi olmuş terkettiğin. Boşver amaaan sana ev alacak adam mı yok. Yeni evinde mutlu, huzurlu yaşar gidersin. Bir gün bir odada oturursun , diğer gün diğer odada. Napacan nişanlıyı. Salla beee:KK12:

mesele ev değil bence, mesele bu kızın yolunacak kaz gibi görülmesi diğer oğlana bütün imkanların seferber edilip bu çocuk için kıl kıpırdamaması. ee nasıl olsa karısı memur dimi alsınlar evlerini eşyalarını, onlar da ellerini bağlasın çocuk evlendirdik deyip gelinlerinin evine gitsinler. çocuğun zaten düzgün bi işi yok anladığım kadarıyla kız memur, borca girilirse giden yine ondan gidecek. evlat ayrımı yapamaz bana göre aileler, oğlumu ev için seveceksen sevme bilmem ne diye demagoji yapmasın

Bence de ev için seveceksen sevme..
başka bir sehirde de yasayacakmissiniz.
bosver diğer kardeslerini..
bunun hakkini arayacak olan siz degilsiniz nisanliniz.
Bi adama sımsıkı bağlı sevdiğinize inaniyorsaniz birakmayin elini.
hele ki en zor anlarinda size en ihtiyaci olduğu vakitlerde..

mesele ev değil bence, mesele bu kızın yolunacak kaz gibi görülmesi diğer oğlana bütün imkanların seferber edilip bu çocuk için kıl kıpırdamaması. ee nasıl olsa karısı memur dimi alsınlar evlerini eşyalarını, onlar da ellerini bağlasın çocuk evlendirdik deyip gelinlerinin evine gitsinler. çocuğun zaten düzgün bi işi yok anladığım kadarıyla kız memur, borca girilirse giden yine ondan gidecek. evlat ayrımı yapamaz bana göre aileler, oğlumu ev için seveceksen sevme bilmem ne diye demagoji yapmasın

Tamam da bunu konuşması gereken bu kız değil, oğlan babasıyla konuşacak. Eğer çocukta sorun varsa, aile de zaten sorunluysa kız o zaman ayrılmalıydı. Dediğin gibi haklı da olsa kendini bu şekilde haksız konuma düşürdü. Yaptığı yanlış.

Tamam da bunu konuşması gereken bu kız değil, oğlan babasıyla konuşacak. Eğer çocukta sorun varsa, aile de zaten sorunluysa kız o zaman ayrılmalıydı. Dediğin gibi haklı da olsa kendini bu şekilde haksız konuma düşürdü. Yaptığı yanlış.

nişanlısı sesini çıkarmadığı için ayrılmış işte kız babasına bişey dememiş benim anladığım kadarıyla sonrasında ayrılınca baba araya girmiş o zaman hakaretleşme olmuş bu noktada da normal.

İşte olay tam olarak bu!! HEPİNİZİN MESAJLARINI TEK TEK OKUYORUM.Kaçtığım yok düşünüyorum olay üzerine...Belki konuyu farklı açmalıydım belki başlık farklı olmalıydı vs .

nişanlısı sesini çıkarmadığı için ayrılmış işte kız babasına bişey dememiş benim anladığım kadarıyla sonrasında ayrılınca baba araya girmiş o zaman hakaretleşme olmuş bu noktada da normal.

İlk mesajında bununla ilgili bir şey yazmamış. Çocuğun tavrını bilmiyoruz.

İşte olay tam olarak bu!! HEPİNİZİN MESAJLARINI TEK TEK OKUYORUM.Kaçtığım yok düşünüyorum olay üzerine...Belki konuyu farklı açmalıydım belki başlık farklı olmalıydı vs .

Bak sen hatalısın neden biliyor musun?
1. Acele ediyorsun.
2. Askerden gelmeden nişanlın, ailesi ile yüz göz olmuşsun.
3. Ev konusunu konuşacak kişi sen değilsin, nişanlın.
4. Evden önce iş konusunu dert etmen gerekirken, eve takılmışsın.
5. Ağızlarından asla almayacağız diye bir söz çıkmamış, sende kesin almayacaklar diye kestirip atmışsın ki adam askerde. Ne olursa olsun, rahatta olsa askerlik askerliktir, sivil olmak gibi olmaz.
6. Almayacağız deselerdi, nişanlında yapılan haksızlığı görmeseydi, sende buraya gelip bunlar şimdiden evlat ayırıyor, yarında aynısını yapacak deseydin endişelerine hak verirdim ama şu an nişanlının ailesi kötü de olsa sen kendini haksız duruma düşürmüşsün. Kötü görünen sensin. Belki paraya tamah etmiyorsundur ama tam tersi bir görüntü çiziyorsun. Bunu kötülüğün için değil, dikkat et diye söylüyorum.

NOT: Diyelim barıştınız, o adamla nasıl bakacaksınız yüz yüze? Seni paracı gelin olarak görecekler. Hadi aşılır bu durum diyelim ama ilerde yaşayacağınız en küçük olayda kafana kakarlar. Ne diye kendini küçük düşürdün ki ne gerek vardı?

herkes yaşadığını bilir, bence geri dönme işin zor kısmını atlatmışsın ayrımcı aileyi geç, pısırık bir nişanlıdan sana koca olmaz. kendi kendine yetebilen dengin birini bul daha mutlu olursun. herkes dışarıdan bakarak konuşuyor ama yarın o çocuk işsiz kaldığında evin tüm yükünü enayi misali kendin sırtlanıp hem eve hem markete hem işe yetmeye çalıştığında o zaman kimse yanında olmaz, ailenin durumu yoksa tamam dersin kimse zaten durumu olmayandan istemz diye düşünüyorum ama tüm evlatlara yapılıp sana salak muamelesi yapılıyosa boşver o aileyi de oğullarını da gitsin.

İlk mesajında bununla ilgili bir şey yazmamış. Çocuğun tavrını bilmiyoruz.

bilmeye gerek yok tavrını gösterebilse zaten ayrılmazdı, ben herkes kadar pollyanna olamıyorum malesef iki kere iki dört eder.

işsiz bi adamla evlenir miydim evlenmezdim, kaç kişi evlenirdi ? o zaman bu durumda çocuğu işi için mi sevmiş oluyoruz? herkes iyi hayat yaşamak ister bazı şeylere bile bile lades demek sonunda kötü sonuçlar doğurur. herkesin önce kendi egosu var yani.

bilmeye gerek yok tavrını gösterebilse zaten ayrılmazdı, ben herkes kadar pollyanna olamıyorum malesef iki kere iki dört eder.

işsiz bi adamla evlenir miydim evlenmezdim, kaç kişi evlenirdi ? o zaman bu durumda çocuğu işi için mi sevmiş oluyoruz? herkes iyi hayat yaşamak ister bazı şeylere bile bile lades demek sonunda kötü sonuçlar doğurur. herkesin önce kendi egosu var yani.

Tamam bende sana hak veriyorum. Hatta yukarıda yazdım eğer çocuğum olursa ikisine de alırım eğer birine alamıyorsam diğerine de almam dedim.

Ayrıca yine haklısın, çocuğun işi yok. Konu sahibi ev için değil, önce iş için endişelenmeli.

Ve yine ısrarla söylüyorum, ev konusunu konuşması gereken kişi, konu sahibinin nişanlısı. Kendisi değil. Yüz göz olmayacaktı bu kadar.

Ayrıca ortada asla almayacağız diyen bir aile yok. Muhtemelen oğullarının yokluğunda rahat davrandılar. Bence gelmesini beklemeli, hala aynı rahatlık devam ederse de nişanlısı ile konuşmalıydı. Ha baktı o da aynı kafa, eyv derdi. Bu şekilde kendisini haksız konuma düşürmüş.

Tamam bende sana hak veriyorum. Hatta yukarıda yazdım eğer çocuğum olursa ikisine de alırım eğer birine alamıyorsam diğerine de almam dedim.

Ayrıca yine haklısın, çocuğun işi yok. Konu sahibi ev için değil, önce iş için endişelenmeli.

Ve yine ısrarla söylüyorum, ev konusunu konuşması gereken kişi, konu sahibinin nişanlısı. Kendisi değil. Yüz göz olmayacaktı bu kadar.

Ayrıca ortada asla almayacağız diyen bir aile yok. Muhtemelen oğullarının yokluğunda rahat davrandılar. Bence gelmesini beklemeli, hala aynı rahatlık devam ederse de nişanlısı ile konuşmalıydı. Ha baktı o da aynı kafa, eyv derdi. Bu şekilde kendisini haksız konuma düşürmüş.

evet doğrudur konu sahibi tamamen haklı değil ama böyle yerden yere çarpılacak kadar da haksız değil yani. asla almayacağız diyen aile yok da, o aşamada verilen sözlerin tutulmadığını biliyoruz mesele eli cebe atmak olunca kim ne yana kaçacağını bilemiyo.

evet doğrudur konu sahibi tamamen haklı değil ama böyle yerden yere çarpılacak kadar da haksız değil yani. asla almayacağız diyen aile yok da, o aşamada verilen sözlerin tutulmadığını biliyoruz mesele eli cebe atmak olunca kim ne yana kaçacağını bilemiyo.

İşte sözünü tutmayacak adam, böyle fevri davrandığında da sen paracısın şöylesin böylesin diyip hakaret ediyor. Haksızlığa bende gelemiyorum ama insanlar böyle. Kendimizi korumak için dikkatli olmamız gerekiyor.

Ben mi başka dunyadayim?

Annem babam kardeşime ev alacak sonra nisanlim gelip oo sizin ailede para var bize de bir ev versinler yoksa evlenemeyiz diyecek sonra ev olmayinca da ben memurum evlenince parami yiyeceksin ama bir ev
almiyorsun diye car car otecek ayrilip barisacak bende insan yerine koyacagim bu kişiyi, başka???

Back
X