askerlik... borç...

sususuee

Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2014
87
7
18
35
Konya
5 yıllık evliyim iki çocuğum var. eşim mayıs ta askere gidecek. ve maaşı olmayacak. birikimimiz yok üstüne de 8000 tl borcumuz var. kaynana ve ya anne yanında kalmam da imkansız. bi yandan da iş sahibi olmak için üniversite okuyorum. üçüncü sınıfım. maddiyatı nasıl halledebilirim. 3 ay kaldııııı. bi fikir verin.

Eşiniz düşünmüyor mu bunu? Bir planı olmalı illaki. Siz 2 çocukla nasıl halledeceksiniz ? Gitmeden bir şeyler yapsın...

Eşiniz düşünmüyor mu bunu? Bir planı olmalı illaki. Siz 2 çocukla nasıl halledeceksiniz ? Gitmeden bir şeyler yapsın...

onun klasik çözümü şudur: amaaan borç alırız. ve ben sürekli borç içine girmekten bıktım. sürekli kısıtlamadan bıktım.

aileler... biz kaçarak evlendik. o yüzzden ailellerin desteği yok. borç almak sorun değil. ama onlar ödenmiyor ödenemiyor malesef. borç borç borç... hayat şartları ne kadar zor. ev kira.

suanki durumunu en iyi ben anlayabilirim sanırım borclu evlendım benım esımde askere gıdıyordu ama benim sansım eşim borcumuz ıcın askerlıgını tecıl ettırdı suan hala oduyoruz 4 bın kadar kaldı sukurler olsun ki ..
o borcu kapamadan gıtmesın o düşünsün bunu !
senın yapacagın bırsey yok 2 cocukla .
Ya birde kısa bı sure kalmıs bu zamana kadar hıc mı düsünülmedi :44:

artık tecil şansı yok. benim okulum bitince gitmek istiyordu ama yeni kararlarla asker kaçaklarına çok ciddi para cezaları var. hatta polis yakalrsa daha da artıyor para cezası. o yuzden kendi teslim oldu ve mayıs ta gidecek malessef.olaylar ani gelişti yani

aileler... biz kaçarak evlendik. o yüzzden ailellerin desteği yok. borç almak sorun değil. ama onlar ödenmiyor ödenemiyor malesef. borç borç borç... hayat şartları ne kadar zor. ev kira.

Aileler bu yüzden karşı çıkıyor işte
Mesleğini edin, o da askere gitsin vs. ikinizde belli bi yaşa gelin ki evlilik ve sorumluluklarının altından kalkabilin diye

En kısa süre de ne işi yapabilirseniz öyle bi işe girmeniz lazım o halde şu an.

biz taviz vermemek için evlilik istedik. ben okulu bırakmıştım başörtü problemi vardı. çözülünce geri başladım. eşim evlendiğimizde 26 yaşındaydı yani zaten olgun bi yaştaydı. işi vardı ama askerlik kısa dönem olsun diye açıköğretim okuyordu. karşı çıktılar. kürt türk ayrımı yuzunden evlenmemizi istemediler. kaçtık. düğün müğün herşeyi yaptırdılar ve 5 kuruş yardım etmediler. borç içine girdik. kayınvalidem her fırsatta eşimden para sömürdü bizi daha d borca soktu. zor durumda olmamız kadına zevk veriyor.

kuzum benim:) senin eşin mantılı davranmış borcu ödesin öle gitsin tabii

eşinin ailesi mecbur destek çıkacak sana en azından kranı ödeyecek,eşinde kredi çeksin onuda senin ailen ödesin bir süre ne olacak başka sen tek başına nasıl kalkacaksın bunların altından yazık gerçekten

benim eşimde kızım 1,5 yaşındayken gitti askere ama 5,5 ay kısa dnm yaptı,araba vardı sattık krdi kartlarını borçları kapadık kiramıda annesigil ödedi,tabe bende çalışıyordum idare ettik ama seninki uzun dönemse zorr

yok şükür kısa dönem olacak ama ailesi bizden para almak için fırsat kolluyor asla destek olmazlar. tek şartla destek olurlar evi kapatın biz isteyene kadar bizimle oturun yoksa ne haliniz varsa görün derler. benim ailem zaten kaçtığım için hiç hiç hiç destek olmaz

kuzum benim:) senin eşin mantılı davranmış borcu ödesin öle gitsin tabii

Benimm canım arkadasım gelmişşş :))
(Özlemişim senle burda konusmayı ..)
Dogru olan da o zaten ama ..
Bı de konu sahıbının cocugu var napcagını dusnuyorm cozum bulamıyorum sinir oldum kendime :/

cesaretinize hayran kaldım..
daha askerliğini bile yapmamış doğru düzgün işi olmayan birinden iki çocuk doğurmak..
ve borç alalım nası olsa öderiz kafası..

üzgünüm ama cesaretinizin bedelini ödeyeceksiniz.
adamın umrunda değilsiniz çünkü.

Biraz faiz odıceksın ama tek yapılması gereken sey ,

Borcunuzun tamamı + 5 ay sıze yetecek kadar parayı cok uzun vadeli düşük odemeli olarak kredı cekeceksınız .

sende o 5 ay kullancagın paraya bu odemeyı de katıp hesap yapacaksın .
Esın geldıgınde de adam gıbı calısıp erken bıtırcek faızıde dusucek hızlı ödedıgı ıcın ..
Sımdılık bu gelıyo aklıma ..
Madem aıle ve bırıkım yok 2 tane cocuk ve dusuncesız bı adam kızma bana nolur ama sınır oldum kocana

Bence de en mantıklısı bu gibi

benim eşimde gidecek askere, bir oğlumuz var...o yüzden evlendiğimizden beri sürekli para biriktiriyoruz...ve borç yapmamaya çalıştık şükürler olsun borç yok....benim de üzüntüm ayrılık...uzun dönem yapacak çünkü
neden kayınvalidende kalmıyorsun, en azından kira derdin olmaz...
ben mecburiyetten dolayı kalıcam kv de ve annemlerde dönüşümlü olarak...kiraya çıksam eşim gelene kadar elimde ne var ne yok kiraya gider çok fazla kiralar burda....
ailenle kalamazsan kv ile kal bence, kısa dönemmiş sık dişini....eşin düşünmeliydi seni o halde koyup giderken...hiçmi düşünmez ne yapar ne eder diye,..bence ailene gidemiyorsun madem eşinin ailesinde kal....karşılasınlar masraflarını...

aaa eşime hakaret ettirmem çünkü ona sevgimde saygımda sonsuz. hayatta kimse mükemmel değil. zorluksa beraber... kolaylıksa beraber... biz birbirimiz için çok şeyi göze aldık. çocuklara gelince. ikisi de melek dünya tatlısı. hiç pişman olmadık. dünyalık kaygılarımız olmadı. ama saçma sapan adetler gelenekler görenekler bizi borca mahkum etti. hiçbir şey keyfi değildi. düğün dernek eksiksiz eşya altın şu bu hiçbirşey istemedik. elalem ne der kaygısıyla herşeyi yaptırıp yardım etmediler. sonuç biz borçlu millet mutlu....

Bence de en mantıklısı bu gibi

ne hallere düştük ya. faizsiz bi dünya yok galiba.(

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…