benim eşimde gidecek askere, bir oğlumuz var...o yüzden evlendiğimizden beri sürekli para biriktiriyoruz...ve borç yapmamaya çalıştık şükürler olsun borç yok....benim de üzüntüm ayrılık...uzun dönem yapacak çünkü
neden kayınvalidende kalmıyorsun, en azından kira derdin olmaz...
ben mecburiyetten dolayı kalıcam kv de ve annemlerde dönüşümlü olarak...kiraya çıksam eşim gelene kadar elimde ne var ne yok kiraya gider çok fazla kiralar burda....
ailenle kalamazsan kv ile kal bence, kısa dönemmiş sık dişini....eşin düşünmeliydi seni o halde koyup giderken...hiçmi düşünmez ne yapar ne eder diye,..bence ailene gidemiyorsun madem eşinin ailesinde kal....karşılasınlar masraflarını...
ne hallere düştük ya. faizsiz bi dünya yok galiba.(
yok canım yok ne yazıkkı yok ...
9 aylık evlıyım 9 ayda hıc odemedıysem 18 bın borc odedık bı cogu da faiz ..
Daha da var yani .. He oyle ahım sahım maaşlarımız yok ama cok ıdare ettık bu askerlık belası yuzunden ..
BEnımkı de seneye asker nasıpse koluna bıkac bılezık yapıp gtmem lazım dıyo adam ..
Coookk zorrr ..
daha k.kartlarımız var odenecek bıze de aıle yardım etmedı ıstemedık de ..Allah da muhtac etmesın bosver sen kımseden bırsey ısteme güclü ol . Boyun egme maddıyat ıcın ne kw ne aılene ..
ailem kabul etmez. eşimde zaten ailesinin yanında bırakmaz. kendi evinde otur tonlarca borç olsun ama bizimkilerin yanı olmaz der. evden dışarı bile çıkmazsın. ailesi kürt. bayanlara bakış açıları çok farklı. eşim başka bi dünyadan sanki. onlara hiç benzemiyor
canım ayakların üstünde durmak istiyorsun ama parasız da ayakta durulmaz...hadi sen kuru ekmek yer idare edersin ama 2 tane çocuk ne olacak..masrafları, ihtiyaçları, hasta olacaklar, vs derken kolay bişey sanma...dua et ki kısa dönemmiş...
benimki uzun dönem yapacağı için yemedik içmedik biriktirdik...öyle olduğu halde bile kiraya çıkmayı gözüm yemiyor...ailemle kalıcam inşallah, bazende kv yanında...
dışarı çıkarmazlar vs demişsin ya, para sıkıntısı çekmek dışarı çıkmamaktan daha zor olur inan...
Benim eşimde askerde ama ben çalışıyorum ve eşim işten ayrılırken tazminat aldı. Buna rağmen zorlandım. Keşke gitmeden önleminizi alsaydınız birikim vs. O şekilde ailesini bırakıp gitmemesi lazımdı.
aaa eşime hakaret ettirmem çünkü ona sevgimde saygımda sonsuz. hayatta kimse mükemmel değil. zorluksa beraber... kolaylıksa beraber... biz birbirimiz için çok şeyi göze aldık. çocuklara gelince. ikisi de melek dünya tatlısı. hiç pişman olmadık. dünyalık kaygılarımız olmadı. ama saçma sapan adetler gelenekler görenekler bizi borca mahkum etti. hiçbir şey keyfi değildi. düğün dernek eksiksiz eşya altın şu bu hiçbirşey istemedik. elalem ne der kaygısıyla herşeyi yaptırıp yardım etmediler. sonuç biz borçlu millet mutlu....
Allah kavuştursun. nerde askerlik yapıyor. zor oluyor mu.
cesaretinize hayran kaldım..
daha askerliğini bile yapmamış doğru düzgün işi olmayan birinden iki çocuk doğurmak..
ve borç alalım nası olsa öderiz kafası..
üzgünüm ama cesaretinizin bedelini ödeyeceksiniz.
adamın umrunda değilsiniz çünkü.
5 yıllık evliyim iki çocuğum var. eşim mayıs ta askere gidecek. ve maaşı olmayacak. birikimimiz yok üstüne de 8000 tl borcumuz var. kaynana ve ya anne yanında kalmam da imkansız. bi yandan da iş sahibi olmak için üniversite okuyorum. üçüncü sınıfım. maddiyatı nasıl halledebilirim. 3 ay kaldııııı. bi fikir verin.
birde olaya şu açıdan baksak acaba ne olur,
bu arkadaşın evi yok, malı yok ama devlet gelip ondan askerlik yapmasını bekliyor,
sonuçta askerlik deyip geçmeyin, hepimiz bu ülkede rahat uyuyalım, diye vatan bekçiliği yapmaya gidiyorlar. yeri geliyor asker vatan için canını veriyor..
peki bu arkadaşın evinin barkının , malının olmamasını geçtim, bu arkadaş evli, çoluk çocuğu var, üstelik borcu var,, o halde devlet bu arkadaştan gelip canı pahasına vatan hizmetini yapmasını bekliyorsa bunu zorunlu kılıyorsa, o zaman bu devletin bu arkadaşın çoluk, çocuğunun, eşinin geçiminide üstlenmesi gerekmez mi??
eğer devlet bunu üstlenmeyecekse, bu arkadaş askerdeyken eşi, çoluk çocuğu perişan olacaksa, o zaman bu arkadaşın askerlik yapmasının anlamı ne???
şimdi bana demeyin, askerliğini yapmadan evlenmeseydi diye, o zaman devlet birinin 18 yaşında evlenmesine kanunen izin vermeyecek,, yada herkesi 17 yaşında lise biter bitmez askere alacak, ondan sonra kişi hayatına devam edecek..
bence arkadaşı eleştirirken birde bu askerlik olayı şuanki haliyle ne kadar adil birde onuda düşünün.
bende duymuştum eşi askerde olan eşe devlet aylık para ödüyor..hele ki çocuğu da varsa biraz daha fazla veriyor..benim eşimde gideceği için bu tür haberleri çok araştırıyorum..istersen bi ilgilen..
birde olaya şu açıdan baksak acaba ne olur,
bu arkadaşın evi yok, malı yok ama devlet gelip ondan askerlik yapmasını bekliyor,
sonuçta askerlik deyip geçmeyin, hepimiz bu ülkede rahat uyuyalım, diye vatan bekçiliği yapmaya gidiyorlar. yeri geliyor asker vatan için canını veriyor..
peki bu arkadaşın evinin barkının , malının olmamasını geçtim, bu arkadaş evli, çoluk çocuğu var, üstelik borcu var,, o halde devlet bu arkadaştan gelip canı pahasına vatan hizmetini yapmasını bekliyorsa bunu zorunlu kılıyorsa, o zaman bu devletin bu arkadaşın çoluk, çocuğunun, eşinin geçiminide üstlenmesi gerekmez mi??
eğer devlet bunu üstlenmeyecekse, bu arkadaş askerdeyken eşi, çoluk çocuğu perişan olacaksa, o zaman bu arkadaşın askerlik yapmasının anlamı ne???
şimdi bana demeyin, askerliğini yapmadan evlenmeseydi diye, o zaman devlet birinin 18 yaşında evlenmesine kanunen izin vermeyecek,, yada herkesi 17 yaşında lise biter bitmez askere alacak, ondan sonra kişi hayatına devam edecek..
bence arkadaşı eleştirirken birde bu askerlik olayı şuanki haliyle ne kadar adil birde onuda düşünün.
desteğin için teşekkür ederimKeşke askerliğini yaptıktan sonra evlenseydin..
bende duymuştum eşi askerde olan eşe devlet aylık para ödüyor..hele ki çocuğu da varsa biraz daha fazla veriyor..benim eşimde gideceği için bu tür haberleri çok araştırıyorum..istersen bi ilgilen..
anayasanın değişmeyen hükümlerinden biride, sosyal devlet olduğumuza dair olan maddedir.,,
çoğu insan bunun farkında olmasada, uygulamada bunun çok örneğini görmesekte,
yaşadığınız ilçenin kaymakamına gidin, durumunuzu anlatın, hatta yazılı bir dilekçe verin, bir kişi askerdeyken; eşi, çoluk çocuğunun perişan kalması doğru bir şey değil..
kaymakamlık size kira ve yiyecek içecek masraflarınızı karşılayacak şekilde aylık bir para yardımında bulunmak zorundalar.. yeterki, anne ve babadan ayrı yaşadığınızı, kirada olduğunuzu ve eşinizin gelirinden başka bir geliriniz olmadığını ispat edin.. zaten onlar dilekçe ve başvurunuzdan sonra anlattıklarınızın doğru olup olmadığını gelip yerinde inceleme yaparlar..
bu başvuruyu yapmaktan utanmayın,, madem devlet eşinizden gelip askerlik yapmasını istiyor, sizede bu dönemde sahip çıkmak zorunda..
kaymakamlık ilgilenmezse, valiliğe dilekçe ile başvurunuz.. onlarda ilgilenmezse, bimer diye başbakanlığa internet ortamında dilekçe yazma hakkınız var.. oraya yazarsınız..
ama emin olun bunun kaymakamlık safhasında çözülmesi lazım.. ankaradan kaymakamlıklara böyle durumlar için bütçe ayırıyorlar.. gidip hakkınız olanı isteyin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?