Evet erkeklerde askerlik döneminde ve sonrasında değişimler oluyor. ben bunu eskiden tam gelişme cagları olan 20'li yaslarda askere gidilmesine baglıyordum.Yani gelişim askerde gözden uzak gerçekleşiyor,askerlik bitince aile cevre vayy kocaman adam olmus gibi yaklaşıımlarda bulunyor diye düşünürdüm.
Fakat bütün düşüncem nişanlımın asker yolunu beklediğim günlerde değişti. 27 yasında askere gitti.O değişmez canım kazık kadar adam oldu diyordum fakat bircok değişim oldu.
Ama cok şükür olumlu değişimler oldu.Yani sanki askere gidip gelince Benim,ailesinin değerini daha bi anlar olmustu.Hayatı daha ciddiye alır oldu.Özellikle beni sözlüsünden öte eşi olarak benimsediğini.bu şekilde daha fazla değere sahip oldugumu daha erkeksi tavırlarla ifade etmeyi bile fazlasıyla geliştirmişti.
Ve o agırkanlılık.o evimin erkeği modeli cok şükür hala gelişerek güzelliğini koruyor:Saruboceq:
Ama cevremde gördüğüm bazı kişilerde ters tepkiler yaptıgınada tanık oldum. cok önemsenen ilşkiler bitmiş. aile ile de kopukluklar baslamıs ve çok aktif,sosyal kişilerin günlerce odalarına kapandıgını vsvsv duydum.
tabii askerlik Yan gelip yatma yeri değil:mymeka:
Asker yakınlarının bu dönemlerde o kişileri sorgulama yargılama yöntemi değilde en zor sartlarda bile bir süre alttan alma takdiği uygulaması gerektiğini düşünüyorum.
gerçekden dinlediğim hikayeler askerliğin hiç de kolay olmadıgını gösteriyor

Belki kişiye sabır asılamak amaclı artık nedendir bilmem ama durduk yere koca bir toplulugun önünde rencide edici binbir turlu küfür ve hakaretler edildiğini duydum
Kafandaki birtakım sorunların çözümü için bence onun sagsaglim bi tezkeresini almasını bekle. tlf da felan konusma bile butur seyleri.Öyle tatlı olurki o gelince elini tutup o zor günleri dinlerken de gelecekle ilgili planlar yapmak... :asigim: