Askerlik meselesi

Zaten arkadaşımdı uzun yıllardır tanıyorum. Bu yıl mezun oluyoruz ikimizde yani evlilik öncesi 2 yıl çalışıcam zaten. Onun işi hazır ailesinin iş yerine çalışacak. Kesinlikle Bidaha konusunu açmıcam ama. Hem gururum kırılıyor hem baskı yapıyormuş gibi hissediyorum. Haklısınız kendi kararı ne diyebilirim ki benim kadar o da düşünmüştür sonuçlarını..

Aslında bu yıl son senesi o kadar stresli ki bi açıdan düşünüp ona hak veriyorum. Stresli bir ortamdan çıkıp başka bi stresli ortama girecek o sorumluluğu almaya hazır hissetmiyor olabilir. Evliliğe aslında hiç acele etmezdim ama ne oldu bana anlamadım ki. Yani aynı şehirde olup haftada bir görsem onu da geçtim ayrı şehirde olup 2 ayda bir görüşebilsek evlilik umrumda olmaz. Ama şu durumda biz seneden seneye görüşebilicez ve evlilik süresi uzadıkça bu uzaklıkta uzayacak. O yüzden bazen çok çaresiz hissediyorum umutsuzluğa kapılıyorum sonuç olarak evlilikle teselli ediyorum kendimi ama tabi hevesim kursağımda kaldı.

Ah bu askerlik
Sakın haa Sakınn Askerlik yapmadan evlenmeyın .
Bak bize 5 yıllık evliyiz eşim daha askere gitmedi :)

2 taraf kendini ne zaman hazir hissederse o zaman evlenmeli .Ben esimle universiteye hazirlikte tanistim ve universiteyi ayni sehri kazanip birlikte okuduk esim askere gitmek istedi ben kpss surecinde yalniz kalmamak icin gitmemesini rica ettim o da kabul etti .Atandim.Benim de ailem evlenmeden askerlik yapsin dedi ama ikna ettik tatlilikla çözdük ve evlendikesim gecen sene kisa donem askerlik yapip döndü .Zordu evet ama boylesi daha iyiydi çünkü kpss yi kazanmamda katkisi cok fazla .Bundan sonra o evlilik konusunu acmazsa siz de sakin acmayin .Davranislarini olcmeniz lazim gercekten yorgunluktan mi gecistirdi fikri mi degisti ?

Beni o kadar iyi anlamışsın ki. Evet çok zaman olabilir evlenmemize ama biz aynı şehirde değiliz haftada bir görüşüyoruz evlensem ne olacak desem. Veya ayrı şehirde olup 2 ayda bir görülebilsek bile evlilik umrumda olmıcak. Ama şu durumda biz evlenene kadar seneden seneye görüşebilicez. Bu o kadar yıpratıcı bir süreç olacak ki ben 5 ayı geçirene kadar akla karayı seçtim. İster istemez durum böyle olunca evlilikle teselli ediyorum kendimi. Kavuşup Bidaha hiç ayrılmıcaz diye düşünüp seviniyorum. Dediğiniz gibi bu bana güç veriyor umut veriyor.. Ama tabi hevesim kursağımda kaldı.. Maddi anlamda durumları çok iyi o konuda hiç Bi soru işareti yok kafamda. Aslında işi hazır ailesinin iş yerinde çalışacak ama ne olursa olsun ben sevgilikte uzaklığı atlattık derken evlilikte asker yolu gözlemek istemiyorum herşeyin bir zamanı var.. Benim için en geç 2020 ben 2021-22 ye kadar uzaktan ilişki yürütemem yıpratamam o kadar kendimi. Seneye söz nişan gibi adımlar atmaya başlaması lazım. Baktım tık yok eyvallah der giderim.

Biz de evliliği en az 2 sene sonrasında düşünürüz derken 3 ay içinde nisan+düğün oldu. Bu işler hiç belli olmuyor. Kısmet işi. Bence hiç evlilik konusunu açma,hem daha 23 yasindasin, oldukça erken. Bekle bakalım o konuyu açsın, o zaman da sen boşver daha çok var aşkım sonra konuşuruz bunları de kapat. Bi kaç defa bunu yap "bu kız evlilikten vaz geçti heralde" diye düşünsün.

Ah bu askerlik
Sakın haa Sakınn Askerlik yapmadan evlenmeyın .
Bak bize 5 yıllık evliyiz eşim daha askere gitmedi :)

5 yıl nasıl tecil ettirebildi eşiniz? Benimki bu dönem 4 yıllık üniversiteden mezun olacak. Askerlik ertelenebildiği kadar ertelenir gibi bir laf etti. Eğer 2 sene uzatır sonra daha fazla uzatma Hakkı doğarsa 5 sene de uzatır 10 sene de diye düşünüyorum. Çalıştığı yerle falan alakası mı var acaba? İş dolayısıyla istediği kadar tecil ettirebiliyor mu?

Canım şimdi ben neden erkenden yapsın bitsin istiyorum biliyor musun biz zaten ayrı ülkelerdeyiz zaten uzaklık sıkıntısı yaşıyoruz en azından o askerlik zaten biz uzaktayken çıkar giderdi aradan. Biz tam evlendik kavuştuk derken bir de asker yolu mu gözleyeceğim ben en mantıklısı gerçekten buydu ama fikirleri değişti beyefendinin. Ben hadi annemi ikna ettim evlendik bir kaç ay sonra askere gitti diyelim annem orda beni yalnız durdurmaz ya onun ailesiyle beraber kalıp bekliycem (ki ben bunu istemiyorum) ya da tekrar ailemin yanına dönücem. Böyle evlilik mi olur annem evlenmeyin bekleyin öyleyse bir sene daha der eminim. Düşüne düşüne kendime dert ediyorum bunları o da düşünebilir ki düşünsün işine geliyorsa istediği gibi yapsın. Ben seninle 2 sene sonra değil bir sene daha bekleyip 3 sene sonra evlenirim diyebiliyorsa kendi bilir. Daha bu yaz ben evliliği erteleyelim dedikçe hayır olmaz evlenelim bir an önce diye deliren kendisiydi yani şimdi bu ani dönüş bu yüzden beni sarstı.ama yapabileceğim bişey yok dediğin gibi konusunu açmıcam evlilikten vazgeçmişim izlenimi vericem tutuşur umarım etekleri.

Benım eşim 24 yaşında 2 yıllık üniv okudu . Daha sonra açıktan üniv bitirdi . Şuan tecili 2018 sonunda bitiyo . Tarih yaklaştıgında lisans falan okucak :) Gittiği kadar ..
Şuan halihazırda bir işi var ama sevdiği için yapmak ıstıyor . Planlarında polis olmak var . Şuan KPSS ye hazırlanıyor. Bakalım eğer kazanırsa polis olur askerik yapmaz.

Kesinlikle Bidaha açarsam konusunu iki olsun benim için kapandı o konu. Lafı ağzıma tıkayıp yattı uyudu sabah kalkmış neyin var niye böyle davranıyorsun diyor. Desene aşkım bende evlenmek istiyorum durum böyle böyle orta yolu şöyle şöyle buluruz yine en erken ne zaman evlenebilceksek evleniriz bende sana kavuşmak için can atıyorum vs. Ama yok. Odun evlilikten vazgeçmiş izlenimi vericem bundan sonra o düşünsün .

Umarım polis olur da askerlik yapmak zorunda kalmaz bence daha iyi olur ikiniz içinde .. Bu askerlik ne can sıkıcı bi meseleymiş benimki okumaktan nefret ediyor yüksek lisansla falan uğraşmaz 2 sene erteler sonra gidip paşa paşa yapar sanırım.

Ben askere gitsin gelsin istiyorum ama hayallerinin önüne geçemem , hakkımızda hayırlısı ...

ben ilişkiler uzadıkça hevesin kalmadığına inanıyorum canım.. benim erkek arkadaşım da bunu söylüyor, senle 4-5 yıllık sevgili olsam bu kadar heves etmezdim diyor. 1 sene içinde evlenmiş olucaz biz inşallah. aynı yerde yaşıyoruz nerdeyse her akşam beraberiz ona rağmen aynı evde uyumadığımız için üzülüyoruz evlenmek istiyoruz.
senin yaşadıklarını eski erkek arkadaşımda yaşadım. inan ki değmiyor. kendini değersiz hissediyorsun

Hicbir zaman evlenince şu huyu degisir diye kendini avutarak evlenme. Hatta hosuna gitmeyen hangi huyu varsa evlenince katmerlenecegini unutma. Sonra sen hep beklenti icinde olacaksin ancak kocan beklentine cevap vermeyecegi icin mutsuz olacaksin. Varsayimlar uzerine evlenilmez. Belki duzelir, belki degisir diye kendinizi kandirmayin gercekci olun.
Dipnot: KV ile birlikte yasamaya da hazirla kendini.. O potansiyeli gordum..

İlk başta hemen evlenelim moduna giriyorlar ama sonra hafiften bir tirsma geliyor erkeklere. Benim eşim de tam isteme arefesinde ya acele mi ediyoruz acaba demişti onca yaptığımız plana rağmen. Şimdi itiraf ediyo korktum evlenmekten diye.

Kesinlikle katılıyorum canım benim en yakın arkadaşımın da 5 yıllık ilişkisi var Eylül'de 6. yıla girdiler ve hala evlilik hazırlıkları yok. Arkadaşım bu yaz evlenmek istediği halde çocuk bu yaz istemeye gelelim seneye evlenelim diye atlatıyor. Arkadaşım da çok kırılıyor yıpranıyor . İlişki uzadıkça gerçekten bişeyler sarpa sarıyor. Biz 2016 dan beri birlikteyiz aslında 2019 da evlenmek istiyorduk ama annem erken olduğunu düşünüp bi şekilde vazgeçirdi beni. Benim de vicdanım rahat etmiyor babam yok kardeşlerim 2020 de üniversiteden mezun oluyor en azından o zamana kadar anneme destek olup ondan sonra evlenebileceğime kanaat getirdim. Keşke imkanlar el verse vallahi gider yarın evlenirim. Çünkü sürekli bi arada geçirdiğimiz o 1 seneden sonra şu uzaklık gerçekten çok kötü oldu çok zor oldu. Allah mutluluğunuzu daim etsin canım çok sevindim senin adına. Sadece bir sene süre vericem benimkine evlenmek isteyen sözden nişandan bahsetmeye başlar baktım yok dediğim gibi ben gerçekten uğraşamam..

Hoşuma gitmeyen bir kaç huyu var. Mesela işteyken işteyim diye konuşamıyoruz (ilişkinin ilk zamanlarında sabaha kadar benimle konuşur işe uykusuz giderdi) neyse eve geliyor yorgunum diyor kafasını yastığa koyduğu gibi uyuyakalıyor ben telefonda dumur olup kalıyorum iletişimimiz gerçekten sıfır bu aralar. En nefret ettiğim huyu da inatçı olması ve küsmesi. Yanındayken öyle olmuyordu küsüp 1 saat sonra barışıyorduk. Ama ben başka ülkeye geldikten sonra bi tartışma sonrası benimle 3 hafta küstüğü oldu. Ve bütün ailesi böyle ablası, abisi, babası hepsinde bi inatçılık ve küsme huyu var. Ben tam tersiyimdir küser sonra hemen unuturum uzatmam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…