Uzak olduğunuz için bir an önce evlenmek istiyorsunuz tamam ama bu uzaklıkta iki taraf birbirini ne kadar tanıyacak? Hem okul bitsin ikinizin de işe girin. ister istemez şu an her şeyi yaparız olur kafasındasınız. kendi ayaklarınız üstünde durmadan evlenmeyin bence. evlilik askerlik için zorlamayın. sevgili de olsanız askerlik sonuçta bireysel verilecek bir karar.
Askerlik önemli bir süreçtir
Sizin annenizin isteğine bakmaz
Bir iş hayatını görsün hem birinci aşamada tecrübe kazanır askerden gelince tecrübeliyim diye işe girer
Hem de askere meslek sahibi olarak gitmek önemli ona göre iş veriyorlar
Evliliğe de askerliğe de acele etmeyin
Okul bitsin çalışın bir çalışma hayatını da ailelerinizle yaşarken tadın paranızı tek kişi olarak harcayın
2020 nin planini 2017 de konusunca adam boğulmuş belli ki. O vakite kadar kim ole kim kala belli degil. Akisina birakin.
Ee yani :)Çok mu aceleciyim
ayrıl.. bu adamdan sana eş olmaz. neden dersen
* evleneceğiz zamana daha çok olabilir ama bu bir hevestir, hayal kurmak, plan yapmak ilişkiyi güçlü tutar, daha çok var bakarız diyorsa bu adamın hevesi yok canım artık, üzgünüm..
* maddi anlamda kendini yetersiz görebilir.. başlarda bir hevesle evleniriz bilmem ne diye atıp tutup iş ciddiye binmeye gelince enine boyuna düşününce altından kalkamayacağını düşünüyor bence..
* annesini bahane etmiş.. sonuçta siz evlenince de annesine bakcak değilsiniz.. 2020 yaklaşınca da annemi emekli edeyim öyle evleneyim diycek..
* askerlik dediğin işe de evliliğe de engel.. bana kalırsa evlenmek isteyen askerliğini aradan çıkarır, işini bulur.
ki bunlar başlı başına 2 seneyi bulur..
üzgünüm ama sizin iş yaş.. yaşadık bunları.
evlenmek isteyen öyle bir imkanlar yaratıyor ki, bunu da yaşadık canım..
kaldı ki 2020 den 2022 den bahsediyorsun. o zamana gelince de giden yıllarına yanarsın
Ah bu askerlik
Sakın haa Sakınn Askerlik yapmadan evlenmeyın .
Bak bize 5 yıllık evliyiz eşim daha askere gitmedi :)
2 taraf kendini ne zaman hazir hissederse o zaman evlenmeli .Ben esimle universiteye hazirlikte tanistim ve universiteyi ayni sehri kazanip birlikte okuduk esim askere gitmek istedi ben kpss surecinde yalniz kalmamak icin gitmemesini rica ettim o da kabul etti .Atandim.Benim de ailem evlenmeden askerlik yapsin dedi ama ikna ettik tatlilikla çözdük ve evlendikesim gecen sene kisa donem askerlik yapip döndü .Zordu evet ama boylesi daha iyiydi çünkü kpss yi kazanmamda katkisi cok fazla .Bundan sonra o evlilik konusunu acmazsa siz de sakin acmayin .Davranislarini olcmeniz lazim gercekten yorgunluktan mi gecistirdi fikri mi degisti ?
Benım eşim 24 yaşında 2 yıllık üniv okudu . Daha sonra açıktan üniv bitirdi . Şuan tecili 2018 sonunda bitiyo . Tarih yaklaştıgında lisans falan okucak :) Gittiği kadar ..5 yıl nasıl tecil ettirebildi eşiniz?Benimki bu dönem 4 yıllık üniversiteden mezun olacak. Askerlik ertelenebildiği kadar ertelenir gibi bir laf etti. Eğer 2 sene uzatır sonra daha fazla uzatma Hakkı doğarsa 5 sene de uzatır 10 sene de diye düşünüyorum. Çalıştığı yerle falan alakası mı var acaba? İş dolayısıyla istediği kadar tecil ettirebiliyor mu?
Biz de evliliği en az 2 sene sonrasında düşünürüz derken 3 ay içinde nisan+düğün oldu. Bu işler hiç belli olmuyor. Kısmet işi. Bence hiç evlilik konusunu açma,hem daha 23 yasindasin, oldukça erken. Bekle bakalım o konuyu açsın, o zaman da sen boşver daha çok var aşkım sonra konuşuruz bunları de kapat. Bi kaç defa bunu yap "bu kız evlilikten vaz geçti heralde" diye düşünsün.
Benım eşim 24 yaşında 2 yıllık üniv okudu . Daha sonra açıktan üniv bitirdi . Şuan tecili 2018 sonunda bitiyo . Tarih yaklaştıgında lisans falan okucak :) Gittiği kadar ..
Şuan halihazırda bir işi var ama sevdiği için yapmak ıstıyor . Planlarında polis olmak var . Şuan KPSS ye hazırlanıyor. Bakalım eğer kazanırsa polis olur askerik yapmaz.
Ben askere gitsin gelsin istiyorum ama hayallerinin önüne geçemem , hakkımızda hayırlısı ...Umarım polis olur da askerlik yapmak zorunda kalmaz bence daha iyi olur ikiniz içinde .. Bu askerlik ne can sıkıcı bi meseleymişbenimki okumaktan nefret ediyor yüksek lisansla falan uğraşmaz 2 sene erteler sonra gidip paşa paşa yapar sanırım.
ben ilişkiler uzadıkça hevesin kalmadığına inanıyorum canım.. benim erkek arkadaşım da bunu söylüyor, senle 4-5 yıllık sevgili olsam bu kadar heves etmezdim diyor. 1 sene içinde evlenmiş olucaz biz inşallah. aynı yerde yaşıyoruz nerdeyse her akşam beraberiz ona rağmen aynı evde uyumadığımız için üzülüyoruz evlenmek istiyoruz.Beni o kadar iyi anlamışsın ki. Evet çok zaman olabilir evlenmemize ama biz aynı şehirde değiliz haftada bir görüşüyoruz evlensem ne olacak desem. Veya ayrı şehirde olup 2 ayda bir görülebilsek bile evlilik umrumda olmıcak. Ama şu durumda biz evlenene kadar seneden seneye görüşebilicez. Bu o kadar yıpratıcı bir süreç olacak ki ben 5 ayı geçirene kadar akla karayı seçtim. İster istemez durum böyle olunca evlilikle teselli ediyorum kendimi. Kavuşup Bidaha hiç ayrılmıcaz diye düşünüp seviniyorum. Dediğiniz gibi bu bana güç veriyor umut veriyor.. Ama tabi hevesim kursağımda kaldı.. Maddi anlamda durumları çok iyi o konuda hiç Bi soru işareti yok kafamda. Aslında işi hazır ailesinin iş yerinde çalışacak ama ne olursa olsun ben sevgilikte uzaklığı atlattık derken evlilikte asker yolu gözlemek istemiyorum herşeyin bir zamanı var.. Benim için en geç 2020 ben 2021-22 ye kadar uzaktan ilişki yürütemem yıpratamam o kadar kendimi. Seneye söz nişan gibi adımlar atmaya başlaması lazım. Baktım tık yok eyvallah der giderim.
Hicbir zaman evlenince şu huyu degisir diye kendini avutarak evlenme. Hatta hosuna gitmeyen hangi huyu varsa evlenince katmerlenecegini unutma. Sonra sen hep beklenti icinde olacaksin ancak kocan beklentine cevap vermeyecegi icin mutsuz olacaksin. Varsayimlar uzerine evlenilmez. Belki duzelir, belki degisir diye kendinizi kandirmayin gercekci olun.
Tabi sonrası da var bu işinevlendik uzaklıktan kurtulduk kavuştuk derken başka sorunlarda çıkabilir hayat bu. Mesela bazen çok işkolik olacağını eve gelince kafasını yastığa koyduğu gibi yatıp uyuyacagını benimle pek ilgilenmeyeceğini falan düşünüp korkuyorum. Çalışmayı çok seviyor bu tabiki iyi bişey ama şuan iletişimimiz iyi değil telefonda konuşmaya vakti olmuyor evlenince olumlu yönde değişir mi bilmem
ben ilişkiler uzadıkça hevesin kalmadığına inanıyorum canım.. benim erkek arkadaşım da bunu söylüyor, senle 4-5 yıllık sevgili olsam bu kadar heves etmezdim diyor. 1 sene içinde evlenmiş olucaz biz inşallah. aynı yerde yaşıyoruz nerdeyse her akşam beraberiz ona rağmen aynı evde uyumadığımız için üzülüyoruz evlenmek istiyoruz.
senin yaşadıklarını eski erkek arkadaşımda yaşadım. inan ki değmiyor. kendini değersiz hissediyorsun
Hicbir zaman evlenince şu huyu degisir diye kendini avutarak evlenme. Hatta hosuna gitmeyen hangi huyu varsa evlenince katmerlenecegini unutma. Sonra sen hep beklenti icinde olacaksin ancak kocan beklentine cevap vermeyecegi icin mutsuz olacaksin. Varsayimlar uzerine evlenilmez. Belki duzelir, belki degisir diye kendinizi kandirmayin gercekci olun.
Dipnot: KV ile birlikte yasamaya da hazirla kendini.. O potansiyeli gordum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?