Askerlik mevzusu :((

duaa

Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2012
13
0
16
Balıkesir
Kızlarr erkek arkadasım henüz askere gıtmedı .. seneye nişan söz gibi seyler dusunuyoruz ama bugun dedıgı laftan sonra şok oldum ..
askere gıtmeden ayrılırız dedi asker yolu beklemek zor dedı ablasıda beklemıs bayagı kötü olmustu dedi sende çekme bu zorlukları dedı .. basıma bırsey gelse ne yaparsın o zaman dedi üzülmeni istemem diye konusuyor .. altı ustu 6 ay yapıcak askerlıgı zaten .. niye böle birşey dedı anlamadım ..
beni düşünerekten mi dedi yoksa baska dusuncelerımı var bılmıyorum ..
askerden geldıkten sonrada direk evlenırız dedi
nasıl bir düşüncedir böleee lütfen bana akıl verinnn hep dusundmm bugun bısı bulamadım ..

eger öle bırsey olursa ve ayrılırsak geldıgınde bulamaz beni onada böle dedım zaten

Asker bekleyen biri olarak şunu söyleyeyimki çok kolay bi şey değil,ve herkes üstesinden gelemz.Ama bu dediği çok saçma.Seven insan,gerçekten gelecek planlayan insan bekler niye beklemesin ki.Bnce onun aklında başka bi şeyler var ya da senin onu bekleyebleceğne güvenmıyor.Dediği çok yanlış bence.

Herkesin yapısı bir değil.
Bende asker bekliyorum.36-37 günümüz kaldı Allahın izniyl.Diğer arkadaşlarımın sevdiklerinden farklı düşüncede mesela.
Askerlik bitene kadar hiçbir plan yapmıyor ileriye dönük.Bahsetmiyor bile bundan..
Son güne kadar ne olacagım belli değil geleyim birer birer olur herşey dedi.Kısa vadeli hele uzun vadeli hiç plan yapmıyor.
Ama senin sevdiğin gibi ayrılalım falan olmaz ki öyle şey.
Beklemek özlemek bile güzel askerde.Onun da tadı farklıymış yani.
Acaba seni kafasına mı takmak ıstemıyor orda napıyor ne edıyor diye ?
Ablası askerde terkedilmiş mi ne olmuşsa artık senınde aynı tarz bişey gelecek değil ya başına.
Bunlar gelıyor benım aklıma.
Doğru düzgün ciddi konuş sevgilinle.

6 aylık askerlik yapacak adam mı bunu söylüyor? çok ilginç...
15 ay yapacak benim erkek arkadaşım ve gittiği ilk günden beri bekle beni, evlenicez diyo...
dediklerine de bakılırsa bu ne perhiz bu ne lahana turşusu..neymiş askerde onu beklemicen ama 6 ay sonra bitip geldiğinde seninle evlenicek tabbi canıııııım, ne ala memleket. bıraksın allahın sen karışmak gibi olmasın ama çok isteseydi zaten bekle derdi sana..
kararını sen vereceksin ama dediklerimizi bi düşün...92/3 tertipler olarak önümüzde 347 gün var..6 ayın lafımı olur...

Bugün bu konu geldi aklıma. Benim erkek arkadaşımda şuan okuyor ve telefonu bozulduğundan konuşamıyoruz 24 saattir hiç haber alamadım, askere gidince ne yapacağım dedim. Ama ayrılmak yada ondan böyle bi teklifin gelmesi aklımın ucundan geçmez. Bu karşılıklı bi ilişki ve bunun için emek gerek birbirinizi beklemenizde en önemli emektir bence.

İyi de sen onu yine düşüneceksin, aynı şeyleri hissedeceksin ki sadece adı konmamış bir şey olacak.
Yani ayrılınca aklından çıkacak mı? Sanki üzülmeyecek misin yine başına bir şey gelse?
Aa ayrıyız zaten iyi bari mi diyeceksin?
Saçma olmuş bence.
Belki o gidecek olmanın ağırlığı ve üzüntüsüyle böyle bir laf etmiştir. Bunu açıklamalısın bence ona.
Ben yine seni bekleyeceğim, senden haber alamayınca daha kötü olacağım gibisinden.

ilginc, sevgilinizle empati kuramiyorum.
ancak misal vereyim ablam nisanliyken 15ay asker yolu bekledi.
evet zordu onun icin haber alamadiginda cok korkuyordu ama zaman buldukca telde biraz konusurlardi.
ne nisanlisi ne kendisi öyle ayrilma konusunu gündeme getirmedi.

sunuda ekleyeyim ben sevdigim adamdan kac bin kilometre uzaktayim ama ona ragmen mesafe icin ayrilalim demedik, kaldiki sizinki sadece 15aycik bana göre.
keske bizim mesafede sadece 15aycigina uzak kalsaydi :34:

bende düşünuyorum dusunuyorum bulamıyorum neden böle bişi dedi acaba sevdıgını biliyorum beni , bende onu çok sevıyorumm dün konustuk bayagı bayagı üstüne gittim ne saçma bı dusuncen var dedım evli insanların esıde gıdıyor askere ne yani onlarda o zaman boşanıp tekrardan mı evlenıcek dedim sonrada oda anladı hatasını , tamam bekle dedi ben gıttıgımde gorurum seni o zaman anlarsın ne demek ıstedıgımı dedi ..

Benim aklıma direk kötü şeyler geldi nedense..
Askerde özgür olmak istediğinden böyle bişe demiş olabilir mi? Yani sen onun dediğini kabul etsen şimdi askerlik döneminde bekar olacağından seni aldatmış olmayacak bir iş çevirdiğinde geldiğinde de hesap vermek zorunda kalmayacak ama senide kaybetmek istemiyor bu yüzdende gelince de evleniriz diyor..
Ben böyle düşündüm açıkçası..

askerlik hakkında bir bilgisi varmı bi kötü anısı falan.
beklemediğin biri ile neden evlenesin ki çok saçma.
askere gitmeden psikolojisi bozulmuş her gün yeni bir haber kendince seni korumaya çalışıyor
bende asker yolu bekliyorum nişanlandık 2 ay sonra yolladım askere ve 2 ayımız kaldı inşallah.
çok özel bir şey her kıza nasip olmaz her kız sonuna kadar sadık kalamaz.
erkek arkadaşınla konuş açıkça. korkularını anladığını söyle inşallah kavuşacağız beraber bitireceğiz bu askerliği birbirimizi seviyorsak sonuna kadar rahatlat onu. kolay gelsin.

Kızlarr erkek arkadasım henüz askere gıtmedı .. seneye nişan söz gibi seyler dusunuyoruz ama bugun dedıgı laftan sonra şok oldum ..
askere gıtmeden ayrılırız dedi asker yolu beklemek zor dedı ablasıda beklemıs bayagı kötü olmustu dedi sende çekme bu zorlukları dedı .. basıma bırsey gelse ne yaparsın o zaman dedi üzülmeni istemem diye konusuyor .. altı ustu 6 ay yapıcak askerlıgı zaten .. niye böle birşey dedı anlamadım ..
beni düşünerekten mi dedi yoksa baska dusuncelerımı var bılmıyorum ..
askerden geldıkten sonrada direk evlenırız dedi
nasıl bir düşüncedir böleee lütfen bana akıl verinnn hep dusundmm bugun bısı bulamadım ..

eger öle bırsey olursa ve ayrılırsak geldıgınde bulamaz beni onada böle dedım zaten

Canım ben olaya biraz farklı yaklaşıcam.
Asker beklerken ablası yıprandıysa beklerken üzüldüyse sıkıldıysa seninde aynı şeyleri çekmeni istemediği veya dayanamayıp onu orada bırakmak istiyeceğinden korktuğu için demiş olabilir.Bunu düzgün bir şekilde anlatamamış olabilir sana.

Tek kelimeyle saçmalamış erkek arkadaşın. Ben de geçen sene bugün hatta sevgilimi askere göndermiştim kısa dönem gitti geldi çok şükür öyle ayrılınacak filan bir durum yok yani hele ki kısa dönemde.

ne bileyim kendısı hep zor tarafından bakıyor heralde dün konustuk bunu masaya yatırdık konuyu işte sorun çözüldü gibi ama içimde hala bır sey var böle dedı ya unutamam ben sımdı .yanlıs düşündüğünü defalarca söledım hatta bagıra bagıra söledım anladı gereksız dusundugunu

aslında onuda anlıyorumm askere gıdecegı ıcın bıraz bozuldu pskolojısı hep alttan aldım ama bunu demesı yerle bır ettı benı ..

kısa dönem askerliği sorun eden gözünde büyüten erkekleri anlamıyorum, 15 ay yapanların canı yok mu? kısacık şeyi sorun haline getire getire bi hal oluyorlar, kafalarında büyüte büyüte, kura kura. bence seninki sen onu askerden gelene kadar beklemezsen ya da o yokken ne yapacağını bilemeyeceği için güven sorunu olabilir kendi içinde, yani senden kaynaklanadabilir kaynaklanmıyor da olabilir bunu ancak siz bilirsiniz. ama hiçbi sorunumuz yokken benimki de gitmeden triplere girmişti, günlerce suratttt ardından da vay beni beklicek misin de bilmem ne... erkeklerin kendilerine güvensizliği bu bence. bence ona de ki, ana kuzusu, süt çocuğu olmasın, adam gibi kaç aysa gitsin gelsin, biraz cesaretli olsunlar ya. anneler hanım evladı gibi yetiştiriyor, sonra al bakalım kolaysa adam et!.. oof of. her erkeğin askere gidip hayatı öğrenmesi lazım. başka türlü olgunlaşmaları gerçekten zor... buarada ben şu an asker beklediğim için kendi kızgınlığımı paylaştım, sakın yanlış anlama canım, inşallah her şey düzelmiştir. Allah herkese sabır versin, zor iş.

Back
X