''asla'' derdim ya!!

hepiniz öyle haklısınız ki..eşim gercekten cok yardımcıdır hatta benden cok bile yapar ev işlerini..hatta der yaranamıyorum sana diye..ama işte 2 dk oturuken görsem deliriyorum..bebek oldu ve ben eve kapandım ..onun yuzunden oldu gibi hissediyorum..oysa öyle güzel ki yavrum ..yanımda şimdi..baktıkça gözlerim dolıuyor ama ben yetinmeyi bilmiyorum..eşime devamlı boşanıcam senden diyorum bana kapıyı gülerek aç işten gelince diyor bana..oysa öyle bi hal aldı kı artık kapıyı bile çalmıyor anahtarla açıyor gelip öpüyor ve suratın nıye asık diyor..hep aynı.. sebebi yok ki.. asık işte..evdeyım ya..kuruyorum devamlı kafamda..patlıyorum sonra.. yazdıkça kendimden daha cok iğreniyorum ..oysa görseniz bebeğimin maşallahı var..öyle uysal ki..hiç mızmızlıgı yok..bi acıkınca ..kendi kendine oynuyor nerdeyse..ama ben işte değer bilmez biriyim..nefret ediyorum kendimden

Kıyamam lütfenn böyle yapma neden kendinden nefret edeceksinn.. ne güzel söylüyorsun bak çok uysal sakin bir bebeğin var sana yardım eden hala nazını çeken sana her konuda yardım eden bir eşin var.. allaha şükür de.. hem diğer konunu okudum bebeğin için ne kadar çok sevinmişsinn çok şükür sağlıklı doğmuş herşey güzell.. sadece senin biraz sakinliğinle herşey düzelecek ama sen gözünde büyütüyorsun dağ yapıyorsun ufacık şeyleri.. Olumlu düşün lütfen yaa :43:

Yapma böyle emin ol düzelecek emin ol aynı şeyleri yaşadım. Evde oturmak saç baş ilgilenmemek ekonomik sorunlar hepsi üstüme geliyordu eşim iş yerinden bişi anlatsa(ilk 6 ay çalışmadım) kuduruyordum oh diyordum o hayatı yaşıyor sanki işe gitmek hayatını yaşamakmış gibi ben burda bebek bakıcılığı yapıyorum aynen böyle diye düşünüyordum sonra da bu düşüncelerimden dolayı ağlıyordum benim de kızım çok usluydu Allahım diyordum ben hiç bişeyi haketmiyorum ama kendimi tutamıyordum hadi bir yerden başla ve psikolojik destek al lütfen git doktora ne var bunda bu acizlik değil ben yıllar sonra 2. bebeğimi aldırmak zounda kaldığımda gittim inan çok faydası oluyor keşke o dönem gitseydim ama kimse yönlendirmedi beni ben şimdi lohusalık sendromu diyorum kendi hallerime hadi ablacım toparlan hadi bebeğine bir öpücük ve eşinin yanıan gidip sarıl ona. :16:

Eveett hadi bekliyoruzz.. Biz dualarımızı ediyoruz çözüm arıyoruz sende bir yerden başla hadiiiiii.. İlk özledim diyen ilk öpen sen ol ne olacakk..

bu durumu kendi ailemden biliyorum aynı evin içinde annemle babam 2yıl iki yabancı gibi yaşadı.Babam iş dolayısıyla ayda bir gelirdi eve ama evdeki huzursuz havayı ben hiç unutamadım unutamıyorum da.Aileler,komşular herkes çok çabaladı ama malesef hiçbirşey düzelmedi.Ve ayrldılar ben babamı çok seviyorum ve anneme cephe aldım bir süre ayrıldılar diye.o zamanlar 18 yaşında olmama rağmen.Yani bence çocuğunuzu düşünerek hareket edin kesinlikle.Eşinizden iyice soğumadan,daha çok uzaklaşmadan sorunlarınızı birlkte aşın.Konuşmadan hiçbirşey hallolmuyor.

Eveett hadi bekliyoruzz.. Biz dualarımızı ediyoruz çözüm arıyoruz sende bir yerden başla hadiiiiii.. İlk özledim diyen ilk öpen sen ol ne olacakk..

hani dedin ya önceki konunu okudum diye ben de baktım tekrar..okudum..o günler geldi gözümün önüne..eşimle ağlamıştık..hastanede herkesin önünde haykırarak ağlayıp sarılmıştım eşime..offf..daha bi kötü oldum ben..Allahım güç versin bana..ve beni tanımadan bana destek oluyorsunuz ya her daim mutlu olun inş..Birazdan gecerim yatmaya ama inan gücüm yok su an..terslerse beni k, bugun aileler falan..çok buyudu olay, bi daha yeltenemem hiç..daha kötü olur hersey..sırayla yapmalıyım belki herseyi..önce evi halletmeliyim sonra kendime çeki düzen vermeli bakımlı olmalıyım belki de.. eski halımden eser yok şimdi..ve iyileşmeliyim artık..şu aptal hastalıktan kurtulmalıyım eşimi çook özledim..sonra da eşimle düzeltmeliyim herseyı..uzun bi yolum var umarım tökezlemem..bi de yakışıklı şehzadem var tabi..daha iyi bi anne olmalıyım ona,mutlu etmeliyim onu..

hani dedin ya önceki konunu okudum diye ben de baktım tekrar..okudum..o günler geldi gözümün önüne..eşimle ağlamıştık..hastanede herkesin önünde haykırarak ağlayıp sarılmıştım eşime..offf..daha bi kötü oldum ben..Allahım güç versin bana..ve beni tanımadan bana destek oluyorsunuz ya her daim mutlu olun inş..Birazdan gecerim yatmaya ama inan gücüm yok su an..terslerse beni k, bugun aileler falan..çok buyudu olay, bi daha yeltenemem hiç..daha kötü olur hersey..sırayla yapmalıyım belki herseyi..önce evi halletmeliyim sonra kendime çeki düzen vermeli bakımlı olmalıyım belki de.. eski halımden eser yok şimdi..ve iyileşmeliyim artık..şu aptal hastalıktan kurtulmalıyım eşimi çook özledim..sonra da eşimle düzeltmeliyim herseyı..uzun bi yolum var umarım tökezlemem..bi de yakışıklı şehzadem var tabi..daha iyi bi anne olmalıyım ona,mutlu etmeliyim onu..

İnan herşey düzelecek sen annesin sen kadınsın sen öğretmensin bunun üstesinden geleceksin geleceksiniz :16:

acilen bir psikoloğa gidin. yeterince gecikmişsiniz çözüme ulaşmak için. daha fazla uzatıp hayatı kendinize, eşinize ve bebeğinize karşı zorlaştırmayın.
geçici bir durum yaşıyorsunuz ama bu şekilde bekleyerek, zamanla ve dua ile geçmesini beklemeyin, bunlar sadece destekleyicidir, çözüm değil!
maşallah, bu zamanda az bulunur iyilikte eşiniz varmış. böyle yaparak hem birbirinizi hem de evliliğinizi yıpratırsınız.
yıkmak kolay ama yeniden inşa etmek çok daha zor olur. o yüzden bir an önce çözüm için ciddi bir adım atmalısınız.
siz adımı attıktan sonra, herşey çok daha güzel olacak. bebeğinizin en tatlı zamanlarını böyle duygular ile geçirmeyin. evin içindeki gerilimi o da hissediyordur. o masuma da size de yazık. eşinizi daha fazla kırmayın. sabır taşı olsa, bir yerde kırılır. sonra çok pişman olursunuz ama telafisi zor veya imkansız olur.

sağlık probleminiz konusunda geçmiş olsun. bazen küçük problemler de insanı çok yıpratır. en iyisi, kısa zamanda bir uzmanla görüşün. umarım herşey eski mutlu günlerinizdeki gibi olur.

Her sey senin elinde toparlanmalisin

Gulun dikenine odaklanmissin gulu unutmussun

Ayni sikintilar bendede oldu

lohusaliktanmi bilmem yorgunluk anneligin bunalttigi gunler yasadim

Esim hep alttan aldi atlattim

Ama erkekler kadinlar kadar duyarli degil

Sen kotuysen onlar daha kotu olabiliyor empati kuramayabilior

Tersi metodunu kullanirim ben bazen aslinda ben kotu hissediyrum ama

Sani esim kotu hissediyormus kendi i gibi

Ona tatli davranirim olumlu seyler anlatirim

Halbuki kendime yapiyorum terapiyi bana daha iyi gelir

düzelecek şeyler bunlar bak üstelik eşinde anlayışlı yardımı olan biriymiş. doğumdan sonra bende yaşadım ama benim eşimde doğum sonrası sendromuna girmişti. artık ikimizde sevgimizi aşkımızı sorgular olmuştuk.
cinsellik desen zaten emzirme döneminde bayanlar acı çekiyolar ve isteksiz oluyolar. çocuk uyanıyo vs derken cinsellilte ikinci değil 10. plana kalıyo. ben çoocuktan önce cinselliğin evlilikte ne menem bişi olduğunu hiç anlamamıştım.
çok sancılı bi dönemdi defalarca ayrılmakla ilgili konuştuk. bizdede 1 keresinde aileler devreye girdi. herkes şaşırdı siz nasıl bu duruma geldiniz falan diye.
baya örnek çifttik çünkü aileler işin içine girinceye kadarda öyle biliniyoduk sonra deşifre olduk :).

şimdi oğlum 17 aylık 1 yaşından sonra yavaş yavaş toparlandık. eskisi gibi olmadı tabi hala evin içnde bi bıcırık var. bende pimpirikli bi anneyim. öyle çocuğumu anneme kv ye bırakıyım eşimle başbaşa zaman geçiriyim faan yok bende. oğlum 17 aylık ve ben bu güne kadar en uzun 3 saat ayrı kaldım anneme bırakıp sinemaya gitmek için. artık alışmam gerek çünkü yoksa hastalık gibi bişi.

ama inanıyorumki düzelecek. zaten artık birbirimize sevgiyle bakıyoruz iinsan gözlerinden anlıyo birbirinin.
mesela doğumdan önce eşimle tartışsak trip atardım konuşazdım. yanıma gelmesede içim içimi yerdi. doğumdan sonrada tartıştığımızda yüzünü görmek istemezdim. bana baktığında kinle bakardım yüzüne oda anlardı. böyle böyle yıprattık ilişkiyi. tabi ondada oldu ikinci plana atılıp çocuğa yoğun ilgi gösterince kıskandı. komik ama öle.
zamanla düzeliyo. sadece fevri davranma. zamanla düzelir. çok aşayan kadın var bunu. eşin seni seviyosa kıymetini bil yuvanın. aşkı tekrar geri getirmek evine senin elinde.

öncelikle ALLAH bebeğinize sağlıklı mutlu bir ömür versin AMİN
diğer meseleye glince şu başlıkta ki asla ne oluyor onu anlamadım asla ne ye dediniz yani
işte hayatta asla diye bir şey yok aslında asla soğumam ben bu adamdan dersin soğursun,asla ısınamam dersin ısınırsın kesin konuşmamak lazım ve hiç bir şeye çok güvenmemek lazım
ama sende biraz da lohusalık gerginliği devam ediyor olabilir artık,ve birazda 4 aydır cinsellik yaşanmamasından dolayı herşeyiniz birbirinize batıyor ve gerginlik yaratıyor olabilir ,birbirinizi özlemiş olabilrsiniz bu yüzden
ve şu bir gerçek ki çok büyük aşklarla başlanılan evlilikler çocuk olduktan sonra sevgi ve saygı çerçevesinde ki bir ilişkiye dönüşüyor:31:

O değilde sen değişmişsin canım. Eyer onda küçük bir degisiklik varsada, bunuda sen değiştirmişsin.
herşey yine guzel olabilir, tabi bu sana bağlı. Eyer böyle davranmaya devam edersen bir kadın olarak ben bile seni cekemeye bilirdim. Adam ne guzel her konuda yanında, yardımcı olmaya çalışmış.

Yeni dogum yapmışsın, biraz gerginlikler defleşmiş. Enerjin daha cok eşine ve cocuğunada bulaştırmadan, kendini topla:)

hepiniz öyle haklısınız ki..eşim gercekten cok yardımcıdır hatta benden cok bile yapar ev işlerini..hatta der yaranamıyorum sana diye..ama işte 2 dk oturuken görsem deliriyorum..bebek oldu ve ben eve kapandım ..onun yuzunden oldu gibi hissediyorum..oysa öyle güzel ki yavrum ..yanımda şimdi..baktıkça gözlerim dolıuyor ama ben yetinmeyi bilmiyorum..eşime devamlı boşanıcam senden diyorum bana kapıyı gülerek aç işten gelince diyor bana..oysa öyle bi hal aldı kı artık kapıyı bile çalmıyor anahtarla açıyor gelip öpüyor ve suratın nıye asık diyor..hep aynı.. sebebi yok ki.. asık işte..evdeyım ya..kuruyorum devamlı kafamda..patlıyorum sonra.. yazdıkça kendimden daha cok iğreniyorum ..oysa görseniz bebeğimin maşallahı var..öyle uysal ki..hiç mızmızlıgı yok..bi acıkınca ..kendi kendine oynuyor nerdeyse..ama ben işte değer bilmez biriyim..nefret ediyorum kendimden

Bak çözümü sen de aslında.. Ne yapman gerektiğini kendin açıklamışssın..
Eşinden ziyade senin bir yardım alman gerekli bence..
Ben çok iyi anlıyorum seni, ama cidden sıkıntı sende canım, hemen bişeyler yap
, bebeğin için eşin için ve kendin için yapacaksın.
Cidden geç değil ama sonra geç olabilir.
Ah vah diyerek durum düzelir mi sence?

karı koca öğretmensiniz nerden baksanız aylık gelir 5000 tl..eşinizin kötü huyu yok size zarar vermiyor..sevdiğiniz bir mesleğe sahipsiniz..allah size bir evlat vermiş sağlık da var siz hala neyin peşindesiniz?cahil hiç değilsiniz gidin bir psiloloğa depresyonsa da sorununuzu çözün gitsin..ama bana göre en büyük yardımcısı insanın kendisidir kendiniz kendi iradenizle olaylara hakim olun cıkın silkelenin şu depresyondan biraz şükür yahu şükredin elinizdekilere..
yok elinizde kristal bir şey var mış da düşmüş de aşkınız da yere düşmüş kırılmış falan filan valla saçma bir edebiyat parçalaması kusura bakma ama sinir oldum yazdıklarınla ben bile depresyona giricem nerdeyse eşin ne yapsın ne demek her kavgada aileyi aramak onları üzmeye ne hakkın var senin?o insanlar anne baba belki uykuları kaçıyor kendine gel arkadaşım elin kolun tutuyor eşin seni seviyor ev eişi yapıyor gece kalkıp bebeğe bakıyor fazla şımarıklık iyi değildir rabbim birden büyük imtihanlar açar başına valla içim karardı..darılma umarım yazdıklarımla seni biraz olsun sarsmışımdır..

karı koca öğretmensiniz nerden baksanız aylık gelir 5000 tl..eşinizin kötü huyu yok size zarar vermiyor..sevdiğiniz bir mesleğe sahipsiniz..allah size bir evlat vermiş sağlık da var siz hala neyin peşindesiniz?cahil hiç değilsiniz gidin bir psiloloğa depresyonsa da sorununuzu çözün gitsin..ama bana göre en büyük yardımcısı insanın kendisidir kendiniz kendi iradenizle olaylara hakim olun cıkın silkelenin şu depresyondan biraz şükür yahu şükredin elinizdekilere..
yok elinizde kristal bir şey var mış da düşmüş de aşkınız da yere düşmüş kırılmış falan filan valla saçma bir edebiyat parçalaması kusura bakma ama sinir oldum yazdıklarınla ben bile depresyona giricem nerdeyse eşin ne yapsın ne demek her kavgada aileyi aramak onları üzmeye ne hakkın var senin?o insanlar anne baba belki uykuları kaçıyor kendine gel arkadaşım elin kolun tutuyor eşin seni seviyor ev eişi yapıyor gece kalkıp bebeğe bakıyor fazla şımarıklık iyi değildir rabbim birden büyük imtihanlar açar başına valla içim karardı..darılma umarım yazdıklarımla seni biraz olsun sarsmışımdır..

açıkçası yazdıklarınla sarsılmadım çünkü dikkat edersen zaten bu gerceklerin farkındayım..edebiyat parcalama olayına gelince sayısalcıyım pek beceremem,yazarken de düşünmedim hangi cümleyi kullanayım diye..maaşlara gelince eşimin de benim de ek dersimiz yok yani sandığınız gibi 5000 diil 3800 giriyor eve ve evimiz için kredi ödüyoruz büyük kısmını.
sahip olduklarımın farkındayım ancak içinde bulunduğum durum istem dışı diyorum belki yardıma uğrasıyorsun ama inan yaptığın hoş değil..gerceklerin farkında olmasam belki..ama ben eşimin bebeğimin mesleğimin farkındayım..diyorum ya elim kolum bağlı gibi..belki arkadaşlarına doğru yolu gösterirken böyle bi üslup kullanıyorsun ama inan ben de işe yaramaz..ben daha da depresyona girerim..kendimden daha da nefret ederim ..bu üslupla yazma..

diyorum ya inandırıcılıgı kalmadı bu cumlelerin..öyle dengesizim ki..bunu desem 2 dk sonra kavga cıkarabilirim..kendimi küsüp bi odaya kapatabilirim ..o da tahammul etmez artık..sogudu benden ..eskisi gibi olur mu..dısarda bi sürü gülen insan..evde hep surat asan biri..çok değiştin diyor bana..psikoloğa gitmek için randevu aldı bı keresinde gitmedim ben..zaten doğum vs sıkıştık da..dua ed,n lutfen..

bu mesjdan sonrasını okuyamadım ama canım doğurumu pek bilmiyorum ben biraz kullanmıştım 2. doğumdan sonra Passiflora diye bitkisel bi şurup var. sinirlenceksen bile amaaann boşveer dedirtiyo bi kaşık alınca :) biraz uyku yapıyo ama eşin zaten yanında kestiriyim desen seve seve bakar delikanlıya :) benim eşim haftada 3 akşam evde dururdu çay içmek için evde dursun diye bahane arardım tam lohusalığımda.. sabah uyanırdı uyandımı kız derdi ki saatte 1 kalkardı miniğim. uyandırmak istemezdim işe gidiyo diye. yalnızlıktan dırdırdır hiç muhabbet edemiyodum anca yapmadıklarından dolayı suyçluyodum. ne yemeği kahvaltıyı hazırlasa 3 hafta dünyalar benim olurdu. bi gün bağırdım yeter artık istemiyosan bırak beni gidiyim ne istiyosun benden eziyetin niye ben seni çekemem böyle diye. biz öyle büyük bi aşkla evlenmiştikki onunn tarafı benim tarafım hiç anlaşarak evlenen yoktu inanç gereği, bize herkes karşı çıkmıştı nelerle mücadele ettik. evlendiğimiz gün tanışalı 11 ay olmuştu düşün. hemen çocuk 2 tane hemde arka arkaya...
çok uzattım evet velhasıl diyim, bi yoluna bak işini bırktın mecburen ( ben hala başlamadım 3 seneyi geçti ) evde kışın tam ortasında kaldın, sosyal hayatın sıfıra indi nerdeyse zaten opersyn falan diyosun bunun olması gayet normal, ama eşinin kıymetini bil çünkü oda gayet norml ağır şeyler yaşadı depresyonda diye hala ne iyi davranıyomuş. ama hep ondan bekleme hem depresyonunu kabullenip hemde her adımı atamaz. hala bir gururu var çünkü kendince..

çalışmaya başlayınca daha mı olumlu olacak her sey?? yetemezmişim gibi geliyor..ben fazla hırslı bi öğretmenim.. öğretmek için çok yıpratıyorum kendimi..çalıştığım dönemlerde hep stres benle oldu..daha kötü olacak altında yığılıp kalacakmışım gibi geliyor bana

gercekten mi! okurken ağladım..ben hiç düzelmiyecek diye düşünüyordum..eşim az sabret yaza hersey düzelecek gezip tozucaz yıne eskisi gibi diyor..ama bana artık çözümsüzüz gibi geliyor.. kendimi öyle bi bıraktım kı ne kendıme ne evime ne kocama bakıyorum..yazını okuyunca gidip sarılmak geldi içimden ama eşimle diyorum ya artık konusamıyoruz gibi..etkisi yok artık..keşke bizim de düzelse..gecen öyle bi öptü ki beni dedim ki bana sarılmanı seni hissetmeyı cok özlemişim her fırsatta öpüyordu beni..ta ki bugun gece cocuga bakmaya benle kalkmadı dıye kavga cıkarana kadar..:(

:( kendimde o cesareti bulamıyorum senin eşin hep alttan almış ama benim eşim artık bunaldığını söylüyor hem konusmam işe yaramz cunku cok konustuk bu son diye ama olmadı..inandırıcılıgı kalmadı..aramızdaki o muhtesem sey bitti belki de..su an onu tek mutlu eden sey oğlu..elinden gelse devamlı onla gecirecek vaktını..seni okudukca umut buldum biraz..belki bi gun biz de düzeliriz eskisi gibi olamayız biliyorum tukeetık bazı şeyleri ama sarılabilelim en azından birbirimize..Allahım yardım et sen buyuksun

canım biz de öğretmeniz. ilk oğlumdan sonra doğum sonrası depresyon yaşadım.
ben senden daha kötü duruma düşmüştüm.
sonra doktora gittik beraber. doktor doğum sonrası depresyona girdiğimi söyledi. bu durumun normal olduğunu ve bir çok kadının yaşadığını anlattı.
önce inanamadım.
doktorun yanından ayrılınca inkar etmeye başladım. güldüm. yok öyle bişey diyordum sürekli eşime.

o gece hiç uyumadım internette araştırma yaptım. sabah olup eşim uyanınca konuşmak istediğimi söyledim.
evet dedim ben depresyondayım. ve sonrası çorap söküğü gibi geldi iyileştim.

ve mutlu son :)

hayat insana bazen hiç beklemediği seyler sunar.
arkadaşların dediği gibi bi an git sen sarıl eşine. eşinin de kırgınlıkları var şu an.
sen yaşadığın durumdan dolayı onu da zor durumda bırakıyorsun.

mutlaka profesyonel yardımn al eğer bu evliliğin eskisi gibi harika bir masala dönüşmesini istiyorsan. aileleri de bilgilendirmeyi bırak. hata üstüne hata olmuş.

canım benim bak ilk şunu söyleyeyim hamilelikte hormonlarımız bizi hiç olmadığımız insanlar haline getirir hele doğumdan korkan bir anneyi daha da beter eder. ayrıca ilk üç ay son üç ay cinselliğe ket vurur birşey olur korkusuyla karnın büyür hormonların tavan yapar, iş yaparken yorulur nefesin daralır yemek yiyemez aktivitelerini bile yapamazsın. ikincisi doğum olur en zoru odur helede doğuma hazır olamayan ne ile karşı karşıya olacağını bilemeyen bir kadın için. uykusuz geceler başlar yapılamayan işler, yarım kalan eşinle geçireceğin rahat zamanlar herşeyi bir bakarsın küçücük bir velet ele geçirmiş olur evdeki :1: tabi alınan kilolar değişen vücut derken kadın bunaldıkça bunalır eşiyle cinselliği düşünecek vakti bile olmaz aklına bile gelmez hatta her dakika emzir alt değitir temizlik yemek derken.

amaaaaaa önemli olan bunların geçeceğini bilip sevdiğin adamla aile olduğunu ondan bir can getirdiğini bilip herşeyi sabırla karşılamaktır. çok şükür türkiye şartlarında çalışan insanlarsınzı eşin yardımcı oluyor sana ne istiyorsun canım benim. bırak ev iki haftada bir temizlensin bırak bebeğin senin canına okusun ağlasın onu bile eğlenceli hale getirin şakalaşın dünyanın en güzel şeyine sahip olurken ne bu kendinizi bu kadar üzmeniz.

kızma bana ama ben biraz seni haksız buldum eşin yazık sana yük olacak şeyleri kendince azaltmaya çalışmış elinden geldiğince destek olmaya çalışmış bunları görmezden gelme. git sarıl ona zor bir dönemden geçiyorum aşkım şu sıpa şimdiden aramıza girdi de öp gönlünü al. kızarak bağırarak rahatlayamazsın daha çok üzülürsün. bebeğinizin uyuduğu zamnalar oluyordur elbet cinselliğide yaşayacaksınız eşsiniz siz karı kocasınız onuda ihmal etme.her kavgada tartışmada aileyi araya sokma sende yıprandım diyorsun ama evliliğinide yıpratma canım benim. belki seni evde oturmakda yorar çalışmaya alıştığın için baktın sıkılıyorsun bir yaşında bakıcıyla yola devam edersin. önce sen elindekilerle mutlu ol ki çevrendekilerde mutlu olsun.

ayrıca eşinden çekinmek sarılamamakda ne demek ilk ondan beklemek de ne demek:50: sevgide sıra olur mu hiç.sevginiz biter mi diye sormuşsun sadece şunu söyleyebilirim. eğer sürekli eşinin senin için çırpınmalarını destek olmaya çalışmalarını görmeyip kızıp bağırırsan evet biter kırılır çünkü kendimi eşinin yerine koyup kendime göre cevap verdim sadece.

ayrıca eğer tek başıan halledemiyorsan anneni ya da kayınvalideni çağır biraz sizinle kalsın bebek büyüyene kadar.ve ne olursun uzman birinden bir yardım al muhakkak al çok fayda göreceksin meslektaşım sevgiyle kal

Son düzenleme:
Ben henüz evli değilim ama kısa süre sonra (İnşallah) evleneceğim. Allahım ayırmasın bizi.

Yazdıklarından sonra ne yapmamam gerektiğini öğrendim benim içinde ders oldu.

Sana gelince; şöyle gözünü kapat ve düşün. (Allah korusun allah sağlıklı uzun ömür versin) Bir telefon geliyor ve eşin ölmüş. İşte o zaman ben şimdi yapamam henüz hazır değilim gibi cümlelere ertelediğin şeylere o kadar pişman olursun ki. bunları seni üzmek için söylemiyorum yanlış anlama. Ama hayat o kadar kısa ve değerli ki 1 günün 1 saniyenin bile kötü geçmesine izin verme. Farkında olduğun şeyleri yapma. Ben ne kadar güçsüzmüşüm değil ben güçlüyüm de. Hayatın zorluklarına yenilme, bir söz var, başkalarını yenen galip kendini yenen kahramandır diye, kötü ruh halinin seni almasına izin verme. Hayatı kendine de eşine de zehir etme.

açıkçası yazdıklarınla sarsılmadım çünkü dikkat edersen zaten bu gerceklerin farkındayım..edebiyat parcalama olayına gelince sayısalcıyım pek beceremem,yazarken de düşünmedim hangi cümleyi kullanayım diye..maaşlara gelince eşimin de benim de ek dersimiz yok yani sandığınız gibi 5000 diil 3800 giriyor eve ve evimiz için kredi ödüyoruz büyük kısmını.
sahip olduklarımın farkındayım ancak içinde bulunduğum durum istem dışı diyorum belki yardıma uğrasıyorsun ama inan yaptığın hoş değil..gerceklerin farkında olmasam belki..ama ben eşimin bebeğimin mesleğimin farkındayım..diyorum ya elim kolum bağlı gibi..belki arkadaşlarına doğru yolu gösterirken böyle bi üslup kullanıyorsun ama inan ben de işe yaramaz..ben daha da depresyona girerim..kendimden daha da nefret ederim ..bu üslupla yazma..

velisol 5000 veya 3800 fark etmez aç açık olan insanları düşünmeye çalış ya da ne bileyim ben mesela çocuk sahibi olamıyorum bak sen buna da şükretmelisin,hastanelerde ne insanlar var kanser tedavisi gören,eli kolu kopan insanlar ben senin bunca derdi olan bir dünyada bu kadar basit meseleleri büyütmene anlam veremedim,eşin anlatığın kadarıyla sana cok yardımcı elinden geleni yapmış ve ona gülünce sana bundan mutlu oldugunu da belirtmiş cinselliğinize gelince doğumdan sonra 6 ay eşinden uzak kalan arkadaşım da var.düzelir cinsellik biraz da iletişimle ilgili ara soğuk olursa anlamsız olur zaten..
.arkadaşalrım bu üslüptan anlıyor genelde cok yakınıma kardeşime de böyle söylerim bu tarz durumlarda tarzım bu..ama inan şükretmelisin haline ve kendi içinde bu kadar dert edip kendine de cevrene de eziyet etme..buraya hepimiz bi şeyle ryazıyoruz anladığım kadarıyla senin hemen çok acil bir şekilde randevu alıp bir hastanenin psikiyatri servisine gitmen gerekir şu an beklemen bile hata netten en yakın hastaneden en yakın bir tarihte randevu al dilerim kısa zaman sonra her sey yolunda diye bir konu açarsın..

Bence bi yardım almanız sizin için çok iyi olacaktır. Bizler ne desek boş senin silkelenip kendine gelmen lazım. Bi arkadaşında dediği gibi yazdıklarınla ben bile depresyona giricem neredeyse.

Lohusalık depresyonu çok farklı birşeydir.
Yaşamayan bilemez gerçekten.
Aileye mini minnacık bir birey katılır.
Ve hayatınızın odak noktası oluverir.
Sorumluluklar artar...Kalbinize bir kişilik daha yer açıverirsiniz.
Günlük rutin işleriniz değişir.Eşinizle başbaşa geçirdiğiniz günler ilk zamanlar azalır hatta hiç olmaz.
Uykusuz geceler...gaz sancıları..ağlamaları...peşpeşe gelir.
E haliyle stres biner sırtınıza.
Bunlar kiminde bir ay kiminde bir sene sürer.
Beni görecektiniz :27:
Bebeğimle yalnız kalmaktan korkuyordum ilk günler.Birşey olacak diye tırsıyordum valla...
Sonra annelik güveni oturdu .
Ama tabi zamanla...
Sebepsiz yere ağlamalarım sinirimi eşimden çıkarmalarım az olmadı lohusalığımda.
Ama hepsi geçti.
Değdi mi? DEĞDİ :31:
Dünyalar tatlısı bir oğlum var. :nazar:
Rabbim herkse nasip etsin.
Sizin de geçecek sorunlarınız stresleriniz...
Bebek büyüdükçe rahatlayacaksınız.

Back
X