- 10 Ekim 2014
- 33.002
- 148.749
- 798
- Konu Sahibi Siyahgiyenkiz
-
Ben bir kadının eşinin ne kadar aldığını bilmesi gerektigini düşünüyorum bu saklanacak bir konu degil ve olmamalı sakliyorsa ben art niyet ararım...Sanırım bir özgüven problemi bu rahat olamıyor. Ciddi bir konuşma yapıcam artık ne düşünürse düşünsün. O çekinince ben de çekindim belki rahat konuşamadım . Sürekli ima ettim evle düğünle ilgili şeyleri şunu şöyle mi yaparız böyle mi yaparız. O da anladı şey diyordu en son sen bunları kafana takmaaa hallederiiiz inşallah. Güler misin ağlar mısın :)
Kusura bakmayin da sizi çok paragöz gordum... 1. Si yıllardır maddi sorun aklına gelmedi çünkü sevgilin yeterince cömerttir ve maddi durumları iyiydi ..yahu insanlar evleniyor 10 _15 yıl sonra ev sahibi oluyor sizin bir maaşınız bile yok doğru dürüst utanmadan kirada öturucaz diye üzülüyorsunuz yani pes..ne bedavacilik :)
Neden calismiyorsun mutlaka atanmalisin demeye geldim. Bence kesinlikle pisman olacaksin malesef...
Ikinci olarak da maddi anlamda bisey anlatmayan erkek birsey sakliyordur. Birikmis parasi yoktur, maddi sıkıntıdadır vs. Sen yaninda ol diye söylemiyor olabilir
Çalışmamak nedir elinde mesleğin varken ve suna için hadi diyelim evli bile değilken! Ayrıca size çok para harcamış bisi ödetmemiş bu zaman kadar sizde bunun rahatliginicerisindeyken Neden biranda maaşını öğrenmek için çabalar oldunuz? ? Piyasalarin durumu yüzündenmi yoksa kirada oturacaginizi ogrendikten sonrami bu düşüncelerin? Ayrıca evlilik dediğin şey birbirine destek olmaktır evlenince ben oturim o çalışsin diye bi düşünce çok yanlış helekii sizin mesleğini varken ve bi egitmenken. . Ayrıca henüz evlilik teklifi yok aileler tanışmamış bile söz nişan yok sizde bu piyasa dalgalanmasini düşünüp maaş olayını kafaya takmak neden ?? Sizin birikiminiz varmı peki Çeyiz nisandi kınaydı evin bazı eşyalarını almaktır vb gibi ???
Neden doğru düzgün okumyorsunuz acaba konuları ben yatıyım o çalışsın diyen ben değilim kendisi istemiyor ben ikna etmeye çalışıyorum. Maaşı bir anda düşünmedim.aslına bakarsanız annem sordu işleri ciddiye bindirmek istediğimde ben de bilmiyorum ki hiç sormadım diyince garipsedi. Ben çalışmaya başladığımdan beri de ona hep bak maaşımla yemeğe götüreyim gel ıslatalım bir gün benden olsun vs diyince hep para mevzuları döndü ben de merak ettim usulünüz nasıl kendi işiniz ama hiç anlamam ticaretten bahset biraz vs. Diye Maaşını da sorabilirdim dan diye 6 yıllık ilişkimiz ama gerek görmedim sormadım da. 24 yaşındayım daha gencim büyük birikimler yapıcak zamanım olmadı takdir edersiniz ki ama çeyizim ailem tarafından hallediliyr eksikler olsa da annemle tamamlıyoruzhazır durumda. Aileme karşı bahsedebilmek için meraklandım belki de
Sevgiliniz aynı benben de eski sevgilimle asla maddiyat konuşamazdm. Bana ayıp gelirdi nedense paradan maddiyattan konuşmak. Saçma belki ama bunun kesinlikle özgüvensiz olmakla ya da bsyler saklamakla alakası yok ki gayet açık bir insanım aslında bunun dışındaki her konuda. Hatta eski sevgilim ben sormadan bana maaşından kenarda biriktirdiği parasından falan bahsedince acayip utanmıştım. En sonunda kızdım bana bunlardan niye söz ediyosun ben senin maaşını paranı mi merak ediyorum hesaplıyorum dedim sürekli paradan bahsetmek paragöz görgüsüzlük gibi geliyor bana da. Sevgiliniz de sizden para sakınan biri değilmiş bunu çok takmayın bence. Bazı insanlar böyle oluyo demekki. Nişanlanınca mutlaka konuşulur merak ettikleriniz.
Hanimefendi konunuzu açarken bakın nedemissiniz ortalarında " Evlenince de gerekmedikçe çalışmayı düşünmüyorum " yani siz demişsiniz calismama konusunu ve ben ondan yazmışım yorumumu. . Ayrıca madem anneniz merak ediyor ozaman alicaksiniz karşınıza ve diceksinizki biz bir yola adım atıcaksak herseyimizi bilmeliyiz şeffaf olmalıyız 6 yıldır birlikteyiz ve bunun artık adı konmalı , ee ailemde seni merak ediyor bana sorulan sorulara yanıt verebilmek için seni önce benim agzimdan tanimalari ve nasıl yol izlicegimizi neler yapabilir her iki taraf bunu konuşup onlara anlatmam gerekiyor demelisiniz. . Ayrıca kirdiysam sizi kusura bakmayın. .Neden doğru düzgün okumyorsunuz acaba konuları ben yatıyım o çalışsın diyen ben değilim kendisi istemiyor ben ikna etmeye çalışıyorum. Maaşı bir anda düşünmedim.aslına bakarsanız annem sordu işleri ciddiye bindirmek istediğimde ben de bilmiyorum ki hiç sormadım diyince garipsedi. Ben çalışmaya başladığımdan beri de ona hep bak maaşımla yemeğe götüreyim gel ıslatalım bir gün benden olsun vs diyince hep para mevzuları döndü ben de merak ettim usulünüz nasıl kendi işiniz ama hiç anlamam ticaretten bahset biraz vs. Diye Maaşını da sorabilirdim dan diye 6 yıllık ilişkimiz ama gerek görmedim sormadım da. 24 yaşındayım daha gencim büyük birikimler yapıcak zamanım olmadı takdir edersiniz ki ama çeyizim ailem tarafından hallediliyr eksikler olsa da annemle tamamlıyoruzhazır durumda. Aileme karşı bahsedebilmek için meraklandım belki de
Bence özgüven problemi değil. Benim ailem de ticaretle uğraşır erkekler, hepsi de benzer şekilde davranır. Yani adam memur, çalışan olsa ben 3000 sen 5000 maaşla , şöyle geçiniriz filan konuşulsun. Geçim derdin olmayacak, düğün ev derdin de olmayacak. Sen de çalışmadığına göre ya eşin ya da ailen destek olacak. Bence sorun edecek bir durum yok.Sanırım bir özgüven problemi bu rahat olamıyor. Ciddi bir konuşma yapıcam artık ne düşünürse düşünsün. O çekinince ben de çekindim belki rahat konuşamadım . Sürekli ima ettim evle düğünle ilgili şeyleri şunu şöyle mi yaparız böyle mi yaparız. O da anladı şey diyordu en son sen bunları kafana takmaaa hallederiiiz inşallah. Güler misin ağlar mısın :)
Ama senin çalışmana karar vermesi gereken kişi o değil sensin. İkna etmene de gerek yok. Çalışmak istiyor isen çalışırsın, istemiyorsan çalışmazsın. Sevgilisiniz yakında nişan yapacaksınız diye senin üzerinde söz hakkı olmamalı
Sevdiginizle evlenin amenna ama isinizi de elinize alin derim. Sonradan pisman olma ihtimaliniz yüksek.Zorlukta yanından gitmeyeceğimi biliyor aslında hiç bir zaman böyle biri olmadım sinyalleri hep verdim ona. Maddiyat düşünsem çok daha zenginleri vardır çevremde de var ama ben sevdiiğim adamı istiyorum napiyim başkasının parasını.Br sorun olduğu kesin ama dediğiniz gibi hem borç hem birikmişi yok belki bu yüzden kasılıyor . Gerçi yıllardır hep böyleydi bu konuda
Nedense erkeklerin istekleri kadınların geleceğini etkileyen durumlar oluyor, kendisine bağımlı hale getiriyor. Yüksek yapıp öğretim görevlisi olmanın ne kadar zor olduğunu biliyorsunuz umarım. Sanki bakkaldan iki ekmek almak kadar kolay gibi söylemişsiniz öğretim görevlisi olmayı zira.O benim eşim olucaksa her konuda fikrini belirtebilir benim ona yaptığım gibi. İstemiyorsa ve ben istiyorsam ikna etmeme gerek var tabiiki ayrılacak mıyım ya da umrumda değil ne düşündüğün hadi güle güle mi? Yuva da ilişki de kolay kurulmuyor dün bulmadım ki ben bu adamı bizim 6 yıla yakın ilişkimiz var. emek vermek güzel birşey bir anda çöp olsun istemem. Bu yüzden hassas davranıyoruz
Hanimefendi konunuzu açarken bakın nedemissiniz ortalarında " Evlenince de gerekmedikçe çalışmayı düşünmüyorum " yani siz demişsiniz calismama konusunu ve ben ondan yazmışım yorumumu. . Ayrıca madem anneniz merak ediyor ozaman alicaksiniz karşınıza ve diceksinizki biz bir yola adım atıcaksak herseyimizi bilmeliyiz şeffaf olmalıyız 6 yıldır birlikteyiz ve bunun artık adı konmalı , ee ailemde seni merak ediyor bana sorulan sorulara yanıt verebilmek için seni önce benim agzimdan tanimalari ve nasıl yol izlicegimizi neler yapabilir her iki taraf bunu konuşup onlara anlatmam gerekiyor demelisiniz. . Ayrıca kirdiysam sizi kusura bakmayın. .
Nedense erkeklerin istekleri kadınların geleceğini etkileyen durumlar oluyor, kendisine bağımlı hale getiriyor. Yüksek yapıp öğretim görevlisi olmanın ne kadar zor olduğunu biliyorsunuz umarım. Sanki bakkaldan iki ekmek almak kadar kolay gibi söylemişsiniz öğretim görevlisi olmayı zira.
Daha evlenmeden "yuva kurmak kolay değil." laflarını kullanıyorsunuz, yapmayın. Yuva kolay kurulmuyor da insanın o kadar emek ve zaman! harcadığı eğitim hayatını, tek bir kişinin "istemiyorum." lafıyla çöpe atması kolay mı? Neden genç kadınlarımız erkekten vazgeçemezken, geleceklerinden zırt diye vazgeçebiliyorlar? Sizin emeklerinize, zamanınıza, göz nurunuza değer vermeyip, ağzından kolayca "çalışmanı istemiyorum." çıkan adamlara gereğinden fazla güveniyorsunuz bence.
Maaşını size söylememesi de para durumlarına sizi hiç bir şekilde dahil etmek istemediğinden. Söz hakkınız olmasını istemiyor yani.
Başarılıyım 3.80 ortalamayla mezun oldum kendime güvendiğim için rahat söyledim öğretim görevlisi olma durumunu. Sadece şehrimde pek mümkün değil az üniversite olduğu için. Fikirkerinizi belirtiyorsunuz teşekkür ederim ama bu yaşımıza gelene kadar yetiştiğimiz bir aile yapısı kafa yapısı var bunu atlıyorsunuz ve yargılamaya giriyor eleştirileriniz. Yalnızca sizin düşünceleriniz doğru geri kalanı tamamen yanlış ve yanılıyor gibi.Kültürlerimiz yörelerimiz herşeyimiz farklı olabilir sizinle ama evleniceğim insanla aynı. Sizin için sorn olan şey benim için olmayabilir. Okulumu ben okuduğuma göre çalışıp çalışmama tercihi tamamen bana ait. Düşündüğünüz ve yazdığınız şeylerin birçoğunu ben de düşünmüş olabilirim mesela:) Aklı başında bir bireyim eğer bir erkeğe güvenip ömrümü teslim edicek bir kafada olsaydım okumazdım da büyük ihtimalle hata sonrasında çalışmazdım da.Yazdıklarınız beni pek yansıtmadı yanii teşekkür ederim yine de :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?