• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

aslında hepimizin ortak sorunu hadi eklemek isteyen varsa buraya ..............

bir bu bir de hayvansever olması temel kriterdi benim için.
konuşabiliyor muyuz, eğlenebiliyor muyuz, tartışabiliyor muyuz bunu ölçtüm.
hasta olsa/olsam bakabilir miyiz birbirimize diye düşündüm. tiksinirim desem evlenmezdim.
en son işi/evi/parası kaldı, hiç dikkat etmedim. oradan göçtük biz ama sağlığımız, huzurumuz olsun da.

bende ahlakına kibarlığına ve işine baktım ... işi ok herşey yolunda ...ahlak e işte iç güveysinden hallice .... kibarlığı hiç sormayın önceden arabanın kapısını acan sandalye tutan adam şimdi ayagım taşa takılıp düşsem önüne bak salak diycek nerdeyse :4::4::4::4:

Son düzenleme:
itiraf etmek gerekirse iş ciddiye binmeden bende ssk dan ne zamandır çalışıyor, kaç iş değiştirmiş, maaşı ne diye baktım, maddiyat gerçekten çok önemli.. herşey iyi görünüyordu ev araba vs.. sonra evlendik abisi iş kurdu %95 hisseside benim eşimin üstüne ne alakaysa.. sonra abisi battı borçlar bize kaldı adamın umrunda değil... elimizde avucumuzda bişe kalmadı hala borç ödüyoruz... herşey kader kısmet gerçekten... eşim abisinden kazık yiyebileceğini düşünemedi tek suçu bu onada kızamıyorum, yani beni anlatan atasözü "evdeki hesap çarşıya uymadı" :))

Önemli bir şık daha; aile yapısı nasıl, aile bireyleri birbirine bağlımı?

Bir şık daha; bunu fiziksel manada değilde üstün ahlak olarak düşünelim, şöyle: çirkin ile bal yenmez güzel ile taş taşı, yani, ömrümce, güzel huylu, temiz kalpli, sağlam ve oturmuş karakterli, aklı başında insanları tercih etmişimdir, güzellik ikinci plandadır.. Hem arkadaşlıkda hemde eşimi seçerken.. Hani derler ya, yüzü güzele 40 günde doydum da, huyu güzele 40 yılda doyamadım..

sitede bir çok olaylara şahit oluyoruz bunun asıl sebebi yalnış eş seciminden aile uyşmazlığı kültürel fark ve farklı dili konuşmadan kaynaklanıyor..... birkaç tane aklıma gelen bir eş adayında olmazsa olmazları aşagıda ben yazdım eklemek isteyenler yorum olarak kendileride yazabilirler .... umarım bekar arkadaşlarda buna dikkat eder bilgi sahibi olur bizlrn yaşadığı bu sıkıntıları yaşamazlar ...

öncelikle dikkat edilmesi gereken hususlar
işi var mı ne kadar maaş alıyor ?
şuan çalıştığı iş yerinde ne kadar süredir çalışıyor ?
evi var mı ? eğer yoksa ii bir maaş alması yeterli
arkadaş çevresi nasıl
arkadaş çevresi arasında seviliyor mu ?
yalan konuşur mu
argo cümleler kullanıyor mu
kibar mı
aile bağları nasıl ?
sana ne kadar değer veriyor
kendi kararlarını kendi almayı biliyor mu yoksa yönlendirilebilir durumda mı
ne kadar net konusuyor
bu adamdan sana ii bir koca olur mu
ileride çocuklarınızın ve evin gecimini sağlayacak maddi imkanları var mı yada sağlayabilir mi
bu son yazdığım sayet yoksa diğerlerini es gecin zaten olmazsa olmazlardan biri bu son yazdığım sıktır .....bugün bi konu açtı arkadasın biri eşim ayrı eve cıkmak için kendine güvenmiyor die ... işte böle adamlar ömür boyu bekar bırakılmalı ....afedersnz o arkadası tenzih ederek söylüyorum ....benmde cevremde bu tür tanıgım kişiler var
bu tür adamlart evlenmek istemeyi biliyor ....
birlikte olmayı biliyor ...
çocuk yapmayıda biliyor ....
ama gel gelelim ayrı eve çıkmak için kendine güvenmiyor ... yani bu hayata zevk için gelmiş ...zevk için gidiyor .. eşi yalnız kalmak istemiş ayrı ev istemiş hep tırı vırı 3 günde bir olan 5 dklık zevk için anasının evinden ayrılmaya ne gerek var deil mi şimdi o kadar masraf o kadar dert .....diye düşünen erkeklere ananızın eteginin altından hiç çıkmayın die bağırasım geliyor :47::47::47::47::47::47::47::47:

bunların sadece maddi olanları evlenmeden anlıyorsun bence canım. manevi olanları anlayamıyorsun, ka-vun değil ki... hem evlenmeden önce çok değişik oluyor, evlenince değişik. mesela benim eşim küfür etmeyen, ailesiyle bağları çoook güçlü olmayan, arkadaş çevresi üniv.den arkadaşları olan nezih insanlarDI. evlendik ki küfür gani, aile bağı acaip oldu nerdeyse beni bırakıp gidecek onlara tekrar, arkadaşlar saçma sapan. daha ne diyim, nasip nasip...

Önemli bir şık daha; aile yapısı nasıl, aile bireyleri birbirine bağlımı?

Bir şık daha; bunu fiziksel manada değilde üstün ahlak olarak düşünelim, şöyle: çirkin ile bal yenmez güzel ile taş taşı, yani, ömrümce, güzel huylu, temiz kalpli, sağlam ve oturmuş karakterli, aklı başında insanları tercih etmişimdir, güzellik ikinci plandadır.. Hem arkadaşlıkda hemde eşimi seçerken.. Hani derler ya, yüzü güzele 40 günde doydum da, huyu güzele 40 yılda doyamadım..

Bende bu konuyu savunuyordum ama son 2 senedir biraz terreddütlerim var.

Ablamda bende içlerinin iyi oldugunu düşündüğümüz, yani vicdanlı ahlaklı öncelikle iyi bir arkadaş saygılı vs sayılabilecek insanlarla birlikte olduk. Ben 7 senemi vardim ablam gitti evlendi. Ama sonra o nur adamlar gitti yerlerine enteresan değişik birşey geldi. Önceden canımlı cicimli olan adam şimdi resmen çemkirmeye başladı. Ablam bir sürü saygısızlık gördü. En son aldatıldıgından şüphelendi ve diğer şeyler olunca ayrıldı. Bende aldatma değil ama başka sebeplerden devam ettiremedim.

Şimdi ablam şunu söylüyor, bundan sonra evlenirsem, sadece huy değil tipe de bakacağım. Neden diyorum, kızım ben bu adam beni aldatmaz üzmez iyidir vicdanlıdır diye aldım, adamın içine birşey kaçtı sanki 180 derece döndü. En azından yakışlı bir adam alayım içim açılsın, en azından bu adamın zaten yakışıklı belliydi vs diyeyim diyor :)

Bende bu konuyu savunuyordum ama son 2 senedir biraz terreddütlerim var.

Ablamda bende içlerinin iyi oldugunu düşündüğümüz, yani vicdanlı ahlaklı öncelikle iyi bir arkadaş saygılı vs sayılabilecek insanlarla birlikte olduk. Ben 7 senemi vardim ablam gitti evlendi. Ama sonra o nur adamlar gitti yerlerine enteresan değişik birşey geldi. Önceden canımlı cicimli olan adam şimdi resmen çemkirmeye başladı. Ablam bir sürü saygısızlık gördü. En son aldatıldıgından şüphelendi ve diğer şeyler olunca ayrıldı. Bende aldatma değil ama başka sebeplerden devam ettiremedim.

Şimdi ablam şunu söylüyor, bundan sonra evlenirsem, sadece huy değil tipe de bakacağım. Neden diyorum, kızım ben bu adam beni aldatmaz üzmez iyidir vicdanlıdır diye aldım, adamın içine birşey kaçtı sanki 180 derece döndü. En azından yakışlı bir adam alayım içim açılsın, en azından bu adamın zaten yakışıklı belliydi vs diyeyim diyor :)

İşte burada şans devreye giriyor hayatım :)

allah korkusu en öenmlısı .yaradandan gercekten korkan kişiden zarar gelmez.
guvenılır olması ve gercekten sevmesı.
sevgısını gostermesı..
eşini dınlemesı.
eşine söz hakkı vermesı.
eşinin onun için kıymetlı olduğunu göstermesı hareketlerıyle.
kararların en baştan ortak alınması.
anasının ve babasının ağzının içine bakmaması.(burda anne ve babaya saygısızlıktan bahsetmıyorum.sadece eşiyle arasına bır başkasını sokmamasından.karı-kacadan bahsedıyorum.öyle erkekler varkı analarının dizinin dıbınden babalarının sözunden cıkamıyor.hayır cıkmıyorsa bıle hem eşini hemde ailenı dınle sonra ortak yol bul ıkı tarafıda kırma demı ama.zaten sen sevgını ılgını gosterırsen karına oda sabırla kabul eder bunları.)
evıne,cocuklarına bakabılecek bır erkek.
en önemlısıde SÖZUNDE DURAN BIR ERKEK..

CANIM KARDEŞİN ŞUAN İLERISNI GORMUYOR .BELKIDE GORUYOR AMA SEVDIĞI İÇİN SESI CIKMIYORR...HER IKI TARAFTA NE KADAR IYI OLURSA OLSUN INSAN ANASIYLA KAVGA EDIYOR GERISINI DUŞUN YANI..İLKERDE AAHH AHH ABLAMI DINLESEYDIM KENDIM ETTIM KENDIM BULDUM DIYECEK..

tüm şıklar evet. iyi para kazanan sormululuk sahibi çevresi tarafından çok sevilen birisi. ama bir çocuğu var var aramızda ciddi eğitim farkı var ( ben üni. o ilkokul) şimdi bu adam bana uygun oluyo mu bu kriterlere göre :) şaka değil gerçekten böyle bi sevgilim vardı ve ben göze alamayıp ayrıldm

ilk sıraya imanı varmı diye eklemek isterdim...çünkü imanı olan erkek allahtan korkan demektir ve allahtan korkanda eşine eziyet etmez...

kadınlar kendi değerlerini bilmedikleri sürüce erkekler tarafından kullanılmaya devam edecekler.obahsettiğiniz arkadaş kaçarak evlenmiş mesela kaçarak evlenenlerin sonucu neredeyse hep böyle oluyor.ne kocası ne kocasının ailesi değer vermiyor ona.nasıl versin bir günde zahmetsiz masrafsız gelmiş bir kız o kendine değer vermemiş ki onlar versin.

benim bir arkadaşım da kaçarak evlendi.güya ayrı yaşıyordu ama kocası aldığı maaşı gidip anasına veriyordu kara kışta eve doğalgaz bile almadı kız montlarla duruyordu.evde ikinci el bir yatak bir tv,eski halı perde başka hiç birşey yok.buzdolabı bile yok.düşünün artık belki inanmıyorsunuz ben de yok canım abartıyordur diyordum anlatırken ama gözlerimlem gördüm.beraber üşüdük o evde.

kızlar sakın ha kaçarak evlenmeyin.yoksa kimseden bir gram değer göremezsiniz.o aşık olduğunuz adam anında psikobata döner.ailenizi kahrettiğiniz de cabası.

Kesinlikle önce Allahtan korkan bi adam mı diye bakılmalı.
Merhamet sahibi mi?
Çünkü bu zamanda Allah korkusundan başka hiç bişey insanları zaptedemiyo.

Ve tabi maddi durum ve öğrenim durumu.
Okumuş olsun,erkeğin cahili hiç çekilmez zannımca.
Kendini yetiştirmeyi bilmeli.

Nişanlıklık döneminde karşımızdakini tanımak için, bütün yüzlerini görmek için biraz çaba sarfetmemiz lazım.
Sürekli canım cicim demekle olmuyo malesef.
Ben kaç kere bilerek sinirlendirdiğimi hatırlarım,sırf tepkisini görmek için. acaba bana nasıl muamele edecek?
Özelimizi gidip birilerine anlatacak mı?
Ailesine benden yakınacak mı ?

bunlar çok önemli benim için. Karı koca olacaksak benim ne olduğumu bilmesi lazım ve tabii benim de onun. O yüzden oyun oynama dönemi değil gerçekleri bütün çıplaklığıyla keşfetme dönemi olarak tanımlıyorum.

Ve arkadaşlara katılıyorum kaçarak evlenmek kendini hiçe saymaktan başka bişey değil. herşeyin bi yolu vardır.bilmiyorum yaşamadım ama Mevla herkese yardım etsin. Babasının annesini elini öperek babasının kolunda baba evinden çıkmayı nasip etsin.

Bence en önemli şeylerden birisi vicdanlı ve inançlı olması.Allah korkusu olan günaha girmekten kaçınır, karşıdakini de zora duruma düşürmez. Ama bunu dilinden değil de davranışlarından anlamak gerek.Şahsen ben namazı falan kılıp da ne pislik yapan adamlar da gördüm. O yüzden en güzel başkasına karşı davranışlarından anlaşılır .Size karşı değil de başkalarına nasıl davranıyor, düşmanına bile nasıl davranıyor bunlar önemli. Kuşları ürküttüğü için yolun diğer tarafından geçen insanlar da var böyle merhametli olmalı bence ki incitmesin bizi.

Son düzenleme:
tüm şıklar evet. iyi para kazanan sormululuk sahibi çevresi tarafından çok sevilen birisi. ama bir çocuğu var var aramızda ciddi eğitim farkı var ( ben üni. o ilkokul) şimdi bu adam bana uygun oluyo mu bu kriterlere göre :) şaka değil gerçekten böyle bi sevgilim vardı ve ben göze alamayıp ayrıldm

okul insana adamlık öğretmiyor ... ii bir eğitim alması gereklidir evet ama bunu destekleyen ii bir ahlak insanlık eğitimleride şarttır...
kimi insanlar vardır ilkokul mezunudur ama anlamazsın bile kendini geliştirmiştir çünkü kimileride vardır üniv mezunu eşek yine eşek misali ....
şahsen sizin yerinizde ben olsam aynı sizin yaptığınız gibi davranırdım ama diğer türlü olsa bile senelerce bakış acımızı ölçer tartar tam emn olduktan sonra belki evlenebilirdim..........

Son düzenleme:
Herşeyi Geçtim.. Gençtir, Cahildir v.s.
En Önemlisi Bir İnsanda Allah Korkusu Olacak..
Olmazsa Olmaz Arkadaş..

Son düzenleme:
kalmaz mı bacım benm kız kardeşim ikna edemedm yeni sözlendi ben olmaz desemde ... karışmayın siz dio yanaklarından öpüyo şap şap kaynanasının ...... 3 katlı binaları var üst katı döşeyecekler yeme içme bir olacak mış .... bunuda benm bacım istemiş ...

Bazıları evet öyle düşünüyor.Bende yakın oturma taraftarı değilim ama kardeşiniz mesela kayınvalidesiyle mutluysa,bundan şikayettçi değilse bence gayet geçinirler,bencede siz hiç müdahale etmeyin,sonuçta mutlu olduğunu söylüyor.

Benim küçük kardeşimin ciddi düşündüğü bir sevgilisi var mesela,şuan üniversite öğrencisi.5 yıldır birlikteler.Bizde tanır ederiz,severizde.Geçenlerde konuşuyoruz,büyük aileyi çok seviyorum diyor,kardeşimle birlikte annem babamla bir oturacaklarını söyleyip bunun üzerine birçok plan bile kurmuşlar.Evimiz geniş,2 katlı ama başka dairelerimizde var mesela,istemiyorum diyor.Kalabalık aile seviyorum ben,zaten anneni babanı çok seviyorum,asla ayrı oturmayı düşünmğyorum diyor.Söyledim,bir oturulmaz ama huzursuzluk çıkar dedim,bukezde bunlar insanların topluma dayattıkları klişeler.Eğer aile iyise gayette oturulur diyor(hukuk fak.öğrencisi bu arada,konuyla ilgili yasanmış örneklerde verdi,iyi ve kötü örnekler) Ondan sonra evet aile iyi olursa,anlayışlı olursa benimde mantığıma yattı o an.Ama şuan düşününce yok ben yapamam diyorum=)
İşte kişiden kişiye değişiyor fikirler,değer yargıları.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bazıları evet öyle düşünüyor.Bende yakın oturma taraftarı değilim ama kardeşiniz mesela kayınvalidesiyle mutluysa,bundan şikayettçi değilse bence gayet geçinirler,bencede siz hiç müdahale etmeyin,sonuçta mutlu olduğunu söylüyor.

Benim küçük kardeşimin ciddi düşündüğü bir sevgilisi var mesela,şuan üniversite öğrencisi.5 yıldır birlikteler.Bizde tanır ederiz,severizde.Geçenlerde konuşuyoruz,büyük aileyi çok seviyorum diyor,kardeşimle birlikte annem babamla bir oturacaklarını söyleyip bunun üzerine birçok plan bile kurmuşlar.Evimiz geniş,2 katlı ama başka dairelerimizde var mesela,istemiyorum diyor.Kalabalık aile seviyorum ben,zaten anneni babanı çok seviyorum,asla ayrı oturmayı düşünmğyorum diyor.Söyledim,bir oturulmaz ama huzursuzluk çıkar dedim,bukezde bunlar insanların topluma dayattıkları klişeler.Eğer aile iyise gayette oturulur diyor(hukuk fak.öğrencisi bu arada,konuyla ilgili yasanmış örneklerde verdi,iyi ve kötü örnekler) Ondan sonra evet aile iyi olursa,anlayışlı olursa benimde mantığıma yattı o an.Ama şuan düşününce yok ben yapamam diyorum=)
İşte kişiden kişiye değişiyor fikirler,değer yargıları.

beninm arkadaşım da nişanlıyken öz anne babasından ayırt etmezdi. tabi onlar da kızları gibi davranırlardı. yan dairelerde oturuyolar şimdi ama zamanla sıkıntı oluyo işte. kızı gibi gördüğünden pat çat gelmeler , her misafirinde onu da çağırmalar vs vs. zor bence. hele ki aynı ev daha da zor olur.
arkadaşlarını çağırıp özel bişey bile konuşamazsın.bi akraban gelip kalmak istese rahat edebilir mi edemez mi bilemezsin.
her yönden düşünmek lazım bunları.

Evlilik bu gerçekten kumar kimin ne ile karşılaşacağı ancak evlendikten sonra çıkıyor.. Evet illaki kıstaslarımız var zaten çoğumuz ona göre değerlendiriyor ve karar veriyoruz, artıları olduğu gibi eksileride oluyor ama artıları daha ağır bastığı için kararımızı tetikliyoruz, ha eksileri görmezden gelip bile bile lades diyen çok var çevremizde onlara da artık çekip göreceği var demekten başka çaremiz kalmıyor....
Örnek; kuzenim, eşiyle çıkarken aşırı kıskanç nefes aldırmayan ama maddi durumu çok iyi olan birisiyle evlendi, sonra eşi bi battı sıfırı tüketti. Kıskançlık mı evlendikten sonra eser kalmadı sadece arada mesafe olduğu için yapıyormuş kıskançlığını, çok güzel bir kızları var evlerinde çok mutlular sıfırdan hayat kurmaya çalışıyorlar ve birbirlerine sımsıkı sarılıyorlar. Yani maddiyatta çok önemli değil bence ilişkide tek kelimeyle SAYGI olsun bence herşeyin üstesinden gelinebilir diye düşünüyorum.
Kendi açımdan ise nişanlım ailesine bağlı, benim aileme saygı duyan, vicdanlı maddi durumları süper olmasada sırf evlenebilmek için günde 2 işte çalışıp hergün 4 saat uykuyla işe giden (ki uykuya inanılmaz düşkündür) sevgisini sürekli gösteren birisi ha bunların yanında eksileri olmakla beraber bu saydıklarımın eksileri götürmesi için geçerli bir sebep diye düşünüp onunla hayatımı birleştirme kararı aldım... Ama yine bilemem dediğim gibi evlilik bu kumar, yaşıyacaz ve görecez....
Allah herkezi iyileriyle karşılaştırsın ve kimseyi kararlarından dolayı pişman etmesin...

İyi yapmissiniz...

yazdıklarının tamamını gözden geçirdim, acaba tam da üstüne mi bastım diyorum verdiğim kararla..:31:

çalışmayı sevmesi önemli benim için kazancından çok..
merhametli olması,insan sevgisi,inançlarımızın bağdaşması..
aileye ve arkadaşlarına karşı olan tutumları,konuşmaları ve onların bakış açısı, düşünceleri..
cimri olup paraya tapmaması,savurgan olmaması..gönül almasını bilmesi..
çok sinirlendiği zamanlarda ki tavrı kesinlikle ve çok zor durumlarda sergilediği davranışlar,tutumu..
birlikte sohbet edebilmek,güzel vakit geçirebilmek,birlikte yaptıklarımızdan keyif alabilmek,özgürce
kendi istediklerini de dile getirebilmesi ( hiç bir aile ve çevre baskısı olmadan, hatta ben de dahil).
kesinlikle ve kesinlikle aileye bağımlı olmama maddi ve manevi..
benim düşüncelerime ne derece önem verdiği,ortak karar alabilme mekanizmasına sahip olup olmadığı..
ben hastayken davranışları nasıl? benimle nasıl ilgileniyor..
tüm bu saydığım özellikler varsa şayet ve çocukları da seviyorsa zaten iyi bir baba da olabilir..:17: kanaatimce..

Back
X