Pekala da güvenir. Öyle herkese değil tabii, ama gerçekten güvendiği bir veya iki kişi olur.Ama şu ana kadar hep hakli çıktım. Iyiki guvenmedim dedigim cok olay oldu. Guven problemi var tabiki ama insan nasil guvenir ki zaten kendinden başkasına.
Bence bir psikologla uzun ve düzenli bir terapi dönemine başlamalısınBelki olabilir. Bunlar köklü sorunlar.
Anskiyete panik atak depresyon.. bunlari getirir beraberinde bu takintilar. Aklina sahip cikBen universite son sınıf ogrencisiyim ve insanlarsan hazetmiyorum. Bu her zaman böyleydi ilkokuld bile herkesten ayrı otururdum. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın misali.o zamanlar rahatsız oluyordum bu durumdan.cunku o zaman dislaniyordum.
Şimdi ise bile bile insanlardan soyutluyorum kendimi. Bana yakınlaşan insanlari cikarci ve samimiyetsiz insanlar olarak goruyorum. çok sicak kanli insanlari yalanci olarak görüyorum. Kimsenin sevgisine inanmiyorum. Bana seni seviyorum diyenlere inanmiyorum. Hocalarimi bile sevmiyorum ayrimci insanlar olarak goruyorum hepsini. Kisacasi yalnizliktan hoslaniyorum. Kimseyi sevemiyorum. Sevdigimi saniyorum bazen ama olmuyor. Insanlardan ışık hızıyla soguyorum. Benim gibi olanlar var mi? Ben anormal miyim arkadaşlar?
Yalnızlıktan ben de hoşlanırım ve ben de son sınıf öğrencisiyim. Benim insanlar hakkındaki görüşlerim üniversiteye gelince değişti. Maşallah yani insanların nasıl iki yüzlü olduklarını, ne kadar kolay ve rahat bir şekilde yalanlar söylediklerini, verdikleri sözleri tutmadıklarını, bugün canım dediklerinin ertesi gün kuyusunu kazdıklarını, ilişkilerini çıkar üzerine kurduklarını gözlerimle kanlı canlı gördüğüm için görüşlerim değişti. Ben de pek olumlu düşünemiyorum. Hele ki biri bana bir yanlış yapsın veya bir insanın yanlışını göreyim, kesinlikle o insanın düzeleceğine inanasım gelmiyor mesela. Samimiyetini kaybetti mi kaybediyor yani, eskiden insanlara şans verirdim ama şimdi vermiyorum. Çok şükür bana çok ciddi bir yanlış yapılmadı, benim canımı çok yakmadılar çünkü ben izin vermedim ama insanların canlarının nasıl yandığını gördüm açıkçası. Ve bu durumda bana dokunan yok deyip geçemiyorum çünkü benim gözümde, benim yanımda başkasının dedikodusunu yapan insan başkasına da benim dedikodumu yapıyordur, buna eminim. Ama hayat devam ediyor ve insanlara güvenmek zorundayız. Kimse kimseyi bağrına bassın demiyorum ama bi şekilde güvenmek zorundayız yani. Benim tavsiyem, siz güçlü olabildikten sonra kimse sizi üzemez ve kıramaz. Tüm kalbimizle sevmemiz gereken insan sayısı çok çok az ve öyle de olmalı bence. Benim hayatıma ciddi anlamda dahil ettiğim insan sayısı çok azdır ve ben mutluluğumu, kafa rahatlığımı buna borçluyum diyebilirim.
Pekala da güvenir. Öyle herkese değil tabii, ama gerçekten güvendiği bir veya iki kişi olur.
Tek başına hayat geçmez, çekilmez.
Ben kimseyle konuşmadığımı, görüşmediğimi düşünemiyorum. Napıyorsunuz mesela nasıl geçiyor hayatınız? Günlük hayatınızda neler yapıyorsunuz?
Anskiyete panik atak depresyon.. bunlari getirir beraberinde bu takintilar. Aklina sahip cik
Bence bir psikologla uzun ve düzenli bir terapi dönemine başlamalısın
Bütün hayatını bu şekilde geçirmeye devam etmen seni daha da büyük cikmazlara sokabilir
Takintilarin var guven sorunun var herkes senin gibi degil farkli hissediyorsun. Sorun bu olabilir miAklim yerinde sadece bir sorun var diyorum kendime. Sorunun kaynagini da bilmiyorum.
Takintilarin var guven sorunun var herkes senin gibi degil farkli hissediyorsun. Sorun bu olabilir mi
Kendini sev gerisi gelir..
Kendinizi sevilecek biri olarak görmüyor olabilir misiniz? değersiz hissetme felan
Canları sıkılınca aramaları normal değil mi? Arkadaş dediğiniz insanı canınız sıkılınca laflamak için ararsınız.Evdeyim genelde telefonlarima bakmak istemiyorum hepsi çıkar icin ariyorlar ya canlari sıkılıyordur ya da not isteyeceklerdir. Genelde ders çalışıyorum. Evde vakit gecirmekten hoslaniyorum. Okula gidince de kendim oturuyorum kimseyle muhattap olmuyorum. Bazi insanlar yanima gelmekte israrci oluyor mecburen katlaniyorum.
Bence bu yazdıklarınız, ilk mesajınızda öyle dediğiniz için diyorum, normal değil. Yani bu derecesi sağlıklı değil.Aslinda sorun burda kendimden baskasini sevemiyorum. Baskasina inanamiyorum.
Bence insanlarla istemeseniz de birazcık konuşmaya çalışmalısınız.Hep kaçarak bir şey yapamazsınız.Konuşmak derken zoraki değil mesela ortak ilgi alanınızın olduğu biriyle o konuda muhabbet etmeye çalışın düzenli olmasa da arada halini hatrını sorun.Bazıları geliyor ısrarcılar falan demişsiniz onlarla havadan sudan konuşun.İlla yakın arkadaş olmak zorunda değilsiniz en azından size gülümseyen,sizinle arada sırada konuşmak isteyen insanlar olmuş olur.
Çok fazla güven probleminiz var muhtemelen önceki arkadaşlıklarınız yüzünden ama aşmaya çalışmalısınız artık,her insan bir değil evet genel olarak insanlar çıkarcı ama kimse de dört dörtlük değil.Çıkarcı olmayan da yalancı olabilir mesela.Veya ne çıkarcıdır ne de yalancı tanımadan bilemezsiniz.Siz önyargıyla bakıyorsunuz bunu alışkanlık haline getirirseniz her işinize yansır.
Ama degil. Herkes degil. Genelleme yapiyorsun cunku takintilarin var. Insanlar kotudur insanlar guvenilmez vs vs. Insanlarin oyle olduklarini dusunur ve oyle yaklasirsan onlar bunu anlar ve ona gore davranirlar diye dusunuyorum. Genellemeler yapmamalisinTakintim yok bence insanlar cok bencil,ayrica cikarci.cikarlari yoksa yuzune bakmazlar. Ben bunun takinti olduğuna inanmiyorum. Ben neseli biriyimdir. Ama kendimden baskasini sevemem. Cunku herkes boyle aslinda.
Aslinda sorun burda kendimden baskasini sevemiyorum. Baskasina inanamiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?