Asosyal içine kapanığın tekiyim

Yalnızlıktan ben de hoşlanırım ve ben de son sınıf öğrencisiyim. Benim insanlar hakkındaki görüşlerim üniversiteye gelince değişti. Maşallah yani insanların nasıl iki yüzlü olduklarını, ne kadar kolay ve rahat bir şekilde yalanlar söylediklerini, verdikleri sözleri tutmadıklarını, bugün canım dediklerinin ertesi gün kuyusunu kazdıklarını, ilişkilerini çıkar üzerine kurduklarını gözlerimle kanlı canlı gördüğüm için görüşlerim değişti. Ben de pek olumlu düşünemiyorum. Hele ki biri bana bir yanlış yapsın veya bir insanın yanlışını göreyim, kesinlikle o insanın düzeleceğine inanasım gelmiyor mesela. Samimiyetini kaybetti mi kaybediyor yani, eskiden insanlara şans verirdim ama şimdi vermiyorum. Çok şükür bana çok ciddi bir yanlış yapılmadı, benim canımı çok yakmadılar çünkü ben izin vermedim ama insanların canlarının nasıl yandığını gördüm açıkçası. Ve bu durumda bana dokunan yok deyip geçemiyorum çünkü benim gözümde, benim yanımda başkasının dedikodusunu yapan insan başkasına da benim dedikodumu yapıyordur, buna eminim. Ama hayat devam ediyor ve insanlara güvenmek zorundayız. Kimse kimseyi bağrına bassın demiyorum ama bi şekilde güvenmek zorundayız yani. Benim tavsiyem, siz güçlü olabildikten sonra kimse sizi üzemez ve kıramaz. Tüm kalbimizle sevmemiz gereken insan sayısı çok çok az ve öyle de olmalı bence. Benim hayatıma ciddi anlamda dahil ettiğim insan sayısı çok azdır ve ben mutluluğumu, kafa rahatlığımı buna borçluyum diyebilirim.

Ama şu ana kadar hep hakli çıktım. Iyiki guvenmedim dedigim cok olay oldu. Guven problemi var tabiki ama insan nasil guvenir ki zaten kendinden başkasına.
Pekala da güvenir. Öyle herkese değil tabii, ama gerçekten güvendiği bir veya iki kişi olur.
Tek başına hayat geçmez, çekilmez.

Ben kimseyle konuşmadığımı, görüşmediğimi düşünemiyorum. Napıyorsunuz mesela nasıl geçiyor hayatınız? Günlük hayatınızda neler yapıyorsunuz?

Anskiyete panik atak depresyon.. bunlari getirir beraberinde bu takintilar. Aklina sahip cik

Çok güzel yazmissiniz tesekkur ederim.Dediginiz gibi o yakin olan insanların sayisi az olmali evet. Benim oyle yakin diyebilecegim annem ve babam var bir tek. Umarim bir gun insanlara guvenebilirim.

Evdeyim genelde telefonlarima bakmak istemiyorum hepsi çıkar icin ariyorlar ya canlari sıkılıyordur ya da not isteyeceklerdir. Genelde ders çalışıyorum. Evde vakit gecirmekten hoslaniyorum. Okula gidince de kendim oturuyorum kimseyle muhattap olmuyorum. Bazi insanlar yanima gelmekte israrci oluyor mecburen katlaniyorum.

Bence bir psikologla uzun ve düzenli bir terapi dönemine başlamalısın
Bütün hayatını bu şekilde geçirmeye devam etmen seni daha da büyük cikmazlara sokabilir

Beni psikologlarin da anlayacagina inanmiyorum. Psikiyatriste gittim anlamadi.

Kendini sev gerisi gelir..

Takintilarin var guven sorunun var herkes senin gibi degil farkli hissediyorsun. Sorun bu olabilir mi

Takintim yok bence insanlar cok bencil,ayrica cikarci.cikarlari yoksa yuzune bakmazlar. Ben bunun takinti olduğuna inanmiyorum. Ben neseli biriyimdir. Ama kendimden baskasini sevemem. Cunku herkes boyle aslinda.

Kendinizi sevilecek biri olarak görmüyor olabilir misiniz? değersiz hissetme felan

Kendinizi sevilecek biri olarak görmüyor olabilir misiniz? değersiz hissetme felan

Aslinda sevilecek biri olduğumu görüyorum. O kadar uzak durmama ragmen bazi insanlar beni sevdigini söylüyor. Hangi cikarla soyluyorlar orasi meçhul.

Bence insanlarla istemeseniz de birazcık konuşmaya çalışmalısınız.Hep kaçarak bir şey yapamazsınız.Konuşmak derken zoraki değil mesela ortak ilgi alanınızın olduğu biriyle o konuda muhabbet etmeye çalışın düzenli olmasa da arada halini hatrını sorun.Bazıları geliyor ısrarcılar falan demişsiniz onlarla havadan sudan konuşun.İlla yakın arkadaş olmak zorunda değilsiniz en azından size gülümseyen,sizinle arada sırada konuşmak isteyen insanlar olmuş olur.

Çok fazla güven probleminiz var muhtemelen önceki arkadaşlıklarınız yüzünden ama aşmaya çalışmalısınız artık,her insan bir değil evet genel olarak insanlar çıkarcı ama kimse de dört dörtlük değil.Çıkarcı olmayan da yalancı olabilir mesela.Veya ne çıkarcıdır ne de yalancı tanımadan bilemezsiniz.Siz önyargıyla bakıyorsunuz bunu alışkanlık haline getirirseniz her işinize yansır.

Canları sıkılınca aramaları normal değil mi? Arkadaş dediğiniz insanı canınız sıkılınca laflamak için ararsınız.

Aslinda sorun burda kendimden baskasini sevemiyorum. Baskasina inanamiyorum.
Bence bu yazdıklarınız, ilk mesajınızda öyle dediğiniz için diyorum, normal değil. Yani bu derecesi sağlıklı değil.

Peki çıkarı olmadan kimse kimseyi sevmez demişsiniz. Benim en yakın arkadaşım başka şehirde oturuyor. Hayatımdaki her şeyi bilir, yani kötü yönlerimi, yaptığım hataları da bilir. Benden herhangi bir çıkarı yok, aynı şehirde bile değiliz. Ama devamlı yazışır ve telefonlaşırız.
Sizin dediğiniz gibi herkes kötü ise, sormak isterim, bu kadın hakkımdaki her şeyi bildiği halde beni neden bu kadar yıldır seviyor? Çıkarı ne olabilir? Bakış açınızı öğrenmek için soruyorum.

Haklisiniz ama inanin denedim bunu hemde cok fazla.Olmuyor hickimse ile yapamiyorum.

Takintim yok bence insanlar cok bencil,ayrica cikarci.cikarlari yoksa yuzune bakmazlar. Ben bunun takinti olduğuna inanmiyorum. Ben neseli biriyimdir. Ama kendimden baskasini sevemem. Cunku herkes boyle aslinda.
Ama degil. Herkes degil. Genelleme yapiyorsun cunku takintilarin var. Insanlar kotudur insanlar guvenilmez vs vs. Insanlarin oyle olduklarini dusunur ve oyle yaklasirsan onlar bunu anlar ve ona gore davranirlar diye dusunuyorum. Genellemeler yapmamalisin

Canim ama boyle yasanmaz. Bence yavas yavas sosyallesmeye calismalisin. Hayat bu ve biz insanlar birbirimize muhtaciz. Hadi hic muhtac olmasan hastaligin yeter bi doktorun eline bakmaya. Yani insanlarin hepsini ayni kategoriye koyup tumune icten ice savas acman dogru degil. Acilen bunu asmalisin.

Aslinda sorun burda kendimden baskasini sevemiyorum. Baskasina inanamiyorum.

Sen cikarlarin icin hic bir insani kullandin mi?
Birisinin yüzüne gülerek arkasindan konustun mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…