Asosyal içine kapanığın tekiyim

Tabi arkadaslar cani sıkılınca arar ama ben o insanlara karsi yakinlik hissetmiyorum.

Cikari olmadan konuştuğuna nasil emin olabiliyorsunuz? Belki o da sizi dertlerini anlatmak icin kullaniyordur.

Bence her dediğinde haklısın. Yani insanları iyi analiz etmişsin. Bazen gerçekleri olduğu gibi görmek hayatımızın akışını bozar. Pembe gözlüğe hepimizin ihtiyacı var. Birini sevmemiz bile severken haz duyduğumuzdan. Böyle bir dünyada bence de kimseye güvenme. İnsanlar birbirlerinin acısından besleniyor. Ben de insanlara güvenmiyorum. Ben de çok samimi insanların iyi niyetine hiç inanmıyorum. Ama bunu sorun da etmiyorum. Sendeki sorun bunu sorun etmen ve güven probleminin eksikliğini hissetmen. İnsanlara güvenmemen ve inanmaman niçin sorun? Yalnız olmak mı istemiyorsun, birilerine güvenmek mi istiyorsun? Veya çok başarılısın herkes seni not için kullanıyor diye herkese önyargıyla mı bakıyorsun? Rahatsız olduğun ve değiştirmek istediğin nedir tam olarak?

Sen cikarlarin icin hic bir insani kullandin mi?
Birisinin yüzüne gülerek arkasindan konustun mu?

Hayir bunlari yapacagim bir arkadasim olmadi. Olsaydi guvenmedigim icin yapabilirdim.

En en guzel arkadasliklari universitede kazandim ve uzaktakilerle dahi surekli gorusuyorum baglantimiz hic kopmadi.
Kavgada ettik guven sorunuda yasadik birbirimizide sorguladik hatalarda yaptik belki ama dostluklari hicbiseye degisilmez.
Insanlari oldugu gibi kabul etmelisin. Affetmeyi sevmeyi sans vermeyi ogrenmelisin. Son senenin tadini cikar

Aslinda sevilecek biri olduğumu görüyorum. O kadar uzak durmama ragmen bazi insanlar beni sevdigini söylüyor. Hangi cikarla soyluyorlar orasi meçhul.
sevilecek yanlarınızın oldgunu bilseniz bence son cümleyi demezdiniz.
elbette sevilecek yanlarınız vardır ama ben bunu sizin düşündüğünüzü düşünmüyorum

Tabi arkadaslar cani sıkılınca arar ama ben o insanlara karsi yakinlik hissetmiyorum.

Cikari olmadan konuştuğuna nasil emin olabiliyorsunuz? Belki o da sizi dertlerini anlatmak icin kullaniyordur.
En yakın arkadaşımın bana dertlerini anlatması çıkarı olması mı?
Arkadaşlık bunu da içermez mi? Yani ben cidden sizin arkadaşlık kavramınızı anlayamadım. Dışarı çıkıp eğlenmek de, derdi sıkıntısı olduğunda konuşmak anlatmak da arkadaşlığın içindedir. Hele ki bu kişi en yakın arkadaşsa.

Biriyle dertleşmek sizin için çıkar sağlamak sanıyorum?

Rahatsiz oldugum konu şu, herkesin cok yakin en azindan bir dostu var ama benim yok. Tabi kendimi bu durumda asosyal görüyorum soguk görüyorum. Sonra insanlara guvenmedigimi dusunuyorum. Dost olmak icin guvenmek gerek. Ama nasil inanabilirim ki birine. Kisacasi kısır bir döngü.

Bunu nasıl gordugunuze bagli.benim demek istedigim birine o derece inanamam. Dostum olacak kadar yaklasamam cunku icini bilmiyorum. Gun gelir ben uzulurum.neden dibini gormedigim kuyuya atlayayim.

Bence sırf insanlardaki bu yönü gördüğün için sevilecek bir insansın. Ben seni sevdim mesela. Haz duyduğum yön senle ortak bi düşüncede buluşuyor olmak, yalnız olmadığımı bilmek veya bir paylaşım yapmak. Yani evet benim hoşuma gittiği için sevdim seni, bana bir hazzı olduğu için. Her türlü Sevgi'nin altında bir şey yatar. Kiminin karakterini seversin, senin değer yargılarına uyuyor diye, yine ortak payda var yani.
Beynimiz böyle çalışıyor. Senin şuan böyle düşünmen bile sana haz veriyor. O zaman kendinden de şüphe etmen gerekir. Hoşuna gidecek şekilde düşünüyorsun, insanlardaki bu yönü farketmekten memnunsun ama sonuçlarından memnun değilsin. Kendinle çelişiyorsun bu durumda. Bu doğayı kabullen bence. Yalnız olmak istemiyorsan bu sistemi kabullen.

sevilecek yanlarınızın oldgunu bilseniz bence son cümleyi demezdiniz.
elbette sevilecek yanlarınız vardır ama ben bunu sizin düşündüğünüzü düşünmüyorum

Belki de haklisinizdir. Sorunun temeli bu da olabilir.icten ice kendime savas acmisimdir.

Bence normal değil bu durum ..bir uzmandan yardım alsan iyi olur.cocukluktam gelen bir durum büyük ihtimal.bende yalnız kalmaktan korkarım her zaman

Evet bu konuyu actiktan sonra yorumlara cevap verirken ben bu halimi koruyarak nasil sonuclari degistirebilirim ki dedim kendime.Haklisin belki de sadece kendimi kabullenmeliyim ya da degismeliyim.tesekkur ederim

Bir arkadaşın olması için körü körüne güvenmen her şeyini anlatman gerekmez. Ben dostuma bile çok özel sorumlarımı anlatmam çünkü güvenmiyorum. Ama sohbet edebilmek, yüzeysel dertleşebilmek için sonsuz güvene ihtiyacım yok. İnsanlara şans vererek anlayabilirsin, sohbete değer mi, konuşurken bi alışverişimiz oluyor mu, sohbetten hoşlanıyor muyum, karşımdaki insan anlattığım olumsuz şeylerden besleniyor mu yoksa beni anlayıp yardımcı olmaya mı çalışıyor vs. Bunları yaşayarak öğrenebilirsin. İnsanlar birbirine olağanüstü bir güçle yaklaşmıyor. Paylaşa paylaşa tanıya tanıya olur bu işler. Ama dediğim gibi ilk aşama için yüzeysel sohbetler için karşındakine güven beslemen gerekmez. İnsanlarla herhangi biri gibi başla.

Bunu nasıl gordugunuze bagli.benim demek istedigim birine o derece inanamam. Dostum olacak kadar yaklasamam cunku icini bilmiyorum. Gun gelir ben uzulurum.neden dibini gormedigim kuyuya atlayayim.
Anladım. Aslında anlamadım ama demek istediğinizi anladım.

Çok farklı açılardan bakıyoruz o yüzden ne ben sizin bakışınızı tamamen anlayabilirim, ne siz benim bakış açımdan bakabilirsiniz. Bana çizdiğiniz dünya çok yalnız, çok şizofrenik ve paranoyak, çok soğuk bir dünya. Benim bakış açımdan tabii ki. Benimki de muhtemelen sizin için çok pembedir. (Şizofrenik ve paranoyak lafımı açmak isterim, herkesten kaçıp kendi dünyanızda yaşadığınız, herkesin size çıkarı için yanaştığını düşündüğünüz, kimseye hiçbir şekilde güvenmediğiniz için bu terimleri kullandım, size böylesiniz demiyorum, yanlış anlaşılma olmasın)

Ben de insanlara güvenmem ama güvenin de derecesi vardır. Herkese kalkıp özel hayatınızı anlatmazsınız ama bir akşam kahve içmeye çıkmak için aşırı bir güvene de ihtiyaç yok.

Her neyse çok anlamadığım bir dünyada olduğunuz için pek bir fikir verebileceğimi düşünmüyorum açıkçası. Ama bence başka bir psikiyatriste veya psikologa gidin, insanlardan bu derece kaçmanın ve çıkar takıntısının sağlıklı olduğunu düşünmüyorum.

Bence normal değil bu durum ..bir uzmandan yardım alsan iyi olur.cocukluktam gelen bir durum büyük ihtimal.bende yalnız kalmaktan korkarım her zaman

Deneyecegim bunu hicbir sekilde o insana karsi onyargili olmaksizin yaklasmayi deneyecegim. Kırılması zor bir halka ama elbet kırılır deneye deneye. Cok elestirel yaklastigim oluyordu.psikiyatrist kendini ve insanlari yargiliyorsun demisti. Sorunu burdan baslayarak cozmem mi gerek?

üniversite son sınıf ogrencilerinin ortak sorunu galiba bu bende de var. 'insanlara guvenmede sorun ve biraz uzak durmak"

Sizi anlayabiliyorum aslinda çünkü cevremdeki çoğu kişi gibi sosyalsiniz. Bende ara ara donemlerde sosyaldim en azindan oyle hissediyordum. Oyle insanlar tanidim ki o donemde.belki bana denk geldi bilemiyorum. Ama gecmeyen dert yoktur. Belki de bu yapimi kabul etmeliyim.

Doğru demiş bence.bak ben çok kazık yedim hayatta ama 1 kişiden fazla insanla samimi olamıyorum yani olsam da can ciğer olamam.sende arkadaş yap sosyalles ama herzaman bir çizgin olsun. Ben bu hayatta babamdan ve eşimden başka kimseye guvenmemei öğrendim .annem bile vurmuştur sırtımdan. Ama bu asosyal olucam anlamına gelmez.

İyi de hayat böyle olmalı.
Her zaman mutlu mu olalım ? Arada bir dosttan kötü bir laf işitip üzülmeyelim mi ?
Hep kafamız önümüzde kendi içimizde mi yaşayalım ? Ne tadı çıkar ki böyle hayatın ?
Yapamam,edemem demeyi bırakmalısınız önce.Bakın bu konuda bile çok önyargılısınız affınıza sığınıyorum ama.Yapmanız gereken aslında zor değil direk gidip birine sırlarınızı anlatmak zorunda değilsiniz kimse sizden böyle bir şey beklemez.Mesela bir dahaki gidişinizde sınıfa bir gülümseme ile girin insanlara günaydın deyin,hal hatır sorun sonra geçin yerinize oturun.Size sorulan sorulara güleryüzle cevap verin,yanınıza gelen insanlarla sohbet etmeye çalışın.Yapamam demeyin ama.

Bunu imkansız olarak görmeyin lütfen.Bir kaç sene öncesine kadar sizin gibiydim.Benimki biraz yaşımla ilgiliydi biraz da geçmiş arkadaşlıklarımın verdiği güvensizlikti.Kimseye bir şey anlatamazdım,genelde tek takılırdım.
Şu an bir kademe daha iyiyim.Güvendiğim arkadaşlarım var,sırlarımı paylaşabiliyorum.Ha hepsini değil tabi ki anlatılabilir olanları.İnsanlarla muhabbet konusunda güven kazandım önceden acaba sıkıcı bir tip miyim diye düşünürdüm,şu an bu düşüncelerim de azaldı.Beni seven böyle sevsin deyip geçiyorum artık.Yine eskisi gibi tek takıldığım zamanlar da oluyor,hatta en çok keyif aldığım işler hep tek yaptıklarım.Sinemaya,yemek yemeye,alışverişe tek gitmeyi çok severim mesela.

Kendimden örnek vermemin sebebi belki sizinki gibi yoğun bir güvensizliğim yoktu ama inanın ben de zorluk yaşadım ve bir şeyleri değiştirmem gerektiğinin farkına varıp en azından biraz daha iyileştim.Sizin de yapabileceğinize inanıyorum.İlla insanlarla dip dibe yaşamak zorunda değilsiniz hatta hiç öyle bir amaç içine girmeyin bence.En azından hatırlayacağınız güzel hatıralar,bir kaç iyi arkadaş edinin.Herkese olmasa bile yine de insanlara biraz güvenmeye çalışın,zaman zaman kırgınlık yaşayabileceğinizi unutmayın.Bunlar gayet normal.

Son düzenleme:

Asosyallik mi benimki tercih mi tam anlayamadim. Bazi sorulari cozsem her sey cozulecek gibi geliyor.o sorunlari bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…