- 6 Ocak 2012
- 10.356
- 9.246
- 198
Şuan kendinden çok diğerlerini yargılıyor gibi gözüküyorsun. Sohbete başlarken direk karşındakinin samimiyetsiz olduğunu düşünmek yerine tam tersini düşün. Sen karşındakinden sohbet etmek için yararlanıyorsun. Kendini ön plana koyunca karşındakine gardın azalabilir. Sohbet etmek için birbirinden faydalanan insanlarda kötü niyet arama en azından.Deneyecegim bunu hicbir sekilde o insana karsi onyargili olmaksizin yaklasmayi deneyecegim. Kırılması zor bir halka ama elbet kırılır deneye deneye. Cok elestirel yaklastigim oluyordu.psikiyatrist kendini ve insanlari yargiliyorsun demisti. Sorunu burdan baslayarak cozmem mi gerek?
Öyle insanları hep tanıyacaksınız çünkü hep varlar. Benim karşıma ne tipte insanlar çıktı, kazık da yedim, darbe de yedim. Hala da yiyorum. Ama bunlar hep ihtimal dahilinde, yani "ya kötü biriyse" diye bütün insanlardan uzak durmak "ya çürükse" diye bütün sepetteki elmaları atmak gibi geliyor bana. Çürüğü de var tazesi de.Sizi anlayabiliyorum aslinda çünkü cevremdeki çoğu kişi gibi sosyalsiniz. Bende ara ara donemlerde sosyaldim en azindan oyle hissediyordum. Oyle insanlar tanidim ki o donemde.belki bana denk geldi bilemiyorum. Ama gecmeyen dert yoktur. Belki de bu yapimi kabul etmeliyim.
İyi de hayat böyle olmalı.
Her zaman mutlu mu olalım ? Arada bir dosttan kötü bir laf işitip üzülmeyelim mi ?
Hep kafamız önümüzde kendi içimizde mi yaşayalım ? Ne tadı çıkar ki böyle hayatın ?
Yapamam,edemem demeyi bırakmalısınız önce.Bakın bu konuda bile çok önyargılısınız affınıza sığınıyorum ama.Yapmanız gereken aslında zor değil direk gidip birine sırlarınızı anlatmak zorunda değilsiniz kimse sizden böyle bir şey beklemez.Mesela bir dahaki gidişinizde sınıfa bir gülümseme ile girin insanlara günaydın deyin,hal hatır sorun sonra geçin yerinize oturun.Size sorulan sorulara güleryüzle cevap verin,yanınıza gelen insanlarla sohbet etmeye çalışın.Yapamam demeyin ama.
Bunu imkansız olarak görmeyin lütfen.Bir kaç sene öncesine kadar sizin gibiydim.Benimki biraz yaşımla ilgiliydi biraz da geçmiş arkadaşlıklarımın verdiği güvensizlikti.Kimseye bir şey anlatamazdım,genelde tek takılırdım.
Şu an bir kademe daha iyiyim.Güvendiğim arkadaşlarım var,sırlarımı paylaşabiliyorum.Ha hepsini değil tabi ki anlatılabilir olanları.İnsanlarla muhabbet konusunda güven kazandım önceden acaba sıkıcı bir tip miyim diye düşünürdüm,şu an bu düşüncelerim de azaldı.Beni seven böyle sevsin deyip geçiyorum artık.Yine eskisi gibi tek takıldığım zamanlar da oluyor,hatta en çok keyif aldığım işler hep tek yaptıklarım.Sinemaya,yemek yemeye,alışverişe tek gitmeyi çok severim mesela.
Kendimden örnek vermememin sebebi belki sizinki gibi yoğun bir güvensizliğim yoktu ama inanın ben de zorluk yaşadım ve bir şeyleri değiştirmem gerektiğinin farkına varıp en azından biraz daha iyileştim.Sizin de yapabileceğinize inanıyorum.İlla insanlarla dip dibe yaşamak zorunda değilsiniz hatta hiç öyle bir amaç içine girmeyin bence.En azından hatırlayacağınız güzel hatıralar,bir kaç iyi arkadaş edinin.Herkese olmasa bile yine de insanlara biraz güvenmeye çalışın,zaman zaman kırgınlık yaşayabileceğinizi unutmayın.Bunlar gayet normal.
Bunu tercih edenler genelde sahtelige tahammül edemeyenler ama sen çocukluktan var diyorsun.belkide yapı meselesimi? Arkadasin yokmu hiç pekiAsosyallik mi benimki tercih mi tam anlayamadim. Bazi sorulari cozsem her sey cozulecek gibi geliyor.o sorunlari bilmiyorum.
Öyle insanları hep tanıyacaksınız çünkü hep varlar. Benim karşıma ne tipte insanlar çıktı, kazık da yedim, darbe de yedim. Hala da yiyorum. Ama bunlar hep ihtimal dahilinde, yani "ya kötü biriyse" diye bütün insanlardan uzak durmak "ya çürükse" diye bütün sepetteki elmaları atmak gibi geliyor bana. Çürüğü de var tazesi de.
Siz insanlara baştan olumsuz yaklaşıyorsunuz zaten. Siz, birinin size sadece çıkar için yanaşabileceği kadar boş bir insan mısınız? Değilsinizdir muhtemelen. İnsanlar niye size salt çıkar için yanaşsın, sizin başka bir vasfınız, değeriniz yok mu? Kendinize niye bunu layık görüyorsunuz?
sen şimdi buradakileri de samimiyetsiz ve çıkarcı bulur olumsuz değerlendirirsin.
hiç kimse beni anlamadım diyorsun,tüm yolları da kapatmışsın
ne desem bilmiyorum.
Bunu tercih edenler genelde sahtelige tahammül edemeyenler ama sen çocukluktan var diyorsun.belkide yapı meselesimi? Arkadasin yokmu hiç peki
Bence sen evlenme.
Neydi bu çıkarlar? Yani dertleşmeyi bile çıkar olarak algıladığınız için soruyorum. Tabii ki kendinizi kullandırmayın ama en ufak bir şeye bile çıkar olarak baktığınızı düşünüyorum. Bu çıkar konusunu da belki de o olaylardan ötürü takıntı yaptığınız kanaatindeyim.Cunku herkes zamaninda cikar icin yaklasti bana.
Çünkü tam da anlattığın gıbı bir eşim var inan hiç çekilmiyorNeden?
Niye mesela çıkar için yaklaştı herkes size neyiniz var sizin öbür insanlardan ne gibi bir farkınız var çok merak ettim doğrusu yanlış anlamayın lütfen beni ama ben biraz küçük dağları ben yarattım tavrı sezdim.
Neydi bu çıkarlar? Yani dertleşmeyi bile çıkar olarak algıladığınız için soruyorum. Tabii ki kendinizi kullandırmayın ama en ufak bir şeye bile çıkar olarak baktığınızı düşünüyorum. Bu çıkar konusunu da belki de o olaylardan ötürü takıntı yaptığınız kanaatindeyim.
Eğer bu durumu dert ediyorsanız terapi şart. Etmiyorsanız da kendinizi ve hayatınızı böyle kabul edip devam edin, herkes aynı olmak zorunda değil. Ama insan sosyal bir canlı ve iş hayatında bile zorluk çekersiniz bu kadar asosyallikle.
Bunu tercih edenler genelde sahtelige tahammül edemeyenler ama sen çocukluktan var diyorsun.belkide yapı meselesimi? Arkadasin yokmu hiç pekiAsosyallik mi benimki tercih mi tam anlayamadim. Bazi sorulari cozsem her sey cozulecek gibi geliyor.o sorunlari bilmiyorum.
Ama çocukken bi kazık Yemen lazım oda en fazla aileden olur.sonucta çocuksu n arkadaşlarından ne göreceksin kiSahtelige tahammul edemiyorum.Ve bu durum cocukluktan beri var.
Sürekli şüpheci sürekli sanki dünyada bir tek o iyi bir tek o namuslu bir tek o duygularında samimi öbürleri bir halta benzemiyor herkese insancık muamelesi yapıyor ve bu hiç hoş değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?