- 6 Mayıs 2019
- 917
- 583
- 103
- Konu Sahibi kafasiikarisiik
-
Tartışmalarımız illaki oldu ama bizi bu duruma sürükleyecek tarzda tartışmalar değildi tabi hep üstü örtüldü geçiştirildi unutturuldu vs ama evet adamın fıtratı böyle oyüzden genel anlamda. Ortamlarda sorulunca evlilikle alakalı şeyler kendisi diyoki ‘ evlilik şu hayattaki en güzel şey’ neye göre kime göre acaba ? Aynı evde yaşamayı evlilik sanıyo sadece tabi güzel olurBiz de aynen böyleyiz. Planları hep ben yaparım, bir yere gitsek bile pek konuşmayız zaten konuşacak bir şey bulamayız çünkü. Bana kalsa konuşurum da o konuşmayınca ikimiz de telefona bakıyoruz. Biz tartışmalarımızdan dolayı uzaklaştık birbirimizden kırgınlıklarımız oldu bir sürü sebepten. Sizde de böyle mi oldu? Yoksa bi sorun yok ama adamın fıtratı mı böyle?
Mesajın alnı olsa da öpsem! Tek yaşasam daha çok eğlenir herşeye de sahip olabilme ihtimalim olur daha rahat geçinirim diye düşünmeden edemiyorum. Bişey yapmadan önce iki kere düşünmek istemiyorum yoruyo
Naparız da mutlu oluruz değil de ayrılsam daha mutlu olurum diye düşünürken buluyorum kendimi hep. Ama cesaret edemiyorum sanki. Geçen gün bir gece ayrı kalmak zorunda kalmıştık o gün özlediğimi ve çok alışmış olduğumu farkettim. Sevgi mi alışkanlık mı onu anlayamadım ama. Bana destek çıkacak kapı gibi bi ailem var ama sırf üzülmesinler diye hiçbişey anlatmıyorum anneme mutsuzum diyemiyorum. Keşke insanlar yerine kendimi düşünebilsem artık. İyi dilekleriniz için çok teşekkür ediyorumDiğer yorumlarını da okudum da eşinin iyi tarafı kalmamış gözünde. Bence kendisine karşı olan sevgin de bitmiş adım atmak için bir cesaret arıyorsun gibime geldi. Bu evlilik seni yoruyor, yorduğu içinde hayattan keyif alamıyorsun. Eşinle açık açık konuş bu hareketlerinin ilişkinize zarar verdiğini eğer kendini değiştirmek istemiyorsa o zaman hayatın hakkında radikal kararlar almalısın.
Umarım mutlu olursun
Naparız da mutlu oluruz değil de ayrılsam daha mutlu olurum diye düşünürken buluyorum kendimi hep. Ama cesaret edemiyorum sanki. Geçen gün bir gece ayrı kalmak zorunda kalmıştık o gün özlediğimi ve çok alışmış olduğumu farkettim. Sevgi mi alışkanlık mı onu anlayamadım ama. Bana destek çıkacak kapı gibi bi ailem var ama sırf üzülmesinler diye hiçbişey anlatmıyorum anneme mutsuzum diyemiyorum. Keşke insanlar yerine kendimi düşünebilsem artık. İyi dilekleriniz için çok teşekkür ediyorum
Ben o zıt kutuplar saçmalığına hiç inanmıyorum, karakteri bana benzer hatta aynı olmaya yakın olmayan erkeklerle anlaşamıyorum. Gezmek bile sorun, bir taraf cıvıl cıvıl gezmek, öğrenmek, hayatına bir şeyler katmak istiyor diğer taraf da evde pineklemece nasıl mutlu olunabilir ki. İş yerinde yüklenilen ağır yük eve de mutlaka yansır zaten, mesela çalışırken başka bir iş baksanız daha mutlu olabileceğiniz, evde de eşiniz de sizle beraber plan yapmasa bile size dahi olsa, mesela benim erkek arkadaşım da öyle plan filan yapamıyor ama bana uyuyor, sizin bence oturup sağlam bir konuşma yapma vaktiniz gelmiş, oturun eşinizle böyle böyle ben bunaldım, yaşamak istediğim hayat bu değil, hayatıma farklılık, güzellikler katmak istiyorum senin de buna dahil olmanı istiyorum, eğer köstek olacaksan da ilişkimizi devam ettirmeyelim. Güzellikle ayrılalım dersiniz. Beraber bir çift terapistine de gidebilirsiniz.Hemde çok çok farklı hani zıt kutuplar şöyle böyleydi?kandırıldık. Psikolojik sorunlarım var biliyorum , işyerinde tüm sorumluluk bende bunun stresi var evde de keza öyle. Bide üstüne evdeki mutsuzluğum var. Hadi işten kaçtım bi hafta. Ev nolacak
Legandary hanfendiicim fikrine kısmen katıldım bu sefer.Ben o zıt kutuplar saçmalığına hiç inanmıyorum, karakteri bana benzer hatta aynı olmaya yakın olmayan erkeklerle anlaşamıyorum. Gezmek bile sorun, bir taraf cıvıl cıvıl gezmek, öğrenmek, hayatına bir şeyler katmak istiyor diğer taraf da evde pineklemece nasıl mutlu olunabilir ki. İş yerinde yüklenilen ağır yük eve de mutlaka yansır zaten, mesela çalışırken başka bir iş baksanız daha mutlu olabileceğiniz, evde de eşiniz de sizle beraber plan yapmasa bile size dahi olsa, mesela benim erkek arkadaşım da öyle plan filan yapamıyor ama bana uyuyor, sizin bence oturup sağlam bir konuşma yapma vaktiniz gelmiş, oturun eşinizle böyle böyle ben bunaldım, yaşamak istediğim hayat bu değil, hayatıma farklılık, güzellikler katmak istiyorum senin de buna dahil olmanı istiyorum, eğer köstek olacaksan da ilişkimizi devam ettirmeyelim. Güzellikle ayrılalım dersiniz. Beraber bir çift terapistine de gidebilirsiniz.
Bu kadarı da çok fazla. Siz ayak uydurmaya çalışınca o da gayret göstermeli. Tek taraflı nereye kadar evlilik surdurebilirsinizE şimdi ozamanlar ev yok bişey yok mecbur geziyodukinsan anlamıyo. Evcimen olduğunu söylüyodu da en fazla benim kadardır diyodum yani. Ama zevklerimiz falan farklıydı görünüyodu açıkça
Evlilik teklifi ederken , sanırım içeceğimize ilaç atıyorlarPeki bu kadar zıt kutuplar nasıl evlendiniz ?
siz monotonluktan sıkılmışınız planı siz yapın eşinize icabet etmek kalsın yoksa bu koşullarda bu monotonluk bozulmaz , sizinde psikoloji günden güne eksiye gider. Benim eşimde çok öyle plan program yapmaz ama arada dışarda yemek falan yeriz, haftasonu kızımın kursu var onu oraya götürdükten sonra pazar işlerini hallediyoruz sonrada avm de onu oyun alanına götürüyoruz birlikte alışveriş yapıyoruz yemekte yiyoruz falan sosyalleşmiş oluyoruz. Bizde gece hayatı sinema vs zaten yok çocuğu bırakacak kimsemiz yok bizde çocukla eğlence modundayızMerhabalar, konu yine monoton hayatım. Ben normalde sosyal, enerjik , konuşkan bi insandım. Evlendikten sonra eşim gibi asosyal oldum. Gene eskiden çıkardık biyerlere giderdik şehirdışı veya içi iyi kötü geziyoduk. Ama şu sıra yok hiçbiyere çıkmıyo beyefendi tek istediği ailelere ev oturmasına gitmek! Onlar gelsin biz gidelim. Ama bi gün de gel kahveyi dışarda içelim bugün demez. Ben de bu ara herşeye herkese tahammülsüzleştim agresif bi insan oldum hiçbiyere sığamıyorum. Bunaldığım için işten bi hafta izin aldım evde pinekliyorum klasik ev gezmeleri vs oldu herzamanki gibi.
Hanımlar şöyle de bi durum var. Tamam evde oturmak da iyidir lakin evde güzel vakit geçiriliyosa iyidir. Bizim evde hiç muhabbet de dönmüyo en acı da bu geliyo bana. Ellerde telefon veya tv muhabbet yok bişey yok inanılmaz sıkıcı bi hayatım var şuan. Eskiden işe gidince huzur bulurdum hemen sabah olsun iki muhabbet döner en azından diye artık o da keyif vermiyo insanlarla uğraşılan bi işte çalışıyorum bazen boğasım geliyo karşıdakini. Mesai bitsin eve gidiyim diye can attığım günler de oluyodu (sanki napıyosak evde) artık o da yok anlayacağınız hiçbiyerde mutlu değilim. İşe de eve de ayaklarım geri geri gidiyo.
Akşam eşime ‘sıkıldım’ dedim bana baktı geri tvye döndü bende sinirlendim henüz bıraktığım teli geri elime aldım. İki üç dk sora yanıma geldi uzandı yüzüne bakmadım gitti. Sora soğuk rüzgarlar ve gitti yattı iyi geceler bile yok.
Öyle böyle yalnız hissetmiyorum çıldırcak gibiyim.
Şu tarihte şurda şunun konseri varmış sen de seviyosun ne dersin? Dedim gidelim mi diyosun dedi ivit dedim. İki bilet seçtim sonraki adımda kart bilgisi isticek bak net bişi söle dedim durakladı, yea orası da çakal çukal dolu vırt zırt dedi ne alaka ya dedim dursun yarın bakarız dedi ozaman gitmiyoruz cevabı aldım ben tmm dedim. Alttarafı bi konser bukadar düşünecek ne var ya? Kendimizi nezamandır ödüllendirmiyoruz iş ev ev iş rutini için mi çalışıyorum ben ya
Yani öyle işte baya doldum da biraz dökülmek istedim çenem düştü kusura bakmayynız :)
İşte bunu başarabilenler de var ne güzelLegandary hanfendiicim fikrine kısmen katıldım bu sefer.
Eşimde bende farklı hayatlar ve coğrafyalarda doğmuş insanlarız. Eşim küçük Emrah ben ise Çılgın bedişilk zaman çok zor oldu ama şimdi mesela uyumsuzluğun uyumunu yakaladık diyebilirim. Bazen halay açıp dans ediyoruz , bazen Nirvana açıp kafa sallıyoruz tam bir kültür şoku zhhshxhsh
Benim eşim de aileme gelip gitmekten hoşlanmaz. Söylemez ama hoşlanmazİşte bunu başarabilenler de var ne güzelDemek ki siz birbirinize göre şekil alabiliyorsunuz. Ama konu sahibinin eşinde bu yok, konu sahibi hanımefendi mesela eşi için aile ziyaretleri vs katlanıyormuş çok hoşnut olmasa da ama adam kılını kıpırdatmıyor. Birbirilerinin zevkleri ilgi alanları için taviz verseler zaten sıkıntı kalmaz. Kadın eşinin gezmeyi sevmediğini biliyorsa her zaman ısrar etmemeli sonuçta biliyor yapısını, ama adam da demeli ki eşim bana saygı duyuyor bende arada onun için dışarı çıkayım gönlü olsun. Ben mesela çok adapte olamıyorum benden apayrı bir karaktere, sıcaklık besleyemiyorum beni karşı cinse yakınlaştıran ortak beğeni ilgi alanları, ama bu kişiden kişiye değişir demek ki siz adaptasyon becerisi yüksek birisiniz
Ya zaten evlenince yapışık ikiz gibi gezmek çok yanlış bence, doğru olan da bu değil, benim aileme gitmek istemiyorsa zorlamam ki, gitse ne olacak surat asacak. Ha ama şöyle oda bana demeyecek o zaman aileme gidelim kısasa kısas vardır bendeBenim eşim de aileme gelip gitmekten hoşlanmaz. Söylemez ama hoşlanmazben alırım bebişi atlar giderim. Hiç kimse birbirine çok ayak uyduramaz. Zaten adamda benim emir erim değil. Evlenince nedense bireyselliği kaybediyorlar. Şimdi gelmiyor diye ağlıyım mı ? Gel diye yalvarıyım mı ? Çokta fifi Gider yer , içer ve canım isterse de kalırım. Haber veririm ama izin almam. Bilmiyorum belki ben hatalıyımdır
Ben onun ailesiyle hiç alakası olan biri değilim. O da bana demez ara, sor diye. Galiba aile işin içinde olmayınca iletişim daha iyi oluyor.Ya zaten evlenince yapışık ikiz gibi gezmek çok yanlış bence, doğru olan da bu değil, benim aileme gitmek istemiyorsa zorlamam ki, gitse ne olacak surat asacak. Ha ama şöyle oda bana demeyecek o zaman aileme gidelim kısasa kısas vardır bendezaten haber verilir izin alınmaz kimse kimsenin sahibi değil, bırak evliliği sevgili iken de izin alanı çok görüyorum ne biliyim komik yani, ailenden izin alıyor musun desen yok yeaaaa kaç yaşındayım der ama sevgili yada kociş olunca beyin error veriyor kimse kimseye dediğiniz gibi tam adapte olamaz ama en azından ufak da olsa bir çaba vermeli yani benim içinde şunu yapıyor diyebilecek bir şey bulmalı bence
Ahhahah aşk gözümü kör etti diyorsunEvlilik teklifi ederken , sanırım içeceğimize ilaç atıyorlar
Aşk olsaydı hala kör olurdumAhhahah aşk gözümü kör etti diyorsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?