Asosyalim..

sepetteki_son_curuk_elma

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2011
596
534
83
29
arkadaşım yok. düzenli olarak kriz geçiriyorum. asosyalim. bi sevgilim var o durumu biliyo. arkadaşım yok bu yüzden tüm ilgim onda. ve bi hafta kadar önce bir çocukla tanıştım internet üzerinden. sevgilim arkadaşım olmasına alışık olmadığı için garipsedi durumu saçma kıskançlık yaptı ... çocukla konuşmamı istemedi falan. ve 2 gün önce kendisi o çocukla arkadaş oldu... çocuk artık onun arkadaşı. bariz yakın arkadaş oldular..... çok arkadaşım varmış gibi tek konuşabildiğim insanı da elimden aldı. o gece yine kriz geçirdim... nefes darlığı oluyo bende. bilmiyo kimse. ağlıyorum ediyorum falan vücudum kasılıyo sürekli... bu konuda bişey yazmak isteyen olursa sevinirim.. iyi günler.

bende de bir ara vardı ama bunu çzöemk senin elinde sana tavsiyem öncelikle kişisel gelişim kitapları okuman hayata bakış açını değiştirmen..daha sonra bir kaç uygulama yap bazı ortamlarda yeni birileriyle tanış ve onlarla bağlantı kur sonra alışıcaksın :)

okulum tatilde ve okuldan arkadaşım yok. dershanede vardı bi kız. aynı sırada oturduk bi sene boyunca. dışarda hiç buluşmadık dershane bittiğinden beri. eğer arkadaşım olsaydı en ufak bi arkadaşlık kurma şansım olsaydı emin ol aramazdım netten arkadaş. daha az kırıcı seçersen sözlerini sevinirim.

Canım vücut kasılmaların için gevşeme egzersizleri var. 15 dk falan alıyor. 2 3 günde bir düzenli olarak bunları yaparsan okadar rahatlarsın ki. O kasılmalar zamanla geçer ve vücudunu kontrol edebilecek duruma gelirsin. Rahatlamış hissedersin. Bir dene istersen. Ben de ve bir kaç arkadaşım da baya yararını gördüm ben.

Bence hemen bir spor salonuna kayıt olun..veya çevrenizde illaki bi kurs programı felanda vardır...
el sanatları,ahşap,çini,basketbol,yüzme,voleybol v.s.
1 hafta içinde bir bakmışsınız kaynaştığınız insanlarla dolmuş etrafınız..

ve öneriniz ne? bi kafeye gidip '' naber '' mi diyim insanlara :S :S

Hayır o şekilde yapma. Dershaneden olan arkadaşınla buluşmamış olsan bile en azından telefonu vardır. Ara halini hatırını sor. Buluşup bir kahve içmeyi sohbet etmeyi teklif et. Bu şekilde başlayabilirsin. Eğer kafana uygun birisi ise görüşmeye devam edersiniz. Hatta evine davet et mutlaka daha sonrasında. Ev de ağırlamak çok daha özeldir bence. Okulun zaten yakında açılacak. Oradakilere merhaba diyerek başlayabilirsin işe. Ama öyle cafe ye gideyim bir selam çakayım yapma sakın :)))

Bir de asosyalliğini gidermek için öncelikle kendinde biraz değişikliğe gidebilirsin. Bir alışverişe çık. Yeni 1 2 kıyafet al kendine. Yeni oje, yeni allık, yeni bir saç kesimi.. İnan okadar moral oluyor ki insana. Daha sonra zaten o moralle birileriyle görüşmek istersin.

Netten arkadaş aramak yerine gerçek hayatla ilgilenseniz belki bir çevre edinirsiniz.
İş,okul,komşu vs.

Pardon!!!
Hangi kelimeme kırıldınız?

Bence de sevgili bulmak,arkadaş bulmaktan daha zor olmalı.
Sosyal fobin olsaydı,sanırım sevgilinle de konuşamazdın.
Dersanedeki arkadaşını face ten filan eklesen,telefonunu alıp buluşabilirsin.
Tatilde herkes bir tarafta oluyor,bazen buluşacak arkadaş arıyor insan.
O da boş olabilir.

Veya Elossa nın dediği gibi,bir aktiviteye yazıl,spora ya da kursa git.
Aynı amaç için birarada bulunan,aynı hobiyi paylaşan insanlar çabuk kaynaşır.
Okuldaki arkadaşlarınla da yazışabilirsin.İçlerinde,anlaşabileceğin birisi mutlaka vardır.Tanımadığın biriyle yazışmaktan iyidir.
Okul açılana kadar yazışırsınız,okul açılınca hazır samimiyetin olur.

valla canım benim öncelikli tavsiyem bi doktora gitmelisin depresyonda olabilirsin ya da başka bi psikolojik rahatsızlığın olabilir, sürekli ağlaman, sürekli kasılman, sinir krizi geçirmen hiç normal değil
önce bu durumları düzelt sonra arkadaş olayına bak, kaç yaşındasın, çalışıyo musun, okuyo musun

bence bıraz psıkolojık tedavı alsan rahatlarsın..

ve öneriniz ne? bi kafeye gidip '' naber '' mi diyim insanlara :S :S

öncelikle tedavi görmelisin bunu söyleyeyim
insanlara böyle aksi cevaplar verirsen kimse seninle arkadaş olmak istemez tabiki, bunu da unutma
okuldan insanlara ''naber'' demeyi, selam verip 2 çift laf etmeyi düşünsen keşke bir kafeden hiç tanımadığın kişiyle konuşmayı veya internetten arkdas edinmeyi düşünene kadar.

alıngan bi yapın varmış gibi sezinledim,
böyle alıngan insanlar ne yazıkki arkadaş bulmada zorlanıyolar,
bulsalar bile agresif tavırlarıyla yada alınganlıklarıyle etrafından uzaklaştırıyolar,
tavsiyem kendindeki bu engeli aşman yönünde,
bir de akraba felanda mı yok,içine kapalı bi yapın varsa biraz daha dışa dönük olmaya çalış
annenle ev gezmelerine giderek kendini aşabilirsin,zamanla kendi çevreni oluşturursun,
yaşınıda merak ettim ayrıca_

Bende asosyalliği hiiç sevmezken asosyal olan bir insanım
bazı nedenlerden dolayı istanbuldan başka bi şehre taşındık. ufacık bi yer gezcek görcek yer yok. insanları soğuk arkadaş komşu edinemedik 2 yıldır. -ki biz sıcak kanlı insanlarızdır, hele ben çok konuşkanımdır ama gel gör bulamadık. üni biter herkes memleketine gider kimse kalmaz. öğrenci filanda pek yok ya kurs filan da açık olacağını hiç sanmıyorum ama bende en kısa zamanda bi ingilizce kursuna başlamayı düşünüyorum. 4 gündür bi muhasebecinin yanında çalışıyorum, çay veriyorum toz alıyorum. işe ihtiyacım yok bursum var ailemleyim, ama evde oturmaktansa böylesi daha iyi.

kurslara yazıl canım, resim,müzik, dil, spor. ilgi alanına ne giriyorsa. yada bi iş bul.

inanırmısın 1-2 hafta evde oturdum sonra çalışmaya başlayınca resmen özgüvenimin kaybolduğunu gördüm. sesim çıkmıyo çekiniyorum pek konuşmuyorum sürekli atak halindeyim acaba bişey der mi patron, bişey olur mu diye. hatta ilk gün öğle yemeğine bile çıkamadım tek başıma çıkmak zorundayım diye. 2. gün gittim bi lokantaya utanarak yemek yedim. kendime inanamadım, bik bik konuşan ben özgüvenimi yitirmişim insan görmeyince. 3. gün aldım yemeğimi rahat yedim. bugün 4. gün ve biraz daha açıldım...

seninde kesinlikle ihtiyacın olan bir arkadaş. insanın bir tane can dostu olsun o bile yetiyor. tek başına gezmenin hiiç anlamı olmuyo. ama arkadaş olsa gül eğlen daha farklı oluyor.
sende cesaretini topla dışarıya çık artık bakalım

Canım öncelikle şunu bilmen gerekiyo,kimseyle hadi arkadaş olalım diyip arkadaş olunmuyo.Mesela biri oluyo,aynı şeyleri sevdiğinizi,aynı şeylerden hoşlandığınızı kısacası aynı kafada olduğunuzu anlıyosunuz ve ortak yapabileceğiniz bişeyler oluy yüzden sana derimki biraz insanlara yaklaş,madem istiyosun ilk adımı at,yanlarına git,muhabbet et,uyumlu ol,nazik ol,düşünceli ol gerisi gelir zaten.
Mesela bi arkadaşım var işyerinde,hayranım kendisine:89:
İnsanları çok seviyor,tanısın tanımasın laflayacak bişey mutlaka buluyor,etrafına ve bizlere gayet dostane yaklaşıyor.En önemlisi mutsuz olsa bile enerjisini hep ayakta tutuyor bi şekilde.Ama tabi sınırı seviyeyi de unutmuyor.
O yüzdendir sanırım ki,o arkadaşa ne zaman ulaşsam cıvıl cıvıl bişiler yapmakla meşgul buluyorum

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…