astigmat ve miyop ikilisi...

susuleta

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2012
3.046
5.534
158
Yakın zamanda dr a gittim gözlerim -2 ve -2.5 derece miyop..uzağı göremiyorum..

0.50 de astigmat çıktı

heryer o kadar bulanık ki..otobüs yanıma kadar gelmeden yazısını okuyamıyorum,tv nin dibine girmeden kesinlikle göremiyorum
hatta aynaya baktığımda yüzümü net göremiyorum

evi süpürüyorum kalan küçük toz ve lekeleri göremiyorum..beyaz halının üstündeki kahverengi lekeleri bile göremiyorum...

şimdi hem lens hem gözlük kullanıyorum ve rahatça görüyorum...peki ya lazer olmadan gözlükle bundan kurtulmam mümkün mü?

lazeri düşünmüyorum miyopluğa da lafım yok razıyom yeter ki şu astigmattan kurtulayım..bezdirdi beni...ayrıca gün içinde çok uykum geliyor ve kafam uyuşuyor hep...

aranızda bu hastalığı olup iyileşen var mı?

Gözlük ve lens kullanarak bu hastalık düzelmez bildiğim kadarıyla sadece sizi rahatlatır.
Ancak ameliyatla düzelir onu da belli bir yaştan sonra yapıyorlar zaten ilerleme durumu var çünkü miyop'un.

Merhaba :)

Bende'de kucuklugumden beri astigmate ve miyop'um, gozluksuz heryeri bulanik gormek cok kotu biliyorum :) gecen doktoruma sordum lazer ameliyati icin miyop'u duzelete biliyolar ama astigmati cok cok az yani ameliyat olsn bile astigmate oldugun icin lens veya gozluk takman gerekekir dedi. Yani istersen ameliyatla duzeltebilirler ama hala bulanik gorursun. yasini bilmiyorum ama belli bi yasta amelyat olmayi oneriyolar ki ilerleme olmasin bana 25-26da demisti doktor.

umarim yardimci olmususumdur :)

bende hem miyop hem astigmatım
bende karşıda ki şeyleri okuyamıyuorum gözlüksüz herşey bulanık hatta bazen pcde ki yazıları bile üst süte çift görüyorum hatta tv de ki yazıları bile bazen çift yazılı görüyorum zaten astigmatın belirtileri bulanık ve çirt çatallı görmek
ve bende baş ağrısı yapıyor ne diyelim bu na da şükür yani en azından görüyoruz :34:

Son düzenleme:
bende düzelmiyor diye düşünüyorum.
gözlük lens ilerlemesini önlüyor sanırım.
göz doktoru arkadaşlar daha iyi bilir tabi.

bende bu hastalıktan müzdaribim ve malesef bunun ilestigi falan yok.son gittigim dr 2 sene falan oluyor gözlügü devamlı tak ama bu seni iyilestirmez sadece rahatlatır öyle bir beklenti icine girme demisdi.ilerlemezde korkma demisdi ama ben gözlük takma özürlü oldugum icin sanırım ilerledi suan cok kötülemis durumdayim yakında 1 metre önümü göremicem sanırım ki 1,5 metre ilerdeki koskoca 106 ekran tv deki hayvan gibi yazıları bulanık görüyorum suan.bi çaresini bulan olursa banada haber versin valla.

Bu hastalık değil ki iyileşsin, göz kusuru.

Kolay kolay gerileme olmuyor numaralarda ne yazıkki.

evet, ben de miyop astigmatım.
miyop yaşlandıkça kendini sıfırlıyor, ama astigmatda böyle bir şey söz konusu değil.
ben de tvdeki alt yazıları okuyamıyorum, uzaktan otobüs gelse yanıma yaklaşana kadar tabelasını okuyamam.
bende 0.50, henüz çok ileri değil. ama bu bile yetiyor.
doktora gittim, gözlük verdi. ama gözlüğü de takınca burnumun üst kısmı sızlıyor, ağırlık yapıyor gözlük.
gözlük zamanla alışabilecek bir şey, hayatta lens takamam.
ameliyatı da tam netice vermiyor bildiğime göre.
gözlüğe mahkumuz.
işin kötü yanı, eşim de miyop, hem de 4,75. o da gözlük kullanıyor.
ikimiz birden takınca çok garip oluyor.ben dışarda takmıyorum sırf bunun için.
eşim dalga geçiyor, bizim çocuk gözlüklü doğcak diye :)

bende de var malesef. 5 yıldır gözlük takıyorum. :ssz: en başta 0.75 miyop ve 0.25 astigmat vardı.gözlük taktıkça astigmat geçti ama miyop ilerledi şu an 3.50 oldu.gözlük takmak gözü tembelleştiriyor daha da ilerliyor.lazer yaptırmayı düşündüm ama 21-22 yaşından önce önermiyorlarmış :50: çok rahatsız ediyor gözlük yüzümde bi ağırlık var resmen :ssz: lens kullanmak istiyorum ama çekiniyorum da napıcam bilmiyorum :50:

bende de var malesef. 5 yıldır gözlük takıyorum. :ssz: en başta 0.75 miyop ve 0.25 astigmat vardı.gözlük taktıkça astigmat geçti ama miyop ilerledi şu an 3.50 oldu.gözlük takmak gözü tembelleştiriyor daha da ilerliyor.lazer yaptırmayı düşündüm ama 21-22 yaşından önce önermiyorlarmış :50: çok rahatsız ediyor gözlük yüzümde bi ağırlık var resmen :ssz: lens kullanmak istiyorum ama çekiniyorum da napıcam bilmiyorum :50:

gözlük takıp takmamak miyopu ilerletmez ya da geriletmez
etkisi yoktur
hee şöyle bişey var normalde gözlük takılmıyorsa göz adapte etmeye çalışır kendini göz kaslarıyla filan, o yüzden sürekli gözlük takan bi insan gözlüğü çıkarınca daha az görür, ama takmamaya devam ederse zaten alışır

bende de miyop + 0.25 astigmat var
miyop için lens takıyorum astigmatı sallamıyorum geçinip gidiyoruz
lazer astigmata çözüm değil

kızlar lensten neden korkuyorsunuz ki? ben birkaç yıldır takıyorum..İlk başta zor geliyor ama sonra çok rahat...bunun için dr özellikle lens alıcam demelisiniz gözünüzün çapını ölçmeli...

ben gündüz lens akşam tv izlerken de gözlük takıyorum...gözlükle çekilmiyor hayat...

0.50 astigmat hayatını olumsuz etkilemez ki. Miyop nedeniyle göremiyorsun önünü.
2 derecede normal görememen zaten.
Benim de 0.50 astigmatım vardı, şimdi var mı bilmiyorum çünkü lens astigmatı yok edermiş gözü yuvarlaklaştırdığı için, gözlük yazarken doktor astigmatlı gözlük yazmadı, gerek yok zaten çok düşük numarası var demişti.

Son düzenleme:
Ayrıca lens öcümü ya. :s Benim doktorum yıllardır lens kullandığını söyleyip bana da gönül rahatlığıyla tavsiye etti.

bende de miyop astigmat ikisi bir arada ve senin dereceler bana göre gayet iyi çünkü benim dereceler çok yüksek ben her ikisini de ayrı ayrı kullanma yerine tek lens kullanıyorum ve zaten lensim de hem miyop hem de astigmata göre ayarlı diğer türlü zaten gözlüktü lensti zor yani lensle ilgilenen doktorunun da aslında bunu yapması gerekirdi madem lens kullanıyorsun sen bu konu da uyar rica da bulun istersen çünkü bu türlü çok rahat yani ayrı ayrı lens ve gçzlüğe gerek yok

belki çok uçuk bi astigmat değil ama benim hayatımı olumsuz etkiliyor işte..ayağıma kadra gelmeden kimsenin yüzünü seçemiyorum görmemek ayrı ben bulanık görüyorum pc yi bile önüme kadar çekiyorum

bu arada gözlerimin çapı 8.2 yani çok küçük gözlerim var ve çapıma göre lens bulamıyorum..ben de 8.3 almıştım ama yırtıldı..bu kadar küçük gözle ne yapacağım bilmiyorum..optikçi bu çapta lense rastalamdım dedi..netten araştırdım satılan lenslerin çapı 8.6 veya 8.4..8.3 bile çok az..o da kullanacağım iyi bir marka değil..

benimle aynı çapta olan arkadaş var mı?hangi markada bulabilirim ben bu numarayı?

bu arada optikçi mecburen 8.3 verdi ama o da kayıyo gözümden...

bende de miyop astigmat ikisi bir arada ve senin dereceler bana göre gayet iyi çünkü benim dereceler çok yüksek ben her ikisini de ayrı ayrı kullanma yerine tek lens kullanıyorum ve zaten lensim de hem miyop hem de astigmata göre ayarlı diğer türlü zaten gözlüktü lensti zor yani lensle ilgilenen doktorunun da aslında bunu yapması gerekirdi madem lens kullanıyorsun sen bu konu da uyar rica da bulun istersen çünkü bu türlü çok rahat yani ayrı ayrı lens ve gçzlüğe gerek yok

gözlük kullanmak istemediğim için lens kullanıyorum..gözlük burnumda iz yapıyor ve kullanamıyorum uzun süreli..gözlüğü de akşam eve gidince takıyorum rahat etmek için..uzun süreli kullanımda batma yapıyor..halbuki optikçi haftalık demişti ama inanasım gelmiyor akşamında daha başlıyor batmaya...

gözlük kullanmak istemediğim için lens kullanıyorum..gözlük burnumda iz yapıyor ve kullanamıyorum uzun süreli..gözlüğü de akşam eve gidince takıyorum rahat etmek için..uzun süreli kullanımda batma yapıyor..halbuki optikçi haftalık demişti ama inanasım gelmiyor akşamında daha başlıyor batmaya...

lens için doktora gidip muayene olupta mı aldın canım peki ? ben de 3 yıl felan oldu lens kullanıyorum miyop-astigmat bir arada ama bir problem yok

lens için doktora gidip muayene olupta mı aldın canım peki ? ben de 3 yıl felan oldu lens kullanıyorum miyop-astigmat bir arada ama bir problem yok

ben geçen yıllaarda lens kullanıyordum fakat dr benim göz çapımı ölçmediği için rastgele alıyordum onlar da büyük gelip kayıyordu..uzun zamandır dr a gitmemiştim muayene amaçlı gittim..bu arada lenslerime -2.25 numara verdi

benim sağ gözüm 1.25 ,sol gözüm 0.50 astigmat.0.75 miyop var her iki gözde.sol gözüm bariz daha iyi görüyor sağ gözüm çok bulanık.gözlüksüz tv izleyemiyorum,bilgisayar kullanamıyorum.ve ciddi baş ağrısı çekiyorum.özellikle gözlük takmayınca.doktor bilgisayarın sürekli kullanımı numarayı hızla ilerletir demişti.ben de işim gereği hep bilgisayar başındayım.günbegün ilerliyor.ne olacak bilmiyorumç ameliyat astigmat için varmıdır,sonuçları nedir hiçbir fikrim yok.kötü ya böyle.astigmat yoruyor insanı.:50:

benim sağ gözüm 1.25 ,sol gözüm 0.50 astigmat.0.75 miyop var her iki gözde.sol gözüm bariz daha iyi görüyor sağ gözüm çok bulanık.gözlüksüz tv izleyemiyorum,bilgisayar kullanamıyorum.ve ciddi baş ağrısı çekiyorum.özellikle gözlük takmayınca.doktor bilgisayarın sürekli kullanımı numarayı hızla ilerletir demişti.ben de işim gereği hep bilgisayar başındayım.günbegün ilerliyor.ne olacak bilmiyorumç ameliyat astigmat için varmıdır,sonuçları nedir hiçbir fikrim yok.kötü ya böyle.astigmat yoruyor insanı.:50:

lazerşle astiğgmatıın tedavisi yok malesef..ama ameliyatlka geçer mi bilmem

Back
X