Merhaba arkadaşım,
Öncelikle geçmiş olsun. Kızımda da aynı sorun var kızım 11 aylık yaklaşık 3 aydır bu sorunu yaşıyoruz.
İlk evre ev tipi nebülizatör ile başladık. 10 gün boyunca günde 3 defa Ventolin, 2 defa Pulmicort Nebül kullandık.
5-6 günde sıkıntısı tamamen ortadan kalktı. Daha sonra günde 2 defa Fİloxitide ve öksürüğü olduğunda da kullanmak üzere Ventolin inhalere başladık. ara sıra hafif öksürüğü olduğunda 1 gün günde 2 yada 3 kez 1 doz ventolin veriyorduk ve geçiyordu.
1 ay kadar kullandıktan sonra kızımda tekrar öksürük ve burun akıntısı başladı. Ventolin 3 gün boyunca günde 3 kez 1 doz kulalndığım halde öksürüğü çoğaldı. Doktorumuz o zaman doz arttırımı yaptı. 7 gün boyunca Ventolin günde 4 kez 2 doz, Filoxitide 10 gün günde 2 kez 2 doz. Bu şekilde kullanmaya başlayınca 3-4 gün sonra öksürükten tamamen kurtulduk. Ama Filoxitide 2 ay daha günde 2 kez 1 doz olarak devam edeceğiz. Birde günde 1 defa Airfix şase kullanıyoruz, 3 ay demişti doktorumuz son aydayız. Önümüzde ki ay aşımız var bakalım doktorumuz ne diyecek.
Birde benim eşimde de alerjik astım var ve işin kötüsü birbirlerini etkiliyorlar.
Eşim kızımızı kucağında bir kaç dakika tuttuktan sonra hapşırıp kaşınmaya başlıyor.
Tesadüf müdür bilmiyorum eşim hasta olduğunda kızım hasta olmuyor.
Kızımı küçük olduğu için şimdilik sadece süt ve ev tozu alerjisine bakılabiliyormuş onlarda çıkmadı.
3 yaşında sonra daha kapsamlı yapılıyormuş alerji testi , bekliyoruz.
Hazır gıda tüketmiyor, herşeyi evde yapıyoruz. Zaten 7 aya kadar anne sütüyle beslendi ek besine geçtiğimizde 7 ayının içindeydi o zamandan sonra mamaya gerek duymadık evde çorba, püre v.s. hazırlıyorum hala emmeye de devam ediyor.
Ama tabi hazır olarak tükettiği ürünler yok mu var elbette, mesela pınar ilk adım sütü, cici bebe bisküvi ve cicibebe ekmek.
Çalışıyorum ve ikindi vakti ara öğün olarak süte ekmeğinden yada bisküvisinden karıştırarak yediriyorlar.
Öğlen ve akşam yemekleri sebze ve tahıllardan evde yapılıyor, tabii birde yoğurt o da ev yoğurdu. Öğünlerden yaklaşık 1 saat sonar yani duruma göre meyve v.s. atıştırmalık yiyor., Artık çok hareketlendiği için enerji kaybediyor sık sık ve az az bir şeyler yediriyoruz uzun yazmışım umarım kafanızı şişrmemişimdir.