Astim alerjisi Cocuklarda

42emine

asker yareniyim
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2011
155
0
46
Konya
cocugum astim hastasi doktor ventolini gunde alti kere verip bir hava vermemi soyledi fakat bu cocugumun oksurugunu kesmedi ben ise havayi dort verdim verdim oksuruk kesildi acaba zararlimi henuz doktora gitmedim ayrica onleyici olarak gunde iki hava olarak flixotide 125mg doz kullaniyorum,..yarimdci olursaniz ve bilgi verirseniz bana sevinirim.

cocugum astim hastasi doktor ventolini gunde alti kere verip bir hava vermemi soyledi fakat bu cocugumun oksurugunu kesmedi ben ise havayi dort verdim verdim oksuruk kesildi acaba zararlimi henuz doktora gitmedim ayrica onleyici olarak gunde iki hava olarak flixotide 125mg doz kullaniyorum,..yarimdci olursaniz ve bilgi verirseniz bana sevinirim.

Geçmiş olsun canım
3 yaşından beri aynı hastalığa sahibim ... havayı günde 3 kez alabilir hatta durumu kötü ise açılana kadar almasında sakınca olduğunu sanmıyorum. bu çocuğunuzu rahatlatır çünkü..
ama Dr falan değilim tamamen yaşamışlığımdan yola çıkarak böyle bir öneride bulunuyorum yine telefon ile bile olsa dr aramalısınız

ve en kısa sürede çoocuğunuza alerji testi yaptırın neye alerjisi var ise ondan uzak tutarsınız:

Geçmiş olsun canım
3 yaşından beri aynı hastalığa sahibim ... havayı günde 3 kez alabilir hatta durumu kötü ise açılana kadar almasında sakınca olduğunu sanmıyorum. bu çocuğunuzu rahatlatır çünkü..
ama Dr falan değilim tamamen yaşamışlığımdan yola çıkarak böyle bir öneride bulunuyorum yine telefon ile bile olsa dr aramalısınız

ve en kısa sürede çoocuğunuza alerji testi yaptırın neye alerjisi var ise ondan uzak tutarsınız:

Allah razi olsun Sizede Gecmis olsun.

Cocugum 1.5yasindan beri astim hastaligi var suan ise 4.5yasinda. 2hafta once hastaneye yatirildik 1hafta kaldik ka'da intihap cikti ve bronsit dedi doktor ve hastane havayi cok az verdiler genelde serum verdiler sonra cikti yine sIkIsmaya basladi oksurmeye basladi her 5dk bi oksuruyor.onlenyici'de bir aydir duzenli kullaniyorm ama kisin daha fazla oluyor doktor havayi 1kere sikmak yeterli gelmiyor doktor niye az yazdi onu anlayamadim :/ bildigim kadariyla zarari yoktur ama bilgi edinmek istedim emin olmak icin tesekkurler cevap icin :)

Allah razi olsun Sizede Gecmis olsun.

Cocugum 1.5yasindan beri astim hastaligi var suan ise 4.5yasinda. 2hafta once hastaneye yatirildik 1hafta kaldik ka'da intihap cikti ve bronsit dedi doktor ve hastane havayi cok az verdiler genelde serum verdiler sonra cikti yine sIkIsmaya basladi oksurmeye basladi her 5dk bi oksuruyor.onlenyici'de bir aydir duzenli kullaniyorm ama kisin daha fazla oluyor doktor havayi 1kere sikmak yeterli gelmiyor doktor niye az yazdi onu anlayamadim :/ bildigim kadariyla zarari yoktur ama bilgi edinmek istedim emin olmak icin tesekkurler cevap icin :)

sen ventolin ihnalerden bahsediyorsun sanırım ağız yolu ile fısfıs dimi.

benim bahsettiğim makina ilaç buhar olarak alınıyor. eğer kronik bir hastalık ise böyle bir makina temin edebilirsiniz.

fısfıstan daha fazla etkisi oluyor genelde hastaneye yatırdıklarında da bunu veriyorlar.
senin bhsettiğin http://sahibiniarayankopek.files.wordpress.com/2010/10/10-asthma-alamty_93811t.jpg için Google Görsel Sonuçları

benim dediğim ise bu

http://www.kenthaber.com/Resimler/2007/12/08/00288648.jpg için Google Görsel Sonuçları

doğru mu anlamışım benim dediğim havadan verdiler mi ?

bu 1,5 yaşında söylendi ise alerji testi de yapılmıştır nelere alerji çıtkı.

Son düzenleme:
sen ventolin ihnalerden bahsediyorsun sanırım ağız yolu ile fısfıs dimi.

benim bahsettiğim makina ilaç buhar olarak alınıyor. eğer kronik bir hastalık ise böyle bir makina temin edebilirsiniz.

fısfıstan daha fazla etkisi oluyor genelde hastaneye yatırdıklarında da bunu veriyorlar.
senin bhsettiğin http://sahibiniarayankopek.files.wordpress.com/2010/10/10-asthma-alamty_93811t.jpg için Google Görsel Sonuçları

benim dediğim ise bu

http://www.kenthaber.com/Resimler/2007/12/08/00288648.jpg için Google Görsel Sonuçları

doğru mu anlamışım benim dediğim havadan verdiler mi ?

bu 1,5 yaşında söylendi ise alerji testi de yapılmıştır nelere alerji çıtkı.

alerji testi yapilmadi bisey'de demedilerr yurtdisindaydi 1.5yasinda orda bisey demediler burdada alerji testi yapilmadi. ama hava olarak fisfiss benim bahsettgim evde kullandigim ,hastanedee buhara makinesinde olarak vermislerdi.

alerji testi yapilmadi bisey'de demedilerr yurtdisindaydi 1.5yasinda orda bisey demediler burdada alerji testi yapilmadi. ama hava olarak fisfiss benim bahsettgim evde kullandigim ,hastanedee buhara makinesinde olarak vermislerdi.

hangi şehirdesiniz.
bu hastalığa test olmadan çözüm bulunmaz ki misal benim çiçek tozuna,ev tozuna,halı tozuna ,kediye köpeğe çikolataya alerhim var
sizinkininde böyle ev içinde olan bişeye alerjisi var ise devamlı tekrralayabilir. gögüs hastaalıkları hastanesine muayene amaçlı götürebiliriniz orada sizi daha iyi yönlendirirler.

fısfıs ise dr nasıl önerdi ise öyle kullanmaya çalışın extra çok fazla tıkanır ise 1 yada 2 kez fazladan kullanabilirsiniz.

bide ballı limon öksürüğe birebir geliyor gece uyuyamadığı zaman yapabilirsiniz. boğazını rahatlatır. rahat uyumasını sağlar.

çocuk olduğu için çikolatadan biraz uzak tutabilirsiniz balgamla birlikte daha çok öksürük yapar rahatsız eder.

hangi şehirdesiniz.
bu hastalığa test olmadan çözüm bulunmaz ki misal benim çiçek tozuna,ev tozuna,halı tozuna ,kediye köpeğe çikolataya alerhim var
sizinkininde böyle ev içinde olan bişeye alerjisi var ise devamlı tekrralayabilir. gögüs hastaalıkları hastanesine muayene amaçlı götürebiliriniz orada sizi daha iyi yönlendirirler.

fısfıs ise dr nasıl önerdi ise öyle kullanmaya çalışın extra çok fazla tıkanır ise 1 yada 2 kez fazladan kullanabilirsiniz.

bide ballı limon öksürüğe birebir geliyor gece uyuyamadığı zaman yapabilirsiniz. boğazını rahatlatır. rahat uyumasını sağlar.

çocuk olduğu için çikolatadan biraz uzak tutabilirsiniz balgamla birlikte daha çok öksürük yapar rahatsız eder.

Sagol Canim artik carsamba randevu var tekrar gitecegiz insallah gecer cocugumm iyi olmayinca bende moralim sifir oluyor. limon ve balli deneyim oksurdugunde.

Merhaba arkadaşım,
Öncelikle geçmiş olsun. Kızımda da aynı sorun var kızım 11 aylık yaklaşık 3 aydır bu sorunu yaşıyoruz.
İlk evre ev tipi nebülizatör ile başladık. 10 gün boyunca günde 3 defa Ventolin, 2 defa Pulmicort Nebül kullandık.
5-6 günde sıkıntısı tamamen ortadan kalktı. Daha sonra günde 2 defa Fİloxitide ve öksürüğü olduğunda da kullanmak üzere Ventolin inhalere başladık. ara sıra hafif öksürüğü olduğunda 1 gün günde 2 yada 3 kez 1 doz ventolin veriyorduk ve geçiyordu.
1 ay kadar kullandıktan sonra kızımda tekrar öksürük ve burun akıntısı başladı. Ventolin 3 gün boyunca günde 3 kez 1 doz kulalndığım halde öksürüğü çoğaldı. Doktorumuz o zaman doz arttırımı yaptı. 7 gün boyunca Ventolin günde 4 kez 2 doz, Filoxitide 10 gün günde 2 kez 2 doz. Bu şekilde kullanmaya başlayınca 3-4 gün sonra öksürükten tamamen kurtulduk. Ama Filoxitide 2 ay daha günde 2 kez 1 doz olarak devam edeceğiz. Birde günde 1 defa Airfix şase kullanıyoruz, 3 ay demişti doktorumuz son aydayız. Önümüzde ki ay aşımız var bakalım doktorumuz ne diyecek.
Birde benim eşimde de alerjik astım var ve işin kötüsü birbirlerini etkiliyorlar.
Eşim kızımızı kucağında bir kaç dakika tuttuktan sonra hapşırıp kaşınmaya başlıyor.
Tesadüf müdür bilmiyorum eşim hasta olduğunda kızım hasta olmuyor.
Kızımı küçük olduğu için şimdilik sadece süt ve ev tozu alerjisine bakılabiliyormuş onlarda çıkmadı.
3 yaşında sonra daha kapsamlı yapılıyormuş alerji testi , bekliyoruz.
Hazır gıda tüketmiyor, herşeyi evde yapıyoruz. Zaten 7 aya kadar anne sütüyle beslendi ek besine geçtiğimizde 7 ayının içindeydi o zamandan sonra mamaya gerek duymadık evde çorba, püre v.s. hazırlıyorum hala emmeye de devam ediyor.
Ama tabi hazır olarak tükettiği ürünler yok mu var elbette, mesela pınar ilk adım sütü, cici bebe bisküvi ve cicibebe ekmek.
Çalışıyorum ve ikindi vakti ara öğün olarak süte ekmeğinden yada bisküvisinden karıştırarak yediriyorlar.
Öğlen ve akşam yemekleri sebze ve tahıllardan evde yapılıyor, tabii birde yoğurt o da ev yoğurdu. Öğünlerden yaklaşık 1 saat sonar yani duruma göre meyve v.s. atıştırmalık yiyor., Artık çok hareketlendiği için enerji kaybediyor sık sık ve az az bir şeyler yediriyoruz uzun yazmışım umarım kafanızı şişrmemişimdir.

Son düzenleme:
Sagol Canim artik carsamba randevu var tekrar gitecegiz insallah gecer cocugumm iyi olmayinca bende moralim sifir oluyor. limon ve balli deneyim oksurdugunde.

test işini sizde sorabilirsiniz neye alerjisi olduğunu bilmeniz sizin işinizi de kolaylaştırır.

Back
X