Merhaba hanımlar ben küçüklüğümden bu yana alerjik astım hastasıyım. yani astımım genellikle alerji kaynaklı. Ama hiç belli olmuyor toz duman koku gibi şeylerden inanılmaz etkileniyorum.
Geçenlerde karadeniz’in çook istediğim bir sahil ilçesine atandım. yıllarca emek verip ders çalıştım.gerçekten cennetten farksız bir bölgedeyim her açıdan çok güzel ama bir türlü gidip görmeye cesaret edemiyorum. Sebebi nemden etkilenmekten korkmam..
Annem bana takıntılısın, böyle hayat mı geçer gibisinden konuşuyor. En son denize yıllar önce gittim ve astımım çok hafifti. beni nasıl etkilediğini unuttum. şimdi kupkuru bir şehirden oraya gitmek acaba iyi mi gelir kötü mü ? iyi diyen de var kötü diyen de. neredeyse gitmekten vazgeçeceğim o derece kafama takıyorum
bu arada şunu da belirteyim astımımı sinüzit gibi durumlar da etkiliyor çünkü kronik sinüzitim var. yaşadığım yer de kuru bir yer acaba sinüziti ya da astımı olduğum şehir mi kötüleştiriyor dersiniz ? belki tuzlu deniz havası ya da nem sinüslerime iyi gelebilir diye düşündüm lütfen derdime bir çare bulalım