Astım yüzünden atandığım yere gidemiyorum

Alerjik astım hastasıyım 🖐️
Şu an bulunduğum bölgede rutin bağıl nem oranı 70-90 arası değişiyor gün ve saate göre.

Her ihtimale karşı elimin altında bir nem alma makinesi var. Nem 70 üzerine çıktığında makineyi çalıştırıp 60 civarına indiriyorum. Sağlıklı olan 55 diyorlar ama ben kendi bünyeme göre 60 ile daha rahat ediyorum.

Kışlık evim aksi gibi nemsiz 44 civarı, onda da buhar makinesi kullanıp 55 e kadar çıkarabiliyorum.

İyi haber şu, yüksek nemden varsa kaz ayakların bile hafifleyecek 😂

Şaka bir yana, yazın sürekli hava sirkülasyonu olduğu için etkilenmezsin ama kışın kapalı ortamda ısı yükseldikçe nem artıyor. Nemden dolayı küf vs oluşma ihtimaline karşı nem alma cihazı ve ortam ısısının 21.5 dereceyi aşmamasını tavsiye ederim.

Pek çok insan size zaten çözüm yolu noktasında alternatif sunmuş ancak Madem gidemeyeceğinizi düşünüyorsunuz bu kadar sıkıntılı bir durum neden burayı tercih ettiniz? çok büyük bir ironi değil mi gerçekten ev bile bakmışsınız

bunca zaman nemin iyi geldiğini duymuştum fakat ben oraya atandığımı insanlara söyledikçe aa astımıma kötü gelmez mi? denilmeye başladı ve bu durum bende anksiyete oluşturdu

Merhaba hanımlar ben küçüklüğümden bu yana alerjik astım hastasıyım. yani astımım genellikle alerji kaynaklı. Ama hiç belli olmuyor toz duman koku gibi şeylerden inanılmaz etkileniyorum.

Geçenlerde karadeniz’in çook istediğim bir sahil ilçesine atandım. yıllarca emek verip ders çalıştım.gerçekten cennetten farksız bir bölgedeyim her açıdan çok güzel ama bir türlü gidip görmeye cesaret edemiyorum. Sebebi nemden etkilenmekten korkmam..

Annem bana takıntılısın, böyle hayat mı geçer gibisinden konuşuyor. En son denize yıllar önce gittim ve astımım çok hafifti. beni nasıl etkilediğini unuttum. şimdi kupkuru bir şehirden oraya gitmek acaba iyi mi gelir kötü mü ? iyi diyen de var kötü diyen de. neredeyse gitmekten vazgeçeceğim o derece kafama takıyorum :KK43:

bu arada şunu da belirteyim astımımı sinüzit gibi durumlar da etkiliyor çünkü kronik sinüzitim var. yaşadığım yer de kuru bir yer acaba sinüziti ya da astımı olduğum şehir mi kötüleştiriyor dersiniz ? belki tuzlu deniz havası ya da nem sinüslerime iyi gelebilir diye düşündüm lütfen derdime bir çare bulalım
Bence aşırı abartmissiniz saglikciyim.hoc duymadm astim olup orda yaşayan milyon insan var

hayır gidip bakamıyorum kötüleşme fobim var. ama bir yandan bunca sene hayal kurduğum yere atandığım halde oranın bana kötü gelme ihtimali dahi beni inanılmaz üzüyor
atandığınız yerde hiç mi astım hastası yoktur sizden başka? bana durumunuz biraz psikolojik geldi.

Ben de sizin gibi düşünüyordum. Kuru yerde 1 sene çalışmak zorunda kaldım sevine sevine gitmiştim. Fisfislar,nebuller ilaçlar, kortizon iğneleri..ne yapsam ise yaramıyordu. Evin icinde odadan odaya gidemiyordum.Su an deniz kenarı nemli yerde yaşıyorum ohh be dedim. Ataklarım çok azaldı. Alerji hapimi alıyorum, fısfisi arada alıyorum. Yokuş çıkıyorum yuruyus yapıyorum sorunum yok

Karadeniz'in yeşil mavi bir sahil ilçesi benim hayalim :) gidin görün yaşayın gerçekten olmazsa doktorlar çözüm bulamazsa sağlık sebepli mazaret tayini istersiniz

Alerjik astim hastasıyım. Nemi olmayan bir yerde yaşıyorum. Nem olduğu zaman yağmurdan önce etkileniyorum. Ama deniz kenarında düzeliyorum. Tuzlu hava iyi geliyor. Havası temizse sorun yaşamazsınız.

Çok sıkıntılı zamanlarım oluyor. Genelde stres nemden vs daha çok etkiliyor.. doktorum eğer çok stresli olmaya devam edersen allerjin olmayan gıdalara bile alerjin varmış gibi etki eder demişti.

Gıda alerjilerim, parfüm gibi kimyasallar etki ediyor. Sinüzit alerjik rinit ve cilt alerjilerim de var.

Ben taşınabilir nebülle kendimi daha emin hissettim.

Trifloyu Rüya Acaroglu öneriyor. Ben tembellikten yapamıyorum. Yaparım derseniz şifa bulan çok. Hocayı takip edin

anksiyete bozukluğuna hak veriyorum

bulunduğum şehirde nadiren nemli günler olduğunda astımım artabiliyor ama bunun sebebi alışkın olmamaktan mı bilemiyorum.
annem kuru şehirin nemiyle deniz olan yerin nemi farklı etki yapabilir diyor sizce haklı mı ?
Deniz havasının nemi farklı oluyor evet ama gidip görmeden anlayamazsınız sizi iyi anlıyorum bende de alerjik rinit var ve şuan tam mevsimi 3 gündür rahatsızım ilaçlarınızı için korkmayın bana doktorum çok rahatsız olursan maske tak demişti aklınızda bulunsun

Merhaba hanımlar ben küçüklüğümden bu yana alerjik astım hastasıyım. yani astımım genellikle alerji kaynaklı. Ama hiç belli olmuyor toz duman koku gibi şeylerden inanılmaz etkileniyorum.

Geçenlerde karadeniz’in çook istediğim bir sahil ilçesine atandım. yıllarca emek verip ders çalıştım.gerçekten cennetten farksız bir bölgedeyim her açıdan çok güzel ama bir türlü gidip görmeye cesaret edemiyorum. Sebebi nemden etkilenmekten korkmam..

Annem bana takıntılısın, böyle hayat mı geçer gibisinden konuşuyor. En son denize yıllar önce gittim ve astımım çok hafifti. beni nasıl etkilediğini unuttum. şimdi kupkuru bir şehirden oraya gitmek acaba iyi mi gelir kötü mü ? iyi diyen de var kötü diyen de. neredeyse gitmekten vazgeçeceğim o derece kafama takıyorum :KK43:

bu arada şunu da belirteyim astımımı sinüzit gibi durumlar da etkiliyor çünkü kronik sinüzitim var. yaşadığım yer de kuru bir yer acaba sinüziti ya da astımı olduğum şehir mi kötüleştiriyor dersiniz ? belki tuzlu deniz havası ya da nem sinüslerime iyi gelebilir diye düşündüm lütfen derdime bir çare bulalım
kizim alerjik rinit, ben alerjik astim hastasiyim izmirdeyiz.
nemin bana bir zarari olmalı tek sorun şu mayis haziran arası cigmeme tabletlerimizi kullaniyoruz ikimizde, polen mevsimi oldugu icin. onun disinda bir sorun yasamiyoruz.
kizimda da sizin gibi alerji tetiklendigi ana geniz etinden kaynakli farkli biseyler oluyo gribalmis gibi sanki ama ilaci kullaninca sıkıntı çıkmıyor.

özür grubundan tayin alabilirim ama yıllarca istediğim bir yere atandım devamlı oralardan kiralık evlere bakıp yakın gelecekte orada yaşadığımı hayal ederdim orayı bırakmak istemiyorum. ailemin durumu iyi istesem şimdi bile başlamama gerek yok işe
Anlıyorum ama bir tercih yapmak gerekirse tayin isteme hakkı bir firsat

nasıl etkiliyor mesela nem direkt fizyolojik olarak daralma yapıyor mu yoksa psikolojik bir basıklık mı yapıyor ?
bana da temmuz ağustos aylarında basık bir havası olur denildi
Nem daralma yapıyor ventolin fixdual fixhaler kombosu ile geziyorum o temmuz ağustos ayında. Öksürük krizine giriyorum çünkü. Ankara’da da mesela yağmur havası var şu an yine daralıyorum.

Diğer aylarda sorun yaşamıyorum

neden orayı tercih ettiniz o halde

her bölgenin nemi farklı etki eder diyorlar ben de anlamıyorum 🤷🏼‍♀️ siz ege, akdeniz gibi yerlerde mi tıkandınız yoksa karadeniz miydi ?
ben antalyaydım nefessiz kalmış gibi hissettim kendimi o 1 saat zor dayandım çıktık başka şehire gittik 1 hafta sonra izmire geçtik iyiydi mesela belki o ara İzmir’de nem azdı bilmiyorum ama ben dayanamadım o havaya

ben antalyaydım nefessiz kalmış gibi hissettim kendimi o 1 saat zor dayandım çıktık başka şehire gittik 1 hafta sonra izmire geçtik iyiydi mesela belki o ara İzmir’de nem azdı bilmiyorum ama ben dayanamadım o havaya
antalya’nın kirli havasından da olabilir sizinki 🤷🏼‍♀️sonuçta büyük ve kalabalık bir şehir

Nem daralma yapıyor ventolin fixdual fixhaler kombosu ile geziyorum o temmuz ağustos ayında. Öksürük krizine giriyorum çünkü. Ankara’da da mesela yağmur havası var şu an yine daralıyorum.

Diğer aylarda sorun yaşamıyorum
bulunduğum şehirde yılın 9-10 ayı yani neredeyse tamamı sizin dediğiniz gibiyim zaten :( devamlı ilaç alıyorum belki de bana kötü gelen kuru havadır.

izmir de antalya mersin taraflari kadar nem olmuyo.

birsey sorucam, benim de alerjik astimim var yazmistim. Mevsim gecislerinde ara ara nefes darligi geniz akintisi oluyor. Gayet normaldim ama 2 gundur nefes darligi var ve dikkat ettim 2 gundur hava bulutlu , yagmurlu, nem 70in ustu hep. Bundan kaynakli herhalde. Yaz mevsiminde , nem 80 90larda ama boyle olmuyorum butun yaz. Bunun nedenini bilen var mi?

birsey sorucam, benim de alerjik astimim var yazmistim. Mevsim gecislerinde ara ara nefes darligi geniz akintisi oluyor. Gayet normaldim ama 2 gundur nefes darligi var ve dikkat ettim 2 gundur hava bulutlu , yagmurlu, nem 70in ustu hep. Bundan kaynakli herhalde. Yaz mevsiminde , nem 80 90larda ama boyle olmuyorum butun yaz. Bunun nedenini bilen var mi?
Hava ile birlikte toprak da ısınmaya başladı. Topraktaki nem ısıdan dolayı yukarı doğru buharlaşıyor. Havada zaten nem var bu şekilde bir döngü gerçekleştiği için tıkanıyorsun. Yazın toprağın üst kısmı kuru bu yüzden havadaki nem tek başına etkilemez eğer gök yüzünde yağmur bulutu yoksa. Aniden yaz yağmuru yağarsa şu anki durumdan daha güçlü bir tıkanma yaşarsın.Sebebi bu.

Back
X