Aşure Meselesi 💃🏻

Ayrı ayrı haşlayın geceden ıslatıp. Sonrada önce yarmaya su ekleyip sonra nohut, fasulye, kayısı, üzüm, incir en son şeker ve kuruyemiş şeklinde yapın. Cevizi içine atmayın. Üstüne süsleme yaparsınız. Afiyet olsun..

Buğdayı 3-4 kez suyla ov suyunu dök(sarı pis suyu aksın gitsin)
Ilık suyla 1 bir su bardagi fasulye 1 su bardağı nohut yarım kilo buğday ıslanır.
Ayrı ayrı geceden kaynatılır.
Sabah buğdayın üzerindeki tabaka alınır üstüne sıcak su eklenir.
Pişmiş olan fasulye nohut içine eklenir.
1 su bardağı parçalanmış fındık bir su bardağı fıstık buğdaya eklenir.
Ayrı tencelerde minik minik dogranmis kayısı ve incir kaynatılır.
Kayisi ve incir yumuşayınca incirin suyu süzülür kayısının suyu süzülmez buğdayın içine eklenir.
Elma,armut,ayva ve istediğin meyveler minik küp şeklinde dogranir buğdaya eklenir.
Bir portakal ve limon kabugu rendelenir suları sıkılır buraya eklenir.
Kuru üzümü bir kapta yıka biraz beklet buğdayın içine ekle.
Ayrıca koymak istediğin malzeme(çörekotu ,çubuk tarçın,karanfil)varsa ekle.tarcin ve karanfili biraz dursun içinden al bekletme.
Hepsini karıştır biraz kaynat suyu çok koyu olursa sıcak su ekle.
En son kontrollü şekilde şeker ekle.
Şekerle de kaynasın biraz sonra bitti.

Okuması çok keyifli duruyo. İnşallah yaparken de keyif alırım çok sağolun bu arada çok çokçokçokçokçookçokkkkçok

Okuması çok keyifli duruyo. İnşallah yaparken de keyif alırım çok sağolun bu arada çok çokçokçokçokçookçokkkkçok
Geceden herseyini hazırla ayrı ayrı sabah birlestir o zaman kolay oluyor.
Eğer fasulyenin ve nohutun kabukları çıkarsa kaynayınca onları ayırın asurde kötü oluyor.
Malzemeleri sevip sevmedigine göre kendin karar ver az yapacaksan ona göre ayarla.
Bende heyecan yaptım

Eşim meyve sebze toptancısı, geçen gün sivri biber istedim turşu yapmak için sağolsun 20 kg çuvalda getirmiş. Bugün canım çıktı bitirene kadar.
Yetmemiş gibi bi de aşureye niyet ettim bugün kaşınıyorum ama hayırlısı

Ben 1 er tane meyve dogruyorum yetiyo eşinden isteme marketten al birer tane

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…