- 20 Mart 2024
- 2.310
- En iyi cevaplar
- 1
- 3.014
- 53
- Konu Sahibi Biordanbiburdan
-
Tamam buraya fotoğrafını koyarım son haliniSonucunu haber ver merak ederim
Yazayım özelden,isteyen olursa buradan da yazarım.
Aşureyi yaptıktan sonra konuşmak istiyorum, kötü olma ihtimali de var çünküNormalde kötü olmaz ki aşure o nasıl becerdiyse artıkYalnız şaka maka unuttum ya ben yarın aşure yapmam lazımdı sınavım var
4-5 senedir ben kendim yapıyorum sende bir iki kez yap alirsirsinBen ben ben çok severim aşure ama annemsiz bir hiçim
İddia ediyorum benim tarifi yap kötü olması mümkün değilAşureyi yaptıktan sonra konuşmak istiyorum, kötü olma ihtimali de var çünkübüyük büyük konuşmayayım şimdiden
Boşver bak o da beni anlamadıYav bana attığında ben anlamadım dediğiniburda açıklamasının sebebi de benimdir yani
Çok teşekkür ederim. Elde var 2Ayrı ayrı haşlayın geceden ıslatıp. Sonrada önce yarmaya su ekleyip sonra nohut, fasulye, kayısı, üzüm, incir en son şeker ve kuruyemiş şeklinde yapın. Cevizi içine atmayın. Üstüne süsleme yaparsınız. Afiyet olsun..
Hahahah en kötü ‘aşürem çık kiti oldii’ diye gelirm burayaİddia ediyorum benim tarifi yap kötü olması mümkün değil
İnşallah kötü olmaz büyük konuştum rezil olurum ahzhshhzhs
Forum dengesizleşti ya ondaaan, diziler sezon finali verince okullar tatil olunca kaldı herkes başımızaOral başlığından aşureye geldim işte insan ne oldum değil ne olacağım demeli bi gün ordasın bi gün burda
Ama her türlü canım bişeyler çekiyor bana da yazık dsdsdh neyse bu başlıkta şeyetmiyim günah konumuz aşure kendine gel kızım bruhForum dengesizleşti ya ondaaan, diziler sezon finali verince okullar tatil olunca kaldı herkes başımıza
Okuması çok keyifli duruyo. İnşallah yaparken de keyif alırımBuğdayı 3-4 kez suyla ov suyunu dök(sarı pis suyu aksın gitsin)
Ilık suyla 1 bir su bardagi fasulye 1 su bardağı nohut yarım kilo buğday ıslanır.
Ayrı ayrı geceden kaynatılır.
Sabah buğdayın üzerindeki tabaka alınır üstüne sıcak su eklenir.
Pişmiş olan fasulye nohut içine eklenir.
1 su bardağı parçalanmış fındık bir su bardağı fıstık buğdaya eklenir.
Ayrı tencelerde minik minik dogranmis kayısı ve incir kaynatılır.
Kayisi ve incir yumuşayınca incirin suyu süzülür kayısının suyu süzülmez buğdayın içine eklenir.
Elma,armut,ayva ve istediğin meyveler minik küp şeklinde dogranir buğdaya eklenir.
Bir portakal ve limon kabugu rendelenir suları sıkılır buraya eklenir.
Kuru üzümü bir kapta yıka biraz beklet buğdayın içine ekle.
Ayrıca koymak istediğin malzeme(çörekotu ,çubuk tarçın,karanfil)varsa ekle.tarcin ve karanfili biraz dursun içinden al bekletme.
Hepsini karıştır biraz kaynat suyu çok koyu olursa sıcak su ekle.
En son kontrollü şekilde şeker ekle.
Şekerle de kaynasın biraz sonra bitti.
Geceden herseyini hazırla ayrı ayrı sabah birlestir o zaman kolay oluyor.Okuması çok keyifli duruyo. İnşallah yaparken de keyif alırımçok sağolun bu arada çok çokçokçokçokçookçokkkkçok
Eşim meyve sebze toptancısı, geçen gün sivri biber istedim turşu yapmak için sağolsun 20 kg çuvalda getirmiş. Bugün canım çıktı bitirene kadar.Geceden herseyini hazırla ayrı ayrı sabah birlestir o zaman kolay oluyor.
Eğer fasulyenin ve nohutun kabukları çıkarsa kaynayınca onları ayırın asurde kötü oluyor.
Malzemeleri sevip sevmedigine göre kendin karar ver az yapacaksan ona göre ayarla.
Bende heyecan yaptım
Yarın mı yapcan sen deee ?Ben de 100 alırsam fotoğrafını atarım buraya aşurelerimin dua edin banaay bi de ordu doyurazaaam
Ben 1 er tane meyve dogruyorum yetiyo eşinden isteme marketten al birer taneEşim meyve sebze toptancısı, geçen gün sivri biber istedim turşu yapmak için sağolsun 20 kg çuvalda getirmiş. Bugün canım çıktı bitirene kadar.
Yetmemiş gibi bi de aşureye niyet ettim bugünkaşınıyorum ama hayırlısı
Ay yarın mi yapacaksiniz şimdiden hazırlayın o zamanYarın mı yapcan sen deee ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?