ben senin yerinde olsam senin bulunduğun şehri veya sevgilinin olduğu şehirleri yazardım oralar zorunlu yer olarak geçiyorsa ilerisi için en azından kendini garantiye almış olursun daha kötü zorunlu şehirler de gelebilir ilerisi ne olur bilemeyiz sonuçta.
kardeşinin yalnız kalmamasını istiyor olabilirsin fakat öğrencilik yılında bırakmasan bile ileride mesleğe başalyınca yanın da belki de kimsesi olmayacak sonuçta.
bence sen tercihini bulunduğun şehir ve sevgilinin olduğu şehirlere yoğunlaştır derim.
26. tercih açma olayı nedir pek bilgim yok ama atama konusunda işini garantiye almaya çalşıyorsun sanırım eğer öyleyse bu şansını da dene tabi ki.
canım bence kardeşinin yanına gitme. o zaten gidecekmiş ve zorunlu hizmet de yapılacak evlilik durumu olmazsa diye biliyorum ben.
sevgilinle ilişkiniz eğer ciddiyse onun yanına gidebilirsin bence. ben de puanım yetse sözlümün yakınlarını yazacaktım ama olmadı
ayrıca çok tebrik ederim şimdiden seni
işte bende tüm bu söyledikleriniz arasında gidip geliyorum çok teşekkür ederim ayrıca cevap yazdığınız için :)
26.tercih olayı kurayla Türkiye'nin her yerine giderim demek bilgisayar rastgele boş kalan okullara sizi atıyor ama Türkiye genelinde sıralamam 34. BU sıralamayla da doğuya gitmekten korkuyorum malum bu sıralar çok karışık oralar...
biz öğretmenler bu atama durumunda zaten doğu görevi çok zor zaten doğu korkutuyor bizleri.İnşallah korktuğun gibi olmaz.
o zaman bence 26. tercih olayını kullanma derim ben sana.
hakkında en hayırlısı olsun inşallah :)
ilişkimiz ciddi ama işte kardeş olunca vicdan azabı duyuyorum sanırım.
ben zorunlu hizmeti yaparsam o yapmak zorunda kalmaz ama kısa süre de değil, minimum 6 sene kalmam gerek...
teşekkür ederim bu arada :)
sen de üzülme her şeyde vardır bir hayır...
canım hiç vicdan azabı duyma kardeşine ne güzel maddi anlamda da rahatlıkla destek olabilecek bi duruma geliyosun.
eğer sevgilinin de zorunlu hizmet sorunu olacaksa ikinizden birinin başlaması lazım. eninde sonunda olacak nasıl olsa.
bi de ne olur ne olmaz 26yı aç bence sıralaman çok güzel bölümünü bilmiyorum ama açıkta kalırsan üzülürsün çok.
ayrıca çok teşekkür ediyorum. seneye inşallah ben de ilk 50 ye felan girmek istiyorum senin gibi. çok çalışmam lazım.
Bölümün ne canım? Hayırlı olsun şimdiden :)
bu sene atanıyorum Allah kısmet ederse
tercih yaparken çok kararsız kaldım kardeşim antalyada sevgilim samsunda
antalyayı yazarsam kardeşimle aynı evde kalabilicez ama zorunlu hizmet bolgesi olmadığı için 3 yıl sonra zorunlu hizmetimi yapmak için başka bir yere tayin istemem gerekecek bu sırada kardeşim mezun olup çoktan eve dönmüş olur ayrıca kardeşim yurtta kalıyor 2 sene var mezun olmasına ve okulunun orada 4tane ilkokul boş
sevgilimin yaşadığı şehirdeki okullar merkeze en az 1.5 2 saat uzakta ve zorunlu hizmet bölgesi orayı tercih edersem en az 6 7 yıl orada kalmam gerekir ama sonra başka yere atanmak istesem zorunlu hizmet sıkıntım olmayacak
siz hangisii seçerdiniz?
kendi yaşadığım ilde ise yaklaşık 14 yer boş fakat hepsi eve en az 2 saat uzak burayı yazarsam yıne ev açmak zorunda kalıcam çünkü ehliyetim arabam vs yok ulaşım da zor olacak? buralarda zorunlu hizmet bölgesi.
ne yapayım sizce yorum yaparsanız çok sevinirim en geç perşembe bu işi bitirmem lazım
bir de 26.tercihimi açmalı mıyım?
1 senedir evde oturuyorum bi sene daha oturamam ama şans eseri de istemediğim bir yere gitmek istemiyorum:18::18::18:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?