• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Atama tercihleri ve stresli bir ben ...

Öğrenci nüfusu olan her şehirde etkinlikler oluyor. Sehir genç oluyor. Havalar ısındığında bütün izin günlerinde denize gider. Tatil yapar gibi yaşar.
ben şehirlerde güncel durumu bilmiyorum --> hastaneleri yeni mi modern mi, başhekimleri manyak mı değil mi ortam de bilmiyorum. böyle şeyler daha önemli.

Ama yoksa şehirde sosyal hayata bakıyorsak -sanırım- saydığınız şehirlerin hiçbirinde çok fazla bi sosyal hayat yoktur. Balıkesiri gördüm mesela şehrin merkezi kasaba gibi bir yerdi.
Balıkesir icin gecerli değil arkadasın dedigi gibi merkez tam bir köy kasaba bile az kalır evet üniversitesi var ama öğrencilerin yapacagı aktivite hic görmedim kuzenim üniversitede okuyor sadece kafelerde oturup eve geliyolar en uzak durulması gereken yer Balıkesir dısardan görüldüğü gibi değil asla yasamak icin..
Deniz konusunda da sunu söyleyeyim merkeze en yakın 1 bucuk saat yol gitmesi lazım deniz sahil icin..

Hayat yalnizca calismaktan ibaret degil ki. Düzce'de sosyalleşme namına ne yapilabilir?
Öyle yerler var ki sosyalleşmek namına yapılacak hiçbir şey yok. Düzce bence oralardan bin kat iyidir😊. Tecrübe ettim oradan biliyorum

Ailenizin yanında yasamak tabii daha rahattır
Yemek temizlik derdi yok
Ama bir gun kendı düzeninizi kurmaniz gerekecek
Ev ev ustune olmuyor gerçekten
Ister evlenin ister evlenmeyin
Istanbul ici bir yerdense trakyada bir yeri yazmak daha mantikli geldi avrupadaysaniz
Ya da asyadaysaniz duzce bilecik mantikli ki yazmissiniz
Istanbulda cile cekecegime duzceden turist gibi hafta sonu sosyallesmeye istanbula gitmek daha mantikli

Ben de yakin zamanda saglik bakanligi atamasina basvurdum
Bizim bölüm cok az alim yapiyor (eczacilik)
5 yildir yaşadığım sehirin her ilcesini yazdim atanamadim
Simdi bi cesaret sinira komşu bir ilcenin devlet hastanesini yazdim
Hakkimizda hayirlisi
Atanırsınız insallah.bizim de atamalar çok az. Ben diyetisyenim. İstanbul'da toplu taşıma ile 1 saat 20 dakikalık olan yerlere kadar yazdım. Onun dısında 2 saatlik uzak yerleri yazmadım. Yalova ve Kocaeli'nin sahil tarafı yerlerinde ya da Sakarya'da yaşamak da mantıklı geliyor. Çünkü orada yaşamımı kurunca aileme ve kendi çevreme 1buçuk saat uzaklıkta oluyorum. Istedigim zaman gidip gelebilirim.o seçim de ayrı karmaşık farklı şehirde yeni bir hayat mı yoksa burdaki hayatım mı diye düsünmek. Istanbul'un bir yoğunlugu da var tabi. Ama kendim seçmek istesem ilk 4 tercihimden birisi olsun isterdim onlar da kendime 20-30 dk uzaklıktaki hastaneler 🤣

bence ege illerini ve ankarayı yaz. taşra illerini yazma
İstanbul'un kendime yakın yerlerini, Yalova,Kocaeli,Bilecik,Düzce yazdım şehir olarak.daha uzak yerleri yazmadım. Ankara'da da atanabilecek yerler var ama deniz kenarı yerler daha iyi benim için. Ankara'ya hiç gitmedim ama orası da büyük ve kalabalık bir şehir galiba

Balıkesir icin gecerli değil arkadasın dedigi gibi merkez tam bir köy kasaba bile az kalır evet üniversitesi var ama öğrencilerin yapacagı aktivite hic görmedim kuzenim üniversitede okuyor sadece kafelerde oturup eve geliyolar en uzak durulması gereken yer Balıkesir dısardan görüldüğü gibi değil asla yasamak icin..
Deniz konusunda da sunu söyleyeyim merkeze en yakın 1 bucuk saat yol gitmesi lazım deniz sahil icin..
İl merkezi mi tercih edilecek yalnizca? Orayi atlamışım ben.

İl merkezi mi tercih edilecek yalnizca? Orayi atlamışım ben.
Listemde şehir olarak İstanbul'da kendime max 1 saat 20 dk uzakta olan yerleri, onun dışında Yalova,Kocaeli'nin sahil taraflarını, Bursa'yı en son da Bilecik ve Düzce'yi yazdım. Yazdığım yerler genelde il merkezleri. Doğu tarafını ve küçük uzak şehirleri hiç yazmadım. Tekirdağ da okudum güzel sahil tarafı ama orada da sadece Çorlu'da açılmış diyetisyen alımı. Şehir olarak uzaklığı bana 1-2 saat olan yerleri seçtim. Bakalım artık nasip kısmet. İnsan ne kadar düşünüp araştırsa da nasibinde ne varsa orası oluyor. Üniversitede de aynı şekilde olmuştum çünkü. Ve bu tercih süreçleri çok bıktırıcı

İstanbul'un kendime yakın yerlerini, Yalova,Kocaeli,Bilecik,Düzce yazdım şehir olarak.daha uzak yerleri yazmadım. Ankara'da da atanabilecek yerler var ama deniz kenarı yerler daha iyi benim için. Ankara'ya hiç gitmedim ama orası da büyük ve kalabalık bir şehir galiba
yani evet başkent olduğu için ankara büyük ve kalabalık :)))

Sabirlar diliyorum. Umarim geçici olarak oradasinizdir.
memleketim :skandal:
ya aslında kişiye de bağlı benim gibi bi tarafını kaldıramayacak kadar tembelsen evde oturuyorsun
gezeyim tozayım dersen akçakoca var kartalkaya var abant yedigöller sapanca yakında
son zamanlarda gelen tiyatro çok var yerel de var
daha çok konser vs düzenleniyor
ama bir izmir istanbul değil
ona bakarsak ben de istanbulda yaşayamam mesela

memleketim :skandal:
ya aslında kişiye de bağlı benim gibi bi tarafını kaldıramayacak kadar tembelsen evde oturuyorsun
gezeyim tozayım dersen akçakoca var kartalkaya var abant yedigöller sapanca yakında
son zamanlarda gelen tiyatro çok var yerel de var
daha çok konser vs düzenleniyor
ama bir izmir istanbul değil
ona bakarsak ben de istanbulda yaşayamam mesela

Niye ben çocuğumu tiyatroya getirmiştim oraya bir saat yoldan 😂 Düzce’de de sosyalleşemiyorsanız Çemişgezek’tekiler ölsün. Hayat Ankara İzmir’den ibaret değil. Az vizyoner olun 😂
vizyondan değil ya tembelllikten :KK48:

Düzce'nin sosyal yaşamı nasıl? Orası da var listemin sonunda
Ben tecrübe ettim derken yanlış anlama olmuş sanırım. Düzce'yi tecrübe etmedim, ben ilk görev yerim dahil sonraki süreçlerde de ücra ama batıda olan ilçelerde çalıştım. Öğretmenim. 2 bin nüfuslu 1800 rakımlı ilçelerden bahsediyorum ve aynı zamanda atandığım arkadaşım ki kendisi doğuda iyi bir il merkezine gitmişti. Benden daha iyi sosyal hayatı vardı. Benim yaşadığım yerde öğretmenevi, kafe vs. yoktu. Bir tane çay bahçesi vardı sadece. Hastane vardı acil dışında doktor yoktu. Ama arkadaşım akşamları öğretmen arkadaşları ile sinemaya, öğretmenevine okey oynamaya, polisevine, avm ye gidiyordu. Yani demem o ki Düzce sonuçta İstanbul kadar gelişmiş olmasa da sosyallik açısından bir çok ücra yerden iyidir diye bir çıkarım yapıyorum.

Merhaba arkadaşlar.23 yaşındayım.hayatım boyunca hep ayrıntılara takılan bir insan oldum. Mesela şimdi sağlık bakanlığı atamaları için tercih listemi hazırlıyorum ama çok stres oldum. İstanbul'da yaşıyorum. Yaşadığım yere çok yakın hastaneler var onları ekledim listeye. Ama sıra uzak yerlere gelince bir stres oldum. Kendime yakın yerleri yazdım ama mesela İstanbul'un bana uzak yerleri 2 saat uzakta.gidiş geliş 4 saat yol gideceğime İstanbul'a yakın farklı bir şehre atanıp orada kendime ev tutmak daha mantıklı geldi. Üniversiteyi şehir dısında okumama rağmen bu 2 yılda tekrar aileme ve yaşadığım yere çok alıştım.Farklı şehirde yeni bir düzen kurmak gözümü çok korkutuyor ve de yalnızlığı hiç sevmiyorum. Ama bu bakış açım hayatı bana zorlaştırıyor ve artık çok ayrıntıcı düşünmeyen, "ay öyle zor olur" demeyen ve hayatı akışa bırakabilen bir insan olmak istiyorum. Çevremde mecburi hizmet için çok çok uzak yerlere gidenler var ya da "atanayım da neresi olursa olsun" diye düşünenler varken benim bu kadar rahata ve yakınlığa önem vermem neden olabilir?(şu an online şekilde çalışıyorum 2 yıldır bunun verdiği bir evden çıkmama rahatlığı da etkilemiş olabilir)

Düşüncelerimi ve hayata bakış açımı kendi çabamla değiştirebilecegime eminim. Çünkü "Ben böyleyim değişmem" diye düşünmek yanlış olur insan isteyince kendiyle ilgili her şeyi değiştirebilir.

Bu düşüncemi değiştirebilmek için tavsiyelerinizi benle paylaşır mısınız? Tavsiyeler ve farklı bakış açıları görmek de benim için çok etkili oluyor 🌸
Ben üniversiteyi de ailemden uzakta okudum sonrasında da hep uzak yerlerde çalıştım. Birçok yeri gördüm.Yalnız olmuyorsun belli bir süreden sonra arkadaşların çevren oluyor.Gençsin hayatın tadını çıkar.Hem hayatla mücadele etmeyi de öğreniyorsun.Egeyi tavsiye ederim

A
Merhaba arkadaşlar.23 yaşındayım.hayatım boyunca hep ayrıntılara takılan bir insan oldum. Mesela şimdi sağlık bakanlığı atamaları için tercih listemi hazırlıyorum ama çok stres oldum. İstanbul'da yaşıyorum. Yaşadığım yere çok yakın hastaneler var onları ekledim listeye. Ama sıra uzak yerlere gelince bir stres oldum. Kendime yakın yerleri yazdım ama mesela İstanbul'un bana uzak yerleri 2 saat uzakta.gidiş geliş 4 saat yol gideceğime İstanbul'a yakın farklı bir şehre atanıp orada kendime ev tutmak daha mantıklı geldi. Üniversiteyi şehir dısında okumama rağmen bu 2 yılda tekrar aileme ve yaşadığım yere çok alıştım.Farklı şehirde yeni bir düzen kurmak gözümü çok korkutuyor ve de yalnızlığı hiç sevmiyorum. Ama bu bakış açım hayatı bana zorlaştırıyor ve artık çok ayrıntıcı düşünmeyen, "ay öyle zor olur" demeyen ve hayatı akışa bırakabilen bir insan olmak istiyorum. Çevremde mecburi hizmet için çok çok uzak yerlere gidenler var ya da "atanayım da neresi olursa olsun" diye düşünenler varken benim bu kadar rahata ve yakınlığa önem vermem neden olabilir?(şu an online şekilde çalışıyorum 2 yıldır bunun verdiği bir evden çıkmama rahatlığı da etkilemiş olabilir)

Düşüncelerimi ve hayata bakış açımı kendi çabamla değiştirebilecegime eminim. Çünkü "Ben böyleyim değişmem" diye düşünmek yanlış olur insan isteyince kendiyle ilgili her şeyi değiştirebilir.

Bu düşüncemi değiştirebilmek için tavsiyelerinizi benle paylaşır mısınız? Tavsiyeler ve farklı bakış açıları görmek de benim için çok etkili oluyor 🌸
aaaa valla ben bu :D Benim üniversiteye gitmiş halimsiniz :D şuan 25 yaşındayım 17 18 yaşında başladım üniversiteye hayalim hep olduğum şehirden dışarıda okumaktı çünkü ailemin yanında konforu yerinde asla iş yapmayan biriydim anca mecbur kalınca öğrenebileceğimi düşndüm ki öyleydi. Ama bi taraftanda ana kuzusumu denir bilmiyorum o şekilde büyüdüüğüm için ve daha kötü bir yerde bir evde yaşamak istemediğim için korkuyordum. İlk üniversiteye başladığım yıl hem çok çevre edindim aslında Antalya gibi muhteşem bir şehirde okuyor sürekli geziyordum ama bi taraftan da alışamadım küçük çocuk gibi ağlıyordum sürekli alışamadım dondurup geri döndüm şehrime. Fakat hata yapmışım tam o noktada zorlamak gerekiyormuş. Zora gelemediğimi o an anladım. Ama er geç alışıyorsun aslında sadece kendine zaman tanıman ve mutlaka bi şeylerle ilgilenmen gerek mesela sürekli okul etkinlik geziler derken artık farketmeden Antalyaya ait olmuştum geri dönmek istemedim bu seferde. Sizde muhtemelen böyle hissedeceksiniz. Konfor alanının dışına çıkmak kolay değil ama bi kere yaptın mı da emin olun devamı geliyor bi şekilde alışıyorsunuz. Bende çok rahat büyüdüm maalesef keşke ailem beni kamplara yurt dışına ne bileyim işe bi yerlere gönderse ve zorlasaymış ben çocuğumu kesinlikle yan gellip yatırmıycam :D Sonra acısını asıl o çekiyor. Ama şunu söyleyebilirim hayatımın dönüm noktasıydı şehir dışında okumak orada öğrendim tek başıma zorluklarla uğraşmayı çevremin olması sürekli yeni yerler keşfetmek ilaç gibiydi ki seyahat etmeden nasıl yaşarım bilmiyorum gerçekten. O yüzden nereye giderseniz gidin çok güzel bi şehirde olsa önce ağlar sonra seversiniz :) Sadece o ilk zamanlarda işe daha çok yoğunlaşın derim ki kafanızdan o ne yapacağım düşüncelerini atabilesiniz :)

İstanbul içinde hastaneler çok daha yorucu ve kalabalık olabilir.
Ayrıca yol ve trafik büyük problem yakın bir ile tayin isteyebilirsiniz.

Back
X