Merhaba arkadaşlar. Ben ataması yapılmayan binlerce öğretmenden biriyim. 2009 yılında mezun oldum o zamanlar bir umudum vardı en azından bir sene sonra atanırım diye düşünüyordum ama olmadı 3 sene oldu hala yok
Bir sevgiim var 6 yıldır birlikteyiz fakat evlenemiyoruzben de istemez miyim sevdiğimle geçirmeyi en güzel yıllarımı ama ben sınava çalışarak geçiriyorum
4 sene boyunca çalıştık emek verdik, 3 lira ile okula gittiğim günleri bilirim, ama şimdi ne oldu hayallerim umutlarım yarım kaldıbunun için mi okuduk milletin ağzına sakız olmak için mi ?
Part time bir işte çalışıyorum sırf kpssye çalışabilmek için ama o kadar zor geliyor ki ders çalışmak onu bile yapamıyorum artık kafam almıyor gücüm yok, umudum yok ki hevesle oturup çalışabileyim
Hiçbir şey yapamıyorum işe git gel ders çalış yaptığım hiçbir şeyden zevk alamıyorum kafamda hep ne olacak düşüncesi var. İnanın atanamamak benim suçum değil.
Benden düşük puan alan arkadaşlarım atandı sırf bölüm farklılığı. Ben neden onlardan yüksek aldığım halde atanamıyorum!!!
İşyerinde yüksek lisans mezunu arkadaşlarım bile var, ama okumayan arkadaşlarımız bize siz okudunuz da ne oldu bakın biz sizden daha rütbeliyiz triplerine giriyorlar! Beş paralık bile değeri yok üniversite mezunu olmamızın.
Geçen sene üç bu sene de bir puanla kazanamadım. Bir puan yüzünden bir sene daha erteledim hayatımı.
Bizleri bu hale düşürenleri Allah affeder mi? Yazık değil mi emeklerimize, umutlarımıza?...
Yine de her şeye rağmen vardır bunda da bir hayır diyorum.
Kusura bakmayın kimseyle konuşamadığım için sizlere anlatmak istedim
Merhaba arkadaşlar. Ben ataması yapılmayan binlerce öğretmenden biriyim. 2009 yılında mezun oldum o zamanlar bir umudum vardı en azından bir sene sonra atanırım diye düşünüyordum ama olmadı 3 sene oldu hala yok
Bir sevgiim var 6 yıldır birlikteyiz fakat evlenemiyoruzben de istemez miyim sevdiğimle geçirmeyi en güzel yıllarımı ama ben sınava çalışarak geçiriyorum
4 sene boyunca çalıştık emek verdik, 3 lira ile okula gittiğim günleri bilirim, ama şimdi ne oldu hayallerim umutlarım yarım kaldıbunun için mi okuduk milletin ağzına sakız olmak için mi ?
Part time bir işte çalışıyorum sırf kpssye çalışabilmek için ama o kadar zor geliyor ki ders çalışmak onu bile yapamıyorum artık kafam almıyor gücüm yok, umudum yok ki hevesle oturup çalışabileyim
Hiçbir şey yapamıyorum işe git gel ders çalış yaptığım hiçbir şeyden zevk alamıyorum kafamda hep ne olacak düşüncesi var. İnanın atanamamak benim suçum değil.
Benden düşük puan alan arkadaşlarım atandı sırf bölüm farklılığı. Ben neden onlardan yüksek aldığım halde atanamıyorum!!!
İşyerinde yüksek lisans mezunu arkadaşlarım bile var, ama okumayan arkadaşlarımız bize siz okudunuz da ne oldu bakın biz sizden daha rütbeliyiz triplerine giriyorlar! Beş paralık bile değeri yok üniversite mezunu olmamızın.
Geçen sene üç bu sene de bir puanla kazanamadım. Bir puan yüzünden bir sene daha erteledim hayatımı.
Bizleri bu hale düşürenleri Allah affeder mi? Yazık değil mi emeklerimize, umutlarımıza?...
sınava girip yüksek puan alıp birkaç yıl da atanamayınca yıpranmışsın.ancak şimdi bunları düşünme zamanı değil.2009 mezunusun.daha 3 yıl olmuş.pes etmek için çok erken.bölümün 85 almanı istiyorsa almak zorundasın.90 almanı istiyorsa almak zorundasın.alamam,çalışamam,yoruldum deme.şimdi pes etme zamanı değil.hayatta başarılı olan insanlar düşünce hemen ayağa kalkan insanlar.geçmişe saplanıp kalmıyorlar.ben başarılıydım,üniversiteyi bitirdim neden böyle oldu diye düşünmüyorlar.iradeleri korumak zorundasın.en kötü işlerde sigortasız asgari ücretle çalışmayı haketmiyorsun.sen öğretmensin.çocuklara zorluklarla başetmeyi öğretecek olan sensin.sen böyle yaparsan olmaz.bu yıl tekrar dene.olmazsa tekrar dene.herkes 30 yaşından sonra kariyerini değiştiriyor.bir işten ayrılıyor daha iyi işe girmek için dil öğreniyor,sınavlara giriyor.yani mezun olduktan 10 yıl sonra bile mücadele ediyorlar.asla kendine acıma,insanların senin hakkında ne düşündüğünü bu denli önemseme.herşeyi bırak evine kapan 6 ay.bu sefer olacak de kendine.aklına olumsuzluk getirme.başta sen kendine inan.hırsına inan.başaracaksın.
Şimdi canım şöyle bir şey var.. bundan 15 yıl önce sınav yoktu her mezun atanıyordu. Ama o zaman her üniversitenin eğitim fakültesi yoktu. Şimdi o kadar çoğaldı ki bu diğer meslekler için de geçerli. bu durumda devlet nasıl herkese aynı anda istihdam sağlasın? Önce üniversitelerin sistemi değişmeli, o kadar çok bölüm açılmamalı bir yerde okumuştum 90 lı yıllarda bir bölümden mezun olan sayısı şu an mezun olanların neredeyse 1/10. Bu çok ciddi bir rakam. O zaman tus gibi sınavlar koymalı devlet. Mesleğe başlamadan önce bunu ölçmeli bir şekilde.. yoksa bu işsizler ordusu katlanarak gidiyor. Ama her zaman her konuda devletin suçu var diyemeyiz.
olaya çok basit bakmışsınız..Sen mezun olalı 4 sene oldu ve sen bu süre içinde hiç öğretmenlik yapmadın..
Özel okullara başvuran arkadaşların kabul edilmedi diye sen de başvurma gereği duymadın..
Sen öğretmenlik yapmak istediğine emin misin ?
Üniversitenin son senesinde hep kpss çalıştı benim arkadaşlarım ve atandılar. hadi atanmadın diyelim, bir sene daha çalış. Diyelim ki bu iki senenin sonunda atanamadın, eğer gerçekten öğretmenlik yapmak isteyen insan, çalışıp değer üretmek isteyen insan özel okullara başvurur, özel ders verir, parasız komşunun çocuguna ders anlatır, gider bir dersaneye etüt hocası olur.. Seçenekler çok.. Ama sen sadece sırtını devlete dayamak istiyorsun kabul et, kolay gelsin.
Sen mezun olalı 4 sene oldu ve sen bu süre içinde hiç öğretmenlik yapmadın..
Özel okullara başvuran arkadaşların kabul edilmedi diye sen de başvurma gereği duymadın..
Sen öğretmenlik yapmak istediğine emin misin ?
Üniversitenin son senesinde hep kpss çalıştı benim arkadaşlarım ve atandılar. hadi atanmadın diyelim, bir sene daha çalış. Diyelim ki bu iki senenin sonunda atanamadın, eğer gerçekten öğretmenlik yapmak isteyen insan, çalışıp değer üretmek isteyen insan özel okullara başvurur, özel ders verir, parasız komşunun çocuguna ders anlatır, gider bir dersaneye etüt hocası olur.. Seçenekler çok.. Ama sen sadece sırtını devlete dayamak istiyorsun kabul et, kolay gelsin.
bende 2011 iktisat mezunuyum arkadaşım..bir yıl kpss ye hazrlandım ve a grubu barajını geçtim. şimdi kurum sınavlarına giremiyorum gecen yıl benden düşük puanlı arkadaşlarım girebildiler bu yıl çok yoğunluk var alım az..ben hala bekliyorum puanların düşmesini..yaza yeniden giricem alandan kpss ye ama gerçekten çok sıkılıyorum düşünnce..evlendiğimden bu yana sürekli ders çalıştım.cicim aylarımı çocuk odasında masa başında geçirdim..şuan salmış durumdayım evliliğmn yeni tadını çıkarmaya başladım..küçük bi ilde yaşıyorum ailemle 400 km filan var aramda.. ünv okuduğum şehrde yaşıyorm eşimle tanıştım burda kaldım..evliliğim çok güzel şükürler olsun rabbime her şey yolunda..ama fikirlerinize ihtiyacım var..şimdi şöyle anlatayım kpss den bu ana kadar 5 -6 aydr evdeyimm..hayatımda ilk kez böle meşguliyetsiz şekilde kaldım..geçen yıl dersane vardı ondan önce okul , part time işler..şimdi ewdeym, ailemden kimse yok bu şehirde arkadaşımda pek yok..çok bunalımdayım yaa..istediğim iş maliye bakanlığına ait bi iş ve bulundğm şehirden başka bi şehre gtmem gerekiyo iş olursa 5 yıl orda çalışma şartı var. eşimn dükkanı var gelemez bölüneceğiz..diyorumki bankaya mı girsem burası çok küçük bi il hiç yoğunluk yok bankalarda.. girmeyi düşündüğm banka ile bizm dükkan arası 50 metre..eşimle gtcem eşimle gelcem ..ha bide çocuk düşünmeye başladık artk 2 yıl olacak ewleneli..kayınvalidemde çarşıda oturuyo bankada çalışırsam işe 5 dk uzaklıkta olcak çünkü çocuğa o bakcak allahın izniyle olursa tabi..yoksa çok mu saçmalıyorum kendi işimi beklemiyorum sabretmiyorumm..buarada benim ikinci ünv. de bankacılık ve sigortacılık.. diğeri iktisat yazmıştım yukarda zaten.. bilmiyorum ewde duramıyorum bana geliyolar..fikir vereniniz olursa çok sewinirim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?