- 12 Mayıs 2017
- 3.476
- 1.497
- 63
- 41
- Konu Sahibi Madamgonca
-
Atanamamak dunyanin sonu degil ama evet ozel sektor zor. Devlette calismak her zaman daha iyidir.Merhaba hanımlar ,
Ben ünv hi bitirdim yüksek lisansımı da Yaptım. Şu an özel sektörde çalışıyorum ama malum Piyasanın hali ortada ekonomi berbat haliyle maaşlarda çok yüksek değil , çalıştığım yer kurumsal falan da olmadığı için az kişi çalışıyoruz.
KPSS ye doğru düzgün hiç Hazırlanmadım bu zamana kadar yani seneler önce çalısmadan girdiğim olmuştu ama yeterli puan alamadım. Şimdi tüm ailem özel sektörde çalışıyorum deyince
Atanamadığım için kendimi çok başarısız ve suçlu hissediyorum. Gercekten atanmak çok ama çok önemli ve Mühim mi ? Özelde çalışıp memnun Olan yok mu yoksa ne olursa olsun devlet daha mı iyi ?
- aa özel sektör mü
- iş garantisi yok
- şirket elemanı mısın
- devlete atan bir An evvel
- devlete aranırsan hayatın kurtulur vs vs gibi sözler söylüyor.
Gelecek sene de malum KPSS var hazırlansam mı adamakıllı kursa falan gidip diyorum ne önerirsiniz ?
Muhasebe yapıyorum şu an çalıştığım yerde muhasebe - finans birleşik. Ama küçük bir şirket. Piyasa kötü olduğu için daha iyi bir işte bulamıyorum.O eskidendi, şu an devletin de garantisi yok bence.
Özel sektörde kariyer yapar, kendinizi gösterir iyi yerlere gelirseniz maaşınız da yüksek olur, yeirniz de rahat olur. Sadece biraz çaba sarfetmek gerek. Mesleğiniz ne bilmiyoruz tabi. Her meslek için de garanti değil bu.
Düz memurluk için öyle mülakat yok ama sanırım.iyi puan alsan ne oluyor 7 kere elendim
Sen gazi mezunusun değil mi ?iyi de devletin de bi kapasitesi var. yani bu diyen insanlar herkes memur mu sanıyor. ben de özeldeyim ha keşke devlette olsam diyorum, çoğu memurluk salla başı al maaşı şeklinde. ama yapacak bişey yok.
Muhasebe yapıyorum şu an çalıştığım yerde muhasebe - finans birleşik. Ama küçük bir şirket. Piyasa kötü olduğu için daha iyi bir işte bulamıyorum.
Sen gazi mezunusun değil mi ?
Bende benzer bi okuldan mezun oldum.
Devlet düşünmedin mi hiç ? Ya da aile Baskısı vs olmadı mı ?
Madem muhasebe sektöründesiniz mali müşavirlik düşünün o zaman. En tecrübesiz mali müşavir maaşı 8-9 bin lira özel sektörde. Devlet bu parayı verir mi sizce?
Mali müşavirlik staj süresi içindeyim zaten mali Müşavir olmama 6 ay kaldıMadem muhasebe sektöründesiniz mali müşavirlik düşünün o zaman. En tecrübesiz mali müşavir maaşı 8-9 bin lira özel sektörde. Devlet bu parayı verir mi sizce?
Mali Müşavir Masası da 8-9 yok bu arada 5-6 arası başlangıç o da şirketin Büyüklüğü iş hacmine dil bilmeye göre Değişiyor.Madem muhasebe sektöründesiniz mali müşavirlik düşünün o zaman. En tecrübesiz mali müşavir maaşı 8-9 bin lira özel sektörde. Devlet bu parayı verir mi sizce?
Burası Türkiye işte.evet gazi mezunuyum.
devlet tabi ki düşündüm. sayısız kurum sınavı ve mülakat sonucu araya herhangi bir adam sokmadığım için bi yere yerleşemedim. yani düşün dil puanun yetiyor, ayrıca kurum sınavını geçiyorsun, mülakatın da iyi geçiyor ama bi şekilde o kadrolara hep yandaşlar yerleşiyor. ailem baskı kursa ne olacak?
pes ettim ben de özelde işe başladım. şartlarım çok kötü değil allahtan.
Aynenbiraz abartılı bi rakam olmuş sanki.
bakalım gittiği yere kadar.Burası Türkiye işte.
Bu ülkenin de gerçeği böyle.
Ya adamın olacak ya sırtın sağlam olacak ya da çok paran olacak vs vs
Umarım bir gün düzelir diyelim yine. Pek umudum da yok ya neyse
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?