- 12 Mayıs 2017
- 3.476
- 1.497
- 63
- 41
- Konu Sahibi Madamgonca
-
Kendimi çok başarısız hissediyorum bu YüzdenÇok cahilce cümleler kurmuşlar. Devlette de özelde de çalışan olmalı, herkes memur olabilir mi.
Memur ol 5 milyar en az garanti falan diyorlar. Bilmediğim için soruyorum memur maaşları nasıl ? Düz memur maaşları ?Millette ki bu devlete atanma derdi nedir ya!? Takıntıdan başka birşey değil; hiçkimseye kulak asmayın siz..
Bölümünüz ne bilmiyorum ama devlette memur olmanın da maddi açıdan bir cazibesi avantajı kalmadı artık..
biraz abartılı bi rakam olmuş sanki.
Ben devletteyim bizim garantimiz var mı sanki. Garanticilik zaten çok sağlıklı bir bakış değil. Kendinizi değersiz hissettirmek isteyen insanlar hep hep olacak. Kulak asmamayı öğrenin bence bacizane tavsiyem.Kendimi çok başarısız hissediyorum bu Yüzden(
Mali Müşavir Masası da 8-9 yok bu arada 5-6 arası başlangıç o da şirketin Büyüklüğü iş hacmine dil bilmeye göre Değişiyor.
3 zor alıyor. Nerede 5 :)))Memur ol 5 milyar en az garanti falan diyorlar. Bilmediğim için soruyorum memur maaşları nasıl ? Düz memur maaşları ?
Istanbulda mısınız ?Burda piyasa böyle valla. 4 yıllık mali müşavir arkadaşım beş altı ay önce şirket değiştirdi, transfer olduğu yere 13 bin ile başladı. Yeğenimin nişanlısı yeni aldı mali müşavir belgesini başka bir ilde 7.5 teklif aldı, onun babası da mali müşavir olduğu için kendi işlerinde keyfi ve geliri yerinde o yüzden kabul etmedi. Eşimin çalıştığı büyük bir şirkette mali müşavir olan müdürler 18-20 bin alıyor. Benim eşim farklı bir departmanın müdürü yarısını yıl başında anca görüyoruz. Bir diğer arkadaşım ve başka bir akrabam serbest mali müşavir birnin 200 diğerinin 800 küsur defteri varmış. Daha çok yeni konuştuk eşimle bunu muhasebeden yürüseymişiz keşke diye. Mali müşavirlikte güzel para var.
Kurumsal bir firmayla görüşmüştüm. Almam firmasıydı dil sorunu olmasa başlayacaktım ama dilden dolayı olmadı Almanca bilmediğim için.Dedim ya çok yakın çocukluk arkadaşım 8000 ile başladı 4 sene önce, şimdi transfer oldu 13000 oldu maaşı.
Hadi oldun 5-6 düz memur maaşları 4000 civarı zaten. Yine özel sektör karlı. Mali müşavir olarak devlete girerseniz o güzel olur bak.
Süreç bitmek üzere bir şey kalmamış. İyi bir şirkete kapağı atmaya bakın.
Istanbulda mısınız ?
Doğrudur.
Iş hacmine göre çok guzel kazanan da var ilk ofis açtığınızda sıfırdan o parayı kazanmak mümkün değil ama zamanla olmayacak şey değil.küçük bir şirkette de mali müşavirlik yapsam en az 4-5 arası alırım ama aileminki biraz iş garantisi yok takıntısı.
Ofis açmak çevre istiyor , müşteri bulmak gerek çünkü biryerde muhasebe müdürü vs olunca şirket büyüklüğüne göre değişir Maaşlar. Her mali müşavirde o kadar kazanmıyor.
Yani düz memur olarak atansam 3 falan mı alacağım ?3 zor alıyor. Nerede 5 :)))
Yıllardır teknikerlik yapan adam 4 olsun artık maaşım diyordu ocak zammı için. En az 5 diye bir şey yok, Ocak ayı sonrası 3’ten fazla alıyor bütün memurlar. Ama çoğunluk 3-4 arası. Azınlık 4’ten fazla. 5 üstü alanlar da kariyer memurları mühendisler.
çalıştığım yerde mutsuz Değilim ama kendimi başarısız hissediyorum.Özel sektörde kendinize,memurlukta kendinize.. Dışardan konusmak kolaydır zaten.. Olmuyorsa olmuyor yani napabilirsiniz.. Calıstıgınız yerden keyif almaya bakın..
Kurumsal bir firmayla görüşmüştüm. Almam firmasıydı dil sorunu olmasa başlayacaktım ama dilden dolayı olmadı Almanca bilmediğim için.
Ama ailem orada da çalışacağına devlete gir devlette çslış dedi her zamanki gibi
Düz memurluk beni tatmin etmez sanıyorum ama devlette mali müşavir olsam belki ...Muhakkak hepsi kazanmıyordur, hepsi kazanmasın zaten. İşini iyi yapan kazansın. Ofis konusu ilk başta sıkıntılı ama 3-5 sene dişinizi sıkarsanız güzel oluyor. Yine de şirket muhasebeciliği bence daha mantıklı, çalışma saatleri belli, gelir garantili kötü gitme ihtimali yok. Sizin sadece kurumsal bir şirkete geçmeniz gerek bence. Ha kpss çalışacak gücü kendinizde buluyorsanız iyi hazırlanın devlete atanın mali müşavir olarak. Düz memurluk şu saatten sonra tatmin edecek mi sizi?
Bir de lütfen ailenizin çok söz sahibi olmasına izin vermeyin kendi hayatınızda ve seçimlerinizde. Doğru da yanlış da olsa seçim sizin seçiminiz olsun ve arkasında durun. Yoksa sonra çok üzülürsünüz.
Atandım. Yüksek lisans da yaptım. Hayattaki en büyük mutluluğun atanmakla olacağını düşünürdüm hep. Atanınca her şey bitecek derdim ama öyle olmuyormuş. Bambaşka dertler oluyor atanmış olmanın memur olmanın bir anlamı kalmıyor. Bence kişi nerde mutlu ve huzurlu ise derdi tasası Yok ise en güzel yer orası. Bu kadar takılmayın. Rabbim başka dertler veremesin. Tek derdiniz akraba baskısı olsunMerhaba hanımlar ,
Ben ünv hi bitirdim yüksek lisansımı da Yaptım. Şu an özel sektörde çalışıyorum ama malum Piyasanın hali ortada ekonomi berbat haliyle maaşlarda çok yüksek değil , çalıştığım yer kurumsal falan da olmadığı için az kişi çalışıyoruz.
KPSS ye doğru düzgün hiç Hazırlanmadım bu zamana kadar yani seneler önce çalısmadan girdiğim olmuştu ama yeterli puan alamadım. Şimdi tüm ailem özel sektörde çalışıyorum deyince
Atanamadığım için kendimi çok başarısız ve suçlu hissediyorum. Gercekten atanmak çok ama çok önemli ve Mühim mi ? Özelde çalışıp memnun Olan yok mu yoksa ne olursa olsun devlet daha mı iyi ?
- aa özel sektör mü
- iş garantisi yok
- şirket elemanı mısın
- devlete atan bir An evvel
- devlete aranırsan hayatın kurtulur vs vs gibi sözler söylüyor.
Gelecek sene de malum KPSS var hazırlansam mı adamakıllı kursa falan gidip diyorum ne önerirsiniz ?
Kim alıyormuş 5'i hiç duymadım valla!?Memur ol 5 milyar en az garanti falan diyorlar. Bilmediğim için soruyorum memur maaşları nasıl ? Düz memur maaşları ?
Düz memurluk beni tatmin etmez sanıyorum ama devlette mali müşavir olsam belki ...
Asıl sorun da orada Başlıyor zaten istediklerini yapmadığım zaman ailem çok üzülüyor ve bende kendimi suçlu hissediyorum yapamadım başaramadım vs diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?