Atanamamış olmak kötü mü ?

Memur ol 5 milyar en az garanti falan diyorlar. Bilmediğim için soruyorum memur maaşları nasıl ? Düz memur maaşları ?

biraz abartılı bi rakam olmuş sanki.

Burda piyasa böyle valla. 4 yıllık mali müşavir arkadaşım beş altı ay önce şirket değiştirdi, transfer olduğu yere 13 bin ile başladı. Yeğenimin nişanlısı yeni aldı mali müşavir belgesini başka bir ilde 7.5 teklif aldı, onun babası da mali müşavir olduğu için kendi işlerinde keyfi ve geliri yerinde o yüzden kabul etmedi. Eşimin çalıştığı büyük bir şirkette mali müşavir olan müdürler 18-20 bin alıyor. Benim eşim farklı bir departmanın müdürü yarısını yıl başında anca görüyoruz. Bir diğer arkadaşım ve başka bir akrabam serbest mali müşavir birnin 200 diğerinin 800 küsur defteri varmış. Daha çok yeni konuştuk eşimle bunu muhasebeden yürüseymişiz keşke diye. Mali müşavirlikte güzel para var.

Kendimi çok başarısız hissediyorum bu Yüzden (
Ben devletteyim bizim garantimiz var mı sanki. Garanticilik zaten çok sağlıklı bir bakış değil. Kendinizi değersiz hissettirmek isteyen insanlar hep hep olacak. Kulak asmamayı öğrenin bence bacizane tavsiyem.

Mali Müşavir Masası da 8-9 yok bu arada 5-6 arası başlangıç o da şirketin Büyüklüğü iş hacmine dil bilmeye göre Değişiyor.

Dedim ya çok yakın çocukluk arkadaşım 8000 ile başladı 4 sene önce, şimdi transfer oldu 13000 oldu maaşı.
Hadi oldun 5-6 düz memur maaşları 4000 civarı zaten. Yine özel sektör karlı. Mali müşavir olarak devlete girerseniz o güzel olur bak.

Süreç bitmek üzere bir şey kalmamış. İyi bir şirkete kapağı atmaya bakın.

Memur ol 5 milyar en az garanti falan diyorlar. Bilmediğim için soruyorum memur maaşları nasıl ? Düz memur maaşları ?
3 zor alıyor. Nerede 5 :)))
Yıllardır teknikerlik yapan adam 4 olsun artık maaşım diyordu ocak zammı için. En az 5 diye bir şey yok, Ocak ayı sonrası 3’ten fazla alıyor bütün memurlar. Ama çoğunluk 3-4 arası. Azınlık 4’ten fazla. 5 üstü alanlar da kariyer memurları mühendisler.

Istanbulda mısınız ?
Doğrudur.
Iş hacmine göre çok guzel kazanan da var ilk ofis açtığınızda sıfırdan o parayı kazanmak mümkün değil ama zamanla olmayacak şey değil.küçük bir şirkette de mali müşavirlik yapsam en az 4-5 arası alırım ama aileminki biraz iş garantisi yok takıntısı.
Ofis açmak çevre istiyor , müşteri bulmak gerek çünkü biryerde muhasebe müdürü vs olunca şirket büyüklüğüne göre değişir Maaşlar. Her mali müşavirde o kadar kazanmıyor.

Kurumsal bir firmayla görüşmüştüm. Almam firmasıydı dil sorunu olmasa başlayacaktım ama dilden dolayı olmadı Almanca bilmediğim için.
Ama ailem orada da çalışacağına devlete gir devlette çslış dedi her zamanki gibi

Özel sektörde kendinize,memurlukta kendinize.. Dışardan konusmak kolaydır zaten.. Olmuyorsa olmuyor yani napabilirsiniz.. Calıstıgınız yerden keyif almaya bakın..

Muhakkak hepsi kazanmıyordur, hepsi kazanmasın zaten. İşini iyi yapan kazansın. Ofis konusu ilk başta sıkıntılı ama 3-5 sene dişinizi sıkarsanız güzel oluyor. Yine de şirket muhasebeciliği bence daha mantıklı, çalışma saatleri belli, gelir garantili kötü gitme ihtimali yok. Sizin sadece kurumsal bir şirkete geçmeniz gerek bence. Ha kpss çalışacak gücü kendinizde buluyorsanız iyi hazırlanın devlete atanın mali müşavir olarak. Düz memurluk şu saatten sonra tatmin edecek mi sizi?

Bir de lütfen ailenizin çok söz sahibi olmasına izin vermeyin kendi hayatınızda ve seçimlerinizde. Doğru da yanlış da olsa seçim sizin seçiminiz olsun ve arkasında durun. Yoksa sonra çok üzülürsünüz.

Yani düz memur olarak atansam 3 falan mı alacağım ?
Bizimkilerde sen özel sektörde sürünüyorsun bi devlete girsen 4,5-5 milyar garanti ilk başlangıç vs diyorlar hep. 4 senelik ünv mezunu biri düz memur olsa 3 mü alıyor yani ?

Özel sektörde kendinize,memurlukta kendinize.. Dışardan konusmak kolaydır zaten.. Olmuyorsa olmuyor yani napabilirsiniz.. Calıstıgınız yerden keyif almaya bakın..
çalıştığım yerde mutsuz Değilim ama kendimi başarısız hissediyorum.

Yaşınız belirttiğiniz gibi 35se memur olamazsınız diye biliyorum umarım hataliyimdir

Aileler öyledir. Benimkiler de devlet memuru olmamı istedi, çok çalıştım zamanında olmadı.
Şimdi okuduğum okulla tamamen alakasız bir mesleğim var, üçüncü üniversitemi okuyorum. Özel sektördeyim ve bugün evdeyim çok rahat bir işim var. Ha gelirim çok çok yüksek değil ama keyfim yerinde. İşimi kaybedersem diye korkmuyorum çünkü piyasada tanındım bugün çıksam yarın iş bulurum. Üstelik işimden bağımsız ek bir iş daha yapıyorum boş vakitlerimde, çıksam dahi kendimi idare edecek gelirim olur.

Yani kısacası siz ne istiyorsunuz, önemli olan bu.

Kendinizi ne kadar geliştirebilirsiniz? Kariyer insanıysanız özel sektörde önünüz daha açık. Görümcem 7 milyara yakın alıyor, 7-8 senedir aynı yerde ve yükseldikçe yükseldi. Devlette yıllarınız geçtikçe maaşınızada zam olacak elbette ama özele göre daha az. Tamamen sizin ne kadar çaba harcayacağınıza bağlı.

Tabiki atanmak sart degil ozel sektorde de kendini cok guzel gelistirip devletten cok cok yuksek maaslara calisilabilir.hayattan beklentine bagli bence. Ben 32 yasindayim ozel sektorde ben de cok calistim ama sonra bende devlette calismanin bana daha uygun olduguna karar verdim kpss ye hazirlandim puanim cok yuksek degil ama 2 yil icinde biyere düz memur olarak yerlesebilirim diye dusunuyorum.yani tamamen kisiye gore degisir.risk sevmiyorsan baska sorumluluklarin varsa benim gibi biraz yorulduysan ozelden devlet mantikli.ama azimli bir insansan baska cok sorumlulugun yoksa zamaninin cogunu isine ayirdiginda sikayet etmiyorsa sevdiklerin o zaman özel mantikli

Düz memurluk beni tatmin etmez sanıyorum ama devlette mali müşavir olsam belki ...

Asıl sorun da orada Başlıyor zaten istediklerini yapmadığım zaman ailem çok üzülüyor ve bende kendimi suçlu hissediyorum yapamadım başaramadım vs diye

Atandım. Yüksek lisans da yaptım. Hayattaki en büyük mutluluğun atanmakla olacağını düşünürdüm hep. Atanınca her şey bitecek derdim ama öyle olmuyormuş. Bambaşka dertler oluyor atanmış olmanın memur olmanın bir anlamı kalmıyor. Bence kişi nerde mutlu ve huzurlu ise derdi tasası Yok ise en güzel yer orası. Bu kadar takılmayın. Rabbim başka dertler veremesin. Tek derdiniz akraba baskısı olsun

Kim alıyormuş 5'i hiç duymadım valla!?
En fazla olacağı 3..
Memurluğun adı var sadece. Saati izni belli vs. Onun dışında hiçbir cazibesi yok. Birde atandığınız kurumda; üst kadro doluysa yükselme şansınız yoksa yıllarca aynı masada çalışıp dirsek çürütürsün o kadar. Gerçi kadro olsa bile; torpil varken sana sıra gelmez. O da ayrı bir mesele.
Çok yaşlı gibi konuştum ama eskidenmiş memurluğun cazibesi..

Başarı, kendini gerçekleştirmek ailenizle değil sizinle ilgili bir durum. Bunu kabullenmelisiniz önce. Ailenizin isteklerine göre hayatınızı şekillendirirseniz mutsuz olma ihtimaliniz yüksek. Bir süre üzülürler sonra sizin iyi yerlere geldiğinizi ya da mutlu olduğunuzu görünce üzüntüleri geçer, sizinle gurur duyarlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…