Atanamayacak olmak

seni sevdiği için değil de maaş için mi evlenmiş?
o zaman kadrolu biriyle evlenseymiş.
Sevgisinden yana suphem yok beni çok seviyo ama bazen onunda canına tak edince hırsını benden alıyo işte sucluluk psikolojisi yaratıyo sanırım ve başarılı da oluyo

Sevgisinden yana suphem yok beni çok seviyo ama bazen onunda canına tak edince hırsını benden alıyo işte sucluluk psikolojisi yaratıyo sanırım ve başarılı da oluyo
atanamamak senin suçun mu yoksa yeterli kadro vermeyen devletin mi?
eve para getirmediğin için mi
suçlusun?
sevgisini gösterme şekli ilginç.

Atanabilirsiniz. Sorun bakalım o çift maaşlılarda gözü olan kocaya, artık öğretmenler atandıkları yerde 6 sene geçirecek, gideyim mi 6 seneliğine? Gelir misin benimle doğuya diye bir sorun bakalım.

Yaz boyunca orda sayilirdim .. Aslinda toparlanmis olmaliydim.. Aksine dönünce yine boguluyorum..
Ayni durumdayiz. .sadece Doğu görevi var henüz gitmedik kursa da gidemem çocuğu bırakacak kimse yok. Ev hanımı desem değil öğretmen desem değil okulu neden okudum madem diyorum ee özelde calissam aldığım maaş bakiciya mi gitsin üstelik atamasi zor bir bölüm. .zamana bıraktım bakalım

Canim sana bazı önerilerim var.

- blog yazarlığı veya internette içerik editörlüğü vb işler düşünebilirsin.
- bulunduğum ilde yüksek lisans ve akademik kariyere odaklanabilirsin

Dershane olsaydı gidecek vakti bulabilecekseniz evde çalışmaya da vakit bulabileceğinizi düşünüyorum..artık dershanelere kurslara gerek kalmadı her şey internette öyle güzel anlatılıyo ki.
Aynen ya hem zamandan hem paradan tasarruf valla. Ben de internetten çalışıyorum hep.

Bunları okudukça atanmadan evlilik istemiyorum bende.Şimdi bile ders calisamiyorum özkan hic calisamam

Canmmm bak bende aynı şeyleri yaşıyorum ben 2011 edebiyat mezunuyum 2012 de formasyon aldım 2013 de evlendim eşimin bi yil sonra tayini doğuya çıktı doğuya gittim bende ufacık biyerde idim doğru düzgün market bile yoktu ben arkadaş olarak kitaplarimi seçtim evet atanamadim lac yıldır sınava giriyorum atanamadim ama pes te etmedim sende etme biliyorum çok zor ama kazanamasan bile en azından bilgilerin taze kalıyo. .. ben bugun tekrar başladım calismaya 3 buçuk yıldır evliyim bu konuda çok hassasim eşim laf etmiyo oyüzden ama arada bi kaynanam laf sokuyor onuda eşime havale ediom o halledio. .. ve yaşım 28 biz artık çocuk dusunuyoruz çünkü hersey atanmak değil yıllar geçiyo bikaç aydır bebeğimiz olmuyo ya olmazsa düşüncesi aklımı kemirio iyiki bebeğin var...

Zaten biliyorsun bizim bölüm kontenjan gittikçe azalıyor alımları. .. sen önce bunalım takılmayi bırak madem doğuda sin orayı değerlendir durmadan evine gelen misafir yok bişey yok bunu fırsata çevir bebeğin uyuyorum ders çalış amacın ders olsun her gece en azından 2 saat bile çalışsam o bile kar sana. Önce kafada bitir arkadaşım yok diyip kapama kendini müzik dinle azcık ruhun dinlen sin dua et kendini köylerde bak aynı kaderi yaşayan bi çok kişi var yalnız değilsin

başka bir iş baksanız? yani ben diyetisyenlik okudum, diplomam türkiyede gastronomiye denk sayıldı çok saçma bir şekilde. bir süre işsizdim, bir süre zorladım iş bulamaz mıyım diye, yok malesef... ben de aşçı oldum, yani ne iş çıkarsa yapıcam dedim, satış danışmanlığı falan. o an bu denk geldi, diplomam da uyuyor diye...
kendi istediğin iş olmayınca süper olmuyor ama evde bunalmaktan 1000 kat iyi, hem de iyi kötü paran oluyor, güvenini topluyorsun

Yalniz olmadigini dusun..benim bolumumden 90 kisi aldilar bu yil..2 yildir erteledim hayatmizi duzene sokalmda evlenelim diye ama olmadi ne yapalm.oturup bekleyelmmi dedik ve yeter artik dedik ..isin zor kismini atlatmissin belki bebisim olmasa daha kolay calisirdin bir yil evde ama esinin yanindasin sukret her sey hallolur zaten mulakatla artik calissakta kesin degl bebegn buyusun ozelde de calisirsin uzme kendini beni dusun yolun basindayim daha..

Canım eşimle ben de 2012 edebiyat mezunuyuz. Ben 2014 te atandim çık şükür eşim hala KPSS çalışıyor bu yıl 79 aldı ama puanları biliyorsun. Zaten edebiyat bölümünü iyice ayaklar altına aldılar.Bir de o erkek onu düşün. Benim ve ailem için atanıp atanmamasi zerre kadar önemli değil. Çünkü ben onun emeklerini görüyorum. Hergun biraz daha içine kapandigini gordukce ona üzülüyorum. Hiç canını sıkma en azından esin atanmış. Birbirinize destek olun. Yoksa atanmayi kafana takarsan evlilikten de bir şey anlamazsin. İnşallah her şey gönlünce olur ve en kısa zamanda atanirsin.

Azminize hayran kaldım. Ben olsam çoktan dibe vurmuştum psikolojik olarak.
Ama siz de edebiyatciysaniz bölümünüz çok güzel ben de hep okumak istemiştim. Hatta açıktan okuma fikrim var. Kendi okulumu bi bitireyim de.

Nasil bi baskidir bu ya esine sinir oldum kusura bakma.bende 4 senedir atanamadim tabi son 2 yildir sinava bile girmedim hamilelikti bebekti derken....herhalde sana sevgiliyken okul biter atanir hoppp para cepte diye bakiyordu.

Bende ikinci çocuğu doğurdumm . 3 aylık. . Bebeğimi sallarken yafa o uyurken açıköğretim sınavlarına çalışıyorum. Biraz zor ama çalıştıkça mutlu olmaya başladım.

Bu yıl kız kardeşim evde çalışarak -bir yandan daha okurken (hem örgün hem de açıköğretimi aynı anda okuyordu) ve evin işlerini de yaparak 92 aldı. aynı sene ALES ve YDS puanlarını da yeterli düzeyde aldı. Yükseğe başladı, kurum sınavı için mülakata hazırlanıyor.
benim etrafımdaki tarih ve edebiyat öğretmenlerinin hemen hepsi sizin gibi o sebep bu sebep ben yapamam, kusura bakmayın ama genel durum bu.
moral vermediğimin farkındayım ama siz de biraz kendinizi bilin. İnanın sizin kadar ağlayan başka branş yok. Fizikçileri, biyologları da atamıyorlar gıdacılar 95lerle açıkta....Üstelik de 2010'da okula başlamışsınız 2014 mezunusunuz yani kaç alım olduğunu/olmadığını zaten biliyordunuz. 10 senelik mezun olsanız o zaman durum farklıydı deseniz, neyse.
Kısacası ya oturup çalışacaksınız bahane üretmeyeceksiniz ya da benden olmaz arkadaş deyip başka yol çizeceksiniz, evleniyorsunuz çocuk yapıyorsunuz (Allah bağışlasın) bahane bulmuyorsunuz önce işi halledeyim filan demiyorsunuz, bu kadar kendinize güveniyorsunuz demek, bahane bulmak nedense bir tek iş için aklınıza geliyor...ben de bunu anlamıyorum.

Bak bende srnin ruh halindeydim.
Gurbetteyim ve bebegimi 17 aylikken -dusun 1.5 bile degil- krese verdim yarim gün.sonra kreste problemler yasadim annemle babam geldi onlar gitti kv geldi kaldı. İnan kv ile yapamam yok evde misafir vat ben bunalirim derdine dusmedim.odaklandim sadece sinava odaklandim.en buyuk destekcim esim oldu.
Ha sonunda keske atandim diyebilseydim keske ama malesef...gorunen o ki tekrar hazirlanacagim..
Allah razi olsun en büyük destekcim basta esim.10 yilda olsa gireceksin.bu senin hayalin...bende senin kocanim.seni en cok mutlu gormek isteyen kisiyim ve senin hayallerini yasadigini gormek benim mutlulugum olacak.bunun icin basaracaksin...
Ben bu kelimelerle kendimi diri tutmaya calisiyorum.modum sinav sonrasi cok dustu.essek gibi calistim ama düşük puan aldim.simdi diyorum essek gibi calistigim halde olmadi bu sene mi olacak sanki...heves gidiyor.diyorum baska uni mi okusam bankaya mi girsem ticaret mi yapsam.
Sonra gururuma dokunuyor.o kadar emek verdim.belki bu sene gecen seneki kadar hırslı olamayacagim ama pes de etmeyecegim.sende etme.
Elbet olacak...
Ha sunu da ekleyeyim.bu is bahane uretmekle olmuyor,bizzat denedim.
Eger gerçekten istiyorsan elinden gelen fedakarlığı yapmalisin.

Son düzenleme:
10 yıllık edebiyat mezunuyum ilk başlarda ben de çok üzülüyordum atanamama durumu travma yaratıyor ki bizler formasyon için de ayrıca mücadele etmiş bir nesil olduk,baktım ki olmuyor bıraktım.Özel okulda 10 yıldır emek vererek az çok istediğim konuma geldim.
47 bin mezun var bölümümüzde,tek atamayı edebiyata yapsalar belki(!) atanırım,hoş bende atanma isteği kalmadı artık bıkkınlık var kpssye karşı.Alan sınavım şahane geçiyor ama beni tarihle matematikle sınayan bir sistemi anlayamıyorum(tarih ve matematiği de anlayamıyorum zaten :/ )
Umarım siz hayalinize ulaşırsınız cidden yürekten isterim bunu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…